Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Η αλήθεια για την SingularLogic


Εδώ και λίγες μέρες τα ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε μια παραφιλολογία για το ποια εταιρία θα είναι αυτή που θα αναλάβει ο έργο υλοποίησης της διαδικασίας ψηφοφορίας για την εκλογή νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσιεύματα έφερναν κοντά σε συμφωνία με την οργανωτική επιτροπή του κόμματος , την εταιρία λογισμικού και ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής SingularLogic.

Η εταιρία όμως πριν από μερικές μέρες εξέδωσε ανακοίνωση όπου διευκρινίζει ότι μετά από προσεκτική μελέτη και αξιολόγηση όλων των παραμέτρων διεξαγωγής που της ετέθησαν έχει αποσυρθεί από τις 23 Οκτωβρίου από την ανάληψη του έργου .

Στέλεχος της εν λόγω εταιρείας τονίζει στο «Βήμα» ότι «Η ΝΔ αποφασίζει ακόμη εν κενώ και δεν έχει αντιληφθεί πως ορισμένες επιλογές της μπορεί να αποδειχθούν προβληματικές».

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζονται από την εταιρεία, τους εκπροσώπους της και τα ...δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, που φωτογραφίζουν το γενικό διευθυντή της ΝΔ Μενέλαο Δασκαλάκη ως υπεύθυνο για το ναυάγιο στην μεταξύ τους συνεργασία . Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν αδυναμία της εταιρίας να ....επικοινωνήσει μαζί του.

Η αλήθεια είναι ότι η οργανωτική επιτροπή των εσωκομματικών εκλογών ουδέποτε απευθύνθηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην εταιρία SingularLogic για την ανάληψη του έργου μηχανοργάνωσης των καταλόγων του κόμματος και την οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας.

Η Ν.Δ. απευθύνθηκε σε μια σειρά εταιρειών, οι οποίες είναι σε θέση να υλοποιήσουν το συγκεκριμένο έργο. Μεταξύ αυτών ΚΑΙ στην SingularLogic. Έγιναν δύο συναντήσεις .Η πρώτη με το γενικό διευθυντή της εν λόγω εταιρείας και η δεύτερη παρουσία στελεχών των επιμέρους τμημάτων της.

Και στα δύο ραντεβού παρών ήταν ο Γενικός διευθυντής της ΝΔ κ. Μενέλαος Δασκαλάκης ο οποίος ,σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι οι προδιαγραφές του έργου on line υποστήριξης της ψηφοφορίας για την εκλογή νέου Προέδρου είναι αυτονόητο ότι τίθενται αποκλειστικά και μόνο από το κόμμα της Ν.Δ.

Μάλιστα από την πρώτη συνάντηση , η SingularLogic προέβαλε τις επιφυλάξεις της για την ανάληψη του συγκεκριμένου έργου, πριν καν τεθούν υπόψη της αναλυτικά οι παράμετροι του έργου αυτού.

Οι βασικοί λόγοι που επικαλέστηκε, ,επιφυλασσομένη, η ως άνω εταιρεία είχαν σχέση με τη ....στρατηγική της …και με τη δυσκολία της, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, να υλοποιήσει ένα σύνθετο έργο.

Στελέχη της ΝΔ αναφέρουν κατηγορηματικά πως έχουν πολλαπλές επιλογές με προτάσεις σοβαρών, αξιόπιστων και ειδικευμένων εταιριών που διαθέτουν την τεχνολογική και οργανωτική επάρκεια για να υλοποιήσουν το έργο της ψηφοφορίας εκλογής Προέδρου από την βάση. Εντός των προσεχών ημερών θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ενέργειες.

Οι δηλώσεις λοιπόν από στελέχη της εταιρείας δεν έχουν καμία απολύτως συνάφεια με τα πραγματικά γεγονότα, δίνοντας λαβή στα γνωστά παπαγαλάκια να ψάξουν για ακόμα μια φορά... φαντάσματα!

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας!

18 σχόλια:

  1. Singular Logic δεν σημαίνει Βγενόπουλος? Ή κάνω λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ίδια είχα κάνει και στο ΠΑΣΟΚ( στην εκλογή Παπανδρέου) η εν λόγω εταιρεία. Δήλωσε αδυναμία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή η προσπάθεια πολίτη αλλά ψάχνω για τον δράκο και δεν τον βρίσκω. Προσπάθησε ξανά και αυτή τη φορά στο σενάριό σου βάλε και έναν δράκο για να είναι πιο αξιοπιστο. Η αλήθεια είναι ότι όλη η κατάσταση αυτή στη ΝΔ θυμίζει πάρα πολύ θυμίζει ελληνική ταινία του 50 με σενάριο Τσιφόρου ή Ψαθά που προκαλεί άφθονο γέλιο. Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει "είστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα" όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος. Οποιοσδήποτε λοιπόν αναμειχθεί στην φωτογραφία με γελοίους κλόουν αυτοπροσδιορίζεται μόνος του. Η Singular Logic λοιπόν είναι σοβαρή εταιρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και στις εθνικές εκλογές ....δεν τα πήγε και καλά! Κατηγορείται ότι είναι αμερικανοκατευθυνόμενη και πάει τα πράγματα προς τα εκεί που θέλει κάποιος. Δεν ξέρω αν ευσταθούν αλλά τα διάβασα σε ε/φ μετά τις εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βάζουν στο στόχαστρο και άλλους που τους ενοχλούν.Όλοι το καταλαβαίνουμε αυτό.Μερικοί έχουν πάρει εργολαβία πρόσωπα και καταστάσεις στη ΝΔ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανείς δεν είπε ότι δεν είναι σοβαρή εταιρεία, αλλά να φέρει αντιρρήσεις πριν κάν ακούσει τις τεχνικές προδιαγραφές και μετά να διαδίδουν στελέχη της για...χάος στη ΝΔ; Παραπάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε φίλε 8,42 άσε το πνεύμα.Το θέμα μας είναι άλλο.Οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν ότι ..και χάρη μας έκανε η S.Logic να ακούσει την επιτροπή.Δεν αποσύρθηκε γιατί η ΝΔ δεν ήταν έτοιμη αλλά γιατί η ίδια ΔΕΝ μπορούσε.Πάει και τελείωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Nikman
    Όχι φίλε δεν κάνεις λάθος. Βγενόπουλος είναι πλέον.
    Προ ολίγων ημερών μάλιστα ανήλθε σε 93% το ποσοστό επί του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η MIG Technology στη singularlogic.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Infoquest ή Unisystems S.Α.
    Μία από τις δύο μάλλον θα αναλάβει.

    Η singularlogic έκανε την διαφήμισή της , έπαιξε το παιχνίδι της και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.
    Ακριβώς το ίδιο είχε κάνει το 2007 με την εσωκομματική ψηφοφορία στο ΠΑΣΟΚ.

    Βέβαια τώρα δεν περιορίστηκε στην διαφήμισή της αλλά έκανε και δηλώσεις που εντάσσονται στο πνεύμα Βγενόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απαντηση στο σχολιο παρομοιωσης του παραπανω ανωνυμου ότι όλη η κατάσταση αυτή στη ΝΔ θυμίζει πάρα πολύ θυμίζει ελληνική ταινία του 50 με σενάριο Τσιφόρου ή Ψαθά:
    Η singular logic, για οσους ανηκουν στο χωρο της πληροφορικης, ειναι μια εταιρια που παρεχει απαρχειωμενο software και υπαρχουν αλλες πολυ καλλυτερες και πιο ενδιαφερουσες προτασεις για τη Νεα Δημοκρατια.
    Αναρωτιεται λοιπον κανεις, γιατι ολο αυτο το σπλαχνικο ενδιαφερον των ΜΜΕ για την singular logic?
    Μαλλον ολα τα ΜΜΕ εχουν την εντυπωση οτι η νοημοσυνη των ανθρωπων ειτε δεν υπαρχει ειτε υπαρχει μονον η δικη τους.
    Για αυτο λοιπον καλο ειναι να ξερουν οτι καποιοι απο μας ουτε καν τους υπολογιζουμε γιατι απλα εχουμε βαρεθει το παραμυθι τους.
    Συγχαρητηρια για το blog σας !!!!
    Σακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φυσικα ολοι ξερουν οτι δεν μπορει η Ελλαδα να μεινει χωρις καποιο κεντροδεξιο κομμα.
    Εαν ομως διαλυθει η ΝΔ οπως διαλυθηκε η ιταλικη Χριστιανοδημοκρατια ανοιγει ο δρομος και για τον τοπικο Μπερλουσκονι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι μεγάλο λάθος της singular logic.
    Η συγκεκριμένη εταιρεία επί 27 χρόνια είναι σχεδόν πάντα μέσα στις εθνικές ή δημοτικές εκλογές.

    Όμως όπως δείχνουν τα πράγματα η αγορά ανοίγει. Τα κόμματα θα πάνε όλα σιγά-σιγά στην διαδικασία εκλογών από την βάση και μάλιστα δεν θα είναι μακρυά που αυτό θα γίνεται ανά 4 χρόνια.

    Όποια λοιπόν εταιρεία αναπτύξει τους μηχανισμούς και το κατάλληλο λογισμικό για να ανταπεξέλθει στις ιδιαιτερότητες τέτοιων εκλογών, απλά τα επόμενα χρόνια θα μαζέψει όλο το χρήμα.

    Ας αφήσει λοιπόν τα πολιτικά παιχνίδια η singular logic και ας επικεντρωθεί στο επιστημονικό της έργο , αλλιώς τα επόμενα χρόνια θα βρεθεί εντελώς έξω από τις εξελίξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνώ απόλυτα με τον Σάκη 10.41 πμ.
    Η singular logic είναι μια εταιρία που παρέχει απαρχειωμένο software .
    Υπάρχουν πολύ καλύτερες εταιρείες και οποσδήποτε πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για τη Νεα Δημοκρατία ή για οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ενδιαφερθεί στο μέλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η singular logic και τα αδελφάκια της γιγαντώθηκαν σε μια χώρα που υποχρεώνει εκβιαστικά τους επαγγελματίες μέσω της εφορίας να χρησιμοποιούν αποκλειστικά δικά τους απαρχαιωμένα φορολογικά προγράμματα με υψηλό κόστος αγοράς και ετήσιας συνδρομής αντίστοιχα.
    Δυστυχώς δεν έχει ενδιαφερθεί η διεθνής κοινότητα ανάπτυξης ελεύθερου λογισμικού να φτιάξει μερικά επαγγελματικά προγράμματα όπως είναι το περίφημο Open Office που χτυπάει στα ίσια το Office της Microsoft και τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και που θα πάει ο τζίρος τους.
    Αλλά είπαμε ¨το ένα χέρι........το πρόσωπο¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ως αντιπρόσωπος της SingularLogic θα μου επιτρέψετε να απαντήσω όχι εκ μέρους της βέβαια αλλά όσον αφορά τα προγράμματά της.
    1.Open source software που να ανταποκρίνεται στον Κ.Β.Σ. δεν γίνεται να υπάρξει.
    2. Απαρχαιωμένα είναι τα προγράμματα που χρησιμοποιούν ORACLE RDBMS και SQL Server και οσονούπω η νέα πλατφόρμα (Galaxy)σε .net3.5 kai 4.0; Αδιάβαστος είσαι φίλε
    3. Το κόστος αγοράς είναι το μικρότερο στην Ευρώπη.
    4. Ως συμμετέχων τεχνικά στις εκλογές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σας βεβαιώνω ότι δικαίως αποσύρθηκε η SingularLogic γιατί με αυτά που ζήταγαν το σύστημα ήταν διάτρητο, όπως θα είναι και με τις εκλογές στη Ν.Δ. Γιατί; Γιατί εφόσον θα γίνονται εγγραφές την ώρα της ψηφοφορίας, με το σύστημα off-line γιά διάφορους λόγους, θα πάει η διπλοψηφία σύννεφο.
    5. Είναι απίστευτο να ισχυρίζονται κάποιοι ότι τα Ελληνικά κόμματα είναι καλύτερα οργανωμένα από την μεγαλύτερη εταιρία Software στην Ελλάδα. Το θέμα είναι καθαρά τεχνοκρατικό, όχι πολιτικό. Πολιτικά είναι τα συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μια ερώτηση προς τον προηγούμενο φίλο 3.11
    Πως είναι δυνατόν να συμμετείχες τεχνικά στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ φίλε όταν η εταιρεία σου δεν ασχολήθηκε καν με την ουσία του θέματος λέγοντας τότε , δια στόματος του Γενικού Διευθυντή της , ότι το διάστημα των 30 ημερών ήταν πολύ λίγο για να προετοιμαστεί?
    Ας το ξεπεράσουμε όμως.
    Από τότε μεσολάβησαν δύο χρόνια. Ακόμα να προετοιμαστεί κατάλληλα η εταιρεία σου για να αναλαμβάνει τέτοιες δουλειές.
    Όσο για το off line που ισχυρίζεσαι νομίζω ότι μάλλον έχουμε μείνει πίσω.
    Με το που γίνεται on line το σύστημα ξανά τότε αυτόματα ή απορριπτει την (τελευταία) διπλοψηφία σε επίπεδο υπολιγιστή ή συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @αντιπρόσωπο singular

    ¨1.Open source software που να ανταποκρίνεται στον Κ.Β.Σ. δεν γίνεται να υπάρξει.¨

    Το καλύτερο ανέκδοτο που άκουσα τον τελευταίο καιρό.

    Δηλαδή τι το περίεργο ζητάει ο Κ.Β.Σ. ή μάλλον τι τον βάλατε να ζητάει που είναι τόσο δύσκολο να το κάνουν εκατομμύρια προγραμματιστές.
    Εκτός και αν νομίζεις ότι τα open source software είναι για να παίζουμε pacman.

    Εδώ ολόκληρη Microsoft μου γράφει ένα μήνα τώρα
    ¨Αυτό το αντίγραφο του office δεν είναι γνήσιο¨
    αλλά δεν μου το κλειδώνει.
    Γιατί? Λες να μην μπορεί ??
    Και με αφήνει να κάνω και update.
    Άσε φίλε
    Μας πηγαίνετε .....ντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ 2:47
    1.Ασχολήθηκα ως πρόσωπο, όχι ως αντιπρόσωπος της singularlogic
    Οταν επανέλθει το σύστημα είναι αργά. Ο διπλοψηφίσας έχει φύγει. Και συνήθως αυτό γίνεται αφού έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές. Το βράδυ θα έχει ανακυρηχθεί ο νικητής. Ποιός θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα λόγω διπλοψηφιών;

    @ 4:29
    Δεν δοκιμάζεις να κατεβάσεις και το NAVISION της Microsoft που είναι E.R.P.? Οσο γιά τους προγραμματιστές των Open Source έχω να σου πω ότι ωραία θα ήταν κάποιοι να δουλεύουν και να παίρνουμε τα προϊόντα τους δωρεάν αλλά θα έπρεπε πρώτα εσύ να μας παρέχεις την εργασία σου δωρεάν. Το κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή