Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Η πολιτική κωλοτούμπα του ΠΑΣΟΚ


Προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου, με μειλίχιο ύφος, διαβεβαίωνε ότι είχε λύσεις σχεδόν για όλα όσα έκαναν τους πολίτες να δυσφορούν.
Σε αντίθεση με τον Κώστα Καραμανλή που μίλησε με την γλώσσα της αλήθειας και με αίσθημα υπευθυνότητας , κάνοντας μια νέα αρχή πολιτικής συμπεριφοράς, ήθους και ειλικρινούς επικοινωνίας με τους πολίτες ( γεγονός που θα γίνει απαιτητό πλέον από τους πολίτες στο όχι μακρινό μέλλον. Και αυτό θα είναι Η παρακαταθήκη του Κώστα Καραμανλή!).

Ο κ. Παπανδρέου αφού ανακάλυψε αργοπορημένα (και ηθελημένα) την διεθνή οικονομική κρίση, επέμενε ότι το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό.

Προέβη σε μια ακατάσχετη προεκλογική παροχολογία, χαϊδεύοντας τα αυτιά των πολιτών και κλείνοντας πονηρά το μάτι στους επαΐοντες της οδού της διαπλοκής.

Όταν κατ` επανάληψη ετίθετο το ερώτημα «Πού θα βρείτε τα λεφτά;...» ο νυν πρωθυπουργός ,σκοπίμως ασαφής, απαντούσε: «Λεφτά υπάρχουν»... !

Όταν τον ρωτούσαν εάν θα επικαλεστεί μετά τις εκλογές το γνωστό πολιτικό τσιτάτο «παραλάβαμε καμένη γη», απαντούσε ευθέως αρνητικά .

Ήρθε λοιπόν εχθές από το βήμα της βουλής ,ως πρωθυπουργός πλέον, και προέβη στην μεγαλύτερη πολιτική κωλοτούμπα της μεταπολίτευσης.
«Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι. Λεφτά δεν υπάρχουν...», τόνισε ο κ. Γ. Παπανδρέου αναφορικά με την οικονομική κατάσταση, προαναγγέλλοντας, ταυτόχρονα, τη λήψη σοβαρών μέτρων.

Θεωρεί κανείς έλλογος πολίτης ότι ο κ. Παπανδρέου δεν γνώριζε την οικονομική κατάσταση της χώρας μας; Τα ήξερε όλα ο κ. Παπανδρέου! Γνώριζε ότι το δημόσιο χρέος είναι βρόχος στον λαιμό της χώρας, ότι η ανεργία λόγω κρίσης καλπάζει, ότι το Ασφαλιστικό είναι βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Μην ξεχνάμε ότι για να φιλοτεχνήσει προφίλ στιβαρού ηγέτη συνομιλούσε με τον Αλμούνια, τον Τρισέ και τον Μπαρόζο. Γνώριζε δηλαδή...!
Μην ξεχνάμε ότι προεκλογικά είχε σημαντική (και σημειολογική για τους...υποψιασμένους) κατ` ιδίαν συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο.

Ο κ. ..διοικητής λοιπόν προεκλογικά μας μίλαγε για έλλειμμα που μπορεί να φθάσει το 8%. Μετεκλογικά και κατόπιν των συνδιασκέψεων με τον κ. Παπακωνσταντίνου ( του ..λαδωμένου ΟΤΕ ντε!) άρχισε να ανεβάζει καθημερινά την ...ταρίφα.

Στην αρχή 10%. Μετά δύο ημέρες, και φυσικά καινούργιες ...συνδιασκέψεις με τον νέο τσάρο της οικονομίας (περαστικά μας !), η ταρίφα ανέβηκε στο …12%! Τώρα κάτι μου λέει ότι θα την οριστικοποιήσουν στο …14%-15%!

Από την μία δεν θα επικαλεστούν το σύνθημα «παραλάβαμε καμένη γη» -όπως είχαν υποσχεθεί-και από την άλλη εμμέσως θα το περάσουν στην συνείδηση των πολιτών.

Άρχισε δηλαδή ξανά η ... «επαναστατική λογιστική», δημιούργημα των συμβούλων του κ. Σημίτη. Μην ξεχνάμε ότι μεταξύ αυτών ήταν και ο σημερινός υπουργός οικονομίας κ. Παπακωσταντίνου.

Θα παρουσιάσουν ως ...μέγα κατόρθωμα - απόρροια αυτής της ….«επαναστατικής λογιστικής», - την μείωση του ελλείμματος το 2010 στο 8%-9% και θα ...θριαμβολογούν. Κύριες και κύριοι ...Περαστικά μας ! Μετά την απομάκρυνση εκ ...της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!


ΥΓ. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Που θα μας οδηγήσουν; Δεν Νογάτε Ταίρι;

20 σχόλια:

  1. Αγαπητέ πολίτη είναι γνωστή η πολιτική του μηδενισμού και το Πασοκ έχει master σ' αυτό. Πάντα οι άλλοι φταίνε ποτέ εμείς! Απλώς με τον jefrey οι αμερικανοί σύμβουλοι εποικοινωνίας θα παραμείνουν και μετά τις εκλογές σ' όλη την τετραετία για να λένε τι θα κάνει παντού.
    Όσο θυμάμε στην ιστορία πάντα τα ίδια κάνουν, γιατί πρέπει να μας κάνει εντύπωση!!!
    Ζήτω το καλό Πασοκ με τις προσφιλές του τακτικές:
    Απαξίωση, μηδενισμός, απαξίωση, κλεψιά, και κουτοπονηριά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας προσέχαμε πολίτη.Ο καθένας μας είναι υπεύθυνος των πράξεών του...

    Δν...δίκιο έχεις.Εκεί πάει το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ Κ.Π.
    Πολίτη, καλημέρα,
    Το "παραλάμε καμένη γη" έντεχνα μεταμφιέστηκε σε "παραλάβαμε οικονομία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης". Τι υπέροχο!!
    Μου έρχεται να κλάψω. Όχι από συγκίνηση για την κατάσταση της οικονομίας αλλά γιατί οι κύριοι Προβόπουλοι και Σια, μας θεωρούν προβατόπουλα (είμαστε μήπως;). Όταν λοιπόν θα κατεβάσουν το έλλειμα στο 8%, όπως πολύ σωστά λες και αρχίσουν τις θριαμβολογίες οι τρομπέτες και τα τύμπανα, εμείς έκθαμβοι θα χειροκροτούμε ανεμίζοντας εφημερίδες της διαπλοκής και χορεύοντας στους δρόμους παρέα με τους λύκους.
    Θα υπάρχει άραγε κάπου κάποιος ή κάποιοι που θα μπορούν να ξεδοντιάσουν αυτούς τους λύκους πριν είναι πολύ αργά;
    Συμφωνώ πως σύντομα θα διακαιωθεί ο Καραμανλής. Διαφωνώ όμως με την επιλογή του να αποστρατευτεί σε ώρα μάχης.
    Τώρα ας γλεντήσουν κι ας χορέψουν όσοι ακούν την μουσίκή που παιανίζουν τα ΜΜΕ.(θΛΙΒΕΡΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ).
    Οι υπόλοιποι καλλίτερα να βάλουμε ωτασπίδες όχι όμως φίμωτρα.
    Ευχαριστώ
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντί να απολογείσαι για την κατάσταση που αφήνουν τη χώρα οι κολλητοί σου ζητάς και τα ρέστα. Αυτή η αμετροέπεια και η αλαζονεία σας πια έχει υπερβεί τα εσκαμμένα. Δεν έχετε καταλάβει ότι ο λαός σας τιμώρησε; Δεν πήρατε χαμπάρι γιατί σας τιμώρησε; Έτσι θα πορευτείτε; Αν δεν αλλάξετε ρώτα θα αργήσετε πολύ να ξαναδείτε εξουσία εσύ και οι κολλητοί σου.

    Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά όλα ήταν γνωστά και πριν τις εκλογές άσχετα με τι έλεγε ο Γιωργάκης. Απορώ πως του δώσαμε 10%?

    Απορώ γιατι το μίσος για τον ανίκανο και ψεύτη Κραμανλή (Ατιμωρησία/Επανίδρυση του Κράτους) μεταφράστηκε σε ψήφο στο ΠΑΣΟΚ.

    Παλιά τα ρίχναμε στην επαρχία και λέγαμε ε? δεν ειναι πληροφορημένοι και ακούνε τα ΜΜΕ και τις εφημερίδες.

    Σήμερα δεν είναι έτσι. Ακόμα και η επαρχία είτε λογο ΤΕΙ είτε λόγο διαδικτύου είναι ενημερωμένη.

    Από που λοιπόν ήρθε αυτό το αποτέλεσμα?

    Ακόμα απορώ ... γιατί εγώ απλά δεν βλέπω διαφορές μεταξυ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τι έγινε ρε παιδιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟ Κ.Π.
    Φίλε aris53m
    Έλα ντε. Γιατίιι;. Το αστείο είναι ότι δεν πήρε το ΠΑΣΟΚ 10%, ή ΝΔ το έχασε.
    Δεν συμφωνώ με τους βαρείς χαρακτηρισμούς για τον Καραμανλή. Συμφωνώ όμως ότι έχει τεράστια ευθύνη. Δεν ξέρω πως κοιμάται. Φαίνεται όμως ότι οι πολιτικοί είναι φτιαγμένοι από άλλη πάστα.
    Στην απορία σου "από ήρθε το αποτέλεσμα" ρώτα καλύτερα τους κ. κ Καμπουράκη, Οικονομέα, Σαραντάκο & Co που άξιος ο μισθός τους και που θα πρέπει να παρασημορηθούν στον άγνωστο στρατιώτη και να μείνουν στην Ιστορία ως ήρωες του έθνους.
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδια ετσι δεν γινεται αντιπολιτευση γιατι ουσιαστικα λες οτι εσυ τα εκανες θαλασσα και ο αλλος απλως το εκρυβε.
    Εκεινο που θα επρεπε να πειτε και να συγκρινετε ειναι τις αλλες χωρες : η Ισπανια του σοσιαλιστη Θαπατερο κατερρευσε και η ανεργια παει στο 17%.
    Τεραστια προβληματα υπαρχουν παντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μας δούλευαν προεκλογικά, και ακόμη συνεχίζουν.
    Μόλις 10 ημέρες πριν τις εκλογές ο Γιωργάκης είχε δίωρη συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Προβόπουλο.
    Δύο είναι οι πιθανότητες.
    1. Ο Προβόπουλος είπε ψέματα στο Γιωργάκη για την οικονομία. Εάν είναι έτσι τότε γιατί δεν τον διώχνει ο Γιωργάκης σήμερα;
    2. Ο Προβόπουλος είπε την αλήθεια στο Γιωργάκη για την οικονομία. Τότε γιατί μυξοκλαίγεται σήμερα ο αμερικάνος; Αφού ήξερε, γιατί δεν έλεγε την αλήθεια στο λαό σαν τον Kαραμανλή αλλά τάϊζε ένα σωρό κουτόχορτο τους Έλληνες;
    ΤΑ ΑΤΙΜΑ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ.
    Γιωργάκη, Γιωργάκη, ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
    Το ξέχασες πουλάκι μου;
    Θα τρώτε εφεξής ομαδικά τόσα γιαούρτια, που θα κάνετε δερματάκι σαν της βοσκοπούλας της Άντζελας Γκερέκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Otan o Kostakis to skaei
    o Giorgos odigaei!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ένας απέτυχε και ουσιαστικά παραιτήθηκε! Ο άλλος ελπίζουμε να αποτύχει για να νοιώσουμε καλά! Κακόμοιρη Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητοί φίλοι
    Η πλύση εγκεφάλου γίνεται πολύ εύκολα με τα μέσα πού υπάρχουν. Ο Καραμανλής το έλεγε συνεχώς. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να έρθει στην εξουσία και δεν ενδιαφέρεται ούτε για τα εσωτερικά ούτε για τα εξωτερικά προβλήματα της χώρας. Ποιος καταλάβαινε; Οι πουλημένοι που απεργούσαν διαρκώς; Αυτοί που είναι τυφλοί και δε βλέπουν τι γίνεται στον κόσμο ή οι κουφοί που δεν άκουγαν τι έλεγε ο Καραμανλής; Όποιος νομίζει ότι τιμώρησε τη ΝΔ είναι γελασμένος. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι τουριστική χώρα. Όταν γίνει η ανάκαμψη στην Ευρώπη εμείς θα είμαστε ακόμα πίσω, χαμηλά. Θα γλείφουμε τα φρούτα δε θα τα τρώμε. Θα έχουμε δάνεια που θα γεύονται κάποιοι κι εμείς θα τα πληρώνουμε με φόρους και ακρίβεια. Τότε θα ρωτάμε τον εαυτό μας γιατί ψήφησα αυτόν που το μόνο τον ενδιέφερε ήταν η εξουσία. Μη σας στενοχωρώ. Οι καινούριοι θα γλεντούν κι εμείς πρέπει να χαιρόμαστε. Όλοι δεν μπορούν να πάνε στην Ελούντα, το θυμάστε ελπίζω ποιος το είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριοι,ότι συζητάμε για αυτούς πού είχαν καθαρό μυαλό,ήταν δεδομένο.Κάποιοι πού ίσως ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να θυμούνται,όχι ότι δεν θυμούνται,διαμόρφωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα.Μαζί φυσικά με εκείνους πού σκέφτηκαν να στρέψουν την ψήφο διαμαρτυρίας τους πρός το ΠΑΣΟΚ.Γρήγορα τα πράγματα θα φανούν.Ηδη άρχισαν να φαίνονται.Εχω όμως μία απορία.Γιατί τόση σύμπνοια στην απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης διά στόματος του κυρίου Καραμανλή στις προγραμματικές δηλώσεις τησ κυβέρνησης;Μήπως ο Καρατζαφέρης έχει σε κάποια πράγματα και άδικα τον ξεφωνίζουμε;Θα φανεί καί αυτό.Ο Μάρτιος είναι κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν είδατε τη σημερινή ομιλία του Κ. Καραμανλή στη βουλή, ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει απ' ότι αναλύετε στο άρθρο σας. Η απόφασή του ήταν να παραχωρήσει την κυβέρννηση γιατί ήταν αδύνατο να δεχθεί ότ με ειυθύνη του ιδίου και της παράταξής του έφθασε η χώρα στο χείλος του γρεμού. Έτσι ερμηνεύεται και το προεκλογικό του σύνθημα "απόφαση ευθύνης". Εκεί που οδηγείτο η χώρα, η φυγή του ήταν πράγματι απόφαση ευθύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Ανώνυμο 11.29 μ.μ
    Εσύ αγαπητέ μου αυτό κατάλαβες από την σημερινή ομιλία του Καραμανλή?
    Εάν πραγματικά αυτό κατάλαβες, ΕΙΣΑΙ ζωντανό παράδειγμα γιατί η χώρα μας είναι σ` αυτά τα χάλια!
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στην Ελλάδα τα σχήματα αριστερός, κεντρώος και δεξιός, με τήν κατάσταση που βρίσκεται η χώρα δεν έχουν πλέον κανένα νόημα. Στη χώρα συγκρούονται δύο παρατάξεις. Οι τίμιοι και οι άτιμοι. Εκεί θα κριθεί το μέλλον όλων μας και κυρίως των παιδιών μας. Και ο νοών νοείτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητοι φίλοι "ανώνυμοι¨και μη.θελω να σας πω οτι ειναι πολύ εύκολο να τα φορτώνουμε σε εναν άνθρωπο, ίσως πολύ βολικό. Αναφέρομαι στο Καραμανλή. Δεν δέχομαι οτι ενα άτομο, όποιο και αν είναι αυτό έχει τη δύναμη να κάνει τόσο μεγάλα ή πολύ μικρά πράγματα. το ίδιο πιστεύω οτι ισχύει και για τους 300 της βουλής. Δεν μπορώ ναδεχθώ οτι αυτοί ευθύνονται για την κατάσταση της χώρας μας. Και για του λόγου το αληθές, στην χθεσινή ομιλία του Καραμανλη,δια στόματος του τέως πρωθυπουργού ακουστηκε αυτό που περίμενα να ακούσω χρόνια τώρα και ιδίως την πρόσφατη προεκλογική περίοδο: "Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν την πραγματικοί κατάσταση της οικονομίας.......", και οχι δικαιούνται...
    Εμείς λοιπόν είμαστε οι υπαίτιοι των καταστάσεων που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και όχι αυτοί,πλην όμως δεν μας αρέσει να μας το λένε, πιθανόν διότι τα αυτιά μας δεν αρκούνται σε χάδια του στενου μας περιβάλλοντος...
    ΣΤΑΥΡΟΣ Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 9.48
    Γιατί δεν δέχεσαι να τα φορτώνουμε όλα σε έναν ανθρωπο;
    Ο άνθρωπος χθές..ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΗΣΕΙ, ο εστί μεθερμηνευόμενον , οτι έχει γραμμένους όλους στα παλαιότερα των υποδημάτων του, παρά την τεράστια αποδοχή και την τυφλή στήριξη ολόκληρης της παράταξης.
    Τι μου λέτε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ προηγούμενο φίλο 8.25
    Μάλλον φίλε μου εσύ επιθυμείς πολιτικές λαϊκίστικες κορώνες σε αντίλογο στις ηθικοπλαστικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.
    Αυτά μόνο ο Καρατζαφέρης.
    Για τους σοβαρούς πολίτες λοιπόν πολύ καλά έκανε ο κ. Καραμανλής και δεν δευτερολόγησε.
    Δικαίωμά σου να τον κρίνεις αλλά να αναφέρεσαι μόνο στο εαυτό σου και όχι να αναφέρεσαι αυθαίρετα στο σύνολο των πολιτών.
    Ο καθείς βγαίνει και μιλά εξ ονόματος των υπολοίπων. Μάλλον έχουμε χάσει το μέτρο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μετα απο 5 μερες,χωρις ιντερνετ,λογω βλαβης καλωδιων στη γειτονια,ναμαι κι εγω,να γραψω τις σοφιες μου.
    Η ΝΔ κυριοι,δεν εχασε τις εκλογες,γιατι ειπε την αληθεια.Τις εχασε γιατι εκανε χαζες προσπαθειες,να καλυψει τα σκανδαλα καποιων απο κει μεσα.Ηταν ηθικο το θεμα.Οχι πολιτικο.
    Και αυτο,δεν το ανεχτηκε ο μεσος ψηφοφορος της παραταξης αυτης,που οταν πηγαινε στο Καφενειο,που πρωτα αστραφτε και βρονταγε,εναντιον των πασοκων,ακουγε τα εξ αμαξης,και ετρεχε να κρυφτει.
    Καταλαβατε,ή να το ξαναγραψω;
    Αν αυτη την απλη αληθεια,δεν θελετε να την καταλαβετε,τι να πω αλλο εγω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. loipon den nomizw oti arketoi apo edw den eiste ''mpaza''(akatergasta) se 8emata politikis....loipon vgalte ta gualakia sas kai deite ti ginete gurw sas....kanenas den 8a mas swsei....alla ean kapoios leei twra oti o Karamanlis eipe ali8eia ktl ktl leei xazomares...p htan toso kairo????gt den ta elege nwritera>>>???htan apofasi eu8inis to sin8ima gia autes tis ekloges....alla 5,5 xronia h idia apofasi den htan...deuteron...gia na er8eis stin eksousia tazeis se olous...ean den takseis den erxesai..auto ekane kai o george...to 8ema omws einai oti emeis 8eloume ta panta kai twra amesws...san na einai o messias...palikaria to 8ema den einai na ginoun ola se 2,4,6 xronia....to 8ema einai ka8e xrono p perna na anevainoume skalopatia...kai oxi na ta katevainoume opws ta teleutaia 5,5 xronia...kai gia na ginei auto prepei emeis oi polites na sovareutoume....8eloume oloi na voleutoume sto dimosio,oloi exoume mesa..zitame apo ton vouleuti ekeino kai to allo....stis dimosies upiresies p upoleitourgoun emeis tis ladwnoume gt mas periseuoun kai den exoume ti na kanoume ta lefta....katalavete kati oloi...
    EXOUME TIS KIVERNISEIS POU MAS AKSIZOUN!!!
    eite pasok,eite ND eite KKE eite siriza h laos...emeis eimaste autoi p kivername kai den to kanoume...as to kanoume kai meta vlepoume...

    ΑπάντησηΔιαγραφή