Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Κάτι κινεί τα πράγματα και τα κρατάει ζωντανά!


Είναι γνωστό ότι πολλοί εκ των χθεσινών ή σημερινών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ..άθεοι.
Χθες ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έστειλε επιστολή προς τον προσωρινό πρόεδρο της Βουλής, για το θέμα του όρκου που προτίθενται να δώσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την σημερινή ορκωμοσία στη Βουλή. Θα ορκιστούν στην ... τιμή και την συνείδησή τους...

Για το ΚΚΕ το θέμα είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες. Αντέγραψε στο θέμα της σχέσης Θεού -κομμουνιστή όλα τα τσιτάτα του Μαρξ και Λένιν. Η αθεΐα και ο διαλεκτικός υλισμός έγινε ο ...νέος Θεός.

Τις θρησκευτικές επιλογές των βουλευτών δεν θα ήθελα να μπω στην διαδικασία να τις κρίνω. Θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο προσωπικό ζήτημα. Απλά θα παραθέσω έναν διάλογο μεταξύ ενός άθεου καθηγητή της φιλοσοφίας και ενός φοιτητή του. Μόνο τον διάλογο. Τίποτα άλλο!

Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό; Φοιτητής: Βεβαίως, κύριε.
Καθηγητής.: Είναι καλός ο Θεός; Φοιτητής: Φυσικά.
Καθηγητής.: Είναι ο Θεός παντοδύναμος; Φοιτητής: Ναι.
Καθηγητής: Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρότι παρακαλούσε τον Θεό να τον γιατρέψει και προσευχόταν σε Αυτόν. Οι περισσότεροι από εμάς θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους. Πού είναι η καλοσύνη του Θεού λοιπόν; Φοιτητής: ......

Καθηγητής
: Δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι δεν είναι; Ας ξαναρχίσουμε, μικρέ μου. Είναι καλός ο Θεός; Φοιτητής: Ναι.
Καθηγητής: Είναι καλός ο διάβολος; Φοιτητής: Όχι.
Καθηγητής: Ποιος δημιούργησε τον διάβολο; Φοιτητής: Ο... Θεός...
Καθηγητής: Σωστά. Πες μου, παιδί μου, υπάρχει κακό σ' αυτόν τον κόσμο; Φοιτητής: Ναι.
Καθηγητής: Το κακό βρίσκεται παντού, έτσι δεν είναι; Και ο Θεός έπλασε τα πάντα, σωστά; Φοιτητής: Ναι.
Καθηγητής: Άρα λοιπόν, ποιος δημιούργησε το κακό; Φοιτητής: .....
Καθηγητής: Υπάρχουν αρρώστιες; Ανηθικότητα; Μίσος; Ασχήμια; Όλα αυτά τα τρομερά στοιχεία υπάρχουν σ' αυτόν τον κόσμο, έτσι δεν είναι; Φοιτητής: Μάλιστα.
Καθηγητής: Λοιπόν, ποιος τα δημιούργησε; Φοιτητής: ......

Καθηγητής
: Η επιστήμη λέει ότι χρησιμοποιείς τις 5 αισθήσεις σου για να αναγνωρίζεις το περιβάλλον γύρω σου και να προσαρμόζεσαι σε αυτό. Πες μου, παιδί μου, έχεις δει ποτέ τον Θεό; Φοιτητής: Όχι, κύριε.
Καθηγητής: Έχεις ποτέ αγγίξει το Θεό; Έχεις ποτέ γευτεί το Θεό, μυρίσει το Θεό σου; Και, τέλος πάντων, έχεις ποτέ αντιληφθεί με κάποια από τις αισθήσεις σου το Θεό; Φοιτητής: ...Όχι, κύριε. Φοβάμαι πως όχι.
Καθηγητής: Και παρόλα αυτά πιστεύεις ακόμα σε Αυτόν; Φοιτητής: Ναι.
Καθηγητής: Σύμφωνα με εμπειρικό, ελεγχόμενο και με δυνατότητα μελέτης των αποτελεσμάτων ενός φαινομένου πρωτόκολλο, η επιστήμη υποστηρίζει ότι ο Θεός σου δεν υπάρχει. Τι έχεις να απαντήσεις σε αυτό, παιδί μου; Φοιτητής: Τίποτα. Εγώ έχω μόνο την πίστη μου.
Καθηγητής: Ναι, η πίστη. Και αυτό είναι το πρόβλημα της επιστήμης.

Φοιτητής
: Καθηγητά, υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε θερμότητα; Καθηγητής: Ναι.
Φοιτητής: Και υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε κρύο; Καθηγητής: Ναι.
Φοιτητής: Όχι, κύριε. Δεν υπάρχει. Μπορεί να έχεις μεγάλη θερμότητα, ακόμα περισσότερη θερμότητα, υπερθερμότητα, καύσωνα, λίγη θερμότητα ή καθόλου θερμότητα. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται κρύο. Μπορεί να χτυπήσουμε 458 βαθμούς υπό το μηδέν, που σημαίνει καθόλου θερμότητα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε πιο κάτω από αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται "κρύο".
"Κρύο" είναι μόνο μια λέξη, που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την απουσία θερμότητας. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε το κρύο. Η θερμότητα είναι ενέργεια. Το κρύο δεν είναι το αντίθετο της θερμότητας, κύριε, είναι απλά η απουσία της.

Στην αίθουσα επικρατεί σιγή...
Φοιτητής: Σκεφτείτε το σκοτάδι, καθηγητά. Υπάρχει κάτι που να ονομάζουμε σκοτάδι; Καθηγητής: Ναι, τι είναι η νύχτα αν δεν υπάρχει σκοτάδι;
Φοιτητής: Κάνετε και πάλι λάθος, κύριε καθηγητά. Το "σκοτάδι" είναι η απουσία κάποιου άλλου παράγοντα. Μπορεί να έχεις λιγοστό φως, κανονικό φως, λαμπερό φως, εκτυφλωτικό φως...
Αλλά, όταν δεν έχεις φως, δεν έχεις τίποτα και αυτό το ονομάζουμε σκοτάδι, έτσι δεν είναι; Στην πραγματικότητα το σκοτάδι απλά δεν υπάρχει. Αν υπήρχε θα μπορούσες να κάνεις το σκοτάδι σκοτεινότερο.

Καθηγητής
: Πού θέλεις να καταλήξεις με όλα αυτά, νεαρέ; Φοιτητής: Κύριε, ότι η φιλοσοφική σας σκέψη είναι ελαττωματική.
Καθηγητής: Ελαττωματική!; Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί;
Φοιτητής.: Καθηγητά, σκέφτεστε μέσα στα όρια της δυαδικότητας. Υποστηρίζετε ότι υπάρχει η ζωή και μετά υπάρχει και ο θάνατος, ένας καλός Θεός και ένας κακός Θεός. Βλέπετε την έννοια του Θεού σαν κάτι τελικό, κάτι που μπορεί να μετρηθεί.
Κύριε, η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει ούτε κάτι τόσο απλό όπως τη σκέψη. Χρησιμοποιεί την ηλεκτρική και μαγνητική ενέργεια, αλλά δεν έχει δει ποτέ, πόσο μάλλον να καταλάβει απόλυτα αυτήν την ενέργεια.
Το να βλέπεις το θάνατο σαν το αντίθετο της ζωής είναι σαν να αγνοείς το γεγονός ότι ο θάνατος δεν μπορεί να υπάρξει αυτόνομος. Ο θάνατος δεν είναι το αντίθετο της ζωής: είναι απλά η απουσία της.
Τώρα πείτε μου, καθηγητά, διδάσκετε στους φοιτητές σας ότι εξελίχτηκαν από μια μαϊμού; Καθηγητής: Εάν αναφέρεσαι στη φυσική εξελικτική πορεία, τότε ναι, και βέβαια.

Φοιτητής
: Έχετε ποτέ παρακολουθήσει με τα μάτια σας την εξέλιξη; Καθηγητής: ...
Φοιτητής: Εφόσον κανένας δεν παρακολούθησε ποτέ τη διαδικασία εξέλιξης επιτόπου και κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτή η διαδικασία δεν σταματά ποτέ, τότε διδάσκετε την προσωπική σας άποψη επί του θέματος. Τότε μήπως δεν είστε επιστήμονας, αλλά ...απλά ένας κήρυκας; Καθηγητής: ...

Φοιτητής
: Υπάρχει κάποιος στην τάξη που να έχει δει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Που να έχει ακούσει ή νιώσει ή ακουμπήσει ή μυρίσει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Κανένας!
Άρα, σύμφωνα με τους κανόνες του εμπειρικού, ελεγχόμενου και με δυνατότητα προβολής πρωτοκόλλου, η επιστήμη ισχυρίζεται ότι ....δεν έχετε εγκέφαλο, κύριε.
Και αφού είναι έτσι τα πράγματα, τότε, με όλο τον σεβασμό, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτά που διδάσκετε, κύριε; Καθηγητής: Μου φαίνεται ότι απλά θα πρέπει να στηριχτείς στην πίστη σου, παιδί μου.

Φοιτητής
: Αυτό είναι, κύριε... Ο σύνδεσμος μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού είναι η ΠΙΣΤΗ. Αυτή είναι που κινεί τα πράγματα και τα κρατάει ζωντανά.

Αυτός ο νεαρός φοιτητής ήταν ο ALBERT EINSTEIN...

25 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω πού τον βρήκες τον παραπάνω διάλογο, Πολίτη, μια και κυκλοφορεί εδώ και κάποια χρόνια στο διαδίκτυο. Ξέρω όμως πως είναι ένα ψέμα και μάλιστα ένα χαμηλής ποιότητας ψέμα, κακοφτιαγμένο, πρόχειρο, πρόστυχο, ενδεικτικό της χαμηλής νοητικής στάθμης των ατόμων που εφευρίσκουν τέτοια παραμύθια, κι επίσης των ατόμων που τα καταπίνουν αμάσητα.

    http://www.snopes.com/religion/einstein.asp

    Ο Αϊνστάιν ΔΕΝ ήτανε σοφιστής της πλάκας από καμιά παρακμιακή κωμόπολη του Κάνσας (οι σχετικοί με τις ΗΠΑ θα καταλάβουν γιατί φέρνω ως παράδειγμα το Κάνσας). Θα έπρεπε να είχε υποστεί αρκετές αλλεπάλληλες λοβοτομές για να διαλεχθεί στο βλακώδες ύφος παρόμοιων ιστοριών.

    Κι αν θέλεις να δεις τις αντιλήψεις του Αϊνστάϊν για τη θρησκεία, διάβασε τα παρακάτω λόγια του:

    «Η λέξη θεός για μένα δεν είναι τίποτα περισσότερο από έκφραση και προϊόν ανθρώπινης αδυναμίας, η Αγία Γραφή μία συλλογή αξιέπαινων, αλλά πρωτόγονων μύθων, οι οποίοι είναι παρ΄ όλα αυτά παιδαριώδεις. Καμμία ερμηνεία, όσο επιδέξια και αν είναι αυτή, δεν μπορεί να με κάνει να αλλάξω γνώμη.»

    «Μου φαίνεται πως η ιδέα ενός προσωπικού Θεού είναι μία ανθρωπολογική έννοια που δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά. Επίσης αδυνατώ να φανταστώ κάποια βούληση ή σκοπιμότητα έξω από την ανθρώπινη σφαίρα.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Θεολόγος
    Αγαπητέ μου φίλε. Τον διάλογο τον είχε δημοσιεύσει ο Πολίτης της Κύπρου πριν λίγους μήνες. Μεγάλη εφημερίδα (και αριστερίζουσα).

    Αλλά δεν καταλαβαίνεις ότι η δημοσίευση του διαλόγου, που θα μπορούσε να είναι μεταξύ οποιωνδήποτε(ουδόλως διαφέρει εάν πραγματικά είναι του Αϊνστάιν ή όχι), δεν εστιάζεται στα πρόσωπα αλλά σε αυτόν ΤΟΝ ΙΔΙΟ τον διάλογο και τα συμφραζόμενα.

    Αναφέρετο δικαίωμά σου να τον κρίνεις ,ως προς τα συμφραζόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Einstein ήταν άθεος.
    Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην ουσία:
    Έχεις δικαίωμα να μου λες εμένα να ορκιστώ σε κάτι που δεν πιστεύω για να με εμπιστευτείς? Μα φυσικά όχι, είναι παράλογο.
    Έχεις δικαίωμα να μου λες να μην πιστεύω σε ένα Θεό γιατί δεν είναι λογικό; Φυσικά όχι. Είναι εξίσου παράλλογη απαίτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ορκίζονται στην τιμή τους , θα ήθελα να τους υπενθυμίσω την ετυμολογία της λέξεως "τιμή".

    Τιμή λοιπόν είναι η υπόληψη, η κοινωνική εντύπωση που δικαιούται κάθε άνθρωπος ως κοινωνικό ον.
    Η κοινωνική και προσωπική του αξία.
    Αυτή είναι η ετυμολογία της λέξης "τιμή".

    Είναι σίγουροι λοιπόν ότι δεν μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα.
    Έχουν αντίληψη της υπόληψης που απολαμβάνουν από την κοινωνία;
    Αιθεροβάμονες ή...σκοπίμως αδιαφορούντες ως προς την "τιμή " τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θέλω να υπενθυμίσω ότι κατά το Άρθρο 59 του Συντάγματος, ισχύουν τα παρακάτω:
    1. Οι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο:
    "Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου".
    2. Αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι βουλευτές δίνουν τον ίδιο όρκο σύμφωνα με τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή του δικού τους δόγματος.
    3. Βουλευτές που ανακηρύσσονται όταν η Βουλή απουσιάζει δίνουν τον όρκο στο Τμήμα της που λειτουργεί.

    Κατά συνέπεια, κάθε άλλου "τύπου" ορκομωσία, είναι αντίθετη με το Σύνταγμα. Απορρώ πως ανέχονται να παραβιάζεται το Σύνταγμα κατ'αυτό τον τρόπο. Να συζητήσουμε αν θέλουμε να αλλάξουμε το συγκεκριμένο άρθρο. Αλλά από τη στιγμή που το Σύνταγμα έτσι ορίζει, δεν μπορεί ουδείς να ορκίζεται στην τιμή, στη συνέιδησή του, στο σκύλο του, στην Θύρα 7, στην...Άννα Βίσση, ή όπου αλλού του καπνίσει αύριο. Κανείς νομικός με...κότσια υπάρχει, να κάνει καμιά ένσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ω, να με συγχωρείς, φίλε Πολίτη, αλλά το μοναδικό που έχει σημασία είναι αν αυτός ο διάλογος είναι πραγματικά του Αϊνστάϊν. Aλλιώς, ο οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυριστεί την οποιαδήποτε παρλαπίπα, και εφ’ όσον δεν ήμασταν μπροστά για να το βεβαιώσουμε, η οποιαδήποτε παρλαπίπα δικαίως θα απολαμβάνει τιμές «δυνάμει» αλήθειας και μάλιστα με το κύρος ενός Αϊνστάϊν.
    Εξ ορισμού, κανένα γεγονός δεν ισχύει παρά μόνο αν κατατεθούν ενδείξεις ή αποδείξεις ότι πράγματι συνέβη. Και η πηγή σου (ΠΟΛΙΤΗΣ της Κύπρου) δεν αναφέρει καν ενδείξεις. Εγώ σου παρέθεσα σύνδεσμο προς έναν αρκετά έγκυρο ιστότοπο ο οποίος δηλώνει ρητά ότι η εν λόγω στιχομυθία ουδέποτε έλαβε χώρα. Επίσης ακόμα και ένα παιδί μπορεί να καταλάβει ότι πρόκειται για παρλαπίπα, γιατί είναι πολύ κακογραμμένη, απλοϊκή, αποφεύγει να αναφέρει οποιοδήποτε διασταυρώσιμο στοιχείο ακριβώς για να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαδικασία της διάψευσης. Και το σενάριο γενικά μπάζει νερά απ’ όλες τις μπάντες. Είναι, με άλλα λόγια, για κατανάλωση από θρησκόπληκτους, των οποίων η κριτική ικανότητα έχει καταστραφεί από το μικρόβιο της πίστης που έχει προσβάλλει τον εγκέφαλό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλος πάντων, για να ελαφρύνουμε τη συζήτηση, ας πούμε κι ένα ανέκδοτο:

    Έρχεται ο Αϊνστάιν στην Ελλάδα και τον καλούνε σε μια δεξίωση. Καθώς πίνει το απεριτίφ του τον πλησιάζει ένας και του λέει:
    - Καλησπέρα σας κύριε Αϊνστάιν, τιμή μας να σας έχουμε απόψε μαζί μας
    - Τιμή δική μου, απαντάει ο μεγάλος επιστήμων. Αν επιτρέπετε τι IQ έχετε;
    - 250, απαντάει αυτός.
    Τότε ο Αϊνστάιν του πιάνει συζήτηση για τη θεωρία της σχετικότητας, τις μαύρες τρύπες και δε συμμαζεύεται.
    Λίγο αργότερα κι ενώ έτρωγαν το ορεκτικό τους ένας κύριος που καθόταν αριστερά του, τού λέει:
    - Μεγάλη τιμή μας κάνετε κύριε Αϊνστάιν να βρίσκεστε εδώ μαζί μας.
    - Δική μου η τιμή ευγενικέ κύριε, απάντησε ο Αϊνστάιν. Τι IQ έχετε ευγενικέ κύριε;
    - 150.
    Του πιάνει λοιπόν κουβέντα ο Αϊνστάιν για το διεθνές δίκαιο, για τα προβλήματα που ανακύπτουν από τα πειράματα γενετικής κοκ.
    Λίγο αργότερα κι ενώ έτρωγε το κυρίως πιάτο του, αυτός που καθόταν δεξιά του, του λέει:
    - Είναι μεγάλη μου τιμή να τρώω δίπλα σ’ έναν τόσο μεγάλο επιστήμονα.
    - Δική μου η τιμή, απάντησε ο Αϊνστάιν, τι IQ έχετε;
    - 100.
    Του πιάνει λοιπόν κουβέντα για την κυβέρνηση, για τα επιτόκια, το χρηματιστήριο, την τιμή της βενζίνης κοκ.
    Λίγο αργότερα κι ενώ έτρωγαν επιδόρπιο ο κύριος που καθόταν απέναντι του τού λέει:
    - Είναι πάρα πολύ μεγάλη μου τιμή να σας έχω απέναντι μου κύριε Αϊνστάιν.
    - Δική μου η τιμή κύριε, τι IQ έχετε;
    - 50.
    Του πιάνει λοιπόν κουβέντα ο Αϊνστάιν για τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Ευαγγελάτο, τον Εφραίμ, τον Παλαιοκώστα, την “Ώρα της Αλήθειας” και δε συμμαζεύεται.
    Καθώς έπιναν καφέ, τον πλησιάζει ένας κύριος και του λέει με τη σειρά του.
    - Πολύ μεγάλη μας τιμή κύριε Αϊνστάιν να βρίσκεστε σήμερα μαζί μας.
    - Δική μου η τιμή. Ποιο το IQ σας;
    - 10.
    Κι ο Αϊνστάιν απαντάει:
    - «Κύριε, το Κακό υπάρχει;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Μάρκος
    Κι εγώ θέλω να υπενθυμίσω την πρώτη παράγραφο του άρθρου 13 του Συντάγματος:
    "Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φοιτητής: Αυτό είναι, κύριε... Ο σύνδεσμος μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού είναι η ΠΙΣΤΗ. Αυτή είναι που κινεί τα πράγματα και τα κρατάει ζωντανά.

    O Aινστάιν δεν ξέρω αν ήταν άθεος ή όχι πάντως αυτό που είχε ήταν ΒΑΘΙΑ ΠΙΣΤΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι φανερή η διάθεση της αριστεράς για την σχέση κράτους και θρησκείας.
    Είναι πάρα πολύ καλό το παράδειγμά σου πολίτη , η απουσία της σχέσης αυτής
    δημιουργεί το κράτος της αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. New Administration: η Μπιρμπίλω, ο Παπακωνσταντίνου, ο Σ. Κουβέλης, και η κόρη Γεννηματά δεν ορκίστηκαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μπιρμπίλω θα ορκιστεί στα NIKE παπούτσια της, ο Παπακωνσταντίνου στην ΖΗΜΕΝΣ, ο Σ. Κουβέλης στην αρκούδα της WWF και η κόρη Γενηματά στο Ε.Σ.Υ.
    Α, επίσης ο Σηφουνάκης θα ορκιστεί μάλλον στους τραπεζικούς λογαριασμούς της μεγαλοξενοδόχου γυναίκας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Θεολόγε, εγώ είπα να αλλάξει ο τρόπος ορκομωσίας, οκ! Κι όταν αλλάξει, να ορκιστεί ο Τσίπρας και στην κατασκευαστική του μπαμπά του, καμιά αντίρρηση. Όποιος θέλει λοιπόν να το παίξει "ανεξίθρησκος" ή "άθεος", γιατί δεν κάνει κάτι πιο ουσιαστικό: να μην βαπτίζει τα παιδιά του, να αρνείται το "Δώρο Χριστουγέννων" κι επίσης, να δουλεύει σε όλες τις γιορτές που είναι Αργίες. Τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Τώρα πείτε μου, καθηγητά, διδάσκετε στους φοιτητές σας ότι εξελίχτηκαν από μια μαϊμού;"

    Φυσικα και η εξελικτικη θεωρια δεν λεει οτι οι ανθρωποι προερχονται απο μια μαιμου. Η προταση ειναι παραπλανητικη και υπεραπλουστευμενη. Η θεωρια της εξελιξης λεει οτι ο ανθρωπος και ο πιθηκος εχουν τον προγονο, και αν παμε ακομα πιο πισω ολα τα οντα του πλανητη εχουν κοινο προγονο. Το να αρνειται καποιος την θεωρια της εξελιξης ειναι σαν να αρνειται οτι η Γη ειναι στρογγυλη και γυριζει γυρω απο τον ηλιο.

    "Εφόσον κανένας δεν παρακολούθησε ποτέ τη διαδικασία εξέλιξης επιτόπου"
    Εχουν γινει πολλα πειραματα που εχουν αποδειξει οτι η θεωρια της εξελιξης ειναι πραγματικοτητα οπως για παραδειγμα τα πειραματα του Lenski και του Garland. Στο πειραμα του Lenski μπορουμε να δουμε την διαδικασια εξελιξης ΕΠΙΤΟΠΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Θεος μπαινει απλα εκει που δεν γνωριζουμε,,και ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ..ΑΡΑ ΑΓΝΩΣΤΑΙ ΑΙ ΒΟΥΛΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. πονηρέ θεολόγε, ύπάρχει κάποιος πού νά έχει δεί τόν έγκέφαλό σου. Οχι. Μόνο άν σού έχουν άνοίξει τό κεφάλι γιά κάποιο λόγο...Πάντως πιστεύω ότι δέν βρήκαν τίποτε μέσα. Ο Θεός σού έδωσε τό λόγο γιά νά ξέρουμε τί είδους έγκέφαλο έχεις. Πώς λέμε, από τά λεγόμενά του καταλαβαίνεις. Κατάλαβα λοιπόν ότι έπειδή δέν άσχολείσαι μέ τήν ούσία (πίστη) άλλά μέ τούς τύπους (Αϊνστάϊν), ότι έχεις κενό έγκεφάλου, είσαι μέ λίγα λόγια άνεγκέφαλος. Εκτός κι άν έχει περάσει κανένα έγκεφαλικό. Ιωάννης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι Χριστιανοί μάλλον είμαστε μειοψηφία, πράγμα που ουδόλως μας χαλάει στον σημερινό κόσμο.
    Εκείνο που δεν επισημαίνεται είναι ότι οι λεγόμενοι "κοσμοπολίτες" πιστεύουν βαθειά και ουσιαστικά σε αυτό που οι νεωτεριστές θεωρητικοί του Μαρξισμού περιέγραψαν μετά τον Γκράμσι και τον Αλτουσέρ ως "λατρεία των παραγωγικών σχέσεων".
    Πιστεύουν σε αυτό, τάσσονται καθημερινά, έμπρακτα υπέρ αυτής της πίστης, μπίζνεσμεν,γιάπηδες,λαμόγια αλλά και αριστεροί που "μεσσιανικά" προσδοκούν λύση ατομικών και κοινωνικών προβλημάτων από αυτό το νέο μεταβιομηχανικό τύπο θρησκείας.
    Προσωπικώς με προσβάλλει το να βάζουν λάτρες των παραγωγικών σχέσεων να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο(εισποίηση από τον Τεκτονισμό στην Ορθοδοξία) αφού δεν πιστεύουν σε αυτό.
    Όπως π.χ. και το να λέμε με το ζόρι "έλληνες" ανθρώπους που δεν συμμετέχουν στο Ελληνισμό πρώτιστα ως ιδεολογικό επίτευγμα και δευτερευόντως ώς έννοια πατρίδας, μνήμης, καταγωγής, αγαπητικής σχέσης.
    Προτείνω να τους αφήσουμε να ορκίζονται, με το αριστερό όπως ο απληροφόρητος(;)ΓΑΠ όχι στην Καινή Διαθήκη αλλά σε ό,τι θέλλουν. Επιβοηθητικά αναφέρω την Διακήρυξη της Αμερικανικής Ένωσης, το Σύνταγμα του Τσαουσέσκου που τόσο "ελάτρεψαν" παλαιότερα οι μέντορες τους ή το μάνιουαλ του Χάμμερ.
    Προσωπικώς αδιαφορώ.

    παλιός φίλος του politis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λες κι ο ορκός δεσμεύει τους πολιτικούς ή κανενα σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όποιος δεν μπορεί να κατανοήσει το νόημα του: "πίστευε και μην ερεύνα"...δεν δικαιούται να επικαλαστεί τον Αϊνστάιν ή οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα για να δικαιολογήσει τις απόψεις του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από καλές παραστάσεις για το θεαθήναι....

    Ο καθένας έχει δικαιώμα να πιστεύει όπου θέλει...εγώ για παράδειγμα πιστεύω στον Θεό...

    Κανένας όμως δεν έχει δικαίωμα να αγνοεί το Σϋνταγμα και τα άρθρα που διέπουν τη λειτουργία κορυφαίων θεσμών της δημοκρατίας όπως είναι το κοινοβούλιο...

    Όταν κάποιος εκλέγεται βολευτής στην Βουλή των Ελλήνων ΟΦΕΙΛΕΙ να σέβεται τους κανόνες λειτουργίας της ακόμα και αν δεν συμφωνεί με αυτούς...

    Αλλιώς ας μην κατέβαινε για βουλευτής...

    Όσο για την τιμή και συνείδηση των εκπροσώπων του Συριζα έχω πολλά προσωπικά παραδείγματα πόσο ανύπαρκτη είναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ti zori travas 8eologe? Zei Kyrios o 8eos hmwn!!! Allwste panta h zymh htan mikrh oso pio mikrh toso perissotero dynath. Enas hgeths kratous kai a8eos eskypse to kefali sto Megaleio.
    Eide:Fidel Kastro!!!! Eseis 8a exete thn agwnia na perasete ton paniko sas enw emeis exoume thn nhfaliothta na leme. Zei KYrios o 8eos!!!! Mhn idrwnete eseis ths shmerinhs eksousias. Oydeis mporei na eksafanisei thn 8eothta. Pisteuw oti o K. Karamanlhs 8a gyrisei an mh ti allo exei tsipa o anthrwpos. Pros to paron me tis ygeies sas. Mhn sprwxneste oloi 8a parete thn geysh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εσεις τι ζορι τραβατε ωρε παλληκαραδες μου;
    Θελετε να πιστευετε;Με γεια σας,με χαρα σας.
    Αφηστε ομως καποιους αλλους,να σκεπτονται αλλοιως.
    Παντως σας θυμιζω τι ελεγε ενας μεγαλος της επιστημης,ο Μπερτραντ Ρασσελ,κατοχος δυο παρακαλω,βραβειων Νομπελ.
    Η απαντηση στο βασικο ερωτημα ,που κρυβεται πισω απο καθε Θρησκεια,δηλαδη,στο,"τι θα γινεις οταν πεθανεις",ειναι "ο,τι ησουνα πριν γεννηθεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για Ανωνυμο 6:49
    Σήμερα ορκίστηκαν μόνο οι Βουλευτές γιατί μόνο αυτοί αποτελούν την Βουλή. Οι Υπουργοί που δεν ορκίστηκαν είναι αυτοί που δεν είναι βουλευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλά θα μας τρελλάνεις;Δεν είναι βουλευτής του ευρωκοινοβουλίου ο υπουργός παπακωνσταντίνου; Και τί σημαίνει αυτό που λές . ΄Οτι και εξωκοινοβουλευτικοί να είναι οι υπουργοί δεν ορκίζονται; Αμ έτσι δεν τους σώζεται παιδί μου. Και γιατί παρακαλώ ορκίστηκαν οι υπολοιποι μαζί και ο Γιωργάκης; Και γιατί ορκίστηκαν προχθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν ορκίστηκαν χθες στη Βουλή. Μωραίνει Κύριος.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή