Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Οπισθοδρόμηση η κατάργηση της συνέντευξης!


Η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει μεταξύ άλλων, κατάργηση των συνεντεύξεων, με τις προσλήψεις στο δημόσιο αλλά και σε ΔΕΚΟ να προχωρούν μόνο μέσω του γραφειοκρατικού ΑΣΕΠ.

Είναι οι λεγόμενες -από τους κεραμιδόγατους της δημοσιογραφίας και διαφόρους πολιτικάντηδες- ....«γαλάζιες» συνεντεύξεις. Βέβαια αυτό που δεν αναφέρουν είναι ότι πρόσληψη χωρίς συνέντευξη( στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ) δεν νοείται σε καμία χώρα του δυτικού κόσμου .

Γενικά είμαστε μια χώρα του άσπρου ή του μαύρου. Ένα θετικό γεγονός μπορούμε να το αναγάγουμε σε αρνητικό , εξετάζοντας όχι την «ταυτότητα του» και το «όλον του» στο πυλώνα της λογικής και της χρησιμότητας, αλλά ανακαλύπτοντας επιμέρους ελαττώματα του αντί να κληθούμε να τα διορθώσουμε, εμείς το απορρίπτουμε αλλόκοτα στο «όλον του». Μαύρο ή Άσπρο! Κράτος χωρίς «ειρμό» και συνέχεια!

Το κύριο αίτιο αυτής της κατάστασης είναι ο λαϊκισμός τον οποίο διάφοροι ταγοί τον αναγάγουν σε …«πολιτικό λόγο»!
Διαβάζω παραδείγματος χάριν τους μύδρους που εξαπολύουν διάφοροι κύκλοι και στελέχη της σημερινής κυβέρνησης κατά των συνεντεύξεων. Αποκρύπτουν ότι κάποιοι από αυτούς διορίστηκαν με τις ....«γαλάζιες» συνεντεύξεις που τόσο κατηγορούν!!!!

Αποκρύπτουν ότι και επί των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ, η διαδικασία αυτή υπήρχε και έβρισκε εφαρμογή σε ορισμένες διαδικασίες πρόσληψης. Απλά η ΝΔ την διεύρυνε .Και πολύ καλά έκανε κατά την γνώμη μου. Θα έπρεπε δε αυτή να είχε καθιερωθεί αδιακρίτως στο σύνολο των προσλήψεων στο δημόσιο!

Δεν μπορεί στο δημόσιο για άλλους να εφαρμόζεται η συνέντευξη και για άλλους όχι! Δεν νοείται να υπάρχουν εργαζόμενοι διαφόρων ταχυτήτων στο δημόσιο. Όλοι καλούνται να εργαστούν και να υπηρετήσουν τον πολίτη ( ο οποίος άλλωστε τους πληρώνει), άρα όλοι θα πρέπει να διαθέτουν κάποια στάνταρ ( ψυχολογικά, κοινωνικά, αξιακά κ.α) τα οποία δεν δύνανται να αποτυπωθούν μέσω των γραπτών μόνο διαγωνισμών ή του απλού συστήματος μοριοδότησης με βάση τους τίτλους σπουδών και οικογενειακά ή τοπικιστικά κριτήρια.

Οι εξεταστικές επιτροπές στις συνεντεύξεις καλούνται ( ή θα έπρεπε να καλούνται), να αξιολογούν τις ικανότητες του υποψηφίου και να εκτιμούν τα στοιχεία της προσωπικότητας του που σχετίζονται με τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης εργασίας για την οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Εάν λοιπόν εντοπίζαμε το πρόβλημα στην στελέχωση και την λειτουργία αυτών των εξεταστικών επιτροπών, το λογικό θα ήταν να τις θεραπεύαμε από στρεβλώσεις και αγκυλώσεις , με κοινωνικά δίκαιο και αξιοκρατικό τρόπο.
Μέσω δε της κοινωνικής διαβούλευσης και του πολιτικού διαλόγου, να καθιερώσουμε και όλες εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες που θα θωράκιζαν την όλη διαδικασία.

Η σημερινή κυβέρνηση λοιπόν δεν πράττει το λογικό , αλλά το παράλογο. Το οπισθοδρομικό! Δεν δικαιολογείται εν έτη 2009 η λύση τύπου…. «πονάει πόδι, κόβει κεφάλι»!

29 σχόλια:

  1. τελικά πέρασε από συνέντευξη ο κος Δημήτραινας ... ή τον ήξερε ο υπουργός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοιμήσου εσύ. Όταν ξυπνήσεις θα είναι το 2020.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ Κ.Π @ 8:01
    Φίλε, 8:01
    Δεν ξέρω αν οι δυο σου φράσεις είναι νανούρισμα, ειρωνία ή κάτι άλλο. Αν είναι το πρώτο να βάλουμε και μουσική. Αν όμως είναι ειρωνία τότε διάλεξες τον εύκολο δρόμο που πολλές φορές είναι ολισθηρός. Αν είναι κάτι άλλο διευκρίνησέ μας το για να μάθουμε κι εμείς τι συμβαίνει γύρω μας όταν ξυπνήσουμε το 2020 -όπως έχεις ρυθμίσει το ξυπνητήρι.
    Πάντως ευχαριστούμε που νοιάζεσαι.
    Φίλε μου αν έχω παρεξηγήσει την παρέμβασή σου, ζητώ συγγνώμη.
    Ευχαριστώ
    Κ.π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα είναι ότι πραγματικά δεν σε δίδαξε τίποτα το εκλογικό αποτέλεσμα...

    Οι συνεντεύξεις αποτέλεσαν το μεγαλύτερο τρικ της ΝΔ για να εισαχθούν γαλάζια παιδιά στο δημόσιο (εκτός των stage...). Δίχως αυτές δεν θα μπορούσανε να μπούνε λόγω λιγότερων προσόντων...

    Οπότε καλό είναι να μην γράφετε απλά για να γράφετε. Να γράφετε για να έχει νόημα. Αλλά όπως είπα και στην αρχή, μάλλον οι εκλογές δεν σας δίδαξαν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά που κάνει το ΠΑΣΟΚ τώρα έπρεπε να τα είχε κάνει η ΝΔ το 2004. Αντί αυτού επέλεξε να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους Πασόκους και να προσλάβει με καθεστώς stage τα δικά της παιδιά. Μια ακόμη πραγματικά μεγαλοφυής ιδέα του καθηγητή Πανεπιστημίου Παυλόπουλου (για όσους απορούν για το που να οφείλεται το χάλι της παιδείας αφού έχει τόσο έξυπνους δασκάλους) που θα πληρώσει η παράταξη για κάμποσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι λογικό οι αυτιστικοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ να είναι κατά της συνέντευξης. Πως να αρθρώσουν δύο λέξεις σε απλά ελληνικά, άνθρωποι που το μόνο που ξέρουν είναι να λένε "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό"; Γιατί να μπούν στη διαδικασία να μιλήσουν; Παρεπιπτόντως, η Μπιρμπίλω με συνέντευξη διορίστηκε και ανήλθε, πάντα αξιοκρατικά εννοείται, στην ιεραχία του υπουργείου που την έβαλε το 2003 ο αρχηγός της. Κατά τ'άλλα, ενοχλούσαν οι...κουμπαροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε των 09:06 υπάρχει ένα ουσιαστικό στην πλούσια ελληνική γλώσσα που είναι χαρακτηριστικό για την κατάσταση σου, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ. 'Ενας από τους λόγους που η Ν.Δ. έχασε την Εξουσία είναι ότι ΚΑΝΕΝΑ από τα γαλάζια παιδιά δεν μπήκαν για δουλειά στο δημόσιο, και όχι όπως στο παρελθόν το καθεστώς Πασοκ είχε τις κλαδικές και τα χαρτιά τους, για τις "σωστές" προσλήψεις.Ισχύει δηλ. το Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης..... ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ.
    Και όσο για το αν θα γράφουμε στα μπλοκ να σου θυμήσω ότι το πολίτευμα μας στην Ελλάδα είναι Αστική Δημοκρατία και όχι "πράσινη" όπως εσύ ευαγγελίζεσαι......... ενδόμυχα. Υπομονή το έχουμε ξαναζήσει με τα ΜΑΤ του .....φοβερού Αρκουδέα και όλων των πράσινων φωστήρων της Αλλαγής. Μου αρέσει που έχετε αυτοχαρακτηρισθεί ως προοδευτικοί!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελεος πια μ΄ αυτά τα "γαλάζια παιδιά"! Είναι ο αγαπημένος αστικός μύθος της τελευταίας 5ετίας. Και είναι αστείο (και ταυτόχρονα απόδειξη του ερασιτεχνισμού και της αφέλειας της ΝΔ ) που από τη μια μεριά η βάση της γκρινιάζει που το κόμμα δεν φρόντισε τους δικούς της ανθρώπους και από την άλλη το ΠΑΣΟΚ να πιπιλάει διαρκώς την καραμέλα των "γαλάζιων παιδιών".
    Δεν είμαι από αυτούς που της χρεώνουν ότι δεν πρόσεξε τους δικούς της ανθρώπους γιατί είμαι απολύτως αντίθετος με το να προωθείς ...τενεκέδες επειδή είναι δικοί σου. Το δράμα είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν προώθησε πραγματικά άξιους με ικανότητα και διάθεση προσφοράς και ανεξάρτητα πολιτικών "πιστευω" αλλά αντίθετα επέτρεψε σε άχρηστους,τεμπέληδες και ανίκανους (που είχαν προωθηθεί επι ΠΑΣΟΚ) να συνεχίσουν κάααααθονται και να υπονομεύουν.
    Και για να μη ξεχνιόμαστε τα stage χρησιμοποίησαν κατά κόρον και πράσινες Νομαρχίες και Δήμοι εφαρμόζοντας επαγγελματικά όμως τα γνωστά πράσινα κριτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 10.41
    Μάρκο
    είσαι γεννημένος για πολλά χρόνια ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
    Δεν διδάχθκες τίποτα , αλλά ούτε πρόκειται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 11.54
    Και σύ τραυματίας από τα ΜΑΤ του Αρκουδέα;
    ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΪΜΑΡΆΚΗ φαντάζομαι που το είπε καμίά δεκαριά φορές στην τηλεόραση.

    Ρωτήσατε ποτέ να μάθετε κάτι για σπίτια που έκλεισε η ΔΕΞΙΑ ΧΟΥΝΤΑ από το 1949 μέχρι το 1974;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η γαλάζια συνέντευξη συνετέλεσε πάρα πολύ στο να ξεπεραστεί το προιόν της ΝΔ όπως δήλωσε και η υποψήφια αρχηγός της ΝΔ. "Η ΝΔ είναι ένα ξεπερασμένο προιόν"

    Άλλωστε η κατάργηση της συνέντευξης ήταν στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ το οποίο ο λαός υπερψήφισε με διαφορά 10,5 από την ΝΔ και εντολή να εφαρμόση το πρόγραμμά του. Επομένως μη τα βάζετε με το ΠΑΣΟΚ . Ο κύριος υπεύθυνος είναι ο λαός. Επομένως με αυτόν να τα βάλετε και αυτόν να μαλώετε.

    Ο μόνος βέβαια που δικαιώνεται και φαίνεται να αποκωδικοποήσε το μήνυμα των εκλγών είναι ο Ψωμιάδης που δήλωσε "Το ΠΑΣΟΚ μας βάζει καθημερινά τα γυαλιά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. F5PILOT
    Πότε ακριβώς το είπε αυτό η Μπακογιάννη? (Για να δεις ότι δεν ξέρεις τι λες ή ξέρεις και λες σκοπίμως ανακρίβειες)
    Το ότι το ΠΑΣΟΚ κέρδισε με 10,5 μονάδες δεν στερεί από κανένα το δικαίωμα κριτικής(ούτε και από αυτούς που βρήκαν στην κάλπη μόνο τη ψήφο τους)
    Τέτοιου είδους δηλώσεις όταν προέρχονται απο τον Ψωμιάδη μάλλον πρέπει να σε προβληματίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΟΤΙ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΑ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΕΝΩ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ.....
    Ο ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ... ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟΥΠΙ.....

    ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 1500000 ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΑΣΟΚΤΖΙΔΕΣ....ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 Ο,ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΧΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάντως η όλη ιστορία με την κατάργηση των stage έχει και τη πλάκα της. Φυσικά εννοώ την υποχρέωση που θα έχουν τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι να δουλέψουν καθότι αλλεργικοί στην εργασία. Στην συντριπτική δε πλειοψηφία ψήφησαν ΠΑΣΟΚ με την ελπίδα να χώσουν στο δημόσιο και τα παιδιά τους. Ισως γι αυτό να στραβομουτσούνιασαν κατά την εκλογή ΓΓ του ΠΑΣΟΚ. Όταν σκέφτομαι τον διορισμένο από τη κλαδική πρασινοφρουρό του 81-85 να προσπαθεί να πληκτρολογήσει στον υπολογιστή και να αναρωτιέται γιατί τα γράμματα δεν είναι σε αλφαβητική σειρά πέφτω κάτω από τα γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 12:58, το πως εκφράζεσαι απέναντι σε κάποιους που έχουν άλλη άποψη, δείχνει τη διαφορά μας. Εσύ λες "ίσαι γεννημένος για πολλά χρόνια ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. Δεν διδάχθκες τίποτα , αλλά ούτε πρόκειται...", λες και απευθύνεσαι σε κάποιον υπουργό. Προφανώς τώρα θεωρείς ότι εσύ ΚΥΒΕΡΝΑΣ κι εγώ είμαι ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
    Μυαλό ΠΑΣΟΚου, ενός μικρού νάνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ θα σας παραθέσω ένα γεγονός. Στις εξετάσεις ΑΣΕΠ πριν το 2005 (να μην εκθέσουμε τον άνθρωπο)για τους εκπαιδευτικούς, ΠΡΩΤΟΣ ήρθε ένας εξαιρετικός επιστήμονας θεολόγος με τίτλους και μεταπτυχιακά. Ομως είχε ένα μειονέκτημα. ΄Ηταν κεκές (τραυλός). Ετσι ποτέ μέχρι σήμερα δεν μπήκε σε αίθουσα να διδάξει και ούτε πρόκειται να διδάξει ποτέ! Εάν όμως είχε περάσει από συνέντευξη ή θα τον είχαν τοποθετήσει σε κάποιο υπουργείο γραφιά ή θα του έλεγαν ότι είναι αδύνατο να διορισθεί ως καθηγητής .

    Εξάλλου, σε ΚΑΜΜΙΑ χώρα του κόσμου προσλαμβάνεται κάποιος με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, αν δεν έχει περάσει συνέντευξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το "ωραιο" ειναι να βλεπεις τους αυτολεγομενους προοδευτικους να μιλανε για γαλαζια παιδια! ελεος κυριοι, δεν θυμαστε τιποτα απο τα ενδοξα χρονια του αντρεα? η δεν σας συμφερει να θυμαστε? ενας απο τους λογους που εχασε ο καραμανλης ειναι οτι δεν αλλαξε τους πρασινους διοικητες δημοσιων οργανισμων....και αντι να ακουσει ενα θετικο απο τα ΜΜΕ ακουγε λασπολογια και συκοφαντιες!! λεω ψεματα? ΚΑΘΑΡΕΣ κουβεντες.....
    Χριστος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ΑΡΗΣ Θ
    (Για να δεις ότι δεν ξέρεις τι λες ή ξέρεις και λες σκοπίμως ανακρίβειες)

    Κοίτα άλλο να θέλεις να μην είναι έτσι και άλλο πράγμα η πραγματικότητα.
    Την συνέυτευξή της στη ΝΕΤ στον Κοττάκη την είδες ή την στιγμή εκείνη έκλεισες τα μάτια σου.

    http://nonews-news.blogspot.com/2009/10/blog-post_6942.html

    Μήπως και το "Μας έχει συχαθεί ο κόσμος" του Μειμαράκη και αυτό δεν το άκουσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 3.47
    Δεν υποτιμούν και δεν καθυβρίζουν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο ψηφοφόρους αντιπάλων κομμάτων.
    Με τέτοιες λογικές δεν γίνεσαι πλειοψηφικό ρεύμα και κατά συνέπεια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής.
    Όταν όμως αποκαλείς τους άλλους αυτιστικούς και νοητικά καθυστερημένους, σημαίνει ότι μέσα σου εμφυλλοχωρεί το μίσος και η οργή.
    Μήπως έχασες κάτι με την πτώση της ΝΔ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ανώνυμε 6:27, εγώ είμαι ψηφοφόρος. Δεν εκπροσωπώ κυβέρνηση ή κόμμα. Το να απευθύνεσαι λοιπόν σε μένα σε 1ο ενικό "είσαι αντιπολίτευση, είσαι κυβέρνηση, δεν γίνεσαι πλειοψηφικό ρεύμα", δείχνουν τη δικιά σου αίσθηση ότι κυβερνάς. Και το πως ακριβώς αντιλαμβάνεσαι την αλλαγή Κυβέρνησης. Ότι κυβερνάς εσύ. Κακομοίρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το είχα ξαναγράψει σε ένα άλλο άρθρο του Πολίτη αλλά θα το επαναλάβω κι εδώ...Την Πέμπτη ΠΡΙΝ από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, γράφτηκαν στο ΠΑΣΟΚ 75.000 νέα μέλη...Τη Δευτέρα μετά τις εκλογές ξεκίνησαν οι απαιτήσεις και τα τηλέφωνα...Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (κάπου, κάπως, κάποτε) δήλωσε ότι η ΝΔ έχασε διότι δεν έμαθε τίποτα από το ΠΑΣΟΚ...Έκλεισε πόρτες, παράθυρα, τηλέφωνα, σταθερά και κινητά και έχασε την επαφή με τον πολίτη (κυρίως το "βάλε μου το παιδί μου στην τάδε θέση")..."Ήθελαν πολιτικό πολιτισμό, τρομάρα τους", σχολίασε..."Τώρα θα δουν πώς παίζεται το παιγνίδι"...συμπλήρωσε...

    9.06...Το 1998, με 3 γλώσσες, δύο πτυχία, στην αρχή της καριέρας μου, θέλησα κι εγώ να αποκτήσω προϋπηρεσία στα stages...Τότε η συνέντευξη ήταν off the record (όπως θα είναι και τώρα)και του στυλ: ποια είναι τα πολιτικά σου φρονήματα, δηλαδή, είσαι ΠΑΣΟΚ, είσαι γραμμένος στο ΠΑΣΟΚ, ήσουν στην ΠΑΣΠ, τι ψήφισες στις τελευταίες εκλογές...Κι αυτό γιατί επέστρεψα στο γραφείο όπου είχα καταθέσει τα χαρτιά μου και ρώτησα γιατί δεν έχω λάβει ενημέρωση για το αν έγινα αποδεκτός ή όχι...Και άλλες πολλές περιπέτειες έχω περάσει στις αρχές της καριέρας μου, στο πανένδοξο πασοκικό σημιτικό κράτος...Ευτυχώς, κατάλαβα νωρίς ότι δεν με αφορά το δημόσιο...Όχι ότι είχα καμία πιθανότητα, αλλά λέμε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλοί μου φίλοι,τελικά... γιατί εχασε η ΝΔ με 10+ μονάδες διαφορά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Διαβαζω ολα τα πονηματα σας και μενω εκθαμβος απο την ελλειψη πρακτικης γνωσης που σας διακρινει,απο τη μιά,και απο την εμπαθεια,απο την αλλη.
    Μα βρε ανθρωποι του Θεου,δεν ξερετε,οτι ο Ελλην,ειναι απατεων απο τα γεννοφασκια του,και αμα του αφησεις ενα παραθυρακι,θα το κανει πυλη,για να περασει απο μεσα ταξιαρχια;
    Στα καλα σας πιστευετε,οτι αμα γινει η οποια συνεντευξη,απο την οποια επιτροπη,υπο το οποιο κομμα,ειναι δυνατον να μη γινει της κακομοιρας απο τη λαμογιά που θα πεσει,απο τον αδελφο του μπατζανακη του κουνιαδου του υπουργου,η του γεν.γραμματεα;
    Ερωτηση κρισεως.
    Ποιο συστημα στην Ελλαδα,λειτουργει για 30 χρονια,με σχεδον 100% επιτυχια,χωρις καμια παρσπονδια,που να μην εχει πιαστει;
    Απαντηση.
    Μα οι πανελληνιες εξετασεις.
    Και πως εγινε αυτο;Πως αναγκαστηκαν να το κανουν;
    Μα γιατι το 80,αν θυμαμαι καλα,οταν γραμματεας του υπουργειου,επι κυβερνησεως ΝΔ βεβαια,ηταν καποιος Ραμμος,κατα τη διαρκεια της διαδικασιας εξαγωγης των θεματων,οταν αυτο γινοταν χειρογραφα,την παραμονη της εξετασεως του καθε μαθηματος,εβαλε καρμπον κατω απο την κολλα,που γραφονταν τα θεματα,και ετσι,εβγαλε αντιγραφα,τα οποια και στη συνεχεια πωλουσε σε φροντιστηρια!
    Αυτο μαθευτηκε,και εγινε της Ποπης.
    Ετσι,αναγκαστηκε το υπουργειο,επι πασοκ πλεον,να αλλαξει το συστημα και να παμε εκει που ειμαστε τωρα,(και που καποιος κυριος καθηγητης,προσπαθει να το αποδομησει ,για να φερει καποιο νεο σοφό συστημα,που αποκλειεται να ειναι,καλυτερο απ αυτο που εχουμε σημερα).
    Γι αυτο,οταν σας ακου να κλαιτε για την καταργηση της συνεντευξης,κουναω το κεφαλι μου απο μελαγχολια,για το που εχουμε φτασει.Ενηλικοι ανθρωποι δηλαδη,να μην καταλαβαινουν,οτι στην Ελλαδα,ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ,να γινει συνεντευξη,με καποια πιθανοτητα αντικειμενικοτητας.
    Υπο όποιο κομμα.
    Τι διαολο,τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Άσε μας βρε Θόδωρε. Μια ζωή μηδενιστής. Το ένα δεν γίνεται γιατί φταίει το ένα , το άλλο δεν γίνεται γιατί φταίει το παρ`άλλο κλπ.
    Τελικά εάν ήταν να ακολουθήσουμε τα δικά σου μυαλά θα έπρεπε να γυρίσουμε στο 50`
    Ο μηδενισμός είναι απολυταρχική έννοια που δεν προσφέρει σ` οποιοδήποτε μονοπάτι προόδου.
    Καλά λέει ο πολίτης: " πονάει πόδι , κόβεις κεφάλι"!!! Συνταγή προϊστορική.
    Χ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η συνέντευξη -είτε το καταλάβουν είτε δεν το καταλάβουν- στο πασοκ είναι απαραίτητη. Είναι δυνατόν να αναζητήσεις δουλειά στον ιδιωτικό τομέα και να μην σε δουν και να μην σου κάνουν συνέντευξη? εμείς είμαστε βούρλα τόσα χρόνια που ακολουθούμε τη διαδικασία αυτή? Να ρωτήσω και κάτι? Εσείς, μπορείτε και κρίνετε κάποιον μόνο από το βιογραφικό του? Υπάρχουν "άψογα" βιογραφικά και άμα τους δεις από κοντά ή αν αρχίζεις και τους ζορίζεις στην συνέντευξη, αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά...
    Κρατήστε τη συνέντευξη και βάλετε αυστηρά κριτήρια ή βρείτε δικλείδες ασφαλείας, σύντροφοι.
    Τόσο δύσκολο είναι κ αυτό? Ρε παιδιά, έχετε δει τι γίνεται στις δημόσιες υπηρεσίες. Η ανικανότητα πάει σύννεφο. Και μη μου πείτε ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν διορίστηκαν από το ΠΑΣΟΚ. Και ήρθε μετά και η ΝΔ και διόρισε και ένα σωρό άλλους συμβασιούχους του ΠΑΣΟΚ... το κράτος έχει φτάσει στα όρια του.Καλά είναι να έχουμε όλοι δουλειά αλλά κάποιοι δεν πρέπει να μιλούν.... άντε τώρα ας πάμε σε κανένα γυμναστήριο μπας και γνωρίσουμε κανένα ελπιδοφόρο γόνο πολιτικής οικογένειας και δούμε άσπρη μέρα. Καληνύχτα γιατί αύριο έχουμε και δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. F5PILOT
    Για τη δήλωση Ντόρας έχεις δίκιο. Την πάτησα γιατί το είπε πρώτος ο Λουλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κύριοι,
    τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.Τελείωσαν τα ψέματα για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.
    Προσλήψεις μόνο μεσω ΑΣΕΠ με νέο νόμο που θα καταργεί τα 480 παράθυρα που δημιουργήθηκαν στον νόμο Πεπονή ολα αυτά τα χρόνια.
    Τέρμα τα stage,τέρμα οι συμβάσεις έργου. Ο Παπανδρέου θα πρέπει να αναθεωρήσει και το καθεστώς της μερικής απασχόλησης, όπως και των υπαλλήλων αορίστου χρόνου.
    Προσλήψεις μόνο για το ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
    Αναθεώρηση όλων των οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίων των φορέων του δημόσιου τομέα.
    Τέρμα στις αποσπάσεις των δημοσίων υπαλλήλων και άμεση επιστροφή στις θέσεις τους.
    Κανένας δημόσιος υπάλληλος σε γραφείο βουλευτή ή σε κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΑΝΏΝΥΜΟΣ 10.50
    Δεν είμαι της λογικής "πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι" Και τα stage μπορούν να υπάρχουν (αρκεί να είναι συγκεκριμένης διάρκειας 4-6 μηνών και μετα ..πάπαλα),και η μερική απασχόληση είναι αναγκαία (για εργαζόμενους και επιχειρήσεις)και οι εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις δεν πρέπει να αποκλεισθούν. Πολύ περισσότερο δεν χρειάζεται να καταργηθούν οι συνεντεύξεις που πολλές φορές μπορούν να αποκαλύψουν αυτά που δεν λέει το βιογραφικό.
    Μόνο που όλα αυτά πρέπει να γίνονται σοβαρά επαγγελματικά και με κανόνες η τήρηση των οποίων θα πρέπει να ελέγχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΛΑ ,Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙ(ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ,ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ).ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΗΤΑΝΕ ΜΙΑ ΤΟΜΗ,ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ,ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή