Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Η «καραγκιοζοποίηση» της πολιτικής


Όποιος γνωρίζει αναλυτικά με ΠΟΙΟΝ τρόπο -στα μέσα της δεκαετίας του 80- η πορνοστάρ Τσιτσιολίνα έφτασε να μεσουρανεί στην Ιταλία και να βρίσκεται στο Ιταλικό Κοινοβούλιο, μπορεί να κατανοήσει πολλά από αυτά τα οποία επιχειρούνται εδώ και δύο περίπου χρόνια στην χώρα μας.

Σημαντικό γρανάζι αυτού του συστήματος που επιχειρεί τον ευτελισμό της πολιτικής και του εθισμού των πολιτών στην παθητική αποδοχή του παράλογου , είναι και ο κ. Καρατζαφέρης.

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που τον ήθελαν να συζητά με τον καλλιτεχνικό μάνατζερ Ηλία Ψινάκη την ένταξή του στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε χθες στην εκπομπή του κ.Αυτιά στο Alter ότι:«Χθες μίλησα με τον κ. Ψινάκη, ο οποίος είναι κομιστής ενός πολύ μεγάλου μυαλού και όταν το αντιληφθεί ο πολίτης, πράγματι αντιλαμβάνεται ότι το μυαλό αυτό μπορεί να προσφέρει. Ζει σε έναν άλλο χώρο, αλλά μπορεί να προσφέρει».

Με «μπροστάρη» τον Ηλία Ψινάκη θα επιχειρήσει ο κ. Καρατζαφέρης να προσεγγίσει, όπως λέει, τους νέους και να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στην πολιτική. «Εγώ θέλω να πλατύνω την Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό με ...άλλους ανθρώπους» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84",ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Βέβαια πέρσι (21 Μαρτίου 2008) από το βήμα τις Βουλής έλεγε άλλα , όπως έγραφε χθες και το blog taxalia .
Συγκεκριμένα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων με θέμα τα δικαιώματα της νεολαίας στη μόρφωση και τον πολιτισμό, έλεγε ότι:«Θυμάμαι, όταν ήμουν παιδί, που πηγαίναμε μαζί με τον Σπύρο, που είναι μεγαλύτερος από εμένα, στο Λυκαβηττό για να ακούσουμε Παύλο Μπακογιάννη, από την Deutsche Welle. Αυτός δεν ήταν ένας αγώνας; Δεν είναι παράδειγμα για τους νέους ανθρώπους, για να τους μάθουμε να αντιστέκονται σ’ αυτά που γίνονται σήμερα;
Γιατί, λοιπόν, το αρνούμεθα; Ποια είναι σήμερα τα ινδάλματα της νεολαίας; Ποια είναι; Θα τολμήσω να πω ένα όνομα. Ο κ. Ψινάκης; Υπάρχει πάρτι της σημερινής καλής κοινωνίας, της κοινωνίας του χρήματος δηλαδή που να κάνει ένα πάρτι και να θεωρείται πετυχημένο χωρίς να είναι μέσα ο κ. Ψινάκης; Δεν υπάρχουν νέα παιδιά σήμερα -και σας ερωτώ κατά πρόσωπο- που λένε: «α, πάμε να κολλήσουμε δίπλα για να γίνουμε αστέρια»; Αυτά είναι τα ινδάλματα σήμερα. Αυτά πλασάρουν οι τηλεοράσεις σήμερα».

Τον ίδιο δηλαδή άνθρωπο που θεωρούσε πέρσι ως αντιπαράδειγμα για τους νέους , σήμερα τον θεωρεί ως ...«πολύ μεγάλο μυαλό που μπορεί να προσφέρει στο κοινοβούλιο» !!!
Καρατζαφέρης είναι αυτός βλέπετε! Συνώνυμο της «κωλοτούμπας» και του λαϊκισμού! Αλλά και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΡΑΝΑΖΙ του συστήματος που επιχειρεί την «καραγκιοζοποίηση» της πολιτικής.

Σίγουρα αυτά δεν μπορεί να πρεσβεύουν τους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ, οι οποίοι είναι φύσει συντηρητικοί και δεμένοι άρρηκτα με παραδόσεις και αξίες. Όσοι δεν έφυγαν δυσαρεστημένοι από τον ...Μπουμπούκο και την Μπουμπούκα, προβλέπεται τώρα να το πράξουν. Στην αντίθετη περίπτωση θα υποστούν τον ...Ηλία Ψινάκη να τους λέει περιπαικτικά:« Μωρή κουλή θα μου ρίξεις και εμένα μια...ψήφο, να την...ευχαριστηθώ;».


18 σχόλια:

  1. ELEOS!!!! Xa8hkan oi ntomates sthn Ellada? An mh ti allo o ellhnas exei andreia kai filotimo. Skef8hte sovara. Den yparxei allos auth thn stigmh ektos apo ton K. Karamanlh. Pshfhste patriwtika pshfhste gia thn Ellada. O Giwrgos 8a sas vouliaksei. O allos einai parasagkas proswpo sovaro gia na kyvernhsei, Syriza kai KKE oute kan na dianoh8h kaneis. An htan dendro xwris karpo den 8a ton xtypousan apo oles tis meries apo wra mia. To xali ths pagkosmiopoihshs einai aplomeno se olon to kosmo san thn araxnh. An strimox8hte ligo akomh kanete ypomonh. Deste ti symvainei. H Elvetia exei svysei apo kairo to xrhma to eixan metaferei maroco ekei kseplenan th mayrila tou katopin to phran kai to phgan sta caman islands mono trapezes yparxoun ekei kai fysika oi asfalisthkes kai saoudarabes me ta kotera tous. Yparxei kai h trapeza pou exei mazepsei to xryso tou kosmou kapou sto Dubay. Einai dyskola pantou den vlepete ti ginete? Eseis arghsate na mphte sto xoro. Skef8hte prin riksete thn pshfo sas. Prospa8hse na vgalei thn Ellada apo ta ths evraioamerikhs den einai anohtos skef8hte akoma exete xrono. Euxomai o kalos 8eos na sas fwthsei exete akoma kairo mhn valete thn 8hleia sto laimo sas gia autoktonia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην κλαίς και οδύρεσαι για την χαμένη τιμή της πολιτικής.
    Οκ.Καρατζαφέρης ήταν εξέχων μέλος της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
    Τό ξέχασες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα με τον προεκθέτοντα τις απόψεις του. Σήμερα στον Τύπο, δεν υπάρχει καμμιά εφημερίδα εκτός της ΒΡΑΔΥΝΗΣ και της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ που να δίνει την άλλη πλευρά. Την πλευρά δηλ. Καραμανλή, τη σοβαρή πλευρά. Ακόμη και Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ, χωλωμένος (δεν γνωρίζω από τί)κι αυτός χωρίς να είναι αντιπολιτευτικός επιλέγει αντιπολιτευτικό τίτλο στην εφημερίδα του. Οι πάντες χτυπούν τον Καραμανλή. Τί σημαίνει λοιπόν αυτό, όταν δεν του βρίσκουν προσωπικά κανένα σκάνδαλο ή ατιμία; Σημαίνει ότι τον φοβούνται πως άμα ξανάρθει στην εξουσία θα ορθοποδήσει η Ελλάδα! Κι από κοντά ο ανεκδιήγητος Καρατζαφέρης, τον οποίον αφού τον χρησιμοποιήσουν τα διάφορα συμφέροντα για δεκανίκι του Παπανδρέου θα τον πετάξουν ως λεμονόκουπα (βλ. παράδειγμα Κοντογιαννόπουλου, Μάνου, Ανδριανόπουλου κλπ καλοπαίδων)

    Στον σημερινό Τύπο "βγάζει μάτι",το ότι οι εκδότες ερμηνεύουν ως "σφαγή στη ΝΔ" το γεγονός ότι ο Καραμανλής θα παρουσιάσει καθαρά ψηφοδέλτια χωρίς αυτούς που πλήγωσαν την παράταξη. Επίσης οι συμπολιτευόμενες εφημερίδες δεν αναφέρουν διόλου την αίτηση υποψηφιότητας του Τζοχατζόπουλου στο ΠΑΣΟΚ -ο οποίος δεν έχει και καθαρό παρελθόν.
    Τί να πώ. Μόνον ο Θεός μπορεί να μας σώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Καραμανλής και η Παπαρήγα είναι οι μοναδικοί σοβαροί ηγέτες πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα.
    Οι δυό Γιώργηδες και το δίδυμο Τσίπτα-Αλαβάνου είναι πιστοί οπαδοί της μεγάλης σχολής του Τυχοδιωκτισμού, της Ανευθυνότητας και του Λαϊκισμού που ίδρυσε ο μέγας δάσκαλος Αντρέας Παπαντρέου.
    Να μην μεμψιμοιρούμε, εμείς τους ψηφίζουμε, με δημοκρατικές διαδικασίες..
    Οταν μέσα στη μεγαλύτερη παγκόσμια κρίση που έχει δεί ποτέ ο κόσμος εμείς ακούμε αυτά τα απίθανα "σχέδια" από τους διάφορους απίθανους λαϊκιστές σημαίνει ότι δεν έχουμε επίγνωση της διεθνούς πραγματικότητας.
    Συμπεριφερόμαστε σαν τα μικρά παιδιά που δεν τους κάνει όλα τα χατήρια ο μπαμπάκας.
    Καλή τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκέπτομαι στις εκλογές να ψηφίσω ΛΑΟΣ. Αυτή η είδηση με στεναχώρησε. Από την άλλη όμως λέω πως "μπουμπούκια" (Τσουκάτος, Βουλγαράκης κλπ) ψηφίστηκαν και στα ψηφοδέλτια των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μήπως κάποιοι σοβαροφανείς είναι τελικά πιο γελοίοι; Μήπως έχουμε την ανάγκη ενός Ψινάκη στη Βουλή γιατί τέτοια Βουλή μας αξίζει; Τέλος τέλος θα γελάσει και το χειλάκι μας απ' αυτά που ακούγονται εκεί μέσα. Κάθε φορά που ανεβαίνουν οι Βολευτές μας στη Βήμα φοβάμαι τι θα ακούσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητε Πολιτη η καραγκιοζοποιηση της πολιτικης εχει συντελεστει απο πολυ καιρο πριν.Απο τοτε που παραδοθηκε ο Οτσαλαν μαζι με τα Ιμια,μεχρι την ολιγωρια ωστε ο Χριστοφορακος να διαφυγει,ενω ο Καραβελλας την κοπανησε γιατι ενα τελεξ εκανε βολτες στο υπουργειο εξωτερικων για 3 μερες.Το οτι η Ντορα ξεχασε να πληρωσει στην Μιεζενς εξοπλισμο του γραφειου της (αν θυμαμαι καλα) απλα δειχνει το μεγεθος των σπιθαμιαιων Ιαβερηδων που διαφεντευουν τις ζωες μας.Το οτι ο Ψινακης βολιδοσκοπειται απο τον Λαος για να μπη στα ψηφοδελτια ταιριαζει νομιζω με την περιρεουσα ατμοσφαιρα.
    Η προταση για τον Γκουσγκουνη ποτε θα γινη???
    Για τον Βουλγαρακη απλα θυμαμαι την πρεςκονφερενς που ανακοινωσαν την παρακολουθηση του τηλεφωνου του πρωθυπουργου.Τοτε λοιπον,στο τελος και ενω αποχωρουσαν απο την πρεςκονφερενς ο Βουλγαρακης (προς τιμη του) προσδιορισε το τριγωνο των οδων απο οπου γινοτανε η παρακολουθηση,και εδειχνε εμμεσως πλην σαφως την Αμερικανικη πρεσβεια.
    Ολα οσα επακολουθησαν (Βατοπαιδι κλπ) απλα δειχνουν τι παθαινουν οσοι πανε να σηκωσουν κεφαλι στους πλανητικους αφεντες.
    Αυτη η ολομετωπη επιθεση για ισοπεδωση προσωπικη μεσα απο ερπουσες φημες για την ιδιωτικη ζωη του πρωθυπουργου ειναι απο τα στανταρ κολπα που μετερχονται οι μυστικες υπηρεσιες για οσους βαζουν την Ελλαδα πανω απο τους πλανηταρχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στη ΝΔ είμαστε εντελώς ηλίθιοι.

    Ντόρα και Σουφλιάς ανατρέπουν την κυβέρνηση για δικό τους όφελος.

    Η ΝΔ έχει κάνει έργο που δεν μπόρεσε να το αναδείξει.

    Το ΠΑΣΟΚ προαναγγέλει διώξεις. Ακόμη και στα παιδιά των stage.

    Κι εμείς απορρίπτουμε τη συνεργασία με τον Καρατζαφέρη μετεκλογικά. Επειδή πάλι δεν συμφέρει τη Ντόρα.

    Χρησιμοποιώ μία φράση του Ξενοφώντα, από την κάθοδο των μυρίων:

    "Γιατί αυτή τη στιγμή που κινδυνεύουμε, ζητάμε
    περίσσια δημοκρατία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πράγματι, λίγες εφημερίδες έμειναν να στηρίζουν τον Καραμανλή. Ξεχάσατε την Αυριανή σε όσες αναφέρατε. Και επειδή μας καλείτε να έχουμε μνήμη, γράψτε ποιές εφημερίδες στήριζαν τον Ανδρέα το '89. Επίσης θυμηθείτε ότι ψηφίζαμε με πρωτοσέλιδα το στήθος της Λιάνη. Οι Αμερικάνοι που ήταν τότε και ποιούς στήριζαν; Εσείς τι ψηφίσατε τότε;
    Η Ιστορία και ο λαός εκδικούνται. Οχι οι Αμερικάνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολίτη θα σου θυμίσω το 2004 ότι ο ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου εκλέχθηκε βουλευτής με την ΝΔ.
    Μην κατηγορείς τον Καρατζαφέρη ότι καραγκιοζοποιεί την πολιτική, την στιγμή που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν πρώτοι να την καραγκιοζοποιουν.
    Τότε ο Καραμανλής επέλεξε αυτόν τον υποψήφιο, ώστε να συγκινήσει τις θαυμάστριές του και τον ψηφίσουν.
    Ίδιο ακριβώς σκεπτικό.
    Καμία διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. me ton psinaki boyleyti kai ton giorgaki prothipoyrgo ehei na pesei polli gelio, tha dosi resital o lazopoylos.
    ellas to megalio soy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να δω τα πρόσωπα των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ σε μια τέτοια περίπτωση και ας "πεθάνω".
    Άνθρωποι σοβαροί να ακούν τον Ψινάκη από το βήμα της Βουλής να λέει απευθυνόμενος στον κ. Καρατζαφέρη π.χ " Θεά ήσουν απόψε μωρή τσουβλή! Τους την έχωσες κανονικά την ...αντιπολίτευση ".
    Δεν πάμε καλάααααα!!!!! Χάσαμε το μέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ayti einai kai h diafora ths nd apo to pasok , den doylepse roysfetologika alla aksiokratika , kai panta o karamanlis doyleye gia to kallo toy topoy. alla panta aytos o topos toys anthropoys poy pane na kanoyn kati kalo toys koboyn , p.x kolokotronis , kapodistrias benizelos k.a. as afisoyme na mas kybernan h psinakides kai as dioksoyme toys sobaroys kai aytoys poy theloyn na prosferoyn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Καρατζαφέρης δουλέυει για το Μητσοτάκη.

    Απλά πράγματα.

    Όλα τα άλλα είναι λόγια για να αγαπιόμαστε.

    Για αυτό και έχει αυτή την προκλητική έκθεση στα ΜΜΕ, προτού ακόμα το ΛΑΟΣ να μπει στη Βουλή το 2007.

    Τα δε στελέχη του είναι σε συντριπτική πλειονότητα τυχοδιώκτες και άτομα χωρίς ιδιαίτερα ηθικά, πολιτικά ή κοινωνικά ερείσματα και αντιστάσεις.

    Ο Καραμανλής έκανε λάθος που έβαλε τη Ντόρα ΥΠΕΞ το 2006. ΟΙ Μητσοτάκηδες είναι οι κατεξοχήν "ελεγκτές" των διαπλεκόμενων αλλά και υπερετλαντικών συμφερόντων στην Ελλάδα και ο σκοπός τους εξαρχής είναι να ελέγχουν τη χώρα μην αφήνωντας ουδένα είτε λέγεται Καραμανλής είτε Παπανδρέου να κυβερνήσει.


    Σε ότι αφορά τις εκλογές, είναι στο χέρι του Καραμανλή να τις κερδίσει εάν θέλει.

    Ο κύριος αντιπαλός του είναι λίγος και ο μόνος λόγος της προεδρίας του στο ΠΑΣΟΚ, είναι ότι αυτό το κόμα είναι προσωπικη ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ του πατέρα του.

    Λέγοντας ιδιοκτησία δεν κάνω πλάκα και μιλάω και από ΝΟΜΙΚΗΣ απόψεως.

    Βέβαια ο Θείος Καραμανλής βοήθησε τα μέγιστα να μεγαλώσει αυτό το κόμα, πριμοδοτώντας με ποίκιλους τρόπους τον Ανδρέα για λόγους που η ιστορία δεν έχει ακόμα ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΨΕΙ.

    Εντάσσεται βεβαια στο παγιο παιχνίδι εξουσίας μεταξύ των μεγάλων οικογενειών της χώρας.


    Εν κατακλείδι, νίκη του Καραμανλή είναι χτύπημα στη διαπλοκή...ακόμα και εάν τη νίκη αυτή δεν τη θέλει ο ίδιος!!! Ναι, για τέτοιες τραγελαφικές καταστάσεις μιλάμε.

    Νίκη Παπανδρέου είναι μια προσωρινή νίκη της διαπλοκής, που όμως δεν θα κρατήσει πολύ.


    Αυτό που όμως είναι το πλέον ανησυχητικό είναι νίκη Ππανδρέου και η άμεση υπονομευσή του από τους Μητσοτακικούς -υπερδιαπλεκόμενους-, ώστε το παιχνίδι να έρθει στα μέτρα τους και να καταλήξουμε του χρόνου τέτοια εποχή με...Ντόρα πρωθυπουργό και Βενιζέλο υπουργό, Σημίτη Πρόεδρο της δημοκρατίας και τα λοιπά...

    Εφιάλτης.


    Προτείνω.

    Νεοδημοκράτες... ψηφίστε όλοι Καραμανλή

    Παόκοι... ψηφήστε όλοι Παπανδρέου


    Όλοι μαζί τσακίστε τα τσουτσέκια του ΛΑΟΣ

    Κια μετέπειτα όλοι μαζί εάς βάλουμε ΦΥΛΑΚΗ τα καθήκια που έχουν κλέψει και ρημάξει τον Ελληνικό λαό εδώ και 30 χρόνια.


    Τα ψέματα τελείωσαν, ο λαός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να καταλάβει το παιχνίδι που παίζεται.

    Μακριά από παρωπίδες. Εδω παίζεται το μέλλον μας και εάν δεν θέλουμε να καταλήξουμε επαίτες και διαλυμένη χώρα, εάς τσακίσουμε μαζί (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) τα "φυράματα και τις βδέλλες" της χώρας.


    Υ.Γ

    Προφανώς το παρόν κείμενο δεν απευθυνεται σε κολλημένους-οπαδούς κομμάτων αλλά σε σκεπτόμενα άτομα.

    Οι πρώτοι να μην μπουν καν στο κόπο να ανοίξουν διάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Επεισόδιο με αγανακτισμένους με τα μήντια νεοδημοκράτες οπαδούς και τον δημοσιογράφο Γιώργο Βλάχο στα εγκαίνια της ΔΕΘ.
    Να βρεθεί καποιος Χριστιανός................

    5 Σεπτέμβριος 2009 5:00 μμ
    ...............................................
    sorry

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα κανάλια των νταβατζηδων, σπάζοντας παράδοση δεκαετιών, δεν μετέδωσαν απόψε την ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.
    Θα τους επιτρέψουμε να νικήσουν; Να μας επιβάλουν μια 'Δημοκρατία' όπου θα υπάρχει χρόνος για την προβολή Ψινάκη - Καρατζαφέρη, αλλά θα εξαφανίζεται ο Πρωθυπουργός,ο όποιος Πρωθυπουργός, δεν υπακούει στις εντολές τους.
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 6:37 Μα η ΝΔ δεν φοβάται το ΠΑΣΟΚ του οποίου η δύναμη είναι το πολύ γύρω στο 28-30%. φοβάται όμως τον Καρατζαφέρη που τα λαμόγια των καναλιών τον προβάλουν μόνον και μόνο για να χτυπήσουν την ΝΔ από τα δεξιά. Μετά θα τον πετάξουν σαν χαρτομάντηλο λερωμένο που δεν το ακουμπά κανείς.

    Μιλώντας για στελέχη του ΛΑΟΣ, τί να πρωτοπείς.Ο Αϊβαλιώτης , ο λιποτάκτς από τον στρατό, ο Ροντούλης που όπως απέδειξε η Ζούγκλα του Μάκη έφαγε τα λεφτά των...υπαλλήλων του γραφείου του, ο Κ.Βελόπουλος πρώην τρόφιμος του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ κλπ. πατριωτικών δυνάμεων κλπ κλπ. Οσον αφορά τον Ψινάκη , είναι καλυτερη λούγκρα από την Εφη Σαρρή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έχω μια απορία.
    Άκουσα προχθές τον κ. Kαρατζαφέρη να λέει, σε ερώτηση σχετικά με τον Ψινάκη, ότι : "Τώρα θα κάνω μια προσπάθεια να φέρω νέους ανθρώπους μέσα στην πολιτική, ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση.Δηλαδή τους ανθρώπους της μεσημεριανής ζώνης της τηλεόρασης. Γιατί όλοι χρειάζονται. Η πολιτική δεν είναι μόνο να είσαι ειδικός».

    Αυτοί λοιπόν με τις μεσημεριανές εκπομπές είναι άσχετοι με την πολιτική , σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καρατζαφέρη.

    Μάλλον λοιπόν κάτι θα ήξερε καλύτερα από εμάς αφού η προσωπική εκπομπή του προέδρου στο κανάλι του ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ πάντα στη μεσημεριανή ζώνη...

    Η απορία μου λοιπόν είναι η εξής: Θέλει και τα λέει ή του ξεφεύγουν βρε παιδιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Na ypenthimisw apla oti milame gia to komma thw EFHS SARRH!!!

    Alitheia mias kai tosh psyxikh odynh ths prokalese h mh eklogh ths mhpws na katevei se systhma distaurias me Psinakh????

    ΑπάντησηΔιαγραφή