Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Απλά και λογικά!


Αναρωτιέμαι εάν υπάρχει έστω και ένας πολίτης αυτής της χώρας που να πιστεύει στην ...«αγιότητα» των ΜΜΕ. Είναι γνωστό ότι τα ΜΜΕ σχεδόν στο σύνολο τους είναι προβληματικές-οικονομικά- επιχειρήσεις.
Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από τους ετήσιους ισολογισμούς τους. Έχουν αρνητικό πρόσημο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.Αυτό είναι το ένα αδιαμφισβήτητο δεδομένο.

Υπάρχει έστω και ένας πολίτης αυτής της χώρας που να πιστεύει ότι αυτοί οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ θα κρατούσαν ηθελημένα εν ζωή τις επιχειρήσεις τους , εάν αυτό δεν ήταν μοχλός για τον σφετερισμό ποταμού χρημάτων από άλλες πηγές;

Υπάρχει έστω και ένας πολίτης αυτής της χώρας που να πιστεύει ότι αυτές οι πηγές δεν είναι ...τα κρατικά ταμεία; Δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητηθεί και αυτό.

Διερωτώμαι λοιπόν, πως ορισμένες φορές δεν μπορούμε να δούμε τα πιο απλά πράγματα και αρεσκόμαστε σε λαβυρινθικές πολιτικές αναλύσεις.
Βάσει λοιπόν των απλών και αδιαμφισβήτητων δεδομένων που ανάφερα, οι νταβατζήδες υποστηρίζουν εκείνη την πλευρά από όπου τα «παίρνουν»( με τον άλφα ή ...βήτα τρόπο, φανερό ή κρυφό, εγχώριο ή ξενικό) ή τουλάχιστον δεν υποστηρίζουν εκείνη την πλευρά που ΔΕΝ τα «παίρνουν».

Υπάρχει έστω και ένας έλλογος πολίτης που διαφωνεί σ` αυτό; Δεν νομίζω! Από την άλλη έχουμε μια διαμορφωμένη κατάσταση η οποία αποτελεί ιστορικό ξεχωριστό γεγονός. Μια πρωτοφανής στα πολιτικά χρονικά κατάσταση , όπου μια κυβέρνηση να έχει τόσο εχθρικά ΟΛΑ σχεδόν τα ΜΜΕ.
Και μια αντιπολίτευση με λερωμένο το πρόσφατο παρελθόν της, που ...υμνείται ή τουλάχιστον δεν κριτικάρεται σε ΤΙΠΟΤΑ από ΟΛΑ σχεδόν τα ΜΜΕ.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις και ας μιλήσουμε απλά και λογικά!
Κάποιος δεν υποκύπτει στα διάφορα συμφέροντα ( εντός και εκτός) και Κάποιος τους ανοίγει διάπλατα την πόρτα . Κάποιος δεν τα δίνει και Κάποιος υπόσχεται ότι θα τα (ξανα)δώσει!

Ποιος είναι ο ένας και Ποιος ο άλλος ,αρκεί μια στιγμιαία ανάγνωση στα πρωτοσέλιδα του «κρεμασμένου τύπου» στο γειτονικό σας περίπτερο (διαδικτυακό ή παραδοσιακό) ή ένα ζάπινγκ για ΜΙΑ ΜΟΝΟ φορά στα δελτία ειδήσεων ( δεύτερη και τρίτη επίσκεψη δημιουργεί κατά τους επιστήμονες εγκεφαλικές παρενέργειες που οδηγούν στην μωρία) .

Ποιος
είναι λοιπόν ο υποστηριζόμενος από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και Ποιος ο καταδιωκόμενος; Τα συμπεράσματα δικά σας!
Όπως ΚΑΙ τα χρήματα που σφετερίζονται τα ΜΜΕ. KAI AYTA ΔΙΚΑ ΣΑΣ είναι! Ποτάμια ολόκληρα από τις σταγόνες του ιδρώτα σας.


YΓ. Μια αναδρομική( και πρόσφατη) ιστορική ματιά στο Ποιος επιχείρησε να περάσει τον Βασικό μέτοχο και Ποιος συμμάχησε φανερά ( ..ΚΑΙ από το βήμα της Βουλής) με τους νταβατζήδες, εναντίον του εγχειρήματος, θα βοηθούσε στην τόσο απλή κατανόηση του πολιτικού γίγνεσθαι.
Υ.Γ 2 Ακόμα περιμένω (6η ημέρα) να διαψευστεί επίσημα από το ΠαΣοΚ ότι ο κ. Παπανδρέου απολάμβανε τα μπάνια του στην παραλία της Πούντας, την ώρα που καιγόταν η Αν. Αττική.
Να προχωρήσω ακόμα ένα βήμα σήμερα μήπως και φιλοτιμηθούν να το ...διαψεύσουν.Από την παραλία της Πούντας στην Αχαΐα οι καπνοί ήταν ορατοί ή μήπως όχι; Έγινε μάλιστα και θέμα συζήτησης μεταξύ των συνοδών ασφαλείας του κ. Παπανδρέου και των λουομένων; Ναι ή Όχι ;

29 σχόλια:

  1. Apla kai logika apo thn prwth hmera kyvernhshs K. Karamanlh ews shmera ta MME (sygnwmh gia thn ekfrash-einai kataptysta-) Se kamia xwra den pisteuw na ginete auto to alaloum pou ginete sthn Ellada. Edw kai ena xrono ekopsa mega, antenna akoma kai net pou exoume ston Kanada giati eixa frikiasei apo auta. Oi dhmosiografoi an einai dhmosiografoi (edw exoun tsipa otan lene eidhseis kai sevasmo arketo) einai giatroi, dikhgoroi, fysikoi kai o,ti allo tous katevei kai epanw apo ola yvristes. Ma tosh ligh nohmosynh nomizoun oti exoume? Propaganda epanw sthn propaganda 8rasos kai oti allo name it!!!!! Fanhke poly ka8ara oti htan enantion ths ND kai idiaiterws sto proswpo tou K. Karamanlh. Afou egw to evlepa pentaka8ara pou den diamenw Ellada poso mallon eseis pou zhte ekei. Ean oi ellhnes pshfisoun ton G. Papandreou gia na kyvernhsh nomizontas oti 8a allaksei kati koimonte or8ioi. Ayth h oikogeneia den prepei na vriskete sthn politikh ths Elladas. Isws ta MME na perimenoun polla opws epi K. Shmith. H ousia einai pws 8a thn plhrwsei o ellhnikos laos akriva. Den idrwnei to auti tou giati na afisei to mpanio tou? Gia ksepoulhma thn exei vlepete oi rizes ths giagias kai ths mamas misoun ta twn Ellhnwn twra an eseis e8elotyflhte den mporw na pw tipota. Ektos apo thn pshfo mas pou 8a el8oume arketoi oxi gia esas gia thn dikh mas i8akh thn dikh mas ellada pou thn exoume fylaxto sthn kardia mas. Ellhnes Ksypnhste !!! einai polla perissotera pou prepei na sas afypnhsoun kai na mhn zhte sthn kosmara sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΟΣΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΟΜΟΣ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΥΒΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ? ΟΤΑΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΘΕΛΛΟΥΝ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΥ ? ΤΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ? ΠΩΣ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΙΣΑΝ ? ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Ο.Ε. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ? ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΝΕ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ, ΠΩΣ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΙΣΑΝ ? Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ (ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΟΝ Η ΠΑΡΤΑΞΗ?)ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΟΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΙΛΕ ΠΟΛΙΤΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντως οταν ο Τσοβολας εβγαλε στην φορα τα χρεη των εφημεριδων (αν θυμαμαι καλα ακομα και ο Ριζοσπαστης με 200 εκ.δρχ., οπως ο ΔΟΛ και πολλοι αλλοι) αρχισε να τον παιρνη η κατω βολτα.Τελικα ποιοι κυβερνανε αυτον τον τοπο? Εχουμε καμμια αμφιβολια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστή άποψη η παραπάνω αλλά θα πώ κι εγώ κάτι, ως δικηγόρος. Δεν είναι τόσο απλό να βάλεις κάποιον φυλακή για ο,τιδήποτε (εκτός αποδεδειγμένα και ομολογημένα για κλοπή, φόνο κλπ). Η δικονομία έχει προβλέψει να υπάρχουν εφέσεις , αναβολές, ενστάσεις κλπ μέσα για να τρενάρονται οι καταστάσεις ίσως στο διηνεκές. Ετσι γίνονται. Δεν μπορεί ο Καραμανλής μια μέρα να πεί "βάλτε τον Α ή τον δείνα φυλακή". Υπάρχουν όπως είπαμε πολλά δικονομικά μέσα και μη γελοιόμαστε. Αν έχεις χρήμα ίσως μπορείς να κάνεις και το άσπρο μαύρο. Ξεχάσατε το παραδικαστικό κύκλωμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είπαμε ότι αυτός που φοβάται λιγότερο το αποτέλεσμα των εκλογών είναι...ο Καραμανλής. Πρώτον,γιατί και σε περίπτωση ήττας το κόμμα δεν πρόκειται να τον αμφισβητήσει. Δεύτερον, γιατί άλλα ήταν τα δεδομένα των ευρωεκλογών όταν κλήθηκε ο Ελληνας να ψηφίσει και άλλα τώρα , που διακυβεύεται κυρίως η Οικονομία και τρίτον γιατί εκείνος που θα έχει πρόβλημα σε όλες τις περιπτώσεις, δηλ. είτε κερδίσει είτε χάσει τις εκλογές είναι ο Παπανδρέου, του οποίου το κόμμα είναι κομμένο στα δύο αλλά και υπάρχει ο Σημίτης με μια πτέρυγα ισχυρή (είδαμε χθες τον Βερελή στις τηλεοράσεις να επανέρχεται δριμύτερος) . Και τέλος, το μόνο κόμμα που αποδεδειγμένα λαδώθηκε από την Ζήμενς είναι το Πασοκ, καθ΄ομολογίαν του ίδιου του πρωθυπουργικού τότε συμβούλου, Θ.Τσουκάτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε 8:10, μερικά από τα ερωτήματα που θέτεις έχουν βάση.
    Προσωπικά πιστεύω ότι ο Καραμανλής δεν ακολούθησε σωστή στρατηγική απέναντι στους 4 νταβατζήδες (και τους άλλους επιχειρηματίες φίλους τους, να μην τους ξεχνάμε και αυτούς).
    Δηλαδή δεν τους πολέμησε παρόλο τον ανηλεή βομβαρδισμό τους από τα κανάλια και τις εφημερίδες τους. Είχε την ψευδαίσθηση ότι δεν μετράνε και τόσο πολύ και τους υποτίμησε
    Σε ότι αφορά τα έργα που πήραν (κυρίως ο Μπόμπολας) να σου θυμίσω ότι το 2004, λόγω των Ολυμπιακών αγώνων είχε εξαγοράσει δεκάδες μικρομεσαίες τεχνικές εταιρίες και έφτασε να ελέγχει το 80% της κατασκευαστικής αγοράς. Θα ήταν παράνομο να αποκλειστεί ο Μπόμπολας από τα δημόσια έργα επί Ν.Δ., με ποιό αιτιολογικό, ότι εκβιάζει μέσω των καναλιών του;
    Δεν στέκουν αυτά και θα είχαμε νομικά προβλήματα με την Ε.Ε.
    Υπονοείς ότι ο Καραμανλής είναι δέσμιος των καναλαρχών και εφημεριδάδων. Εντάξει.
    Τότε γιατί σκοτώνονται τόσα χρόνια να τον ρίξουν;
    Εάν εσύ ησουν ο Μπόμπολας και είχες ένα πρωθυπουργό που ήταν του χεριού σου και σου κάνει όλα τα χατήρια θα έκανες το πάν για να τον ρίξεις;
    Και να φέρεις έναν άλλο που λέει ότι δεν χρωστάει σε κανένα;
    ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕΣ ΤΟΝ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΑ;
    Είναι σκανδαλώδης η αντίφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!!! ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ:
    http://www.enkripto.com/2009/07/blog-post_3759.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι απλό ! Οτι χειρότερο σκουπίδι, κάθε λογής, από κάθε χώρο, διαθέτει η ελληνική κοινωνια το μαζεύουν οι "νταβάδες" στα κανάλια και το πετούν στα μούτρα των κορόίδων που έχουν ως πελάτες και ψηφοφόρους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 8:45, δεν είπαμε να βάλει κάποιον φυλακή με το έτσι θέλω. Αλλά δεν μπορεί εμένα που χρωστάω ένα λογαριασμό στον ΟΤΕ, να μου κόβουν το τηλέφωνο στις 10 μέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής, και τα κωλοκάναλα να έχουν χιλιάδες ευρώ απλήρωτους λογαριασμούς και να μην τους κόβουν ούτε μια γραμμή. Είναι δυνατόν να λειτουργούν με παθητικό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Την εποχή του τζέρτζελου με τον "Βασικό μέτοχο",
    πρότεινα την εξής συλλογιστική, η οποία είναι σύμφωνη με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος :
    Δημοκρατία σημαίνει αξιόπιστη πληροφόριση. Αλλοιώς κανείς δεν μπορεί να είναι ενεγός πολίτης αν δεν πληροφορείται αξιόπιστα.
    Η αξιοπιστία της είδησης, συνδέεται απόλυτα με την γνώση γιά το ποιός είναι ο εκπομπός της.
    Την ίδια είδηση, διαφορετικά θα την ερμηνεύσω αν εκπέμπεται απο έναν Τούρκο και διαφορετικά αν εκπέμπεται απο έναν Έλληνα.
    Το αυτό ακριβώς ισχύει και γιά τα εσωτερικά ΜΜΕ.
    Είδηση χωρίς γνώση του προσώπου του εκπομπού, δεν είναι αξιόπιστη.

    Μήπως πρέπει να διατυπώσουμε ένα ερώτημα "Ποιά ΜΜΕ είναι πιό ελεύθερα; Τα κρατικά ή τα Ιδιωτικά;". Και βέβαια, το ερώτημα να τεθεί παντού, να βγεί σε φειγ-βολάν, σε αφίσες κ.λ.π, ώστε να το μάθουν όλοι οι ΈΛληνες και να το απαντήσουν μόνοι τους.
    Επειδή κάποτε μας πρήξανε τα κατσαμπέλια με την Ελεύθερη (δήθεν) ραδιοφωνία και τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδή βλέπω ότι όλοι έχετε κονυή μνήμη θα ήθελα να σας θυμήσω ποιός πολιτικός χώρος ήταν υπέρ των παρανόμων ΜΜΕ όταν ήταν πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τότε τα ΜΜΕ ήταν καλά σήμερα δεν είναι; Στη πολιτική όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες και στη προκειμένη περίπτωση θα περίμενα κάποιοι να κάνουν και κομάτι αυτοκριτική. Αλλά τι ζητάω γωνία στο δεκάρικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Eκεινο φυσικα που δεν λεγεται ειναι οτι υπαρχει κατι που λεγεται ΕΣΡ.Οτι αυτο το ΕΣΡ δινει τις αδειες για να υπαρξουν καναλια και ραδιοφωνα.
    Οτι αντι να κυνηγα εργοληπτικες εταιριες για να αποδειξουν οτι δεν εχουν ραδιοφωνα ηταν πολυ πιο απλο να απαιτησει ο νομος τα ραδιοφωνα και τα καναλια να μην εχουν μετοχους εργολαβους για να παρουν αδεια απο το ΕΣΡ.Οτι αυτο δεν θα επεφτε στην ΕΕ αφου σε ολες τις χωρες της Ευρωπης οι κυβερνησεις δινουν αδεια σε οποια καναλια θελουν χωρις η ΕΕ να επεμβαινει-ο Μπερλουσκονι τα εχει δωσει στον εαυτο του.
    Και τελος οτι τον χειρισμο του θεματος αυτου τον ειχε αναλαβει ο ιδιος ανθρωπος που ανελαβε την αστυνομια και τη λαθρομεταναστευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε 1:25
    Δεν υπήρχε περίπτωση να περάση στην ΕΕ η ρύθμιση περί βασικού μετόχου, μιάς και ο Μπερλουσκόνι, πρωθυπουργός ών είχε ιδιόκτητα ΜΜΕ και οι περισσότεροι πολιτικοί της ΕΕ είναι μέτοχοι σε αυτά.
    Ακόμα και στο Σύνταγμά μας, το πιό πολύλογο και ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΑΚΟ άρθρο είναι αυτό που αφορά τον Βασικό μέτοχο και, ακριβώς η πολυλογία του αυτή, είναι απόδειξη ότι αποτελεί την επιτομή των συμφερόντων όλου του πολιτικού φάσματος με τους επιχειρηματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΗΡΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΑ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΩΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΡΓΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά τί πίνει και δεν μας δίνει το αγόρι του Θησείου; Χθες τόλμησε να πεί ότι εμπρός για "πορεία εθνικής ανάτασης" ποιός; ο αμερικανός γιός της Τσαντ, ποιος; αυτός που είπε ναι στο Σχέδιο Ανάν, ποιός; αυτός που είπε ότι καλύτερα λιγότερη πατρίδα παρά να εμπλακούμε σε πόλεμο με τους γείτονες! Ω! της παραφροσύνης και της λαοκτονίας! Αλλά δεν φταίει αυτός που τα λέει . Αυτοί που τα χάφτουν φταίνει . Αλλά όπως γράφεται παντού οι πασόκοι έχουν έτοιμο σχέδιο για διώξεις σε όλο το δημόσιο τομέα (αν και εφόσον γίνουν αυτοδύναμη κυβέρνηση) και εγκαθίδρυση "γαλατάδων" (όπως το 1982, ο δ/ντής στο Γραφείο Τύπου της πρεσβείας μας στο Σίδνεϋ)σε όλες τις θέσεις του δημοσίου και ευρύτερα δημοσιου τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΕΝΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ -ΝΕ ΓΙ ΑΥΤΟ?
    ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ?
    ΟΧΙ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΤΟΛΜΟΥΝΤΑΣ!
    ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΟΧΙ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΩΡΟ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ,Ο Ν Ο Μ Α Σ Τ Ι Κ Α ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΓΑΠΗΤΕ politis καλησπέρα,
    Μπήκα στον πειρασμό να σου γράψω, αφού το αναφέρεις στο υστερόγραφό σου.

    Θα ήθελα να σκεφτείτε ΟΛΟΙ… Πόση έκταση πήρε το μπάνιο του ΓΑΠ; Πόσα σχόλια από την συμπολίτευση; Πόση προσπάθεια να θαφτεί το γεγονός από την αντιπολίτευση;

    Ας πάμε λίγο καιρό πίσω και να θυμηθούμε τις αντιδράσεις από όλες τις πλευρές για τα «λίγα στρέμματα γης λιγότερα…».

    Ειλικρινά θλίβομαι …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χτες μια πρασινοφρουρού στον ΕΟΤ, φώναζε "Ακόμη να βγάλτε τις πράσινες σημαίες;" Ο νοών νοείτω τί θα επακολουθήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα ΜΜΕ ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε τα ίδια. Ο απλός πολίτης γνωρίζει όμως ποια είναι η οικονομική του κατάσταση την πενταετία 2004-2009 και γνωρίζει/αναπολεί την οικονομική του κατάσταση και πριν το 2004. Αυτό θα αποτελέσει το βασικότερο κριτήριο για το τι θα ψηφίσει στις προσεχείς εκλογές.

    Απλά και λογικά, όπως αναφέρεις και στο άρθρο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ola ksekinisan apo tin mera pou o karamnlis ekane tin simfonia me tous rosous gia tous agogous, pou eixe ta kotsia na girisi tin plati stous amerikanous pou tosa xronia kaneme ta kefiatous kai voeithia den pirame se kanena thema. ara pios xrimatodoti ta MME uper tou pasok, giati thimame prin ena xrono to pasok itan etimo na dialithi ksafnika twra einai etimo na kivernisi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @george
    Αγαπητέ έλειψες και μας έλειψες.
    Ο απλός πολίτης πρέπει να γνωρίζει αυτά που λέει ο Προφήτης στο antinews μεταξύ πολλών άλλων.
    ¨¨Το ΠΑΣΟΚ
    παρέλαβε δημόσιο χρέος, το 1981, 67 δις δρχ ήτοι 0,19 δις €.
    Παρέδωσε χρέος, το 2004, 200 δις € !
    Ενώ είχαν εισρεύσει ταμειακά όλα τα ΜΟΠ (Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα), 3 ΚΠΣ (Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης) – για την ακρίβεια το 3ο ΚΠΣ κατά το ήμισυ, και όλες οι ενισχύσεις των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων.
    Πού πήγαν όλα αυτά;
    Ψάξε.
    Το χρέος που παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ μαζί με τον γιγαντωμένο πράσινο κρατικό μηχανισμό απαιτούν τουλάχιστον 20 δις € τοκοχρεωλύσια ετησίως.
    Και εννοείται με τα δημοσιο-λογιστικά τερτίπια των πασόκων που απέκρυπταν το πραγματικό μέγεθος του χρέους.
    Μια “εκτίναξη” του δημοσίου χρέους επί Μητσοτάκη έγινε επειδή βγήκαν στη φόρα αφανείς οφειλές.
    Ο Καραμανλής έχει ευθύνη, αλλά υπήρξε αυτός που πραγματικά παρέλαβε καμένη γη.
    Ατύχησε, και ευθύνεται βαρύτατα για την επιλογή Αλογοσκούφη.
    Αλλά δεν είναι αυτός που πτώχευσε την Ελλάδα.
    Αυτός που πτώχευσε την Ελλάδα βρισκόταν στο εξώφυλλο του TIME, το 89 νομίζω, με τίτλο :
    The looting of Greece – Η λεηλασία της Ελλάδας.
    Και οι επίγονοί του.¨¨

    Αυτά πρέπει να τα ξέρει ο απλός πολίτης ασχέτως χρώματος και σημαίας.

    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΓΑΠ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΡΑΝΟ, Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΟΥ ΑΛΟΓΟΥΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ 4% ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Ή ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΒΗΜΑ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΧΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΝΔ ....ΑΝΤΕ ΑΝ ΜΗΝ ΓΡΑΨΩ ΤΩΡΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙΠΟΤΑ,ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα gnik. Καλά είσαι;

    Πολύ πίσω πήγες. Πέταξες και δύο νούμερα με "δις"...Πουθενά δεν είπα ότι δεν έκλεψε και το ΠΑΣΟΚ. Όλα τα κόμαματα έκλεβαν, κλέβουν και θα κλέβουν. Μη λέμε τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά.

    Ποια όμως είναι η οικονομική κατάσταση του μέσου πολίτη τώρα, και ποια ήταν πριν το 2004. Η "τσέπη" είναι αυτή που θα βγάλει κυβέρνηση τώρα φίλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. είναι σαφές ότι ο Καραμανλής έχει χτυπηθεί σαν χταπόδι από την πρώτη στιγμή από τα μμε. Όπως είναι σαφές ότι κάποιοι άλλοι έκαναν τα προσωπικά τους παιχνίδια και τις ξεχωριστές πολιτικές τους διαδρομές. Καλά το έκανε και προκήρυξε εκλογές. Ήταν πράξη ευθύνης και όσο περνάνε οι μέρες καταλαβαίνουμε ότι ήταν και επιλογή πολιτικής γενναιότητας. Πόσοι πολιτικοί σ΄αυτό τον τόπο θα ρίσκαραν την καρέκλα τους? Πόσοι? μπορεί κάποιος να μας πει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ρε συ george ( γνωστό troll του ΠΑΣΟΚ, εξ-ου και το ...όλα τα κόμματα κλπ που θέλει να περάσει το ΠΑΣΟΚ για να καλύψει τις ρεμούλες του ), τι συγκρίνεις?

    Για κάποια παγκόσμια οικονομική κρίση εσύ δεν έχεις ακούσει?

    Για εκατομμύρια άνεργους σε όλο τον κόσμο εσύ δεν έχεις ακούσει?

    Για σκηνές και τροχόσπιτα εσύ δεν έχεις ακούσει?

    Για πτώχευση κρατών εσύ δεν έχεις ακούσει?

    Τι φουμάρεις ρε george και δεν μας δίνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεγονός είναι ότι ο Καραμανλής χτυπήθηκε όσο κανένας άλλος. Γιατί? Γεγονός επίσης ότι στηρίχτηκε από τον λαό τον πρώτο καιρό όσο λίγοι και κυρίως από αωθρώπους εκτός του χώρου του.ΕκώφευσεΎπήρξε "εγκλωβισμένος" των δικών του που τόσα χρόνια στην πραγματικότηττα "συνκυβερνούσαν" την χώρα ,ξεκοκαλλίζοντας κονδύλια και ψηφίζοντας νομους που μετά το 2004 δεν μπήκαν στον κόπο να καταργήσουν ή να αλλάξουν. Γιατί? Τελικά η ρήξη δεν αφορούσε τόσο τους "νταβατζήδες" που στο κάτω - κάτω τους ξέραμε όλοι , αλλά τα λαμόγια όλου τού πολιτικού φάσματος. Εκεί απέτυχε ο Καραμανλής γιατί δίστασε να εμπιστευθεί τον ΛΑΟ και έχασε το στοίχημα όπως θα το χάσει και ο επόμενος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ) ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ ΤΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ Γ.Π. ΠΕΡΙ "ΜΑΧΗΣ" ΚΑΤΑ ΤΩΝ "ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ" .... ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄90 ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ , ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΚΕΡΔΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΠΙΤΗΡΗΤΗ ? ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ "ΕΘΝΟΣ" ΚΑΙ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΩΝ "ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ" ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΚΑΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΤΙΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΗΔΗ ΠΡΟΕΞΩΦΛΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ , ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ.....

    ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ :
    http://iwnasdragoumis.blogspot.com/2009/09/blog-post_4124.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πολυ πετυχιμενο το πρωτοσελοδο των Νεων χθες "εμπρος για χειροτερες μερες" Επαιζε βεβαια με παλαιοτερο συνθημα του ΠΑΣΟΚ "καλυτερες μερες" Οσοι το θυμουνται ξερουν τι ακολουθησε. Η αληθεια ειναι σκληρη αλλα.... Μας ταιριαζει το τραγουδι του Σαββοπουλου "Αγγελςο εξαγγελος". Δυστυχως ομως τα ΜΜΕ προβαλλουν οτι προαγει τα δικα του συμφεροντα με την επιφαση του λαικου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ολο κεωτερισμους φαιρνει το ΠΑΣΟΚ. Απο τις ΔΕΚΟ της Μιας μετοχης, στο χρηματιστηριο και τωρα ξανα κρατικες. Απο το βολλεμα 4000 επι Σημιτη στη ΔΕΗ κλαιμε γαι τους δικους μας που δηθεν εφυγαν απο την Δημ Διοικηση και τωρα θα διωξουμε οσους 'προσελλαβε' η ΝΔ. Ποτε επιτελους το κρατος μας θα ξεπερασει τετοιου ειδους συνδρομα ? Γνωριζω πως αυτα ειναι λογια για την TV, ομως τα πιστευουμε.
    ΠΡΟΤΑΣΗ Κανεις επωνυμος στην Βουλη Ψηφιστε το κομμα που επιθυμειται, αλλα μονο νεους πρωτοεμφανιζομενους στην πολιτικη. Εχουμε περισσοτερες ελπιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή