Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Μα ποιούς κοροϊδεύετε τέλος πάντων ;


Το υπουργείο Δικαιοσύνης στα πλαίσια των «αντεξουσιαστών στην εξουσία» ( παρεμπιπτόντως αυτή η αντίφαση θα κυριαρχήσει στις επιθεωρήσεις του Χειμώνα. θυμηθείτε με!), μετονομάστηκε ως γνωστόν σε υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όμως από την πρώτη κιόλας στιγμή ο τίτλος του υπουργείου υπέστη βαρύτατο «βιασμό». Τόσο η λέξη Δικαιοσύνη , όσο και αυτές της Διαφάνειας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ας δούμε για ποιο λόγο οι λέξεις χάνουν το νόημα τους , ο τίτλος ακυρώνεται και η πνευματική μας πραγμάτευση προκαλείται ανερυθρίαστα.

Η γνωστοποίηση της τοποθέτησης του κ. Γιώργου Δημήτραινα στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, φαίνεται πως αρχίζει να θέτει ευθέως υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των διακηρύξεων της κυβέρνησης ότι θα επιλέξει τους «άριστους και όχι τους αρεστούς».

Ο κ. Δημήτραινας είναι ο πρώτος γενικός γραμματέας που επιλέχθηκε κατόπιν ανοιχτής διαδικασίας πρόσκλησης ενδιαφέροντος μέσω του Διαδικτύου, όπως την εγκαινίασε η νέα κυβέρνηση. Επιλέχθηκε ανάμεσα σε 700 υποψηφίους !

Στο βιογραφικό του κ. Δημήτραινα - λέκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω και ....από την εκλογική περιφέρεια του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη- που δόθηκε στην δημοσιότητα παρατίθενται πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων, όχι όμως και το κοινό συγγραφικό εγχείρημά του με ....τη σύζυγο του υπουργού Δικαιοσύνης, καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρία Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου.

Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο «Ο νέος νόμος 3064/2002 για την εμπορία των ανθρώπων» (εκδόσεις Σάκκουλα). Διαβολικές συμπτώσεις!

Να γιατί με το καλημέρα η νέα ονομασία του υπουργείου Δικαιοσύνης(?), Διαφάνειας(?) και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(?) ακυρώνεται και χάνει το νόημα της.

Η μόνη αντίσταση στην γελοιότητα της ανοιχτής (όπως αυτή επιχειρείται) διαδικασίας πρόσκλησης ενδιαφέροντος μέσω του Διαδικτύου, είναι να υπάρξουν προσφυγές από ενδιαφερόμενους οι οποίοι θα θεωρήσουν ότι αδικήθηκαν και ότι τελικά επελέγησαν άνθρωποι με λιγότερα τυπικά ή και ουσιαστικά προσόντα.

Θα μπορούσαν να ζητήσουν να τους γνωστοποιηθούν τα κριτήρια με τα οποία έγιναν (θα γίνουν) οι επιλογές και να επικαλεστούν ότι αυτά δεν ήταν γνωστά από την αρχή.

Θα μπορούσαν να υποστηρίξουν νομικά ότι δεν «επελέγη ο καλύτερος, αλλά ο πιο εκλεκτός» και να αμφισβητήσουν την ουσία της αρχικής διακήρυξης.

Το θέμα δεν είναι τόσο απλό και θα πρέπει να εξεταστεί με την δέουσα προσοχή .Νομικοί ( και μάλιστα πολύ καλοί) υπάρχουν σε όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Το παράδειγμα του πρώτου γενικού γραμματέα που επελέγει , προϊδεάζει ότι θα έχουμε και άλλες …διαβολικές συμπτώσεις …σε ότι αφορά τους υπολοίπους.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν κάποιος υποψήφιος προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση μίας τοποθέτησης, τότε η πράξη διορισμού του συγκεκριμένου γενικού γραμματέα θα τελεί... υπό πολύμηνη αμφισβήτηση.

Ίσως τότε κάποιοι -μπροστά στο αδιέξοδο- βάλουν μυαλό και πάψουν να προκαλούν την νοημοσύνη μας!

15 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΠΟΛΙΤΗΙ ! ! !
    Ποιον συνήγορο είχε ο Χάρης Καστανίδης ΤΟΣΟ στο τριμελές πλημμελειοδικείο ΟΣΟ ΚΑΙ στο εφετείο (φέτος το Μάρτιο), όταν δικαζόταν η υπόθεση δυσφήμησης που διέπραξαν σε βάρος του αστυνομικοί της συνδικαλιστικής εφημερίδα "αστυνομικό βήμα"?
    Μα φυσικά τον μόλις διορισθέντα...από αυτόν γενικό γραμματέα του υπουργείου δικαιοσύνης Γιώργο Δημήτραινα!!!!
    Δηλαδή ο Υπουργός διόρισε ως γενικό γραμματέα του υπουργείου του τον δικηγόρο του!!!!
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΗΛΘΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΞΕ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ! ! !
    (συνεχίζουν να μας δουλεύουν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άδικος είσαι...ίσα ίσα που είχε το πιο ισχυρό προσόν στο βιογραφικό του...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πρότασή σου πολίτη είναι η πιο καλή πρόταση που έχω ακούσει μετεκλογικά.
    Ομαδικές προσφυγές των υπολοίπων υποψηφίων για να διεκδικήσουν δικαστικά την διαφάνεια.
    Μέχρι τότε λόγω του πολύμηνου μηχανισμού των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας δεν θα μπορεί να διοριστεί ΚΑΝΕΙΣ γενικός γραμματέας που έχει επιλέξει το ΠΑΣΟΚ.
    Ξεσκέπασμα! Τι θα κάνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 12.29
    Τι λές ρε προχωρημένε!!!
    εσύ είσαι αετός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟ Κ.Π
    Πράγματι όπως πολύ σωστά λες Πολίτη, αν κάποιοι δικαίως επιλέξουν να προσφυγουν στην δικαιοσύνη ίσως γελάσουμε.
    Το αν βάλουν μυαλό όμως ή όχι εξαρτάται, κατά πόσον ακόμη θα κινούνται ως ετερόφωτοι αστέρες, με το φως δηλαδή που λαμβανουν από τα ΜΜΕ.
    Όποτε οι ήλιοι αυτοί της .... αλήθειας πάψουν να παρέχουν το φως τους τότε θα σβήσουν οι κυβερνώντες μετατρεπόμενοι σε μικρούς λευκούς νάνους.
    Βέβαια τα παραπάνω αναφερόμενα Μέσα όχι και με πολύ ενθουσιασμό θα έλεγα επαινούν το νομοσχέδιο της κας Κατσέλη για τις τράπεζες. Αν κατατεθεί δε και νόμος αναγκάζονατας τις τράπεζες να βάλουν πλάφόν στις απαιτήσεις τους θα χειροκροτήσω πρώτος.
    Όμως έχω βάλει μυαλό πλέον. Γιατί και τότε με τον "Βασικό Μέτοχο" είχα χειροκροτήσει και είδαμε που κατέληξε.
    Καλύτερα να χειροκροτούμε κατόπιν εορτής γιατί δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει εορτή.
    Ευχαριστώ
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ πολίτη
    έχεις δίκιο να διαμαρτύρεσαι για αυτό το θέμα και πιστεύω ότι πρέπει να ξεκαθαρισθεί από την κυβέρνηση. Όμως δεν πρέπει να ακυρώνουμε μια διαδικασία που είναι πιστεύω σωστή. Γενικότερα πρέπει να αλλάξει η αντίληψη που έχουμε και συντηρούμε όλα αυτά τα χρόνια. Η κάθε είδους επιλογή πρέπει να γίνεται αξιοκρατικά!!
    Αυτό περιμένουν οι πολίτες!
    Σ' αυτό απέτυχε η ΝΔ!!
    Σ' αυτό ελπίζουμε να μην αποτύχει και το ΠΑΣΟΚ
    Για το συμφέρον της χώρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βάζετε στοίχημα ότι το 90% των γενικών γραμματέων θα είναι στο ίδιο στιλ.

    Υπάρχουν τόσο χαζοί σ` αυτή την χώρα που πιστεύουν ότι ανοιχτή διαγωνισμοί που εξετάζονται από το κόμμα( το εκάστοτε) θα επιλέξουν αξιοκρατικά?

    Βέβαια εάν εξετάσω και τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών μάλλον υπάρχουν πολλοί!
    Οπότε μάλλον άκυρη είναι η ερώτησή μου!
    Καληνύχτα και όνειρα γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μα, οταν εμπαινε κανεις στη σχετικη ιστοσελιδα για τους γενικους γραμματεις, εβλεπε οτι στη συμπληρωση του βιογραφικου επρεπε να συμπληρωσει κι υποχρεωτικα ενα πεδιο με τιτλο "κοινωνικες και πολιτικες δραστηριοτητες". Καταλαβαμε αμεσως με ποια κριτηρια θα γινει η επιλογη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως καλύτερα να χαιρετίζουμε, έστω και με τυχόν προβλήματα, κάποιες διαδικασίες που αν μη τι άλλο αναδεικνύουν το πρόβλημα. Ποιός δεν έχει αγανακτήσει μα τις στρατειές των αποστράτων, αλλά και των αποτυχημένων πολιτευτών που αναλάμβαναν θέσεις μέχρι και επικεφαλής νοσοκομείων. Ας ευχηθούμε να προχωρήσουν κάποιες αλλαγές. Η άποψη πως τίποτα δεν αλλάζει είναι βαθύτατα αντιδραστική και σίγουρα καταστροφική για τη χώρα, άρα αντεθνική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Anonime 7:38

    Ego pisteuo se auti tin diadikasia eimai xazos?
    Mallon krineis eks idion ta alotria

    Kai epeidi akrivos ta apotelesmata ton proigoumeno ekjlogon itan opos itan fainetai pos o kosmos ksipnise KAI DEN EINAI KANEIS XAZOS

    MHPOS nomizete oti ksexasame ta "SEMNA KAI TAPEINA", sas rimazoume kai ta TROME SEMNA KAI TAPEINA

    O KOSMOS APOFASISE TO PASOK EINAI KYVERNHSH XONEPSTE TO.

    SELINIOTIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο κ. Καστανίδης διευκρινίζει ότι το 2003 ήταν και οι δύο εισηγητές σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ενωση Νομικών Β. Ελλάδας με θέμα την εμπορία ανθρώπων. Στη συνέχεια, ανατέθηκε στη σύζυγό του να κάνει την επιμέλεια τόμου στον οποίο περιελήφθησαν τα πρακτικά του επιστημονικού συνεδρίου. Το γεγονός ότι μετείχαν ως εισηγητές σε ημερίδα δεν σημαίνει ότι υπήρξαν και συνεργάτες, επισημαίνει ο υπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Ανώνυμο 12.35
    Αυτό λέμε όλοι φίλε μου. Σύμπτωση η συγγραφή του βιβλίου, σύμπτωση η εκλογική περιφέρεια, σύμπτωση η υπεράσπιση στην δίκη, κλπ! Κοίτα κάτι συμπτώσεις!
    Μόνο να μας επιτρέψεις (όσοι παραμένουν σκεπτόμενοι πολίτες ) να μην πιστεύουμε στις συμπτώσεις.
    Κ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. και όμως ... παρ' όλο που η φάρσα έγινε μπροστά στα μάτια του λαού ...

    α) "μύτη" δεν άνοιξε

    β) κανείς να διαδηλώση για την κοροϊδία

    Ο απόλυτος πολιτικός εκφυλισμός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κι όμως, έχουμε μια Κυβέρνηση "φίλων" και..."φιλενάδων", και δεν μιλάει κανείς. Γερουλάνος, Μάγια Τσόκλη, Τίνα Μπιρμπίλη, Ξυνίδης, Δρούτσας, Βούγιας, μια παρέα χωρίς καμμιά εμπειρία, χωρίς κανένα προσόν, παρά μόνο το ότι είναι φίλοι του προέδρου. Και μετά μας ενοχλούσαν οι κουμπάροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kalo einai kapoioi na skeftontai ligo prin arxisoun na grafoun sta forum!

    Einai dunaton o upourgos na proslambanei ws grammatea kapoion pou de gnwrizei?
    An o grammateas prospesei se kapoio "paraptoma" poios tha analabei to politiko kostos?

    Exete upopsi oti apo to grammatea pernane ola.
    to lathos tis kubernisis htan pou mpike se auti ti diadikasia.

    Diafaneia xreiazetai stis theseis pou prokurisontai gia to dimosio oxi omws stous stenous sunergates tis kubernisis kai ton upourgwn! Me auti ti logiki tha eprepe na stelnoume biografika gia theseis upourgwn. Eleos!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή