Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Δύο στελέχη της ΕΥΠ εμπλέκονται στην υπόθεση C4-I


Πρόσθετα στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση της προμήθειας του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4-I απέστειλε προχθες, με διαβιβαστικό της σημείωμα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η ΕΥΠ.

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, τα στοιχεία περιλαμβάνουν υλικό από το οποίο προκύπτει εμπλοκή δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Υπηρεσίας στην υπόθεση, προκειμένου να αξιοποιηθούν στην περαιτέρω έρευνα του φακέλου.

Ειδικότερα, τα στοιχεία τα οποία συγκεντρώθηκαν από έρευνες της Υπηρεσίας περιλαμβάνουν έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό (έγγραφα, αλλά και απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες, καθώς και ανταλλαγή μηνυμάτων SMS), από τα οποία φέρεται να προκύπτει ότι τα δύο υπ’ όψιν στελέχη της Υπηρεσίας λειτουργούσαν υπέρ συγκεκριμένης εταιρείας, βοηθώντας την να αναλάβει την εκτέλεση του έργου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για δύο πρώην διευθυντικά στελέχη της Υπηρεσίας, τους Γ.Δ. (πρώην επικεφαλής της Δ’ Διεύθυνσης Ανάλυσης) και τον Κ.Γ. (υποδιευθυντή στο στρατιωτικό κλάδο), οι οποίοι φέρονται να ...«μερολήπτησαν», διατυπώνοντας «θετική γνώμη» υπέρ της υπ΄ όψιν εταιρείας. O ένας μάλιστα εκ των δύο πρώην στελεχών της ΕΥΠ φέρεται να συνδέεται με συγγενική σχέση με εξωτερικό σύμβουλο της κοινοπραξίας Siemens - SAIC.

Η ηγεσία της ΕΥΠ, όπως επίσης ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκης και το ΠΑΣΟΚ είχαν για πρώτη φορά ενημερωθεί για το θέμα με επιστολή (τα στοιχεία του αποστολέα δεν δημοσιοποιούνται για ευνόητους λόγους).... τον Δεκέμβριο του 2004 !!!!

Ένα μήνα μετά, ο νέος -τότε- διοικητής της ΕΥΠ πρ. Ιωάννη Κοραντή αποδυνάμωσε τον ισχυρό διευθυντή υπηρεσίας υποβαθμίζοντάς τον σε τομεάρχη, όπου και παρέμεινε μέχρι και πριν από δύο μήνες οπότε και ......συνταξιοδοτήθηκε !!!

Ο στενός συνεργάτης του που επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση επίσης συνταξιοδοτήθηκε, αφού όμως πρώτα επέστρεψε στον στρατό Ξηράς απ’ όπου και προερχόταν.

Όπως έγινε γνωστό από τις ίδιες πηγές, τα στοιχεία με τα οποία τα δύο παραπάνω στελέχη βαρύνονται είχαν συγκεντρωθεί ύστερα από ενδελεχή έρευνα το προηγούμενο διάστημα αλλά «κρατήθηκαν» στην Υπηρεσία μέχρι να ολοκληρωθεί.... η εκλογική διαδικασία !!!

Προχθές, με εντολή του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Δ. Παπαγγελόπουλου, διαβιβάστηκαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ι. Σακελλάκο για ...την αξιοποίησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα C4I ουδέποτε παραδόθηκε για χρήση, παρά μόνο ορισμένα τμήματά του, χωρίς όμως να επιτευχθεί η λεγόμενη «διαλειτουργικότητα» των επιμέρους συστημάτων, προξενώντας ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο, ύψους 255.000.000 ευρώ.

ΥΓ(σ.σ). Ο συνεργάτης και προσωπικός φίλος του κ. Γ.Α.Παπανδρέου και αντιπρόσωπος της SAIC κ. Tρεπεκλής ξέρει τίποτα περί τούτων; Δεν μπορεί! Ο άνθρωπος που έλαβε 6.5 εκατ. αμοιβή για την υπογραφή της συμφωνίας, ....κάτι θα ξέρει! Δεν συμφωνείτε ...κ. Πρωθυπουργέ;

«apogevmatini»«kathimerini»

17 σχόλια:

  1. Άστον πρωθυπουργό τώρα, δεν έχει χρόνο για τέτοια... 99 μέρες του μένουν μόνον για να κάνει ό,τι υποσχέθηκε(που άραγε?)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί είναι αυτά Πολίτη?
    Μέλη της επιτροπής εκλογών, Ντόρα και Μεϊμαράκης?
    Τί έγινε παραδίδουμε το κόμμα στην Κυρία...?
    Η "πράξη του έργου" θα κλείσει με τον εφιαλτικότερο τρόπο?
    Λυπάμαι παρά πολύ, δεν θέλω να προδικάσω το αποτέλεσμα, αλλά ειλικρινά δεν του... το΄χα, δεν το περίμενα αυτό με τίποτα.
    Τελικά όλα στημένα???
    Δικαιώνεται εντέλει και ο Λιάπης.
    ΚΡΙΜΑ, ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ...

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΠΑΣΟΚ,λίγες ώρες μετά τη μεγάλη νίκη του απομονώθηκε από τον ηγέτη του. Το ΠΑΣΟΚ, έφαγε "σίδερα" για τη νίκη και σύντομα θα διαπιστώσει ότι αυτή η νίκη έγινε λεία των κολλητών του Giorgo. Της "παλιοπαρέας" του Κολεγίου. Από αυτό το ΠΑΣΟΚ θα κινδυνεύσει πρώτα ο γιος της Μαργαρίτας και μετά από τους αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ του 44% του ελληνικού λαού. Του μισού ελληνικού λαού, που απλά στις τελευταίες εκλογές επέλεξε να φορέσει τα "πράσινα". Αλίμονό του αν αυτός ο μισός ελληνικός λαός υποπτευτεί ότι θα απειλήσει τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων, εξαιτίας της εξουσίας που του έδωσε. Αλίμονό του αν αυτός ο μισός ελληνικός λαός υποπτευτεί ότι είναι το μεγαλύτερο και πιθανόν το μοναδικό θύμα, που μπόρεσε ποτέ να "δουλέψει" ο αφελής Γιωργάκης. Αλίμονό του αν υποπτευτούν οι πασόκοι ότι δεν έχει πρόθεση να σηκώσει τα δικά του "μανίκια", αλλά να κατεβάσει τα "παντελόνια" του ελληνικού λαού.
    Φαινομενικά μέχρι τώρα όλα πάνε "ρολόι" για όλους αυτούς. "Ρολόι" όμως πάνω σε μια ωρολογιακή "βόμβα". Πάνω σε μια "βόμβα", που είναι θέμα χρόνου να "σκάσει" και αυτοί ανέλαβαν να "εξουδετερώσουν". Υποσχέθηκαν στον λαό ότι θα την εξουδετερώσουν. Υποσχέθηκαν στους πασόκους να την εξουδετερώσουν και αυτό είναι ακόμα χειρότερο. Κάπου εκεί θα τελειώσει το "παραμύθι" και δυστυχώς δεν προβλέπεται ένα αίσιο τέλος. Το καλύτερο πάντως, που ακούσαμε για τον Γιωργάκη και την κυβέρνησή του, το ακούσαμε από έναν ηλικιωμένο πολίτη λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. "Να ξέρετε παιδιά …μας είπε...αν αυτός εκλεγεί, δεν θα προλάβει καν να σαραντίσει". Η αποθέωση της λαϊκής σοφίας. Πάντα περιεκτική και σαφής.
    Κληρονομικό "χάρισμα" δεν έχουμε, αλλά κάτι τέτοιες στιγμές δίνουν μια κάποια υπερβατικότητα στη σκέψη μας. Δεν βλέπουμε να προλαβαίνουν να λύσουν τα προβλήματα σε εκατό μέρες, αλλά σίγουρα προλαβαίνουν να εγκαταλείψουν τη χώρα σε λιγότερες. Δεν "βλέπουμε" καλές εξελίξεις στο μέλλον τους. Από μεγάλες "πόρτες" μπήκαν με δόξες και τιμές και από μικρά "παράθυρα" θα φύγουν με πασοκικές μπουνιές και κλοτσιές.
    Εδώ είμαστε και θα επιβεβαιωθούμε…
    ΠΑΜΕ Giorgo …ένα στοίχημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού σήμερα αγαπητέε πολίτη, όλα τα ξεπουλημένα ΜΜΕ προβάλλουν το θετικό ταχατες της αποφασης για κατάργηση των επιτροπών στο Δημόσιο. Και εκστασιάζονται οι δημοσιογραφίσκοι της δεκάρας με πρώτους αυτούς τους μεγαλόσχημους της ΕΡΤ στην Πρώτη Γραμμή (του ενός η γυναίκα βρήκε τη εργασιακή θαλπωρή τόσον καιρό που την πετάξαν από τον ΑΛΦΑ , ως επικεφαλής τους Γ.Τύπου του τ.προέδρου της Βου΄λής κ. Σιούφα), μη ξέροντας ότι τις καταργεί μεν στο Δημόσιο αλλά όπως είχε πει προεκλογικά -και το χαζοπούλι ο λαός δεν έδωσε σημασία- θα τις αντικαταστήσει με "επιτροπές σοφών" δηλ. με ξένους "ειδικούς" από την Εσπερία ορμωμένους! Και πανηγυρίζουν παράλληλα, ότι εξασφαλίζεται η αξιοκρατία επειδή θα προβεί σε διαγωνισμό για τις θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, όπου πλέον θα γίνει το Δημόσιο μπάτε ξένοι σκύλοι αλέστε (οι της ΕΕ έχουν το δικαίωμα να εργασθούν στο ελληνικό δημόσιο αν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα. Το τελευταίο αυτό δεν μας πειράζει γιατί ούτε και ο πρωθυπουργός γνωρίζει την ελληνικήν). Και ο αποχαυνωμένος λαός του δίνει όση ανοχή δεν έδωσε σε κανέναν έως τώρα, και η ΝΔ εσωστρεφής και άβουλη , αφήνει την κυβέρνηση να κάνει ό,τι θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Polith mia soda 8elw na xwnepsw ta axwneuta. Eimai kai grafikos typos kolaw sto e8niko zhthma poios mporei na ponesei mia xwra me Hlio ths dikaiosynhs kai ton Swkrath. Perimenw thn epistrofh mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  6. Πολίτη έχεις μάθει τίποτα για κάποιες εκπαιδεύσεις εργαζομένων που έγιναν ανήμερα των εκλογών στην Αθήνα και δεν άφησαν κανέναν να πάει να ψηφίσει ;

    Έχεις μάθει τίποτα για ολοκληρωμένο σχέδιο των επιχειρήσεων συγκοινωνιών να μποϋκοτάρουν τη μετακίνηση ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας ;

    Έχεις μάθει τίποτα για τα απίστευτα ποσά που ζητούσαν τα λεωφορεία όταν άκουγαν ότι επρόκειτο να μεταφέρουν κόσμο της ΝΔ και προσπάθησαν να τινάξουν στον αέρα τον εκλογικό προϋπολογισμό της ΝΔ ;

    Έχεις μάθει τίποτα για τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν με τα αεροπορικά εισιτήρια που έδωσε η ΝΔ σε ψηφοφόρους του εξωτερικού και οι οποίοι πήγαιναν στα αεροδρόμια και είχαν "χαθεί" οι καταστάσεις ;

    Δε μπορεί να μην έχεις ακούσει τίποτα.

    Κάποιοι πρέπει να ξέρουν και εκατομμύρια άλλοι πρέπει να μάθουν.

    Για να καταλαβαίνουν με ποιο τρόπο ήρθε το +10 κάποιοι που σφυρίζουν αδιάφορα και σαρδόνια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Πολίτη
    Αφού όλα διαβιβάστηκαν στη Δικαιοσύνη είναι σίγουρο ότι θα καταλήξουν εκεί που κατεληξαν τόσα άλλα δηλαδή ...στο αρχείο.
    Παρακαλώ να σχολιάσεις τη διαδικασία ανάδειξης προέδρου γιατί αυτό είναι που καίει τώρα τον κόσμο.
    Θα πάμε μπροστά ή θα παραμείνουμε ένα κλειστό μαγαζί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΟ Κ.Π.
    Φίλε Πολίτη,
    Η φιέστα της ορκωμοσίας και του πρώτου υπουργικού συμβουλίου, κατέδειξε την διαχρονική ικανότητα του ΠΑΣΟΚ σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα ΜΜΕ και οι "εκστασιασμένοι" δημοσιογράφοι - συμπεριλαμβανομένων και των Λυριτζή & Οικονόμου που είχα σε υπόληψη - περιέχυναν με σιρόπια και μέλια την νέα κυβέρνηση.
    Ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, όμως ξεχνούν πως όταν μουλιάσουν καλά - καλά στα σιρόπια και στα μέλια θα έρθει ή ώρα που θα τους πάνε για ψήσιμο και μετά για φάγωμα.
    Και όπως γράφει ο φίλος 6:56 αυτό δε θα αργήσει.
    Για τη Ν.Δ τι να πω. Ελπίζω το κόμμα να συνέλθει απο το μετεκλογικό κώμα σύντομα και να εκλέξει άξιο ηγέτη για το καλό του τόπου και όχι του τύπου ηλεκτρονικού και έντυπου και των εντός και εκτός αφεντικών.
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε μου,

    Μη ρίχνεις εν πρώτοις ευθυνες σ΄αυτούς που η δουλειά τους είναι ν΄ανέβουν στην εξουσία. Τις ευθύνες να τις ρίχνεις σ΄εμάς΄, στην κυβέρνηση Καραμανλή, που και ακόμα αυτό το λογισμικό των εκλογών στο Υπ.Εσωτερικών το άφησε στα χέρια αμερικανών, και δεν φρόντισε από νωρίς αυτά για τα οποία αιτιάσαι το νυν κυβερνόν κόμμα. Φίλε, μαζί μ΄αυτούς που ψήφισαν Γιωργάκη και θα χτυπήσουν πολύ γρήγορα το κεφάλι τους είμαστε κι εμείς της απο δώ πλευράς, εμείς οι ανίκανοι να προστατεύσουμε τουλάχιστον τα κεκτημένα μας. Αστα και βράστα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ανώνυμος 11.05
    Εγώ δεν είδα κανένα +10. Αντιθέτως είδα ένα -10.
    Το ΠΑΣΟΚ δεν αύξησε τη δύναμή του σε απόλυτους αριθμούς (πήρε μόλις 10.000 περισσότερες ψήφους από το 2004). Τουναντίον η Ν.Δ. ήταν αυτή που έχασε πάνω από 1.000.000 ψήφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε πολίτη δέν συμφωνώ μέ πολλούς πού λενε ότι ό λαός ψήφησε πασοκ. Από πού προκύπτει αύτό; Τά στοιχεία λένε άλλα. Από τό 2000 μέχρι σήμερα το πασοκ παίρνει 3 εκατ. έκτός τού 2007 πού πήρε 300.000 λιγότερους θά έξηγήσουμε γιατί.
    Ομως τό 2000-3.007.596, τό 2004-3.002.531, τό 2009-3.012.373, πήρε 3 εκατ. όπως βλέπουμε.
    Επομένως πώς γίνεται μέ 3 εκατ. πότε νά κερδίζει καί πότε νά χάνει; Εχει σχέση καί μέ τόν έκλογικό νόμο μικρή όμως, μεγάλη έχουν οί έδρες, αλλά τό τεράστιο πρόβλημα είναι ή άποχή.
    Όπως βλέπουμε από τά στοιχεία τό πασοκ πήρε τίς 300.000 ψήφους πο είχε χάσει τό 2007, δηλαδή έπανήλθε στά γνωστά 3 εκατ. αλλά ή ΝΔ 700.000 ψήφους από τό 2007, από τή νίκη δέ τού 2004 ένα έκατ. Αύτό λοιπόν τό εκατομύριο τών γυρολόγων, τής αποχής, τού βολέματος, άφού δέν βολεύτηκε διάλεξε άποχή. Οχι λοιπόν αύτοί πού ψήφισαν έβγαλαν πασοκ, αλλά αύτοί πού δέν ψήφισαν. Ioannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H δραστηριότητα των δύο στελεχών είχε καταγγελθεί με συγκεκριμένα στοιχεία ήδη από το 2005 στην ηγεσία της Υπηρεσίας Πληροφοριών και στον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη.
    Oι δύο εμπλεκόμενοι συνταξιοδοτήθηκαν και αποχώρησαν από την υπηρεσία μόλις προ διμήνου.
    Oλο αυτό το διάστημα κοιμόντουσταν οι της κυβερνήσεως ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαβάζω τόσα σχόλια στο αξιέπαινο μπλοκ σας και δεν το πιστεύω. Κανείς δεν προσεγγίζει τα πραγματικά αίτια λες και είναι ταμπού. Εφευρίσκουμε δικαιολογίες για να ωραιοποιούμε την ήττα. Λοιδωρούμε, κοροϊδεύουμε τον αντίπαλο ακόμη και τώρα. Τι σημαίνει αυτό; Τον υποτιμούμε!!! Και συνεχίζουμε με την ίδια νοοτροπία λέγοντας ότι το πασοκ θα είναι σύντομη παρένθεση. Θυμάστε πριν λίγο καιρό που λέγαμε ότι με τον Γιωργάκη αρχηγό στο πασοκ εμείς θα κυβερνούμε για πάντα;
    Αυτοί πέτυχαν τον στόχο τους να πάρουν την εξουσία. Εμείς που λέμε ότι είμαστε καλύτεροι γιατί τους τη χαρίσαμε; Μήπως απο υπερβολική υπεροψία; (ότι κακό και να κάνουμε εμας θα ψηφίζει ο λαός γιατί είμαστε ανώτεροι).
    Φιλοι μου, αυτό έφταιξε κατά την γνώμη μου και είναι κρίμα που δεν το παραδεχόμαστε για να μάθουν όλοι τι να αποφεύγουν στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ενημερώθηκα πως οι ΝεοΈλληνες που μόνο να απαιτούν να γκρινιάζουν και να κατηγορούν ξέρουν, που δεν κοιτάνε λίγο να αλλάξουν νοοτροπία, τρόπους, αρχές και αξίες, έχουν αρχίσει να απαιτούν διορισμούς, συγκεκριμένα πόστα κλπ κλπ από τους Πασοκαίους...Τι είχες Γιάννη, δηλαδή, τι είχα πάντα...Την εβδομάδα πριν τις εκλογές κάτι λιγότερο από 100.000 Νεοέλληνες γράφτηκαν ΜΕΛΗ του ΠΑΣΟΚ... Κάποιοι άλλοι, λέει, έριξαν ψήφο διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση που δεν διόρισε τα παιδιά τους... Κάποιοι τρίτοι αναρωτούνται γιατί στην πλειοψηφία των εκλογικών κέντρων δεν υπήρχαν αντιπρόσωποι της ΝΔ...Κάποιοι τέταρτοι γιατί δυο-τρία (ίσως και περισσότερα) πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συναγελάζονταν με δημοσιογράφους της διαφθοράς...Και άλλα πολλά και διόλου ευτράπελα... Και αναρωτιόμαστε ακόμη γιατί οι Πασοκαίοι θα αλωνίζουν από δω και πέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολίτη μπορείς να μας πεις εσύ τουλάχιστον, γιατί από την ΝΔ δεν θα πάρουμε απάντηση ποτέ , γιατί άφησε να περάσουν έξη ολόκληρα χρόνια και δεν τους έστειλαν στον εισαγγελέα,και άφησαν να έλθει ο νέος υπουργός για να τους στείλει,αυτές και άλλες ηλιθιότητες γίνανε και 1.000.000 πολίτες δεν πήγαν να τους ψηφίσουν, δυστυχώς όλα όταν έρθει η ώρα του ταμείου, πληρώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ Πολίτη και σεβαστοί συμετέχοντες στο σχολιασμό.
    Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να συνεχίσετε την ανάλυσή σας και τις τοποθετήσεις σας στον ίδιο κλίμα και με τα ίδια επιχειρήματα.
    Ετσι θα εξασφαλίσετε την παραμονή του ΠΑΣΟΚ (που το ψήφισα) και γιά την επόμενη τετραετία και πιθανόν και την εκλογή και του δισέγγονου του Αντρέα στην Πρωθυπουργία.
    Δεν είναι ειρωνικό. Είναι καλόπιστο.
    Πραγματικά πιστεύω ότι αν και το ΠΑΣΟΚ μετά το 2004 πίστευε ότι δεν κέρδισε η Ν.Δ. αλλά έχασε αυτό και δεν χρειάζεται να αλλάξει σήμερα ο Κ.Κ. θα είχε 55%. Δεν είναι κακό να διδάσκεσαι και να σέβεσαι τους αντιπάλους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε των 10:03 και μόνο που δέχεσαι ότι δεν έχεις πρόβλημα να σε κυβερνήσει ο jefrey αλλά και ο ανδρίκος (δισέγγονο του αντρέα) δείχνεις πόσο δημοκράτης και δυστηχώς πολέμιος της οικογενιοκρατίας στην πολιτική!!!!
    Αντί να ζητάμε ως λαός τους άριστους για ηγέτες δεχόμαστε τον κάθε τυχάρπαστο ευγενή απόγονο των καλών οικογενειών της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδος. Χαίρομαι που ο κάθε Μ....... με περικεφαλαία οπαδός ασπάζεται ότι το μέλλον της ζωής του είναι συνυφασμένο με τον κανακάρη ή την μπούλα των γνωστών οικογενειών!!!
    ΕΥΓΕ ΜΑς σαν Χώρα και για το μέλλον μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή