Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Η Δημοκρατία στο ταψί του αρκουδιάρη...


Και ξαφνικά εκλογές. Εκλογές που πολλοί αρνήθηκαν να καταλάβουν το νόημά τους έγραφε χθες ο Κ.Σ.Παπανικολάου στην «Απογευματινή». Εκλογές που αποδεικνύουν ότι η προπαγάνδα, όταν είναι οργανωμένη και μαζική καταλύει συντάγματα και νομιμότητες.

Εκλογές που τις ζητούσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την επομένη της επιβεβαίωσης της εξουσίας του στο εσωτερικό του κόμματος του.
Εκλογές που επιβλήθηκαν από τα ΜΜΕ και τον ευτελισμό του Κοινοβουλίου, που μετατράπηκε σε τροφό της τηλεοπτικής σκανδαλολογίας.

Θα πει κάποιος: Μα εσένα δεν σε ενόχλησαν συμπεριφορές ανθρώπων του κυβερνητικού χώρου;
Θα του απαντούσα: Με εξόργισαν, δεν με ενόχλησαν απλώς. Όμως έχω μάθει ότι αν με απειλεί μια πυρηνική βόμβα και μία πέτρα, τον κίνδυνο της πυρηνικής βόμβας θα επιδιώξω να αντιμετωπίσω και όχι της πέτρας.

Με ενοχλούσε αφόρητα που ο Κ. Σημίτης επιβεβαιωνόταν συνεχώς για την απαξιωτική και απελπισμένη ρήση του: «Αυτή είναι η Ελλάδα», τι περιμένετε λοιπόν;
Με πλήγωνε που όλοι κατήγγελλαν όλους ως λωποδύτες και τα Μέσα κοκορευόντουσαν ότι ...βγάζουν το πύον στο δρόμο.
Με ενοχλούσε που δεν μπορούσα να προσπελάσω το κέντρο της πόλης μου επειδή κάθε τόσο κάποιοι το έκλειναν.

Με ενοχλούσε να σκοτώνονται δεκαπεντάχρονο παιδί ή 21χρονος αστυνομικός και να τα κοιτάω απορημένος και απελπισμένος. Πολλά με ενοχλούσαν.
Αλλά περισσότερο με ενοχλεί η πεποίθηση, πλέον, ότι αν θέλουν τα ΜΜΕ, ο λαός καθοδηγείται σαν ΑΓΕΛΗ ΠΡΟΒΑΤΩΝ .

Η βεβαιότητα ότι όταν ο υπόλοιπος κόσμος κοιτάζει ανακουφισμένος να απομακρύνεται η οικονομική κρίση, εμείς θα είμαστε στο επίκεντρό της και θα μας φταίει η αυριανή κυβέρνηση( σ.σ αποτέλεσμα bandwagon) , που εμείς θα την έχουμε εκλέξει.

Με εξοντώνει η αντίληψη της αδυναμίας μου σαν πολίτη να κάνω οτιδήποτε όταν η ψυχολογία του όχλου διαμορφώνει τους χαυνωμένους του καναπέ και τους οδηγεί να αποφασίζουν, χωρίς κρίση, ό,τι οι δημοσκόποι τους λένε πως… έχουν αποφασίσει!

Δημοκρατία χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες και χωρίς δημοκράτες δεν μπορεί να υπάρχει. Και όμως στη χώρα μου υπάρχει και κυριαρχεί.
Οι πολιτικοί, άβουλοι και άμοιροι χορεύουν στο ταψί που τους έχουν κάψει οι αρκουδιάρηδες των ΜΜΕ. Καίγονται αλλά δεν βγαίνουν έξω από το ταψί φοβούμενοι το… πολιτικό κόστος.

Και ο λαός χαυνωμένος ακούει το νανουριστικό τούμπανο του αρκουδιάρη και φτιάχνεται με το χορό των εκπροσώπων του στο ταψί. Αν έτσι «τη βρίσκει» ο λαός… Ίσως, αυτό να σημαίνει Δημοκρατία…


Υ.Γ Ημέρα 11η ! Ακόμα περιμένω να διαψευστεί επίσημα από το ΠαΣοΚ ότι ο κ. Παπανδρέου απολάμβανε τα μπάνια του στην παραλία της Πούντας, την ώρα που καιγόταν η Αν. Αττική. Ένοχη σιωπή !!!!!

26 σχόλια:

  1. Εσύ περιμένεις την διάψευση και ο λαός περιμένει το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για να ξεπεραστεί η κρίση. Όσο θα την λάβεις εσύ άλλο τόσο θα το δει και ο λαός το μεγάλο σχέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε πολίτη! Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ γνωρίζει τα όσα αναφέρει ο π.Κ.Παπανικολάου, γνωρίζει τη βρωμιά των ΜΜΕ και πώς και γιατί στηρίζουν τον Γιωργάκη Παπανδρέου (ο άνθρωπος είναι ευγενής αλλά δεν δύναται , λόγω IQ), τα συζητά κατ΄ιδίαν , αλλά στις δημοσκοπήσεις άλλα εμφανίζουν οι γκαλοπάδες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Osoi exoume apomeinei me ligh tsipa 8umwnoume, poname polles fores nomizoume oti mas pernoun to oksugono. Otan hremhsoume,mazepsoume thn dynamh pou exome autosugkentw8oume -tote mono 8a katalavoume pws eimaste anikhtoi- ola ta potapa pernoun, f8hronte auto TO EIMASTE KATADIKASMENOI NA KERDISOME (OI ELLHNES)den prepei na to ksexname opws kai thn poihsh tou Dionysiou Solomou pou meros ths einai o E8nikos mas Ymnos!!! Na sas 8ymisw perissotero apo 400 xronia sklavias kai den giname giousoufakia auto paei kai se ena sxolio pou egine gia thn deuterh kai trith genia twn apodhmwn opou ta paidia tous akoune Byzantnh mousikh, rempetika, dhmotika tragoudia, kanoun parelaseis se alles xwres gia
    e8nikes epeteious kleinoun tous dromous na perasei o Epitafios zoun ellhnika agorazoun ta proionta ths Ellados kai tosa alla. Poios 8a mas afairesei to dikaiwma ths pshfou? Autoi pou sas eferan ton Michael Jakson? Autoi pou sas eferan tis amerikanikes tsontes kai ta fthna serial sthn thleorash? Autoi pou lene okey kai that is all kai to ksefournizete sta kanalia? Eisaste sovaroi? Mia glwssa me toso plouto kai eseis thn ftynete? Ma8ame emeis alla se alles xwres kai eseis krathsate ton Ellhnismo san korh of8almou? Na gelasw h na klapsw? Mallon na 8ymh8w thn kwmikotragwdia!!! Akoma akoma petaksate thn paideia. Apo pou exete gnwmh gia emas tous apodhmous an prepei na pshfizoume? Fovosaste mhn xalasete thn roh twn pragmatwn kai gyrisete pisw ekei pou eprepe na eisaste ekei pou eisaste prin sas el8ei o Andreas petakse mpananoflouda kai glystrhsate. Lypomaste gia esas gia emas alla elpizoume pws 8a ksypnhsete apo to lh8argo pou sas erriksan. O ellhnas eixe kai exei filotimo. Ksypnhste loipon kai afhste na anaviwsh h fylh mas pali. Kai nai eimaste idiaitero e8nos ti na kanoume autoi eimaste den xreiazete na anevoume se kalami alla apla na dex8oume kai na euxaristhsoume ton Dhmiourgo oxi apo yperhfaneia me aplothta gia to dwro pou mas edwse kai na antapodwsoume ta tou Kaisaros tw Kaisari kai ta tou 8eou tw 8ew. Tote oute paidia xwris logo 8a skotwnonte, 8a tous epistrepsoume ta narkwtika, tous koukouloforous kai oti karkinwma evalan mesa sth xwra kai to dex8hkame. H Ellada einai lousmenh sto Fws gia na mporoun oi ellhnes na koitagonte sta matia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    Επιλέγουν πριν από εμάς για μας, αν θυμάστε την παλιά διαφήμιση του Μινιόν.
    Είναι η δημοκρατία των 4 ιδιοκτητών του Μega, του Αντέννα, του Σκάϊ, του Άλτερ, του Βήματος, των Νέων, του Πρώτου Θέματος, του Έθνους, της Ημερησίας και της Καθημερινής.
    (Μην ξεχάσετε να πάτε να ψηφίσετε τον Οκτώβρη, τόσα έξοδα κάνουμε ρε αχάριστοι και εσείς πήγατε για μπάνιο στις Ευρωεκλογές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Πολίτη,
    Είναι η πρώτη φορά που γράφω σε ιστολογιο. Διαβάζω εδώ και καιρό τα άρθρα σου και τις περισσότερες φορές ταυτίζομαι σε μεγάλο βαθμό με τις απόψεις σου.
    Σήμερα διαφαίνεται μέσα στην δικαιολογημένη σου οργή και κάποια ηττοπάθεια; Ελπίζω να είναι μόνο η ιδέα μου.
    Αλοίμονο αν υποκύψουν άνθρωποι σα κι εσένα στην προπαγάνδα των ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΗΔΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο νομοθέτης ορθά σκεπτόμενος έδωσε τη δυνατότητα σε όλους μας του εκλέγειν και εκλέγεσθε και η εκλογή κυβάρνησης είναι καθαρά ατομική ευθύνη.
    Όσοι από εμάς επιλέγουμε να καθαρίσουν τα ΜΜΕ τη ψήφο μας είμαστε άξιοι της μοίρας μας και την επόμενη των εκλογών δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε. Όσοι από εμάς επιλέγουμε να ξεχάσουμε τον κατήφορο της Ελάδας κατά την περίοδο διακυβάρνησης του ΠΑΣΟΚ και το ξαναψηφίσουμε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
    Όσοι από εμάς πιστεύουμε έστω και λίγο πως πραγματικά η ΝΔ και ο Κ. Καραμανλής προσέφεραν σημαντικό έργο στη χώρα και έχουν ακόμα να προσφέρουν πρέπει να το δείξουμε με την ψήφο μας στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και μέχρι την ημέρα των εκλογών να πείσουμε όσους περισσότερους πολίτες μπορούμε κόντρα στις προθέσεις των ΜΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ανώνυμο 10.59
    Ηττοπάθεια; Όχι φυσικά!
    Μια ματιά στην ιστορική διαδρομή μου στο blogging και στα άρθρα μου ,αποδεικνύουν ότι αυτή η λέξη δεν συμβαδίζει ούτε με τον χαρακτήρα μου , ούτε με τα πιστεύω μου.

    Προσπάθεια αφύπνισης φίλε! Προσπάθεια μήπως μέσα στην θολούρα του αυτός ο λαός καταφέρει να αφυπνιστεί, να ξεκολλήσει από τον καναπέ και να ασχοληθεί σοβαρά με το μέλλον του ίδιου και των παιδιών του !

    Ο μόνος δρόμος για να μην καταστραφεί(επιπλέον) αυτό το μέλλον , είναι η σοβαρή ενασχόληση του με την πολιτική,τον δημοκρατικό και εποικοδομητικό διάλογο, την σωστή πληροφόρηση του, την καλλιέργεια της κρίσης του και ....όραμα !

    Αυτή είναι η πραγματικότητα!

    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Πολίτη,
    Χαίρομαι ιδιαίτερα που με διαψεύδεις με κατηγορηματικό τρόπο σε ότι αφορά την "ηττοπάθεια" και λυπάμαι αν παρερμήνευσα τα γραφόμενά σου.
    Στα υπόλοιπα που αναφέρεσαι είμαι απολύτως σύμφωνος μόνο που δεν ξέρω πόσο εφικτή είναι η απόκτηση της σωστής πληροφόρησης στην σημερινή Ελλάδα.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η πατριδα μας Θα μεγαλουργησει παλι οταν εμεις παψουμε
    να εχουμε εξηρτημενα αντανακλαστικα και να υποκυπτουμε σε παροχημενες τακτικες χειραγωγησης της θελησης του λαου.
    Και μεσα σε ολα εχουμε και την Ολυμπιακη που κατηργησε τις πτησεις προς Ν.Υορκη,Γιοχανεσμπουργκ,Τοροντο κ.α.Ολες με πληροτητα μεταξυ 65% και 68%.
    G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ομολογώ ότι δεν παρακολουθώ καθόλου τα τελευταία χρόνια τηλεοπτικές ειδήσεις και εκπομπές...Έχω επιλέξει το διαδίκτυο που μπορεί και μου προσφέρει πιο ευρεία και πιο "αχρωμάτιστη" , ως ένα βαθμό, ενημέρωση... Ατυχώς, όμως, σήμερα το πρωί έκανα ένα ζάππινγκ καιέπεσα πάνω στον γλοιωδέστατο Αυτιά που είχε πάει, λέει "στο χωριό του Γιώργου Παπανδρέου"... Η προπαγάνδα καλά κρατεί... Σου λέει ο απλός, αδαής Νεοέλλην και δη ο άνω των 60, "να, παιδί από χωριό είναι, όχι Αμερικανάκι που τον κατηγορούν"...Στο χωριό του παππού του θα ήθελε να πει βέβαια, διαφορετικά , αν ήθελε να είναι σωστός, θα έκανε και μία βόλτα προς Βουλγαρία μεριά για να πάει και στο άλλο χωριό, αυτό του πατέρα της μητέρας του...

    Για να μην αναφερθώ στις λεζάντες που εναλλάσσονταν και σ' αυτόν τον απεχθή και στο άλλο το έμεσμα, τον Παπαδάκη..."Φουλ εφαρμογή ο νόμος για τους ημιυπαίθριους" και καπάκι "ΤΟ ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει το νόμο για τους ημιυπαίθριους"...Και άλλα τέτοια...

    Λυπάμαι, αν είμαι απαισιόδοξη, αλλά ο Σημίτης έχει δίκιο "Αυτή είναι η Ελλάδα"...Και δεκαετίες τώρα, μην πω αιώνες και το πιάσω από τον Κολοκοτρώνη, η νοοτροπία της δεν πρόκειται να αλλάξει...Αρχές '90 , διάβαζα και μελετούσα όσα διαδραματίζονται ΣΗΜΕΡΑ στη σχέση Μ.Μ.Ε και ελληνικού λαού...Το οποίο σημαίνει ότι, εκτός όλων των άλλων, είμαστε και οικτρά προβλέψιμοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Υ.Γ Ημέρα 11η ! Ακόμα περιμένω να διαψευστεί επίσημα από το ΠαΣοΚ ότι ο κ. Παπανδρέου απολάμβανε τα μπάνια του στην παραλία της Πούντας, την ώρα που καιγόταν η Αν. Αττική. Ένοχη σιωπή !!!!!"

    εσύ δηλαδή φίλτατε πολίτη, εάν παρακολουθούσες 2-3 μέρες τις φωτιές και ζεσταινόσουν δεν θα πήγαινες για μπάνιο να δροσιστείς κομμάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά... εσύ να ασχοληθείς πως θα αποτρέψεις έναν πυρηνικό όλεθρο και άσε εμάς να φυλαγόμαστε από το λιθοβολισμό που μας κάνει η ακυβερνησία του Καραμανλή καθημερινά.
    Και... τώρα ανακάλυψες ότι τα ΜΜΕ σέρνουν το λαό σαν αγέλη προβάτων;
    Όταν μας είχαν πείσει όλους για τη στιβαρή φυσιογνωμία του Καραμανλή και τον ψηφίσαμε δυο φορές, τα ΜΜΕ ήταν καλά;
    Απο τη στιγμή που στιβαρός ηγέτης αναγκάστηκε να βγει από την κρυψώνα του για να αναλάβει πρωτοβουλίες μιας και οι Υπουργοί του τα είχαν κάνει μούσκεμα, φάνηκε σε όλους ότι ο Αρχηγός είναι γυμνός.
    Φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο στιβαρός Καραμανλής δεν υπήρξε παρά στο virtual reality που δημιούργησαν οι επικοινωνιολόγοι της Ρηγίλλης και των ΜΜΕ που τότε έκαναν τη δουλειά τους.
    Βγάλει τα γαλάζια γυαλιά και σταματά την φτηνή προπαγάνδα που μας γυρίζει σε αλήστου μνήμης εποχές.
    Και αν ρωτήσεις γύρω σου θα σου πουν οι συμπολίτες σου ότι δεν χρειάζεται κατ ανάγκη να επιλέξουμε ανάμεσα στις πέτρες μιας ανίκανης διακυβέρνησης και τον πυρηνικό όλεθρο του αντίπαλου κόμματος.
    Μας βλέπουν... κόψε κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ανώνυμε 2:16, προφανώς θα αστειεύεσαι όταν λες ότι τα ΜΜΕ μας έπεισαν να ψηφίσουμε Καραμανλή!! Ειλικρινά, μάλλον σε άλλη χώρα ζεις! Πότε ακριβώς μας έπειθαν τα ΜΜΕ για τον Καραμανλή; Όταν αναπαρήγαγαν κάθε αθλιότητα που εξέπεμπε ο Λαλιώτης; Όταν δεν έλεγαν λέξη για τη νοθεία του 2000; Όταν δεν είχαν πει ως το 2004, ούτε το 1 χιλιοστό από όσα λένε σε μια μέρα κατά του Καραμανλή από το 2004 και μετά; Πραγματικά, έλεος φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γράφει ο κος(?) Δελαστίκ στο ΕΘΝΟΣ ότι ο Καραμανλής είναι ένα άταφο πολιτικό πτώμα (!!!!!!)
    Αυτός είναι ο πολιτκός πολιτισμός στα συγκροτηματα του Μπόμπολα..............Δεν περίμενα κάτι χειρότερο από κάτι σάψαλα της δημοσιογραφίας.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η αλήθεια είναι ότι με προβλημάτισε η αίσθηση που άφηνε σήμερα το άρθρο σου.
    Μια αίσθηση ότι τα ΜΜΕ επέβαλαν τελικά αυτό που ήθελαν και ο πρωθυπουργός "υπέκυψε" στις πιέσεις τους.
    Ευτυχώς ξεκαθάρισες με τις διεκρινίσεις που έδωσες παραπάνω.
    Εξακολουθώ να πιστεύω (όπως και πολλοί άλλοι) ότι ο Καραμανλής παίζει ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΑ. Ο άνθρωπος μην ξεχνάς ότι παλεύει με ΘΗΡΙΑ εισαγόμενα... και ντόπια.. ίσως λοιπόν η τακτική του τώρα για κάποιους να δείχνει οπισθοχώρηση, για μένα όμως δείχνει άνθρωπο που κάνει βήματα πίσω για να πάρει την τελική φόρα!!!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Politi
    Το παιχνίδι της Δημοκρατίας έτσι παίζεται. Σήμερα κυβερνάει αυτός , αύριο ο άλλος (χωρίς να σημαίνει ότι αναγκαστικά είναι καλύτερος). Το σημαντικό είναι ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχει οριστική νίκη και οριστική ήττα (γι αυτό εκτός από το αύριο καλό θα ήτα να ρίχναμε μια ματιά και στο ... μεθαύριο)και οι κοινωνίες προχωράνε μέσα από τη διαδίκασία "επιλογή-δοάψευση/επιβεβαίωση προσδοκιών-επιλογή ...."
    Διαφωνώ με την πολύ απλουστευτική διαπίστωσή σου "αν θέλουν τα μέσα ο λαός καθοδηγείται σαν αγέλη προβάτων". Επιτέλους αυτοί που συνήθως κρίνουν μια εκλογή είναι 200.000 άνθρωποι που χθές ψήφισαν έτσι και αύριο μπορεί να ψηφίσουν αλλιώς. Και στο κάτω-κάτω τα ΜΜΕ τη δουλειά τους κάνουν (έχουν συμφέροντα να εξυπηρετήσουν, ακροαματικότητες να ανεβάσουν,καμιά καλή μεταγραφή να εξασφαλίσουν οι δημοσιογράφοι κλπ)
    Εμείς οι άλλοι τι κάνουμε? Τι αντιστάσεις βοηθούμε να αναπτυχθούν στη κοινωνία? Τι παράδειγμα δίνουμε? Πως προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα?(όπως καταλαβαίνεις το "εμείς" περιλαμβάνει και τους"ταγούς" μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Ατέλειωτους χορούς και πανηγύρια έχουν στήσει τα Σκοπιανά γυφτάκια, στην σκέψη και μόνο ότι έρχεται ο "κολλητός" τους ...Γιωργάκης.!
    Χαράς Ευαγγέλια για τα γειτονικά ...ρετάλια.!
    Θέλουν πάσει θυσία Πρωθυπουργό τον Γιωργάκη και Υπουργό εξωτερικών τον 'Ελληνα Ανδρέα Λοβέρδο.
    Βροντοφωνάζουν "Γιώργο και Ανδρέα" εντελώς απρκάλυπτα, και με δημόσιες δηλώσεις μάλιστα.
    Ο ...ξυπόλητος πρέσβυς τους στο Λονδίνο γυφτοσκοπιανός Γκεόργκι Σπάσοφ βουλγαρικής ...προέλευσης έσπευσε να πανηγυρίσει δηλώνοντας ως "Μακεδόνας":
    ...Το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Λοβέρδος - ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου - έχουν ήδη ανακοινώσει μιά διαφορετική προσέγγιση στη διαφορά μας με την Ελλάδα..." και συνέχισε λέγοντας πως "...βασική προϋπόθεση είναι η Ελληνική πλευρά να προβεί σε περαιτέρω παραχωρήσεις..."
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πολίτη

    είσαι λίγο υπερβολικός:
    το '88 είχαμε τα του Κοσκωτά και η κυβέρνηση έκατσε μέχρι τέλους
    αλλά οι τότε σκανδαλιάρηδες δεν είχαν 152-151...
    (και πίστευαν και εκείνοι ότι θα κερδίσουν..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι Εβραίοι τον θεωρούν παιδί τους, οι σκοπιανοί φίλο τους, οι Τούρκοι τον χειροκροτούν και του φωνάζουν bravo Giorgos, οι Αμερικανοί προσβλέπουν σε σύσφιξη των δεσμών, οι λαθρομετανάστες περιμένουν υπηκοότητα, εμείς;
    Εμείς οι αχάριστοι το σκεφτόμαστε. Καλά να πάθουμε.
    ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και το 88 δεν είχαμε ακόμη διαπλεκόμενα ιδιωτικά ΜΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Politi

    1. Είπαμε. Δεν είσαι εισαγγελέας και ούτε είναι κανείς υποχρεωμένος να σου απαντήσει. Μιλάς απ ευθείας με την εξουσία? Ξεκαβάλησε λοιπόν.

    2. Μην προσπαθείς να περάσεις το προφίλ του πολιτικά αντικειμενικού αφού βλέπεις και εσύ ο ίδιος ότι δεν το καταφέρνεις. Θα ήταν πολύ πιο ευγενικό να δηλώνεις που το ρίχνεις. Και για να σε προλάβω, εγώ το ρίχνω πράσινο.

    3. Όταν λίγο πριν το 2004 οι δημοσκοπήσεις ήταν η αγαπημένη ασχολία των τότε βουλευτών της ΝΔ και έδειχναν σαφές προβάδισμα υπέρ τους, ίσχυαν πάλι αυτά που αναφέρεις στην ανάρτηση?

    4. Παρατηρώ ότι αναφέρεις συχνά τη λέξη Δημοκρατία. Θεωρείς ότι είσαι τόσο πολύ Δημοκράτης ή κρύβεσαι πίσω απ αυτή? Σου υπενθυμίζω ότι το ίδιο κάνει και ο Καρατζαφέρης που τόσο αντιπαθείς.

    5. Σε διαβάζω αρκετό καιρό τώρα για να δω που το πας. Βρίσκεις τόσα στοιχεία αλλά και τόσα επιχειρήματα για να καταγγείλεις το κακό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ. Δεκτό. Δεν βρήκες όμως το θάρρος να παρουσιάσεις ούτε ένα στοιχείο για όλα αυτά που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια.

    6. Αγαπητέ για όλα τα δεινά του τόπου δεν φταίει το ΠΑΣΟΚ. Αυτά είναι πολιτικαντισμοί μιας άλλης εποχής. Όταν κυβερνάς δεν βρίσκεις άλλοθι στα ενδεχόμενα λάθη σου.

    7. Και μια και είσαι και δημοκράτης σκέφτηκες ποτέ σου νηφάλια γιατί μπορεί ο κόσμος να έδωσε εντολή στο ΠΑΣΟΚ 5 φορές τα τελευταία 30 χρόνια να κυβερνήσει? Δηλαδή θεωρείς ώριμο τον κόσμο όταν εκλέγει ΝΔ ενώ όταν εκλέγει το ΠΑΣΟΚ κάποιος τον έχει ξεγελάσει? Δεν ταιριάζουν αυτά τα δυο. Ταιριάζουν? Μην υποτιμάς λοιπόν τον κόσμο. Κάτι παραπάνω θα ξέρει.

    8. Επειδή έχω ξανακάνει σχολιασμό πάνω σε αυτά που αναρτείς θα σε παρακαλούσα κάτι. Αν είσαι διατεθιμένος να απαντήσεις θα ήθελα να μην μου απαντάς στο στυλ "που τα είδες αυτά...", "ποιος σου ειπε ότι εγώ δεν...", "δεν καταλαβες...." και τα τοιαύτα. Εννοώ να μην υπονομεύεις το διάλογο. Πες την άποψή σου για αυτά που σου γράφω. Μην προσπαθείς να κατοχυρώσεις την μοναδική και μόνη "αξιοπιστία" σου.

    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Ανώνυμο 1.10
    Αγαπητέ φίλε ! Καταρχάς θα προτιμούσα να απαντώ σε κάποιον που γράφει με το όνομά του ή το Nickname του και όχι σε κάποιον ...αριθμό!

    1. Εφόσον δεν ξέρεις μην είσαι προπέτης και ξεκαβάλησε το καλάμι της άγνοιας. Δεν γνωρίζεις π.χ εάν έχω ή όχι απευθυνθεί επισήμως στο ΠαΣοΚ!
    Αυτά προς το παρόν σε ότι αφορά τα μπάνια του κ. Παπανδρέου.

    2.Πλήρως αντικειμενικός δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο. Όλοι κουβαλάμε τα ..βιώματα μας και τα οποία μας επηρεάζουν μερικώς στην κρίση μας.
    Απο το μερικώς έως το ...εντελώς υπάρχει χαώδης διαφορά.
    Δεν είναι το μαρτύριο, αλλά ο σκοπός που κάνει τον μάρτυρα.Προσπάθησε να το καταλάβεις!

    3. Αναλογίσου μόνο πόσες δημοσκοπήσεις είχαν γίνει το 2001, το 2002, το 2003 και πόσες το 2008 και το 2009;
    Εκεί είναι το μυστικό ! Ακούει στο όνομα bandwagon (το γράφω άλλωστε και στο άρθρο ).

    4. Είσαι πολύ μικρός για να ξέρεις τι είναι Δημοκρατία και τι... Όχι. Εάν αυτή την στιγμή γράφεις και εκφράζεσαι ελεύθερα κάποιοι πολέμησαν γι` αυτό. Και το πλήρωσαν με προσωπικό κόστος! Αν ήξερες τι ΔΕΝ είναι Δημοκρατία δεν θα μίλαγες κατ` αυτόν τον τρόπο !
    Από την άλλη εάν είσαι σε τέτοια ηλικία που γνώρισες ποιος και τι ΔΕΝ είναι δημοκράτης, τότε μάλλον θα ήσουν από την ...αντίπερα όχθη!

    5. Θάρρος; Χα! Μήπως θα ήθελες να μου υπαγορεύεις και τι θα γράφω ;
    Μήπως καλύτερα να έγραφες εσύ για μένα; Ωραία αντίληψη έχεις περί δημοκρατίας.

    6. Δεν συμφωνώ! Εδώ και τα ίδια τα στελέχη του ΠαΣΟΚ τα έχουν ομολογήσει και μάλιστα ενώπιον των συνέδρων τους.
    Για να μην αναφερθώ στον ρόλο του ΠΑΚ κατά την περίοδο της δικτατορίας και στον ρόλο του κατά την μεταπολιτευτική περίοδο. Τα αφήνω για να μη μη ξύσω πληγές....

    7. Μήπως το ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι από 175.000 έφτασαν τος 760.000 θα σε βοηθούσε να κατανοήσεις ...νηφάλια αυτό που ρωτάς!

    8. Άνευ σχολίου αυτό !!!!

    Καλή σου ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα κ. "Πολίτη"
    Διαφωνώ πέρα για πέρα με κάποιον σχολιασμό που σου αποδίδει ηττοπάθεια.
    Δεν μπορεί κάποιος να είναι ηττοπαθής την ώρα της μάχης.
    Κι εσύ φαίνεται ότι δεν είσαι!!!!
    Διαφωνώ όμως και με κάτι άλλο.
    Θα ήθελα ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη να είναι πιο προχωρημένος στις απόψεις του για την οικονομία.
    Έπρεπε να εξαγγείλει και:
    1. Κατάργηση του θεσμού των δημοσίων υπαλλήλων. Όσοι μείνουν να παίρνουν το μισθό των υπαλλήλων των άλλων βαλκανικών κρατών
    2. Κατάργηση όλων των συντάξεων και θεσμοθέτηση επιδομάτων επιβίωσης..
    3. Κατάργηση όλων των νόμων που προστατεύουν τον πολίτη στην εκπαίδευση, υγεία κλπ...
    4. Κατάργηση της φορολογίας των ευεργετών μας βιομήχανων.
    5. Κατάργηση του ΕΤΑΚ σε όσους κατοικούν σε Βόρεια προάστεια και ακριβές περιοχές.
    6. Καθιερωση 12ωρου και θεσμοθέτηση δεύτερης εργασίας. Ο εργαζόμενος πέραν των 12 ωρών να αμείβεται πλουσιοπάροχα.
    7. Παραχώρηση όλων των δημόσιων σχολείων , των δημόσιων νοσοκομείων στους συνειδητούς και προκομμένους ιδιώτες.
    8. Κατάργηση επιδομάτων και δώρων κάθε φύσεως.
    9. Καθιέρωση φόρου καθαρού αέρα και πόσιμου νερού...
    10. Εκποίηση κάθε δημόσιου περιουσιακού στοιχείου.....
    Βέβαια θα μπορούσα να προσθέσω και άλλα που ο Φρίντμαν δεν τα είχε σκεφτεί...

    ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ όμως ότι μετά από αυτά ο κάθε έλληνας θα πάθαινε αυτό που έπαθε ο γάιδαρος του Χότζα.
    Όταν έμαθε να μην τρώει ψόφησε.....
    5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πες τα, politi, κι άσ'τους να λένε οι τυφλωμένοι με τα πράσινα γυαλιά. Που θα μας πούνε και για τα γκάλοπ!!!
    Επιτέλους κάποιος έγραψε συσσωρευμένες και ανείπωτες αλήθειες, που όμως στριφογυρνούσαν στο μυαλό πάρα πολλών.
    Μη μας περνάνε και για ανύπαρκτα κορόιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΑΛΟΥΜ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΕΧΔΟΥΝ ΧΑΣΕΙ?ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΚΑΛΟΠΑΤΖΙΔΕΣ?ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΔΙΔΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή