Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Και οι ψυχίατροι εισπράττουν... το νοίκι !


Παρακολουθώντας τα πολιτικά δρώμενα των τελευταίων ημερών στη χώρας μας, όλο και περισσότερο αναλογίζομαι τα λόγια του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα Jerome Lawrence: « Οι νευρωτικοί χτίζουν κάστρα στον αέρα. Οι ψυχωτικοί ζουν σ' αυτά. Και οι ψυχίατροι εισπράττουν... το ενοίκιο ».

Πάρτε παράδειγμα την επίθεση που δέχτηκαν δύο στελέχη της ηγετικής ομάδας του κ. Γ.Παπανδρέου από αριστερές εφημερίδες όπως ο Ριζοσπάστης και η Αυγή , με αφορμή τις νόμιμες επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Μιλώ για τον ,επί χρόνια,στενό συνεργάτη του κ. Γ. Παπανδρέου και σημερινό υπουργό Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χάρη Παμπούκη και την καθηγήτρια κυρία Γλυκερία Σιούτη.

Συγκεκριμένα ο "Ριζοσπάστης" γράφει ότι : « Με νομικούς συμβούλους που εκπροσώπησαν τα συμφέροντα ξένων πολυεθνικών και συνέβαλαν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στελέχωσε το πρωθυπουργικό του γραφείο ο Γ. Παπανδρέου, εγκαινιάζοντας τη δήθεν “νέα πορεία” της διαφάνειας και της “προστασίας της δημόσιας περιουσίας”, την οποία επαγγέλθηκε και προεκλογικά!

»Ο Γ. Παπανδρέου έχρισε υπουργό Επικρατείας τον Χάρη Παμπούκη, ο οποίος διατέλεσε νομικός σύμβουλος της κινέζικης πολυεθνικής Cosco, αναλαμβάνοντας τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό της εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο για την εξαγορά του λιμανιού του Πειραιά!

»Ο Γ. Παπανδρέου που δήθεν κατήγγειλε την πλήρη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και έταζε “επαναδιαπραγμάτευση” της συμφωνίας, φαίνεται ότι πήρε το κατάλληλο πρόσωπο για την κατάλληλη θέση…»

Η "Αυγή" με τον ίδιο τίτλο δηλαδή «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» αναφέρεται στην συνεργάτιδα του κ. Γ. Παπανδρέου , καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου κυρία Σιούτη , γράφοντας ότι : «Δικηγόρος της αγγλικής εταιρείας στην οποία μεταβιβάστηκε παρανόμως το “φιλέτο” της περιοχής Κάβο Σίδερο στην Κρήτη από τη μονή Τοπλού είναι η καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου και νομικός, Γλυκερία Σιούτη, η οποία αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο συμβούλου (περί διοικητικών θεμάτων) στο πρωθυπουργικό γραφείο του Γ. Παπανδρέου.

»Η Γ. Σιούτη, μαζί με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών κ. Σπ. Φλογαΐτη, με τον οποίο άλλωστε μοιράζονται και το ίδιο δικηγορικό γραφείο, χειρίστηκαν για λογαριασμό της αγγλικής εταιρείας Loyalward, τη σκανδαλώδη υπόθεση της μονής Τοπλού στην Κρήτη, την οποία πολλοί παρομοίασαν με το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου.

»Οι δυο τους μάλιστα έχουν υπογράψει δικόγραφο – παρέμβαση υπέρ της εταιρείας στην οποία η μονή επιχείρησε να ξεπουλήσει το “φιλέτο” του Κάβο Σίδερο, περιοχή που διεκδικούσε και το δημόσιο. Η υπόθεση τελικά προσέκρουσε στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ η εταιρεία εμφανίζεται αποφασισμένη να παραιτηθεί από τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της ».

Από την μία λοιπόν οι ψυχωτικοί και από την άλλη οι νευρωτικοί ! Βρισκόμενοι εν ιδεολογική συγχύσει ,αδυνατούν να καταλάβουν ότι οι δύο προαναφερόμενοι νομικοί απλά ασκούσαν τα νόμιμα καθήκοντα τους.

Προσωπικά δεν βλέπω κάτι το μεμπτό στη... "δράση τους" ως δικηγόροι. Επαγγελματίες ήταν και έκαναν αυτό το οποίο σπούδασαν. Τώρα εάν η νομοθεσία είναι "προβληματική" στις περιπτώσεις με τα χρυσόβουλα και τις μονές είναι έτερον εκάτερον.

Το διακύβευμα της υπόθεσης είναι εάν λόγω της σημερινής τους θέσης θελήσουν να ....ωφεληθούν οι (όποιοι) πελάτες τους.
Σ` αυτή την (υποθετική) περίπτωση θα πρέπει να ασκήσουμε την εντονότατη κριτική μας και μάλιστα θα δικαιούμαστε να ...επαναστατήσουμε κιόλας !

Αλλά να «το βαπτίζουμε πριν καν το δούμε», μάλλον παραπέμπει στους ψυχιάτρους και ...στα ενοίκια που εισπράττουν!

Κάποιοι θα μου πουν όμως ότι το ΠαΣοΚ έκανε «σημαία» του τον τελευταίο χρόνο, το φιλοσοφικό ερώτημα περί …«νομίμου και ηθικού». Δεν θα έχουν καθόλου άδικο !

Για ρωτήστε όμως και τι … «ενοίκιο» εισέπραξαν οι ψυχίατροι ! Ποιοι πλήρωσαν ; Για ...σκεφτείτε και ...«ψαχτείτε»!!!

17 σχόλια:

  1. Φίλε Πολίτη. Εμείς οι δικηγόροι υπερασπιζόμαστε (σε ποινικές δίκες) όποιον έχει ανάγκη υπεράσπισης και αντιπροσωπεύουμε (ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου ή αρχής) όποιον μας πληρώνει (εντολέας). Τίποτε το μεμπτό μέχρις εδώ. Είναι επίσης νοητό σε κάποια υπόθεση να ενεργούμε για το δανειστή, τον εργαζόμενο, τον καταναλωτή κτλ κτλ, και σε κάποιαν άλλη όμοια υπόθεση (προσοχή, όχι με τους ίδιους διαδίκους) για τον οφειλέτη, τον εργοδότη, την τράπεζα κτλ κτλ. Ελεύθερο επάγγελμα (συγγνώμη, λειτούργημα ήθελα να πω) εξασκούμε. Πρέπει να βγάλουμε το ψωμί και το χαβιάρι μας. Αυτά όμως στην ΙΔΙΩΤΙΚΗ μας σφαίρα.

    Στη ΔΗΜΟΣΙΑ σφαίρα (ανάληψη κυβερνητικών θώκων) η (νόμιμη) σχέση εντολής δημιουργεί, αν όχι πραγματικές εξαρτήσεις, τουλάχιστον εντυπώσεις. Και, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η κυβέρνηση του GAP καλά θα κάνει και να είναι, αλλά και να φαίνεται τιμία. Γιατί πράσινη πολιτική με υπουργούς-δικηγόρους μεγαλοξενοδόχων δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ερώτημα θα έπρεπε να τεθεί από δημοσιογράφους στους κ.κ Παπανδρέου,Ρόβλια, Καρχιμάκη, Χρυσοχοίδη,κλπ.
    Εξακολουθούν να θεωρούν ότι το νόμιμο ΔΕΝ είναι και ηθικό?
    Αλλά οι δημοσιογράφοι έχουν πλέον άλλη αποστολή. Να φτιάξουν το προφίλ της νέας κυβέρνησης. Και δώστου ..μεικ-απ, μπογιές, σάλια, παραπληροφόρηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα! Για φαντάσου αυτό να γινόταν σε κυβέρνηση του Καραμανλή.
    Θα είχαν ανέβει όλοι οι ΠΑΣΟΚοι ( δημοσιογράφοι, οπαδοί,βουλευτές, νταβατζήδες) στα κεραμίδια! Χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κ. Σιούτη δεν ήταν και στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλλο νόμιμο, άλλο ηθικό και άλλο δίκαιο...... Ενώ θα έπρεπε ότι είναι νόμιμο να είναι και ηθικό και δίκαιο δεν ίσχυει πάντα...... Ποιος σου είπε ότι, ότι είναι νόμιμο είναι και δίκαιο??
    Πολύ πιο σημαντικό από το έρωτημα περι ηθικής και νομιμότητας... Οι νόμοι είναι οι κανόνες του παιχνιδιού της ζωής..... Άλλα δεν είναι πάντα ηθικοί ή δίκαιοι..... Όλα τα λεφτά παίζονται στην ερμηνεία των νόμων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα σε ολους σας!
    Απ'οσα διαβαζω ,αλλα και απο τα σχολια καποιων μεγαλυτερων απο μενα ,καπου πεισμωνω και λεω ,γιατι να μην εχω ζηση κι εγω οσα εζησαν τα προηγουμενα χρονια και μπορουν να σχηματισουν αποψη πισω απο τα λεγομενα και τις πραξεις των εκαστωτε κυβερνωντων...ετσι κι αλλιως λοιπον,με τη μικρη μου εμπειρια προσπαθω να τους καταλαβω και παντα καταληγω σ'ένα τεραστιο ΓΙΑΤΙ;..γιατι ο πολιτικος ,αυτος τελος παντων που εχει την πορεια της ζωης μου στα χερια του κατα καποιο τροπο σ'αυτον τον τοπο, να μην ειναι ΚΑΘΑΡΟΣ,σαν γυαλι,σαν γαργαρο νερο;
    Γιατι να πρεπει να ανατρεχω σε παλαιοτερα φυλλα να μαθω,να ξερω με ποιον /ποιους εχω να κανω;
    Για τους "καινουριους/παλαιους"που ανελαβαν τωρα, ευχωμαι να ειναι πιο "καθαροι" απ'οτι στο παρελθον...ειναι πολλα θα μου πειτε και πολλοι που εκβιαζουν,χειραγωγουν,ποδηγετιζουν,μια κυβερνηση,δυσκολα καποιος να ειναι ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ..κι αυτους ισως που υπηρχαν/υπαρχουν τους απομακρυνουν για δικα τους συμφερωντα!

    Ομως θελω να μαθω τι γινετε με το συνεδριο της Ν.Δ..υπαρχουν αραγε πολιτικοι οπως περιγραφω πιο πανω; θα ειναι αξιοι να τους εμπιστευθω;
    Σορρυ για το..κατεβατο Πολιτη,ευχαριστω για την φιλοξενια στην γωνια σου!

    gnik ..καλε μου φιλε καλησπερα σου !

    Καλο Σαβ/κο σε ολους σας!

    Αφροδιτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kalispera sti patrida :)

    dikigoros den eimai (an kai tha m arese), alla den ehei simasia. simasia ehei na diavazoume "between the lines" opos lene stin ameriki. between the lines loipon, den ehei perasei mia vdomada apo tin allagi igesias tis horas kai synteleitai me gorgous rythmous kai horis kathysteriseis i metousiosi tis prasinis anaptyksis kai i yiothetisi tou "danezikou montelou": stin istoselida tou prothypourgou yparhei syndesmos gia tis proslipseis anotaton dioikitikon leitourgon sta kritiria ton opoion yparhei kai to (en telei anamenomeno) "koinoniki kai politiki drastiriotita".

    kai gia ti metafrasi: mi-pasokoi mi hanete to hrono sas akomi kai 50 didaktorika na ehete o kathenas. an den dilosete PASOKIKO fronima, mi perimenete dimosio aksioma aneksartitos prosonton kai deksiotiton kai empeirias.

    deuteri patata: o kos prothypourgos endehetai na eklamvanei tin politiki os arton kai theamata kai to politiko aksioma os deksiotita akrovati tou tsirkou?? pos allios na eklavo tin alalipsi apo merous tou kai ton kathikonton ypourgou eksoterikon? dyo karpousia kato apo tin idia mashali...

    triti patata: poso amnimones boroume na ginoume se 6 meres?? meres tora oi efimerides lene tin alitheia ki auti ohi oli, me titlous kai ypotitlous opos "vomva provopoulou" "sok apo to ypsos tou elleimmatos" kai synafi veggalika. Ma kala den ta kserame? Ma kala, den ta elege o "boulis"? Ma kala, pou zoume? O prime minister giorgo to leei idi apo tin ekthesi tis thes/nikis: "ta lefta yparhoun"
    magga giauto se psifisame, epeidi ta lefta yparhoun. Tora loipon pou foreses to mandya tou anotatou arhonta, fere ta fragkitos kai grigora...

    telika auto einai to daneziko montelo?? sygnomi aksiotime arhonta, alla an auta pou eleges kai kaneis stin psorokostaina ta eleges kai ta ekanes sto vasileio tis danimarkias, fyteuto anapoda se horafi gia viologikes patates tha se eihan, ohi prothypourgo tous...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό αλλά το ηθικό είναι πάντα νόμιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολίτη έχεις μάθει τίποτα για κάποιες εκπαιδεύσεις εργαζομένων που έγιναν ανήμερα των εκλογών στην Αθήνα και δεν άφησαν κανέναν να πάει να ψηφίσει ;

    Έχεις μάθει τίποτα για ολοκληρωμένο σχέδιο των επιχειρήσεων συγκοινωνιών να μποϋκοτάρουν τη μετακίνηση ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας ;

    Έχεις μάθει τίποτα για τα απίστευτα ποσά που ζητούσαν τα λεωφορεία όταν άκουγαν ότι επρόκειτο να μεταφέρουν κόσμο της ΝΔ και προσπάθησαν να τινάξουν στον αέρα τον εκλογικό προϋπολογισμό της ΝΔ ;

    Έχεις μάθει τίποτα για τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν με τα αεροπορικά εισιτήρια που έδωσε η ΝΔ σε ψηφοφόρους του εξωτερικού και οι οποίοι πήγαιναν στα αεροδρόμια και είχαν "χαθεί" οι καταστάσεις ;

    Δε μπορεί να μην έχεις ακούσει τίποτα.

    Κάποιοι πρέπει να ξέρουν και εκατομμύρια άλλοι πρέπει να μάθουν.

    Για να καταλαβαίνουν με ποιο τρόπο ήρθε το +10 κάποιοι που σφυρίζουν αδιάφορα και σαρδόνια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι εμφανές ότι ο ριζοσπάστης επεσήμανε όχι μόνο το ηθικόν, αλλά και το "πολιτικά" ηθικό. Αν ας πούμε κάποιος ήταν δικηγόρος του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να το παίζει μετά οικολόγος ή αριστερός.
    Πολίτη, για τον Δρούτσα θα δούμε τίποτα; Δες το blog μας και θα καταλάβεις...;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας μη το αναλύσουμε φίλε Μάρκο!

    Από άλλους αναμένω απαντήσεις. Εγώ έχω την σταθερή γραμμή μου.

    Αυτό που υποστήριζα και πριν το υποστηρίζω ΚΑΙ σήμερα.

    Οι ..άλλοι; Όλοι αυτοί που το είχαν κάνει σημαία τους;
    Σήμερα δεν τους ακούω να λένε τίποτα!

    Για τον κ. Δρούτσα έγραφα εχθές ότι " Στην ουσία δηλαδή ορίζεται ένας άνθρωπος (αγνώστου πολιτικού και διπλωματικού στίγματος, εκτός από τον προκλητικό ρόλο του στην επιβολή του σχεδίου Ανάν).

    Περιμένω να δω τι "θα γίνει" με το Κυπριακό και τι στάση θα τηρήσουμε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλα,αφου κλαψετε με την ησυχια σας,και ηρεμησετε,θα μπορουσα να σας κανω μια απλη ερωτηση;
    Γιατι δεν περιμενετε,να εκδηλωθουν οι ανθρωποι αυτοι,υπερ των ταδε φοβερων ξενων συμφεροντων,και μετα ν αρχισετε το σκουσμαρι;
    Μη μου πειτε οτι θα αρχισετε να κανετε δικες προθεσεων,γιατι αρχιζω να φοβαμαι.
    Και αυτο το φοβερο ΚΚΕ,πια,εκει,σταθερο στην προστασια των εθνικων συμφεροντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και για το συντροφο εκει,που καιει γιατι λεει,δεν τους αφησαν να πανε να ψηφισουν,ολοι αυτοι,κανουν φιλε μου,το ελλειπον 10,5%;
    Σαν πολλους δεν βαζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε ποιον απευθύνεσαι βρε φίλε Theodore;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επι τελους ενα σχολιο που στρεφεται εναντιον της νοοτροπιας της αριστερας.Ο αντιπασοκισμος δεν πρεπει να μας οδηγησει σε περιεργες συμπαραταξεις με ανθρωπους που ειναι στον κοσμο τους και αντιπαλοι της ελευθερης οικονομιας.
    Για το κυπριακο θα ηθελα να επισημανω οτι ποτε η ΝΔ ή ο Καραμανλης δεν ταχθηκαν κατα του σχεδιου Αναν χωρις φυσικα να το προπαγανδιζουν οπως το ΠΑΣΟΚ.Θεση της ΝΔ ειναι και πρεπει να παραμεινει η διασφαλιση του δικαιωματος των Ελληνοκυπριων να εγκρινουν ή να απορριψουν σε δημοψηφισμα το οποιοδηποτε σχεδιο.Αυτο εγινε το 2004.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε Πολίτη, ρίχνεις άδεια για να πιάσεις γεμάτα.
    Αναδημοσιεύεις τα ρεπορτάζ από την Αυγή και το Ριζοσπάστη και μας ρίχνεις στάχτη στα μάτια λέγοντας ότι διαφωνείς με την... ψύχωσή των συντακτών τους. Στην ουσία, απλά βρίσκεις ένα τρόπο να διαδώσεις αυτά που αναφέρονται στα ρεπορτάζ για το ποιόν του επιτελείου του ΓΑΠ. Κλασική δημοσιογραφική τακτική.
    Καλά κάνεις πάντως και τα λες, έστω και με πλάγιο τρόπο. Πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η κυβέρνηση για τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. politis, την είδα την αναφορά σου στον Δρούτσα. Αλλά ήταν μια απλή αναφορά. Το τι ακριβώς όμως συνέβη πραγματικά και ποιος ο ρόλος του, ο κόσμος δεν το γνωρίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή