Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Πλάνες «ζυμώσεις» από τον κ. Παπακωνσταντίνου


Δεν ξέρω εάν γνωρίζετε ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως «νοηματική» γλώσσα μόνο την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν «σημειολογικές».

Ως «Νοηματική γλώσσα» θεωρείται η γλώσσα στην οποία το «σημαίνον» (δηλαδή η λέξη) και το «σημαινόμενο» (δηλαδή αυτό που η λέξη εκφράζει -πράγμα,κατάσταση,ιδέα ) έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση ( π.χ γεωμετρία = γη +μετρώ) .

Αντίθετα «σημειολογική» είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το Α «πράγμα» (σημαινόμενο) εννοείται με την Α λέξη (σημαίνον).

Με απλά λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η ΜΟΝΗ γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν «πρωτογένεια», ενώ σε όλες τις άλλες οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν δηλαδή κάτι απλά επειδή έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν.

Όταν λοιπόν διαβάζω ότι ο μετέχων στα ΔΣ του ΟTE, όταν η Siemens έκανε πάρτι μίζας με τον οργανισμό ( το επισημαίνω διαρκώς καθώς οι Νεοέλληνες έχουμε ασθενή μνήμη), υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, συνέστησε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ( sic!) επιτροπή που θα καταγράψει την τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση σε σχέση με τα στατιστικά στοιχεία (απογραφή κατ` ουσία ), τότε σίγουρα δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν.

Είτε ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν γνωρίζει ελληνικά και προέρχεται από άλλη χώρα ,όπου η γλώσσα της είναι συμβατική ( δηλ. αυθαιρέτως ορίζεται το σημαινόμενο να εννοείται με το σημαίνον), είτε ηθελημένα προσπαθεί να υποβιβάσει ,προς χάριν της επικοινωνίας ,το πνευματικό μας επίπεδο.

Η λέξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ/Η σημαίνει αυτόν που δεν επηρεάζεται ή δεν ελέγχεται από κάποιον άλλο.
Πως λοιπόν ονομάζει ο κ. Παπακωνσταντίνου «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» μια επιτροπή όταν τα μέλη αυτής επιλέγονται και ορίζονται όχι μέσα από τις διαδικασίες μιας γενικής συναίνεσης, αλλά αποκλειστικά και μόνο από τον ίδιο ;

Παρόμοιες πλάνες «ζυμώσεις» μεταξύ λέξεως και έννοιας επιχειρούν απολυταρχικά καθεστώτα. Η Ιστορία βρίθει παραδειγμάτων με τέτοιου είδους πλάνες «ζυμώσεις» στην επτάχρονη περίοδο της δικτατορίας στην χώρα μας.

Πως ονομάζεται «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» μια επιτροπή όταν ανακοινώνει ότι το συντονισμό της ....«Ανεξάρτητης Επιτροπής» θα έχει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (Σ.Ο.Ε), τον οποίο ( Γ.Ζανιάς) ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου όρισε σ` αυτή την θέση πριν.... δύο ημέρες;

Πως ονομάζεται «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» μια επιτροπή όταν σ` αυτή μετέχει πρώην σύμβουλος του κ. Σημίτη;
Πως ονομάζεται «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» μια επιτροπή όταν μεταξύ των μελών βρίσκονται κομματικά προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ των οποίων μάλιστα το παρελθόν είναι ....πολυτάραχο;

Για να μην «βιάζει» λοιπόν κανείς ούτε την ελληνική γλώσσα ,ούτε την νοημοσύνη μας, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ = Άνευ Εξάρτησης. Και αυτή η επιτροπή μόνο έτσι δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται.

18 σχόλια:

  1. Ωραίος αστικός μύθος αυτός με την ελληνική γλώσσα... Ούτε η μόνη νοηματική είναι ούτε την αναγνωρίζουν οι υπολογιστές.... Από εκείνα τα chain-emails τα πήρες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσάς αυτό σας έμεινε από το άρθρο φίλε 4.59?
    Εάν αυτό πραγματικά σας έμεινε από το άρθρο μάλλον στερήστε του δικαιώματος να μιλάτε για ...αστικούς μύθους κλπ
    Μάλλον στερήστε και κάτι άλλο φυσικά. ΜΥΑΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά μας δουλεύουν ;
    Η Επιτροπή αποτελείται από τους εξής:
    - κ. Βασίλη Μανεσιώτη, και κ. Γ. Συμιγιάννη, της Τράπεζας της Ελλάδας,
    - καθηγητή κ. Γκίκα Χαρδούβελη,Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου της - Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών,
    - κ. Σάββα Ρομπόλη, της ΓΣΕΕ
    - κ. Τάκη Πολίτη, του Ι.Ο.Β.Ε
    - κα Στέλλα Μπαλφούσια, του ΚΕ.Π.Ε.
    Το συντονισμό κ. Γιώργος Ζανιάς,

    Εάν δεν μας δουλεύουν όλους ομαδικά τότε ζω εφιάλτη. Καλύτερα να αλλάξω χώρα!
    Μια ζωή το ίδιο ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή η δουλειά αυτής μης επιτροπής ποια θα είναι; Να εξευρευνήσει αν η οικονομία έγινε μπάχαλο επί ΝΔ και πόσο μπάχαλο έγινε; Γιατί χρειάζεται επιτροπή για να το διαπιστώσει; Για βγήτε από το καβούκι και ρωτήστε στην αγορά. Αλλά εδώ στην Ελλάδα κάνουμε επιτροπές για να διερευνήσουμε τα αυτονόητα. Μα καλά αν τα πηγαίνανε καλά στην οικονομία και δεν τα κάνανε μπάχαλο όλα αυτά τα χρόνια ο λαός θα τους έστελνε στην αντιπολίτευση με αυτόν τον τρόπο; Όχι ρωτάω και νομίζω ότι ερώτησή μου είναι εύλογη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαϊμουδιές του Παπακωνσταντίνου είναι όλα αυτά τα σενάρια.
    Τπ πραγματικό έλλειμμα είναι το πολύ 6%, ο άσχετος τζιτζιφιόγκος το φουσκώνει σήμερα για να δείξει του χρόνου ότι έκανε δουλειά.
    Έτσι όλοι κερδίζουν.
    Ο Γιωργάκης βρίσκει άλλοθι για σκληρά μέτρα σε βάρος του λαού, ο Προβόπουλος κρατάει τη θεσούλα του, ο Αλμούνια βρίσκει πάτημα για να μας στριμώξει και οι διεθνείς τοκογλύφοι έχουν δικαιολογία για να αυξήσουν τα επιτόκια δανεισμού προς όφελός τους.
    Όλοι οι απατεώνες κερδίζουν σε βάρος της χώρας.
    Κακόμοιροι Έλληνες, δεν θα βάλετε μυαλό ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκτός από τους 88 "αξιοκρατικά"τοποθετηθησομένους ΓΓ, έχουμε και την "ανεξάρτητη" επιτροπή τώρα. Καλά αυτοί δεν έλεγαν αμέσως μετά τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τις Επιτροπές στο Δημόσιο;

    Η παραπάνω παράγραφος ταιριάζει μόνο σε επιθεώρηση. Σε επιθεώρηση που θα ανεβάσει ο θίασος Παπανδρέου (δεν γνωρίζω όμως πόσες παραστάσεις θα προλάβει να δώσει....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΟ Κ.Π
    Όσα αναφέρονται σήμερα απο τον Πολίτη σχετικά με την ....ανεξάρτητη επιτροπή του κ. Παπακ/νου πράγματι ταιριάζει σε κωμικη επιθεώρηση όπως σωστά λέει ο 8:34.
    Μόνο που ο συγγραφέας είναι τόσο άσχετος που αντί να γελάσουμε εμείς θα κλάψουνε αυτοί που γράφουν την κωμωδία. Αρκει βέβαια απέναντι να υπάρχουν κριτικοί και όχι βουβοί και τυφλοί θεατές μιας αηδιαστικής φάρσας.
    Γι αυτό ΠΡΕΠΕΙ η Ν.Δ να αφήσει τις διαδικατικές βλακείες και να πάρει την θέση που της έδωσε ο λαός για να μην περνάνε οι προσπάθειες ενόχων να ποιούν ενόχους.
    Όσο για τους φίλους που αναρτούν ειρωνικά σχολιάκια επί των γραφομένων του Πολίτη, δεν προσφέρουν τίποτα σε κανέναν. Η ειρωνία είναι η μάσκα της βλακείας.
    Αντίθετα η κριτική προσφέρει σε όλους.
    Καλημέρα σας
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Παπακωνσταντίνου και λόγω θέσης πολύ σύντομα θα αναδειχθεί σε αδύναμο κρίκο αυτής της κυβέρνησης. Βασικά διαθέτει το ελάττωμα που χαρακτηρίζει όλους ανεξαιρέτως αυτούς που κληρονόμησαν τη βουλευτική έδρα. Είναι κουτοπόνηρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @politis...
    Παρακολούθησα μέρος απο το Συνέδριο της ΝΔ....
    Αν αυτό το "πράμα"..λέγεται Συνέδριο και μάλιστα για την επανεκλογή νέου(;)αρχηγού της ΝΔ -μην ξεχνάς"αξιωματική αντιπολίτευση"..τότε "δικαιολογημένα" χαθηκαν 5,5 χρόνια για τον τόπο!Ανθρωποι ανίκανοι να αρθρώσουν εναν πραγματικά πολιτικό λόγο..μας κυβέρνησαν ¨σεμνά και ταπεινά"χωρίς "τσίπα" επάνω τους!
    ΜΠΡΑΒΟ..politis!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ermis.Μαλλον τελεις σε συγχυση.Σε ποιο συνεδριο αναφερεσαι?Του 2007;Κεντρικη επιτροπη λεγεται και καλο ειναι να ενημερωθεις για το αντικειμενο της συνεδριασης της,πριν γραψεις τις ηθελημενες ανακριβειες σου(κουτοπονηρα σαν τον νεο αστερα της οικονομιας.)Περι του σχολιου του politis βεβαια,αλλα λογια να αγαπιομαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη! Μάλλον βλέπεις διαρκώς την τρίχα μέσα στο βόθρο και όχι το βόθρο και ποιοί τον δημιούργησαν! Είναι δυνατόν να συνεχίζεις και συ, την κόντρα με την κοινή λογική, που επέβαλε μαζί με κάποιους αργυρόνητους, ο βατοπεδινός πολυεκατομυριούχος επικοινωνιάρχης. Δε βλέπεις που κατάντησαν τη χώρα όλα αυτά! Κρίμα γιατί και πένα έχεις και συγκρότηση! Άρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 3:20 μμ

    Μα καλά κάνει ο ποίτης και ασχολείται με σοβαρά κατά την άποψή του θέματα. Με τι θέλεις να ασχοληθεί με τη Βαβυλωνία της ΚΟ της ΝΔ που έβγαλε πολύ γέλιο; Εγώ πάντως τους προτείνω να το γράψουν σε DVD και να το μοιράσουν στα Videoclubs. Θα μαζέψουν μια περιουσία. Τέτοια κωμωδία ούτε ο Τσιφόρος δεν έγραψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @3.20
    Αν δεν θέλεις να το λένε Συνέδριο,πεστο εσύ "πανηγύρι"..ισως ειναι το ιδιο...Ετσι κι αλλιως "για τα πανηγύρια" κάνατε την ΝΔ.Ο "θείος θα στριφογυρνα" στον τάφο του απο το χάλι της παράταξης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η παράταξη με το ένα ή με το άλλο όνομα υπάρχει στη χώρα σχεδόν 190 χρόνια. Μόνο οι αφελείς μπορούν να πιστεύουν ότι έτσι ξαφνικά θα σβήσει. Ότι θα ανακάμψει είναι το μόνο βέβαιο. Το ότι έγινε ο Γιωργάκης πρωθυπουργός (κανείς ποτέ μετά από εξήντα χρόνια ως Γιωργάκης δεν έγινε Γιώργος) δείχνει απλά τον βαθμό δυσκολίας της ανάκαμψης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νόμιζα ότι η απογραφή του 2004 ήταν έγκλημα...
    Τώρα βλέπω η νέα απογραφή από ...ανεξάρτητη διορισμένη επιτροπή είναι εξυπνάδα... ΕΛΕΟΣ!!!
    Οι πανέξυπνοι υποκριτές, ας εξετάσουν τα δυσμενή οικονομικά στοιχεία σε συνάρτηση με τα αντίστοιχα στοιχεία των χωρών της ΕΕ. Δηλαδή
    1. Πόσο είναι η ανεργία στην Ε.Ε.; ( καιμάλιστα στην σοσιαλιστική Ισπανία)
    2. Πόσο μειώθηκε το ΑΕΠ της Ελλάδας τα έτη 2008 και 2009 και πόσο στην Ε.Ε.
    3.πόσο είναι το Δημόσιο ΄Ελλειμμα στις χώρες της Ε.Ε.
    4. Πόσο είναι το Δημόσιο χρέος στην Ελλάδα και τις χώρες της Ε.Ε. (και με την ευκαιρία πότε το Δημόσιο χρέος της Ελλάδας ήταν 145% του ΑΕΠ )
    'Οταν όλα αυτά τα δούμε, χωρίς τους φακούς των ΜΜΕ τότε θα καταλάβουμε ποιός μας κοροϊδέυει ,
    Κάποιοι... ανόητοι προφνώς δεξιοί λένε ότι ο κόσμος περνά την μεγαλύτερη οικονομική κρίση από το 1930... Μάλλον και γι' αυτή να φταιει ο Καραμανλής...









    πριν κάθε φορά παριστάνουν ότι ότι ακούν για την οικονομία είναι πρωτόγνωρο και συμβαίνει στην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιώργος Παπακωνσταντίνου,ο βαψομαλλιάς του ΓΑΠ, το τσιράκι του Γιωργάκη με baby face. Αυτό το κοντόπραγμα θα βγάλει την οικονομία απο την κρίση!!! Χα,Χα,Χα,Χα!!! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Ermis.Επι του θεματος δηλ.του σχολιου του politis,εξακολουθησες να ποιεις...την 'πρασινη'νησσαν.Γνωστη προβοκατορικη τακτικη,ο,τι δεν μας συμφερει το κανουμε γαργαρα και περι αλλων τυρβαζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μήπως πάμε για φόρους που αρνήθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο και αναζητούν άλλοθι; Λέω μήπως;......

    ΑπάντησηΔιαγραφή