Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Θα μας βρεις απέναντι σου Γιώργο!


Βράζει ο απόδημος ελληνισμός. Οι συνεχείς αρνήσεις του ΠαΣοΚ να ψηφίσει το σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης για ψήφο στους Αποδήμους, έχει καταστήσει τον κ. Παπανδρέου «persona non grata» στους κύκλους του απανταχού ελληνισμού.

Όπου και εάν πας, με όποιους και εάν μιλήσεις, η μόνιμη επωδός είναι: «Αυτό δεν το ξεχνάμε. Μετέφερε το στον κ. Παπανδρέου. Θα μας βρει απέναντι του».
Το ΠαΣοΚ βλέπετε δεν μπόρεσε, δεν άντεξε, δεν στάθηκε στο πλευρό των αποδήμων. Δεν ανταποκρίθηκε στο εθνικό κέλευσμα και στο ύψος των περιστάσεων.

Μάλιστα πολλοί από τους ομογενείς μας αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν ο κ. Παπανδρέου, από την μια πλευρά να τους αρνείται το ιερό δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεστε και από την άλλη να δηλώνει ότι στις προθέσεις του είναι να δοθεί αυτό το δικαίωμα στους…. μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Θεωρεί σπουδαιότερους και ιεραρχεί σε υψηλότερο επίπεδο τους εδώ αλλοδαπούς μετανάστες από τους Έλληνες του εξωτερικού;

Ειδικά οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) θεωρούν ως εθνικό ατόπημα αυτό που πραγματοποίησε πριν λίγο καιρό ο κ. Παπανδρέου.
Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού , είχαν διατυπώσει τη συναίνεσή τους ως προς το προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου.
Είχαν μεταφέρει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι γι’ αυτούς προέχει η άμεση καθιέρωση της ψήφου των εκτός επικρατείας Ελλήνων με τη ψήφιση του σχετικού εκτελεστικού νόμου που συζητείτο τότε στη Βουλή.

Ο κ. Παπανδρέου όμως, κινούμενος με μικροπολιτική (;) συμπεριφορά ανακάλυπτε συνεχή προσκόμματα, αθετώντας κατάφωρα τις δεσμεύσεις του στη Διακομματική Επιτροπή του περασμένου Ιουλίου.
Μάλιστα ανασύροντας επιστολές αμφιβόλου κύρους, προσπάθησε να θίξει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, την αξιοπιστία των μελών του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, ισχυριζόμενος (δια των εκπροσώπων του κόμματος του) ότι.... δεν εκφράζουν την Ομογένεια.

Καταλάβατε; To Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) ….δεν εκπροσωπεί την Ομογένεια ! Χα ! Τότε ποιος την εκπροσωπεί ; Καμία …παράξενη και ύποπτη ως προς τους σκοπούς της και την χρηματοδότηση της … ΜΚΟ ;

Με αυτή την ανεύθυνη και εθνικά επικίνδυνη στάση του ο κ. Παπανδρέου, εκτός του ότι ζημίωσε το εθνικό συμφέρον, κατάφερε να εκτεθεί ανεπανόρθωτα έναντι της Ομογένειας και του Ελληνισμού.
Αυτή η στάση του ήταν κάτι που δεν περίμενε ο απανταχού ελληνισμός καθώς τόσο ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου μεγάλωσε στην Αμερική και πέρασε πολλά χρόνια της ζωής του στον Καναδά και τη Σουηδία, αλλά και ο ίδιος ο σημερινός αρχηγός του ΠαΣοΚ έζησε και μεγάλωσε εκτός Ελλάδας.

Είναι πράγματι απορίας άξιον το γεγονός. Δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε λογική. Εκτός ,εάν έχουν βάση αυτά που μου κατήγγειλαν οι συνομιλητές μου περί ...... Ατλαντικών εντολών !


YΓ. Για όσους δεν γνωρίζουν ( ή τους διακρίνει η καχυποψία ) ο νόμος θα ετίθετο σε λειτουργία τις μεθεπόμενες εκλογές και δεν θα μπορούσε να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα αυτών των εκλογών. Άρα , κατά τους συνομιλητές μου ,τέτοια πιθανή …. διστακτικότητα από την πλευρά του ΠαΣοΚ δεν υπήρχε !

31 σχόλια:

  1. Πάλι ενισχύσεις από το εξωτρτικό ψάχνετε;
    Δεν σας σώνει τίποτα.
    Οι απόδημοι πρώτα να υποστούν την πολιτκή της ΝΔ και μετά να το ξανασκεφτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Deeply sorry for writing in English but i suppose its rather preferable from writing greeklish.. The oppositon party at the moment (GAP) is proving itself inadequate to the needs of all the Greeks living abroad.
    Inadequate to all of as who are daily trying to preserve the Greek element. What are they afraid of? We dont ask for any favors we only ask for our constitutional rights.
    The difference in politics is being made by us remember that when voting. If a guy (GAP) says that he lived abroad his whole life but he is so vicious against us then he is no longer one of us!!
    GAP you are puppet in a time we need Pioneers..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικα και εχει λογους να μην το προχωρησει.
    Ο λογος ειναι οτι οι περισσοτεροι αποδημοι θα ψηφιζουν ΝΔ ενω οι ξενοι μεταναστες στην Ελλαδα ΠΑΣΟΚ.Υπαρχει σπουδαιοτερος λογος;
    Ο λογος που οι αποδημοι θα ψηφιζουν ΝΔ εστω και αν προερχονται απο αριστερες οικογενειες στην Ελλαδα ειναι οτι επηρεαζονται απο την πολιτικη των χωρων που ζουν που φυσικα δεν εχει σχεση με ιδεοληψιες σοσιαλιστικου τυπου και επισης ειναι ενθερμοι πατριωτες (εθνικιστες τους λεμε εδω).
    Ο ΓΑΠ θα προβει σε μεγαλες παραχωρησεις στα εθνικα θεματα και δεν θελει μπελαδες.
    Διαφωνω ομως οτι θα τους βρει απεναντι.Για να γινει αυτο πρεπει να παρουν το αεροπλανο και να ελθουν να ψηφισουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουν δίκιο οι απόδημοι πολίτη.
    Ο ρόλος του Παπανδρέου είναι άκρως ύποπτος.
    Αυτή δε την τεράστια αντίφαση των προθεσεών του σχετικά με τους λαθρομετανάστες στην χώρα μας και τους Έλληνες του εξωτερικού, νομίζω ότι μόνο μικρά παιδιά δεν μπορούν να την κατανοήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και τώρα που τον κράζετε το Γιωργάκη εσείς οι απόδημοι Έλληνες του κάνατε τα μούτρα κρέας!
    Δεν έχετε κατλάβει τί σημαίνει παπαντρεϊκός καιροσκοπισμός.
    Δεν ζήσατε στην Ελλάδα τη δεκαετία του πατέρα του.
    Δεν έχετε καταλάβει τί σημαίνει να πορεύεσαι χωρίς ηθικές αρχές.
    Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι οι Έλληνες σοσιαλιστές κάνουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που λένε.
    Δεν έχετε καταλάβει ότι τα μεγαλοσυμφέροντα που τον υποστηρίζουν "δεν ρισκάρουν".
    Τόσα λεφτά, χρόνο και κόπο έχουν επενδύσει επάνω του.
    Τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειχα σκοπο να φυγω κατα τισ 20 του μηνος αλλα τωρα θα περιμενω τις εκλογες για να δειξω εμπρακτα την αντιθεση μου και την απεχθεια μου απεναντι στους υποκριτες που ενω προπαγανδιζουν για την ελληνοποιηση των λαθρομεταναστων μας αρνουνται ενα απο τα πιο βασικα συνταγματικα δικαιωματα.Το εχω ξαναγραψει και το γραφω και παλι,πολλοι απο μας εχουν περιουσια στην Ελλαδα και πληρωνουμε φορους,εισφορες κλπ,γιατι τα χρηματα μας ειναι καλοδεχουμενα και η ψηφος μας οχι?Μηπως επειδη δεν εχουμε αναγκη τα μεσανατολιτικα ρουσφετια τους η' μηπως δεν "τρωμε" τις σαχλαμαρες που μας ξεφουρνιζουν ως "επαναστατικα προγραματα"?Οχι γιατι εχουμε υψηλοτερη νοημοσυνη απο τους "εδω" αλλα εχουμε μετρο συγκρισης για το πως λειτουργουν τα ευνομουμενα κρατη.
    G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όπως τα λέει ο 1.33... Δεν έχετε ιδέα τι πάει να πει Παπανδρεϊσμός...Κάποτε, την δεκαετία του ΄80, οπότε άρχισε και ο ηθικός και οικονομικός ξεπεσμός της Ελλάδας, τις συνέπειες του οποίου βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, εσείς στο εξωτερικό, νομίζατε ότι εδώ τρώμε με χρυσά κουτάλια... Ούτε τη γιγάντωση μίας κομπλεξικής τάξης νεόπλουτων βιώσατε, ούτε το άδειασμα των ταμείων, ούτε τους πρασινοφρουρούς και τις κλαδικές που έσβηναν όνειρα και ελπίδες και αναδείκνυαν την αναξιοκρατία, έθρεψαν ασύστολα το τέρας του Δημοσίου, ούτε τη συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια λίγων και καλών "φίλων" του καθεστώτος που τώρα παίζουν τον Θεό, ούτε την τρομοκρατία που λειτουργούσε στο υπόστρωμα της κοινωνίας... Εν τούτοις, κι ενώ εσείς χρηματοδοτήσατε στο μεγαλύτερο μέρος της, την ίδια την υπόσταση του ΠΑΣΟΚ ως κόμματος, ο γιος του Αντρίκου σας έφτυσε κατάμουτρα...Όταν ο ίδιος είναι γεννημένος στις ΗΠΑ, μεγαλωμένος εκεί, ο πατέρας του έζησε και πήγε στρατό εκεί, η γιαγιά του Σοφία Μινέικο ήταν Πολωνο-Ελληνίδα και η μητέρα του Μάργκαρετ Αμερικανίδα, κόρη Βουλγαροεβραίου μετανάστη...Ενώ θα έπρεπε να είναι ο μεγαλύτερος υπέρμαχος των δικαιωμάτων σας... Τα συμπεράσματα δικά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ πολίτη,το δικαίωμα ψήφου στους αποδήμους στον τόπο διαμονής τους είναι οφειλόμενο χρέος προς αυτούς.
    ο απόδημος ελληνισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού και πρέπει να έχει λόγο για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

    Πέραν όλων αυτών όσα απο τα κόμματα εναντιώθηκαν στο επι δύο χρόνια υπο διαβούλευση Νομοσχέδιο, νομίζω ότι καταστρατηγούν το Σύνταγμα της Ελλάδας, αφου ο συνταγματικός νομοθέτης επιτάσσει εκλογή των αποδήμων και βουλευτών και όχι αντιπροσώπευση, γιατί, εάν το ήθελε, θα το ανέφερε ρητώς στο οικείο άρθρο του συντάγματος.

    Θα συμφωνήσω απόλυτα με τους απόδημους συνομιλητές σου ότι η στάση του κ. Παπανδρέου είναι προϊόν Ατλαντικών πιέσεων.
    Εύχομαι καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όχι μόνο εναντιώθηκε ο ΓΑΠ στον απόδημο ελληνισμό, αλλά εναντιώθηκε και στην πρόταση που κατατέθηκε σχετικά με την εγγραφή των παιδιών των ομογενών που γενιούνται στο εξωτερικό.
    Γιατί κ. Παπανδρέου να μην κάνουμε από δω και μπρος ό,τι κάνουν οι Αμερικανοί πολίτες, που, όταν τα παιδιά τους γεννιούνται μέσω πρεσβειών, τα εγγράφουν αμέσως και σαν πολίτες της Αμερικής.
    Αυτό θεωρείται το επιβεβλημένο μέτρο, ώστε το μεγάλο εγχείρημα προέκτασης του ελληνισμού να έχει θετικό αποτελέσμα τουλάχιστον από σήμερα και στα ερχόμενα 20-30 χρόνια.
    T.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων αφού το ''προοδευτικό'' ΠΑΣΟΚ στα είκοσι χρόνια διακυβέρνησης της χώρας δεν είχε καν την ευαισθησία να καταθέσει ούτε μία σχετική πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν δει κάποιος και τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στα τμήματα όπου ψήφισαν Έλληνες του εξωτερικού, θα καταλάβει αμέσως γιατί αποφεύγει ο GAP να ταχθεί υπέρ της ψήφου στους ομογενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν αρκεί μόνο να ζητάμε συνεχώς από τους απόδημους Έλληνες να στηρίξουν την πατρίδα τους.

    Πρέπει κάποια στιγμή η Ελλάδα να τους το ανταποδώσει. Έστω και με αυτό το ελάχιστο.

    Γιατί οι απόδημοι όλα αυτά τα χρόνια απέδειξαν επάξια ότι το αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tou logou to alh8es !!! To Pasok einai sigouro oti oi apodhmoi 8a ton maurisoun isws epeidh to katalavame toso kala, isws ta symferonta mas na mhn einai sthn Ellada kai 8a pshfhsoume gia thn ELLADA. Den thn poulame oute ta kommatia ths dinoume pros voran. H entolh pou edwse to koma einai -einai sigouroi pws 8a vgoun kai gia auto o ellhnas tou ekswterikou den xreiazete na taksideusei kai na pshfisei , opote den 8a kanoun meiwsh sta eishthria-. Tis perasmenes tetraeties pou eferne apo alles xwres fourneis sthn ellada htan sigouroi. To 2007 k. Papandreou allaksan ta pragmata etsi den einai? Akoma kai oi dikoi sou se maurisan. Auto anti na se kanei na dierwth8eis sou efere paniko. Eimaste kaloi otan eimaste pros ekmetaleush. Twra den mporeis na kaneis me thn Olympiakh oti ekanes tosa xronia Hellooo edw Toronto!!! Kserenomaste den nomizeis? Den yparxoun pleon tosoi roufianoi sou. Htan kala tosa xronia? Epapse o ellhnas na einai tou xeriou sas? Monoi sas katastrepsate sxedon ta panta. Isws na mhn to pisteueis alla den eisai esy o Ksenodoxos. Parolo pou oi dikoi sou prospa8oun 8a mas vreis mprosta sou antimetwpous. Protimoume na eimaste grafikoi na paramenoume sto orama para prodotes. Xilia euxaristw Politis gia ton xwro auto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μα και οι μεθεπόμενες εκλογές τώρα κοντά θα είναι για αυτό το απέφυγαν.
    Ή μήπως νομίζεις ότι και οι ίδιοι το πιστεύουν ότι δεν θα γίνουν επαναληπτικές.

    @ G
    Δεν ξεκολλάς από εδώ και άσε τις δικαιολογίες:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. To ΠΑΣΟΚ όχι μόνο αρνήθηκε να ψηφίσει το νόμο περί ψήφου των αποδήμων. Υπάρχει και η εξής περίπτωση (ενδεχόμενη βέβαια αλλά πιθανή κατά τη γνώμη μου) Να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ αυτοδυναμία στις επερχόμενες εθνικές εκλογές στηριζόμενο στις ψήφους 2 Μουσουλμάνων Βουλευτών του. Ο ένας είναι ο κ. Τσετίν Μάντατζη και ο άλλος είναι ο κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν. Θα έχουμε μια κυβέρνηση η οποία ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να πέσει με τις ψήφους ή μη των αναφερομένων Μουσουλμάνων συμπολιτών μας. Όμως ας ψάξετε λίγο το ζήτημα πως χαρακτηρίζουν αυτοί οι δύο τη Θράκη μας. Ας μάθουν λοιπόν οι αξιοσέβαστοι κ.κ. ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ τι ευθύνη πρόκειται να επωμιστούν. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. http://olympia.gr/2009/09/06/pasok-elections-2009/

    Δεν ξέρω αν επιτρέπεται, αγαπητή Πολίτη, να παραπέμπουμε και σε άλλα άρθρα blogs, αλλά εγώ διαβάζοντας το συγκεκριμένο, που είναι και πολύ σχετικό με την κουβέντα μας, το μόνο που έχω να πω φρίττοντας, είναι κάτι που μου είπε χθες φίλη μαθηματικός που ασχολείται με τα αστρολογικά ως χόμπυ: Αν ο ένας και μοναδικός άνθρωπος που νοιάστηκε την Ελλάδα πραγματικά, όσα λάθη κι αν έκανε, φύγει, τότε ο Θεός να βοηθήσει την Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συγγνώμη, γιατί πρέπει οι απόδημοι που δεν βιώνουν την ελληνική πραγματικότητα να έχουν δικαίωμα ψήφου; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Σαφώς και δε πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. για ποιο λόγο ρε τρόμπες να ψηφίσουν οι μόνιμοι δεύτερης και τρίτης γενιάς έλληνες για κυβέρνηση στην Ελλάδα;
    Εκείνοι θα υποστούν την χυδαιότητα της όποιας διακυβέρνησης;
    ή μήπως δεν καταλαβαίνετε ότι δίνουμε δικαοιδοσίες σε κάποιους "πολύ μυστήριους τύπους" που παρουσιάζονται ως ελληνικής καταγωγής να ελέγχουν την ομογένεια;
    Για ψάξτε τις διαδρομές κάποιων πρωτοκλασσάτων του ΣΑΕ και με λογική προσπαθείστε να μου πείτε για ποιο λόγο να δημιουργησούμε και εξω-ελλαδικά νέα κέντρα ελέγχου και αποφάσεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΑΠΟΨΕ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ - ΦΑΝΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΡΙΞΕ? ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ? ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ , ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΦΥΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΑΓΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΠΑΣΟΚ,ΔΗΛ. ΛΑΜΟΓΙΕΣ,ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ,ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΑ,ΑΞΙΟΣ Ο ΜΟΙΧΟΣ,ΑΞΙΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΑΝΤΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι ευγενικός που είσαι, Δημήτρη...Να, αυτός είναι ο πολιτισμός της Ελλάδας που εισήγαγε ο αείμνηστος Παπαντρίκος...Να σου πω στα μούτρα σου, είναι περιττό...

    Κάποτε σας εξυπηρετούσαν (και δεν είναι πολύ μακρινά εκείνα τα χρόνια) οι απόδημοι, τα λεφτουδάκια και τα ψηφουλάκια τους και τους μεταφέρατε με αεροπλάνα και παπόρια ακόμη και από τας Αυστραλίας...Τώρα είναι του φτυσίματος... Το ότι οι περισσότεροι έχουν περιουσία στην Ελλαδα και πληρώνουν φόρους (ναι, ακόμη και η δεύτερης ή τρίτης γενιάς) ούτε που σας κόφτει διότι ΤΩΡΑ δεν σας συμφέρει...

    Με το παρδόν, αλλά τότε ούτε ο Γιωργάκης να ψηφίσει...Είναι δεύτερης γενιάς και δεν του πρέπει ψήφος...

    Συμφεροντολόγοι και καιροσκόποι μία ζωή θα μείνετε...Το τσεπάκι σας, τη θεσούλα σας, και δεν πάει να βουλιάξει η Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΕΣ ΤΑ ΠΕΣ ΤΑ...ΠΟΙΟ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ!ΕΠΙΣΗΣ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ 27% ΝΟΜΙΖΩ ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ 38! ΚΑΙ ΠΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!?!ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συμφωνώ ότι πρέπει με συγκεκριμένους κανόνες να ψηφίζουν οι απόδημοι.
    Πως σας φαίνονται οι παρακάτω προτάσεις:

    1. Εκλογικές περιφέρειες ανά γεωγραφική ενότητα για να μπορούν να εκλέγουν οι απόδημοι απόδημους βουλευτές.
    2. Εκλογή βουλευτών σε αντιστοίχιση προς τον πληθυσμό των απόδημων της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας.
    3. Ασκηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι και μέσω επιστολικής ψήφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Δημητρης
    Δεν υπαρχει κανενα θεμα δευτερης και τριτης γενιας.
    Το νομοσχεδιο που απερριψε το ΠΑΣΟΚ και η αριστερα δεν εδινε δικαιωμα ψηφου σε κανενα που δεν το ειχε ηδη.Αφορουσε ΗΔΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ στους εκλογικους καταλογους και τη διευκολυνση τους να ψηφιζουν στα προξενεια χωρις να ερχονται στην Ελλαδα -ενα ειδος ετεροδημοτες του εξωτερικου.Το αιτημα της διευκολυνσης οσων εχουν ηδη δικαιωμα ψηφου ειναι δικαιο και λογικο.
    Το πολιτικο προβλημα που υπαρχει ειναι οτι οποιος ζει σε Αμερικη,Καναδα,Ευρωπη κλπ επηρεαζεται σπο τις ιδεες της χωρας που ζει και δεδομενου οτι το πολιτικο κλιμα σε ολες τις ανεπτυγμενες χωρες ειναι δεξιοτερο της Ελλαδος ειναι ευνοητο ποιος χανει και ποιος κερδιζει.
    Μαλιστα το αιτημα αυτο παλια ήταν αιτημα της αριστερας που πιστευε οτι ειχε και πραγματι ειχε μεγαλη επιρροη στους εργατες μεταναστες της Γερμανιας.Παρηλθον ομως οι χρονοι εκεινοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ηδη διαμορφωνεται απο καθηγητες και προοδευτικους διανοουμενους η κοινη γνωμη που θα πιστευει οτι ενας Ελληνας μεταναστης στην Αγγλια πρεπει να εχει λιγοτερα δικαιωματα στην Ελλαδα απ οτι ενας Αλβανος στην Ελλαδα.Εμποδιο στη νοοτροπια αυτη η παραδοσιακη αντιληψη περι εθνους εξ ου και οι επιθεσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Kalimera Politi. San ellino-kanadeza, megalosa me aretes, axies kai ta ithi kai ta ethima tis patridas mou! Edo gennithika, opos oi goneis mou, alla logo oti i Ellada den mborese na mas prosferei trofi (ekeini tin epoxi) fygame me mia valitsa gia agnosta meri. Megalosame mathinondas tin Elliniki glossa prota, ta ithoi k ta ethima tis patridas mas kai opote me rotagane apo pou katagome apandousa apo tin Ellada. Toso apla. To oneiro tou kathe Ellina metanasti, kai daiafono me ton sxoliasti pio pano oti eine 3, i 4 genias, iparxoun k 1, kai 2 parakalo (ego eime ena paradigma) eine na epistrepsi stin patrida tou kai na prosferei se aftin. Giafto vlepame paliotera ton theio apo tin Ameriki na ftiaxnei to kambanario sto xorio tou, na xtizi to sxoleio, na erxete stin ellada me gemates valitses gia na prosferei aploxera stous simbatriotes tou. OLA AFTA TA XRONIA APLA PROSFEREI O ELINAS TOU EKSTOERIKOU... plironi forous gia tin perousia sto xorio tou opos kathe Ellinas edo, vlepei Antenna kai alla Ellinika kanalia kai prosferi xondrous mistous stous diaforous tileoptikous asteres edo stin Ellada kai to simandikotero stirizi oloi tin Elliniki oikonomia psonizondas kai xrisimopoiondas Ellinika proionta, erxondas kathe kalokairi stin Ellada klp. klp. klp. Den exei kanenas, kai kyrios to PASOK kanena ma kanena dikaioma na mas sterisi to dikaioma psifou. Eimaste poli pio Ellines apo pollous "dythen" Ethnikistes edo. Latrevoume tin Ellada oxi gia tis paralies tis, alla gia ola afta pou sas anefera noritera, tis aksies, tis aretes kai ta ithi kai ta ethima. DROPI se osous diafonoun me tin Nea Dimokratia se afto to thema, kyrios se afto to thema, kai vevaios tha mas vroun apenandi tous. Eftyxos gia mas den exei dynami to MEGA channel, to ALTER, ta NEA, kai oloi oi propaganistes aftis tis xoras. Eftyxos gia mas den mas fanatizi kanenas gia tipota. Agapame tin patrida mas, kai afto to dikaioma mas aniki, oste na dosoume logo kai sta dika mas paidia na epistrepsoun stin patrida, kai na lene iperifana opos emas oti eine Ellines!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Αφορουσε ΗΔΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ στους εκλογικους καταλογους και τη διευκολυνση τους να ψηφιζουν στα προξενεια χωρις να ερχονται στην Ελλαδα -ενα ειδος ετεροδημοτες του εξωτερικου.Το αιτημα της διευκολυνσης οσων εχουν ηδη δικαιωμα ψηφου ειναι δικαιο και λογικο."

    μα αυτο ειναι αυτοοητο για τους αμερικανους και ευρωπαιους στην Ελλαδα!εδω ψηφισανε τα αμερικανακια για τον Ομπαμα πχ..

    γιαυτο μιλανε?αυτο ειναι αυτονοητο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Προσωπικά είμαι κάθετα αντίθετος με την ψήφο των αποδήμων στη χώρα διαμονής τους. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση με τα Ελληνικά πράγματα και ο μόνος τρόπος ενημέρωσης τους είναι με τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ (που συνεχώς κράζετε). Είναι αποστειρωμένοι και παγιδευμένοι σε μια εικόνα της χώρας του 1970. Αν θέλουν ας έρθουν να ψηφήσουν εδώ...ελεύθερα. Θα φτάσουμε στο σημείο να ψηφίζουν άνθρωποι που δεν μιλάνε Ελληνικά (πχ τρίτης γενιάς)και να αποφασίζουν για τη ζωή μας εδώ, ενώ αυτοί ζουν σε άλλη ήπειρο... Ε όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλημα ... Οι Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό και έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στην Ελλάδα (και έχουν άρα πολύ μεγαλύτερη σχέση με τη χώρα) μπορούν να πάρουν το αεροπλανάκι τους (με έξοδα του κόμματος άρα κράτους) και να πάνε να ψηφίσουν. Αυτοί που είναι εκτός Ελλάδας 200 χρόνια και ψηφίζουν και έξω και έχουν διπλότριπλες υπηκοότητες για ποιό λόγο θα πρέπει να ψηφίζουν; Οι διακοπές τους το ίδιο καλές θα είναι είτε με ΝΔ είτε με ΠΑΣΟΚ. Οι μετανάστες που ανήκουν στον παραγωγικό ιστό της χώρας για χρόνια, είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας, πληρώνουν φόρους, πάνε τα παιδιά τους σε ελληνικό σχολείο και σε τελική ανάλυση τους αφορούν περισσότερο οι εγχώριες πολιτικές γιατί να μην ψηφίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ανώνυμος 2:49
    Θα σου πω εγώ γιατί. Δεν ξέρω αν θα σου αρέσει σε 10 χρόνια από τώρα, αν ψηφίζουν όλοι οι παράνομα εισελθόντες στη χώρα μας ξένοι υπήκοοι θα έχουμε ως λογικό επακόλουθο - όπως τώρα έχουμε ας πούμε το πολυπολιτισμικό σχολείο ή χώρο δουλειάς - μια πολυπολιτισμική Βουλή. Κι επειδή στη Βουλή θα κληθούν οι όποιοι Βουλευτές, κατά το Σύνταγμα, να αποφασίσουν και για θέματα ΓΛΩΣΣΑΣ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ και άλλων τινών θα ήθελα ΠΟΛΥ να ξέρω αν πράγματι ο Βουλευτής που εξελέγη με τις ψήφους των αλλοδαπών υπηκόοων και θα συμμετάσχει ας πούμε στην επιτροπή άμυνας, ή στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων τι θέσεις θα πάρει. Μην ξεχνάμε ποτέ ότι η πλειονότης των αλλοδαπών προέρχονται όχι από "ουδέτερες" προς εμάς χώρες αλλά είτε από ΟΜΟΡΕΣ (Αλβανία), είτε από ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ. Μπορεί κανείς να φανταστεί μια - μελλοντική - κυβέρνηση που ΔΕΝ θα στηρίζετε στις ψήφους (και) των ΕΛΛΗΝΩΝ αποδήμων αλλά στις ψήφους - και άρα στους εκπροσώπους - των φιλοξενουμένων Αλβανών, Παλαιστινίων, και λοιπών συνανθρώπων που ήρθαν εδώ; Με δεδομένο ότι θα υπάρχει ούτως ή άλλως ένας αριθμός εκλεγομένων από τους Μουσουλμάνους της Θράκης (με τις γνωστές απόψεις τους κλπ κλπ) μπορεί κανείς να μου πει ΠΩΣ αυτή η (μελλοντική) κυβέρνηση θα κινείται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @5.13
    Αυτό θα είναι όντως το αποτέλεσμα με μαθηματική ακρίβεια εάν ισχύσουν 2 πράγματα:
    1) Η μετανάστευση είναι ανεξέλεγκτη και όχι πλήρως καταγεγραμμένη.
    2) Οι υπάρχοντες μετανάστες δεν ενταχθούν και δεν απορροφηθούν από την ελληνική κοινωνία - και στο σχολείο και στον εργασιακό χώρο και αλλού - και άρα προσβλέπουν σε κινήσεις των μητρικών τους χωρών για τη βελτίωση της ζωής τους στην Ελλάδα.

    Και τα δύο αυτά ισχύουν τώρα που μιλάμε. Από την άλλη, υπάρχει και η λύση της εθνοκάθαρσης και της ανταλλαγής πληθυσμών αλλά ας μην πάμε εκεί και ας μείνουμε στα δεδομένα που έχουμε.
    Τέλος, όσο φιλοξενούμενος είναι ένας Έλληνας που έχει κάνει οικογένεια και εργάζεται 20 χρόνια στις ΗΠΑ (δηλαδή καθόλου, είναι πολίτης με πλήρη δικαιώματα) άλλο τόσο είναι και ένας Αλβανός που κάνει οικογένεια και εργάζεται στην Ελλάδα. Άσε που υπάρχουν και οι νόμιμοι μετανάστες... αλλά ποιός λογαριάζει τη διαφορά;...

    Η ποιότητα ζωής, το βιοτικό επίπεδο και η ένταξη των μεταναστών στην Ελλάδα είναι προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής και την οικονομικοκοινωνική ευμάρεια και των Ελλήνων αφού ζουν και δρουν στο ίδιο οικονομικοκοινωνικό σύστημα. Χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία θα είχαν καταρρεύσει εάν αρνούνταν να εντάξουν τους μετανάστες τους πολλά χρόνια πριν.

    Και τέλος πάντων, απόψεις είναι αυτές αλλά ας είμαστε λίγο ρεαλιστές - καλώς η κακώς η Ελλάδα δε βρίσκεται στο 50 και μάλλον σαν θετικό θα έπρεπε να το βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @6:30
    Τα παραδείγματα των χωρών που αναφέρεις αφορούν χώρες με υπερπόντιες "υποχρεώσεις" και συμφέροντα (ως αποικιοκρατικές δυνάμεις), τεράστιους πόρους προς αξιοποίηση και περιβαλλόμενες από γεωπολιτικά "κάστρα" (θάλασσα,απόσταση από περιοχές κρίσιμες Βαλκάνια- Μ. Ανατολή). Αν θεωρείς ότι η Ελλάδα έχει αυτές τις προϋποθέσεις και επιπλέον τις δύο που εσύ θέτεις (εκ των οποίων η 1η δεν αναμένεται να υλοποιηθεί αυτόν τον αιώνα με τους ρυθμούς του Ελληνικού δημοσίου και η δεύτερη αναστέλλεται λόγω άλλων παραγόντων οικονομικών αλλά και εξαιτίας βλέψεων των γειτόνων μας -βλέπε "Μακεδονικό", "τσάμικο", θέμα τζαμιών, Μουσουλμανική μειονότητα κλπκλπ) τότε πάμε καλά και δεν χρειαζόμαστε τις ψήφους των Ελλήνων ομογενών. Στην περίπτωση όμως που δεν ισχύουν αυτά που προανέφερα τότε δεν βλέπω το λόγο γιατί οι Έλληνες του εξωτερικού να μην έχουν λόγο για όσα γίνονται στην πατρίδα τους, με δεδομένο ότι έχουν εδώ ορατή -αλλά για τους πιο ρομαντικούς και "αόρατη" (γλώσσα, πολιτισμό,ιστορία) - περιουσία. Με πιο απλά λόγια και για να γίνει πιο κατανοητό: τους τάφους των παππούδων που πολέμησαν το '40 δεν θα ήθελα εγώ που ζω στην Αμερική και είμαι Έλληνας, να τους δω να γίνονται πάρκο με τις ψήφους των φίλων Αλβανών ή άλλων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μου στην Ελλάδα, που σίγουρα θα μετέχουν σε αυτό ή σε άλλα αιρετά όργανα σε καμιά 15αριά χρόνια. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή