Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Μόνο ο ίδιος γνωρίζει όλη την εικόνα !


Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με διάγγελμά του στον ελληνικό λαό πριν λίγες ώρες εξήγγειλε πρόωρες εκλογές προκειμένου, όπως είπε, να αντιμετωπιστούν από μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που έχει προκαλέσει η διεθνής κρίση.

Ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και τόνισε ότι πρέπει στα δύο επόμενα δύσκολα και κρίσιμα χρόνια, να παρθούν σημαντικές αποφάσεις τόσο από την πολιτική ηγεσία όσο και από την κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την απόφασή του αυτή ως πράξη ευθύνης και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ωριμότητα και την υπευθυνότητα των πολιτών. Τόνισε ότι οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν τον πρωθυπουργό που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠαΣοΚ λέγοντας ότι προκαλεί με την άρνησή του να ψηφίσει τον Κάρολο Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μέχρι τον επόμενο Μάρτιο, η οποία όπως είπε είναι ότι χειρότερο για τον τόπο και την οικονομία.

Μπορεί πολλοί να διαφωνούν με την απόφαση του. Η αλήθεια όμως είναι ότι την πλήρη εικόνα των όσων διαδραματίζονται «εντός, εκτός και επί τα αυτά» την είχε ΜΟΝΟ ο πρωθυπουργός.
Πήρε πράγματι μια δύσκολη απόφαση που απαιτεί γενναιότητα και πολιτική υπευθυνότητα. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί.

Θα μπορούσε να περιμένει, να κάνει (όπως το ΠΑΣΟΚ έχει πράξει επανειλημμένα) μερικές δεκάδες χιλιάδες διορισμούς και να «μαζέψει» την κατάσταση.
Θα μπορούσε ακόμα να αφήσει το ΠαΣοΚ να χρεωθεί την προκήρυξη πρόωρων εκλογών σε μερικούς μήνες με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να καταδείξει ποιος είναι υπεύθυνος για την πολιτική ανωμαλία που πιθανόν να προέκυπτε.

Όμως, επέλεξε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον ,αφού το ξανατονίζω, είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης. Όλοι οι υπόλοιποι έχουμε γνώση ΜΟΝΟ ορισμένων τεμαχίων της τελικής εικόνας του παζλ.

Επέλεξε να δώσει αυτή τη μάχη του, ενάντια σε ΟΛΑ τα ΜΜΕ και τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω τους. Με την κίνηση του, τους αφαιρεί το τακτικό πλεονέκτημα τους. Οι θλιβεροί Ουγκιανοί Θερναδιέροι, εκβιαστές όλων μας, ήδη ανησυχούν.
Απομένει η βούληση του ελληνικού λαού και αυτή η σημερινή ανησυχία να μετατραπεί σε αυριανό τρόμο.

Συγχρόνως ο Κώστας Καραμανλής διάλεξε μια μάχη πολιτικής επιβίωσης, ανάμεσα σε ανθρώπους που δήθεν τον στηρίζουν, αλλά στην ουσία τον υπονομεύουν. Αυτή η απόφασή του δεν υπακούει σε κανένα «πολιτικό ορθολογισμό».

Προσωπικά δεν θυμάμαι κάποιον πρωθυπουργό να έχει δώσει την πολιτική μάχη υπό τόσο αντίξοες συνθήκες.Και μάλιστα να έχει πάρει ο ΙΔΙΟΣ αυτή την απόφαση.
Υπό αυτό λοιπόν το πρίσμα η απόφαση του είναι ξεχωριστή. Είναι δείγμα πραγματικού πολιτικού ηγέτη και πράξη «πολιτικού πολιτισμού».

30 σχόλια:

  1. Η μοναδική σωστή του απόφαση απο την ώρα που πήρε την καρέκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Polu eukola sumperasmata vgazeis agnwste. Gia 2 lepta skepsou na ka8osoun esy sthn karekla tou Prw8upourgou kai na exeis dipla sou an8rwpous pou edwsan orko gia thn patrida na sou rokanizoun thn karekla. Skepsou apo thn arxh na exeis antoliteush kai loipa kommata etoimh na katapioun to kommati kreatos apo to stama sou. Anti gia mia fora estw gia mia fora na skypsoun sto symferon tou polith kai ths Katarhmagmenhs Elladas apo efialtes. Posa xronia prepei na perasoun gia na katalavei o ellhnas to ftaiei o idios gia thn katantia thw xwras tou. Pshfizei oxi me thn kardia alla me tou ka8e ekastou ta peoswpika symferonta. To vlepame na erxete ka8e fora pou gyrizame sthn ellada ellhnes ths allodaphs opws mas lete kai klaigame. Synexizoume na poname giati ksexasate oti to xwma pou patate einai potismeno me aima. Kapoioi hrwes dikoi mas eleu8erwsan thn patrida. Den phre poly na svysete ta panta sthn paideia sthn oikogeneia sth 8rhskeia ginate Basilhkwteroi tou Basilews. Fysika oxi oloi pisteuw oti eimaste kai 8a eimaste h raxokokalia ths Elladas emeis pou zoume gia to orama gia thn patrida gia ta iera kai ta osia tou Kapodhstria, tou Kolokotrwnh, tou Makrygiannh, twn progonwn mas. Kalo 8a kanei prin typonete 2 lekseis dwste ena dakry gia thn Ellada thn Xwra me to Fws thn Xwra pou edwse kai den phre. To kako einai pou oi idioi oi efialtes tou p.x. kai m.x. kanoun thn idia politikh prodidoun thn patrida mou , thn patrida twn Ellhnwn ekeinwn pou gnwrizoun mesa sto aima tous oti einai kommati apo auths ths agiasmenhs ghs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι οντώς και πολυ ασχολήθηκε εγω δεν θα ασχολιομουν με την παρουσα Ελλαδα ας την να καταστραφει αυτο θελουν τα υπολοιπα κομματα το καθενα για δικους του λογους .
    δεν εχω κεφια να τους πω ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσωπικά ήμουν κατά των εκλογών. Αλλά κάποιος πνευματικός άνθρωπος μου είπε ότι η πράξη του Καραμανλή ήταν πράξη ανθρώπου που σκέφτεται την παράταξη και την ιδεολογία που υπερασπίζεται και δικαίως έπραξε, αν θέλει να μπεί στο πάνθεον τωνμεγάλων πολιτικών.

    Χθες το βράδυ στο Δελτίο Ειδήσεων του Αντέννα, ο Στ.Φαναράς, δημοσκόπος, σε ερώτηση του Ευαγγελάτου αν τα πράγματα από πλευράς δημοσκοπήσεων είναι τα ίδια με τα των ευρωεκλογών, απάντησε ότι δεν είναι τα ίδια και όσοι θεωρούν δεδομένο το εκλογικό σώμα θα εκπλαγούν!

    Ο Φ.Σιούμπουρας, έμπειρος καιπαλιός πολιτικός συντάκτης, έίπε στην ΕΤ3 ότι η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων δεν είναι της έκτασης των 6 μονάδων, αλλά λιγότερο και αυτό το έλαβε υπόψη του ο πρωθυπουργός.

    Πάντως, κάτι μεγάλο έρχεται εμπρός μας, κάτι που θα χρειασθεί πολύ ικανό πρωθυπουργό για να το χειρισθεί.....Αυτό είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λένε ότι τα πραγματικά μεγάλα λάθη του ηγέτη γίνονται σε ανύποπτο χρόνο. Γίνονται όταν είναι ισχυρός, όταν αδυνατεί να προβλέψει ότι ανάμεσα στις κοιλάδες βρίσκονται και βουνά.
    Ότι μετά τις ηλιόλουστες μέρες έρχεται και η βροχή και τούμπαλιν.
    Ο Καραμανλής, παρότι είναι έντιμος και σοβαρός πολιτικός έκανε δύο σοβαρά στρατηγικά λάθη που δεν επιτρέπονται σε ένα πραγματικό ηγέτη.
    Και τα δύο αυτά στρατηγικά λάθη τα έκανε το 2005.
    Το ένα είναι η αντιμετώπιση των νταβατζήδων. Όταν πάς στον πόλεμο πρέπει να είσαι διατεθειμένος να φτάσεις στο τέλος. Δεν το έκανε γι' αυτό και έχει (τόσο χρόνια πιά) εναντίον του όλα τα κανάλια κα τις εφημερίδες.
    Το δεύτερο είναι ο εκλογικός νόμος. Έπρεπε να έχει συνειδητοποιήσει ότι με τους νταβατζήδες να διάκεινται εχθρικά προς τη ΝΔ η αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι πολιτική αυτοκτονία. Τώρα, δίνει τη δυνατότητα στο πασόκ να κυβερνήσει αυτοδύναμα, κάτι που το πασόκ του στέρησε πονηρά με το νόμο Σκανδαλίδη.
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΛΑΘΗ.
    Νομίζω ότι μετά τις εκλογές και ανεξάρτητα από την έκβασή τους πρέπει να αποχωρήσει.
    Καλός και έντιμος αλλά λίγος για ηγέτης κόμματος εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητε πολίτη εξηγησέ μας όμως τον ρόλο Σουφλία και Ντόρας στην απόφαση Καραμανλή για την προσφυγή στις κάλπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Ένας πολιτικός, τις επόμενες γενιές. Arthur Clarke

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ.
    ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΠΟΙΟ ΒΙΑΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΥΤΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σίγουρα αυτό δεν έχει ξανασυμβεί.
    Μέχρι και την τελευταία στιγμή, κανένα ΜΜΕ δεν γνώριζε τι θα πεί στο μήνυμά του. Ήταν πολύ εμφανής ο εκνευρισμός και η ανησυχία τους γι' αυτό.
    Επειδή δε, ούτε κανένας Υπουργός γνώριζε τι θα αποφασίσει, υποθέτω ότι αυτό σημαίνει πώς αποφάσισε να ακολουθήσει μοναχικό δρόμο και, σε έναν τέτοιο δρόμο, δεν υπάρχουν πλέον "φίλοι" ούτε φίλοι. Κανένας δεν είναι δεδομένος γιά υπουργοποίηση, θέλω να πιστεύω, αν κερδίσει τις εκλογές.
    Καλή τύχη στην πατρίδα μας έχω να πώ.

    Σημείωση : Εκ του Συντάγματος, Διάγγελμα, απευθύνει μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
    Ο Πρωθυπουργός, απευθύνει Μηνύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπάρχουν μερικές απορίες αγαπητέ Πολίτη, που αξίζει τον κόπο να τις διατυπώσουμε:

    1. Εδωσε 28 δις στις Τράπεζες και Δεν ανακοίνωσε πάγωμα των πλειστηριασμών τουλάχιστον το Μάρτιο -Απρίλιο, Δεν τις ανάγκασε να διοχετεύσουν το χρήμα στην αγορά, Δεν έλεγξε το θανατηφόρο εναγκαλισμό τους σε νοικοκυριά - επιχειρηματίες. Το αποτέλεσμα, προφανές. Εν μέσω τεράστιας οικονομικής κρίσης, οι Τράπεζες ανακοίνωσαν τεράστια κέρδη εξαμήνου. Γιατί; Φταίει το ΠΑΣΟΚ; Φταίνε τα ΜΜΕ και οι νταβατζήδες;

    2. Κατάλαβε κανείς, ποιό ακριβώς (καλό ή κακό) ήταν το σχέδιο του πρωθυπουργού για την οικονομική κρίση;

    3. Ρισκάρησε κάπου (συγκρουσιακά) και που;

    Δεν αναφέρω καθόλου, περί διορισμών, σκανδάλων (Siemens) κλπ. Δε με εμδιαφέρουν. Με οποιοδήποτε κόμμα στην εξουσία θα προκύπτουν. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι έξυπνες πολιτικές. Τις είδαμε πουθενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό είναι το πρόβλημα της δημοκρατίας τελικά, ότι η εξουσία αποτελείται από αμέτρητα άτομα, υπουργούς, υφυπουργούς, επιτελεία, παραεπιτελεία, επιτροπές, τομεάρχες, διευθυντές, διοικητές, γραμματείς...

    Είναι στατιστικά απίθανο ΚΑΠΟΙΟΙ από όλους αυτούς να ΜΗΝ είναι λαμόγια, καιροσκόποι, υστερόβουλοι, παρτάκηδες, ανθέλληνες, γάιδαροι, αντάρτες, ρουσφετοποιοί, σκανδαλοποιοί, ή απλά ανίκανοι.

    Κατά συνέπεια, σεμνότητα, ταπεινότητα και έργο μπορεί να ήθελε ανέκαθεν ο Καραμανλής, που να τη βρει όμως σ'αυτό τον τόπο των... 10.000.000 πολιτικών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρε ποιον Καποδιστρια και Μακρυγιαννη και υπονομευση λετε.
    Ειναι ή οχι αρχηγος απο το 1997,7 χρονια πριν γινει πρωθυπουργος;
    Δεν βρηκε σε αυτα τα 7 χρονια αλλα και στην πρωτη περιοδο της κυβερνησης που ηταν πανισχυρος προσωπα εμπιστοσυνης να βαλει υπουργους και βουλευτες;Και ποιος φταιει γιαυτο;
    Διακηρυξε ποτε στα ισια τι αλλαγες θελει να κανει στο κομμα,σε τι πρεπει να αλλαξει η ιδεολογια του ωστε να μετρηθουν οσοι ειναι υπερ ή κατα;
    Συνωμοσιολογια και διαρροες για σκοτεινες δυναμεις.Εαν ηθελε να μετατρεψει τη ΝΔ σε ιδιομορφο αριστεριστικο κομμα με δεξιο περιβλημα θα επρεπε να ξερει οτι αυτες οι μεταλλαξεις εχουν την τυχη που ειχε και ο Γκορμπατσοφ.Ειναι θνησιγενεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Καραμανλής προκήρυξε πρόωρες εκλογές επειδή

    1. Έχει στα χέρια του δημοσκοπήσεις που δείχνουν την διαφορά 2-3% (ξεχάστε τα μπομπολογκάλοπ), άρα στα όρια του στατιστικού λάθους, άρα παλεύεται, άρα η αυτοδυναμία είναι αμφισβητούμενη. Και να βγει πρώτο το ΠΑΣΟΚ χωρίς αυτοδυναμία, πάλι θα το παλέψει στην επαναληπτική εκλογή, με λιγότερες πιθανότητες βέβαια. Και σε τελική ανάλυση θα χάσει αξιοπρεπώς.

    2. Δεν σκοπεύει να καθαρίσει αυτός τον δρόμο για να κάνει βόλτα ο Γιώργος. Εδώ ανατρέπει την πάγια στάση της Δεξιάς να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά, γινόμενη αντιπαθής.

    3. Βάζει τους ψηφοφόρους ενώπιον των ευθυνών τους σχετικά με την πασίδηλη μειωμένη ικανότητα του Γιώργου και την ανευθυνότητα του κόμματός του. Μοιάζει να λέει «Αυτός πιστεύετε ότι θα σάς σώσει ; Ωραία, πάρτε τον».

    4. Σκοπεύει να «εκβιάσει» πάλι τους ψηφοφόρους. Τού έπιασε μια φορά, το 2007, με το «με τα άκρα δεν συνεργάζομαι, δώστε μου εντολή».

    5. Έχει στοιχεία για άμεσες μελλοντικές εξελίξεις, σε σκάνδαλα ή άλλα, που θα τον ευνοήσουν.

    6. Μην παραβλέπεται η εύλογη για τον Καρ. άρνηση να κυβερνήσει για ένα πολύ δύσκολο 6μηνο έχοντας στο τέλος του σίγουρο το να κριθεί σε εκλογές που ρητά δήλωσε το ΠΑΣΟΚ πως θα προκαλέσει.

    7. Δείχνει υπευθυνότητα, θάρρος και πολιτική τόλμη, που βέβαια δεν θα του αναγνωρίσει μια μερίδα των εδώ σχολιαστών, για τους γνωστούς εσωτερικούς τους λόγους.

    8. Ενδεχομένως έχει και δυσμενή γι' αυτόν γκάλοπ. Τότε, με τις πρόωρες εκλογές, επιδιώκει να μειώσει το εύρος της ήττας. Αλλά και πάλι αποδεικνύεται υπεύθυνος, δίνοντας στον λαό αυτό που θέλει, χωρίς να κατσικωθεί στην καρέκλα του πρωθυπουργού.

    Τα συμπαθή πράσινα αδέλφια μας εδώ μην βιαστούν να χαρούν. Μένει να δούμε αν η παμπάλαιη πολιτική βεβαιότητα, ότι κανένας πρωθυπουργός δεν κάνει εκλογές που είναι σίγουρος πως θα χάσει, θα διαψευσθεί στην Ελλάδα. Κι ο Καρ. διαβάζει Ανδρέα. Και είναι μακράν ο ευφυέστερος όλων των σημερινών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στο όνομα της εντιμότητας. Γράψε επιτέλους, ένα από τα "ισχυρά συμφέροντα" που επλήγη από την διακυβέρνηση Καραμανλή. Οχι λόγια εύκολα.
    Ο θείος του σε μια νύκτα έσβησε τον Ανδρεάδη, που ήλεγχε το μισό κράτος (τράπεζες, ναυπηγεία, βιομηχανίες, κ.λπ). Μπορείς να επικαλεσθείς ανάλογο παράδειγμα για τον τωρινό;
    Η κουβέντα περί "νταβατζήδων" στου Μπαϊρακτάρη, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το μήνυμα του Καραμανλή σε αυτούς, να τα βρούν σε νέα βάση, απ΄ότι είχαν μάθει με το ΠΑΣΟΚ.
    Και για να το κλείσουμε εδώ. Οπως έγραψε και ο Στάμος Ζούλας στην Καθημερινή της περασμένης Κυριακής, "δεν υπάρχει το μοντέλο κακή-αποτυχημένη κυβέρνηση, κακοί υπουργοί,αλλά καλός πρωθυπουργός".
    Εάν πρέπει να του αναγνωρισθεί κάτι του Καραμανλή, με το χθεσινό μήνυμα (διάγγελμα κάνει μόνον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας), ίσως να είναι ότι συναισθανόμενος την ευθύνη του, για την δημοσιονομική καταβαράθρωση της χώρας, επιλέγει να παραδώσει την εξουσία. Γιατί προφανώς γνωρίζει ότι με το πολιτικό προσωπικό που διαθέτει το κόμμα του, το έργο δεν βγαίνει πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "politi" ΜΑΚΑΡΙ να έχεις δίκηο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 11:20 : ....ενώ το πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ! Ικανότατο στο...να κλέβει! Η Βασούλα με μπότοξ από τα λεφτά μας, ο Ρέππας, ο Τρεπεκλής που έφαγε λεφτά(C4i), ο Λαλιώτης που έφαγε λεφτά (Κτηματολόγιο) κλπ.κλπ. λαμόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βρε δεν αφήνετε και το αμερικανάκι να κυβερνήσει. Θα έχει κι ο Λαζόπουλος θέμα και θα κρατάμε τις κοιλιές μας απ΄το γέλιο. Εξάλλου, τόσες καρπαζιές έχει φάει το κακόμοιρο. Αστε το να κυβερνήσει -τρόπος του λέγειν δηλαδή- να μη πάθει κι ψυχολογικό και τρέχει στην μαμά Μάργκαρετ να τα πεί και μας μαλώσει η αμερικάνα.

    Σοβαρά τώρα: ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΗ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ Η ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΤΣΑΝΤ , ......ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ, το 2004! Αυτό ας καθορίσει και τη βαρύτητα της ψήφου μας.
    ....................................
    sorry

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δυο χρόνια πριν, ο Καραμανλής ζήτησε νωπή λαϊκή εντολή για να αντιμετωπίσει το οικονομικό αδιέξοδο και την έλαβε. Σήμερα, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Οι ευθύνες για αυτό το αποτέλεσμα βαρύνουν την κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντί να συζητήσουν για να βρούν λύσεις στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για το καλό των πολιτών και του τόπου επέλεξαν το δρόμο της άρνησης και του λαϊκισμού. Είμαστε μια χούφτα λαός και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τίποτα. Είναι θλιβερό το γεγονός, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση που όλοι μας ζητητάμε πως θα την ξεπεράσουμε, το ΠΑΣΟΚ να αρκείται μόνο σε διαπιστώσεις και κατηγορίες χωρίς να παρουσιάζει ρεαλιστικές λύσεις με υπεύθυνο και τεκμηριωμένο λόγο. Ποντάρει στη δυσαρέσκεια των πολιτών και την αγανάκτησή τους που τόσο χρόνια ακούν από τους πολιτικούς τα ίδια και τα ίδια.
    Ο λαϊκισμός τους δεν έχει όρια.
    Όσο για την ΝΔ καλό θα ήταν ο πρωθυπουργός να καθαρίζει την παράταξη από όλους εκείνους που την βλέπουν ως καρβέλι ψωμί. Η ΝΔ δεν ανήκει σε κανέναν αρχηγό, υπουργό και βουλευτή. Ανήκει στο λαό.
    pa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο πολιτικός χρόνος διαφέρει από τον τρέχοντα, την καθημερινότητα γιατί περιλαμβάνειδυναμικούς παράγοντες όπως οι αντιθέσεις συμφερόντων.

    Ας το πούμε απλά:

    α. Εκβιαζόμενος προφανέστατα με θερμό επεισόδιο από τους γείτονες, είχε να επιλέξει αποχώρηση ή σύγκρουση. Θα ήταν προτιμότερο για όλους μας εάν δεν προσέφευγε στην λύση των εκλογών;Αντίθετα θα ήταν και αμοραλιστής και αφελής...

    β. Η εξ αποστάσεως κριτική για την διεθνή οικονομική κρίση δημιουργούσε υποθετικούς Μεσσίες της πολιτικής,από πρόσωπα και κόμματα που ευρίσκονταν στο απυρόβλητο ή στην πραγματικότερα σε ένα ψευδές φαντασιακό, δήθεν πολιτικό τοπίο. Θα κυβερνήσει ο ΓΑΠ; Ας σκεφτούμε τι θα κάνει μετά ένα χρόνο στις συνθήκες κρίσης που τώρα θα αντιμετωπίσουμε πραγματικά...

    γ. Η εσωτερική και μείζων αντιπολίτευση που ανήκουν στο κλίμα των υπερτλαντικών επιλογών τι θα κάνουν μετά τον Δεκέμβριο που θα κληθούν να υπογράψουν (ναι, αυτοί, αυτό λέει η ρεαλιστική σκέψη) άλλες λύσεις σε Κυπριακό και Σκόπια, θέματα για τα οποία ακριβώς δρομολογήθηκε η "πίεση" για απομάκρυνση του Κ.Καραμανλή.Η εκ του ασφαλούς κριτική και υπονόμευση θα τερματισθεί εκ των πραγμάτων-και θα πληρώσει ο καθένας το τίμημα αυτής της λογικής που υιοθέτησαν...

    Αυτά ως πρώτη αφορμή για σκέψη.

    Ας σκεφτούμε λ.χ. τον ΓΑΠ (και άλλους και άλλους...) να έχουν συναινέσει ή συνυπογράψει "λύσεις" που προωθούσαν παρασκηνιακώς μέχρι σήμερα σε Κυπριακό και Σκόπια και να έχουν αντιμετωπίσει και τον δυσκολότερο χειμώνα της Διεθνούς Οικονομικής Κρίσης -την οποία μέχρι πρόσφατα αμφισβητούσαν- μετά από δύο ή αν θέλετε τρία χρόνια...


    Καλό χειμώνα

    ο παλιός φίλος του politis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το μόνο χαμένο στις ερχόμενες εκλογές θα είναι το ΠΑΣΟΚ γιατί θα
    υπερσυσπειρώσει τη Ν.Δ.
    Καμία περαιτέρω συσπείρωση των περιθωρίων του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει, μάλλον διαρροή προς το ΣΥΡΙΖΑ. Ο μεγάλος κίνδυνος της αριστεράς είναι η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ η οποία θα χρησιμοποιεί τα συνθήματα της, όπως την παλιά καλή εποχή.
    Τέλος το παραμύθι "λύκος στο μαντρί" δεν έχει πέραση.
    Ένα να θυμάστε πολιτικός από κούνια όπως ο Κ.Κ δεν μπορεί να είναι κορόϊδο.
    ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Kανένα φώς πουθενά?
    Κανένα παράθυρο ελπίδας?
    Κάποιο σημάδι ότι κάτι θά πάει καλύτερα γιά αυτό τόν τόπο?
    Α ρέ Ελλαδίτσα μου πώς σέ καταντήσαμε.

    Μέ απόγνωση γιά τά τεκταινόμενα (καί τά μελλούμενα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. θυμάστε οτι στις εκλογές του 1996 ο Εβερτ έχασε και οι Μητσοτάκηδες κερνούσαν ρακιές! Μήπως λέω μήπως έχουμε και κάτι τέτοιο με Γιωργάκη και Βεννυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ...αν οι εκλογες μπορουσαν "πραγματικα" να αλλαξουν τα πραγματα. τοτε θα ηταν παρανομες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. εαν χθες ελεγε οτι με 150 βουλευτες που οι μισοι ειναι χωμενοι σε σκ...α και εναν μισο που κανονικα πρεπει να τον διαγραψω δεν μπορω να κανω τις αλλαγες που χρειαζεται ο τοπος δεν θα ηταν καλλυτερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ενας ενας οι σαβουρες φευγουν και ακολουθουν και αλλοι ,γινεται απο μονο του αυτο που αλλοι του ελεγαν να κανει και δεν μπορουσε λογω των 151,δειτε τα πραγματα και τα σημεια αρχιζει να χαραζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ποιοί θέλουν εκλογές? Ελλάδα -επαρχία Ευρώπης- Μιλάει ο Γιωργάκης γιατί γνωρίζει. Με την σιωπή του ο Κ. Καραμανλής προσπά8ησε γιατί και αυτός γνωρίζει. Πόσα μπορεί να κάνει ένας Πρω8υπουργός σε μια επαρχία? Μόνο ένας τρελός θα είναι ικανός να κυβερνήση την χώρα. Ο ένας αν ανέβει θα την πουλήση για ένα πινάκιο φακής ο νυν αν ήταν θα είχε κάνει την τρέλα. Μέσα στην παγκοσμιοποίηση που μας πήγαν ένας πόλεμος θα σώσει την Ελλάδα ποιόσ είναι εκείνος που θα βγάλει την χώρα από του κάθε Ροθτσαιλντ το στόμα? Οι φωτιές, τα σκάνδαλα, οι κουκουλοφόροι, οι μετανάστες, το χρηματιστήριο παιδιά του ίδιου πατέρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΤΙΟ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ. ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΛΑ. ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ - ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ. Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 8:08 ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΜΕΓΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΠΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΤΡΕΜΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ. ΡΕ ΟΥΣΤΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 1 Ας αφήσουμε κατά μέρος τη μιζέρια και τη συνωμοσιολογία. Η Ελλάδα ούτε Ελλαδίτσα δεν είναι( επί της ουσίας είναι ένα από τα πλουσιότερα κράτη του κόσμου) ούτε είναι έτοιμη να καταρρεύσει υπό την πίεση ορατών και αοράτων εχθρών.
    2 Ο Καραμανλής πήρε μια απόφαση και άσχετα ποιος τον συμβούλεψε και τι η ευθύνη είναι δική του.
    3 Το θέμα είναι απλό.Είχε κάτι να κερδίσει η παράταξη (και πολύ περισσότερο ο τόπος) από μια προεκλογική περίοδο 6 μηνών? Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ΟΧΙ κυρίως αν αναλογισθούμε το επικοινωνιακό τοπίο (όλοι μαζί εναντίον της ΝΔ σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιώντας ξεδιάντροπα ψέμματα) και τις επικοινωνιακές αδυναμίες της παράταξης που κάποτε πρέπει να διορθωθούν (προφανώς δεν προλαβαίνουν σε 6 μήνες)
    4 Σημασία έχει με αφορμή τις εκλογές να δώσουμε μάχη ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ.Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι δύσκολες οι ιδέες όμως που εκφράζει (άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο πετυχημένα) η φιλελεύθερη παράταξη είναι πανίσχυρες.
    5 Ανεξαρτήτως αποτελέσματος ας διαφυλάξουμε "ως κόρη οφθαλμού" την ενότητα μας και ας μην αφήσουμε να τραυματισθεί από προσωπικές πολιτικές και μικρσυμφέροντα (κυρίως "αυλικών")
    Θα τα λέμε συχνά
    ΥΓ Να φύγει η Ντόρα! Να διώξει τον Σουφλιά! Ο Καραμανλής μας πρόδωσε!Εξω ο Παυλόπουλος,περιττός ο Αβραμόπουλος!Οι μισοί βουλευτές χωμένοι στα σκ... γράφει ο 6.26 Ψυχραιμία παιδιά θα μείνω μόνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΛΕΓΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΛΟΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ 1981 ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ 4ης ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. http://kontari.blogspot.com/2009/07/blog-post_1570.html ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή