Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Η συντριβή ορθώνεται έξω από την πόρτα μας.


«Όταν οι πολιτικοί αγνοούν την ιδιόμορφη τέχνη της διπλωματίας και των ποικιλόμορφων χειρισμών της, τότε η συντριβή ορθώνεται έξω από την πόρτα σου. Μάλιστα κατά έναν μαγικό τρόπο η συντριβή ...διαθέτει και το κλειδί για να την ανοίξει!»
Αυτό μου είχε πει πριν χρόνια γνωστός διπλωμάτης και ομολογώ ότι εξεταζόμενο σε βάθος χρόνου και γεγονότων ,είχε απόλυτο δίκιο.

Μπορεί η πολιτική να είναι η «τέχνη του εφικτού», να αξιοποιεί δηλαδή τα υπερβατικά στοιχεία μιας έμπνευσης, ενός οράματος ή μιας κοινωνικής επιταγής, αλλά η διπλωματική ατραπός απαιτεί χειρισμούς από τους οποίους το «εφικτό» έρχεται μέσα από την «αναζήτηση του οριζόμενου αναγκαίου».
Ένα «οριζόμενο αναγκαίο» που στην εκπλήρωση του απαιτεί πολλές φορές την «θυσία Ιφιγενειών».

Δεν μπορώ λοιπόν να αντιληφθώ με ποιο σκεπτικό ο κ. Γ.Α Παπανδρέου "κράτησε" για τον εαυτό του την θέση του υπουργού Εξωτερικών;
Από την μια θα βρεθεί στην «υποτιμητική» θέση αντί για αρχηγούς κρατών να μιλά με τις .. «Ιφιγένειές τους» , τους Υπουργούς Εξωτερικών, όπως συμβαίνει σήμερα με το ταξίδι του στην Τουρκία και από την άλλη στερεί από τον εαυτό του (και την ελληνική διπλωματία κατ` επέκταση) και την φαρέτρα του, το μέγιστο ( και ύστατο) διπλωματικό όπλο ....της «θυσίας της Ιφιγένειας».

Αυτό που χρησιμοποιείται όταν ...κάτι δεν πάει σύμφωνα με αυτά που επιδιώκεις (οριζόμενο αναγκαίο) προσερχόμενος σε έναν διάλογο ή μια διαπραγμάτευση.

Ο κ. Γ.Α Παπανδρέου μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, δήλωνε κατηγορηματικά στον «Κόσμο του Επενδυτή» ότι δεν πρόκειται να αναλάβει και το υπουργείο Εξωτερικών ! Γιατί άλλαξε γνώμη και προχώρησε σε ....αντισυμβατική διπλωματικά ενέργεια ;

Άλλο ένα ορμέμφυτο θέμα σχετικά με το υπουργείο Εξωτερικών είναι και η υπόλοιπη σύνθεση του, που θα μου επιτραπεί να την χαρακτηρίσω ως ... «αποδομητική» ενός τόσο κρίσιμου εθνικά χαρτοφυλακίου.

Ως αναπληρωτής υπουργός ορίστηκε ο κ. Δημήτρης Δρούτσας. Στην ουσία δηλαδή ορίζεται ένας άνθρωπος (αγνώστου πολιτικού και διπλωματικού στίγματος, εκτός από τον προκλητικό ρόλο του στην επιβολή του σχεδίου Ανάν), να εκπληρώσει και να φέρει εις πέρας υποθέσεις που αναλογούν σε έναν Υπουργό και δύο Υφυπουργούς !

Όλες αυτές οι κινήσεις του κ. Γ.Α.Παπανδρέου δείχνουν να αγνοούν προκλητικά και ορμέμφυτα, τους κανόνες της διπλωματικής σκακιέρας.
Φοβάμαι ότι ...η συντριβή ορθώνεται έξω από την πόρτα μας !!!

28 σχόλια:

  1. Πολίτη τι χρειάζονται υπουργοί και υφυπουργοί?
    Αφου θα δραστηριοποιηθεί ο μέγας Άλεξ Ράντος και cia!!!
    Ήδη πήρε την άτυπη θέση του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολίτη ο Γιωργάκης είναι κλασσικός παραλίας....θυμήσου τότε με τις φωτιές.....οπότε αν δεν έπαιρνε και το ΥΠΕΞ δεν θα μπορούσε να κάνει τα ταξιδάκια του.....Άλλωστε και τα εσωτερικά και τα εξωτερικά θα τα ρυθμίζουν άλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολιτική ΔΕΝ είναι η τέχνη του εφικτού κύριε...Νοτιοδυτικέ ΄Ανεμε.

    Πολιτική είναι η δαχείριση ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, τα οποία συμφέροντα διευκολύνει,προστατεύει, προωθεί και εξυπηρετεί γενικώτερα η πολιτική εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Na περιμένω αγαπητέ πολιτη και καμια κουβέντα για αυτό; ή δεν;


    Υπολογιστές από τους οποίους είχαν αφαιρεθεί οι σκληροί δίσκοι, οι «εγκέφαλοι» δηλαδή στους οποίους αποθηκεύονται όλα τα αρχεία, εγκαταλείφθηκαν στα περισσότερα υπουργικά γραφεία! Οι νέοι υπουργοί και οι συνεργάτες τους όχι μόνο δεν μπορούσαν να θέσουν στοιχειωδώς σε λειτουργία τα μηχανήματα, σε όποια γραφεία τα βρήκαν στη θέση τους, αλλά έχασαν και κάθε ελπίδα να ανακτήσουν απόρρητα στοιχεία, ώστε να έχουν εποπτεία της κατάστασης που παραλαμβάνουν. Κρούσματα διαγραφής αρχείων εντοπίστηκαν και στο Μέγαρο Μαξίμου. Η μεγαλύτερη καταστροφή αρχείων πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών. «Παρέλαβα ένα γυμνό υπουργείο. Πήραν ακόμη και τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών από το υπουργικό γραφείο!» ανέφερε σοκαρισμένος στο «Βήμα» ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. «Προσπαθώ να καταλάβω από τα χαρτιά τα έσοδα και τις δαπάνες. Δεν άφησαν τίποτε οργανωμένο. Το υπουργείο είναι απολύτως διαλυμένο, πρέπει να το ξαναχτίσουμε από την αρχή» συμπλήρωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών. Το γεγονός ότι δεν διαγράφηκαν απλώς κάποια στοιχεία αλλά ανοίχτηκαν οι υπολογιστές και αφαιρέθηκε από αυτούς το βασικό εξάρτημα της λειτουργίας τους εγείρει υποψίες στα στελέχη της νέας κυβέρνησης ότι υπήρξε συντονισμένη επιχείρηση με κεντρική εντολή για την καταστροφή στοιχείων στα γραφεία των υπουργών, των υφυπουργών και των ανώτατων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης. Σε ορισμένα υπουργεία σβήστηκαν από τους υπολογιστές ακόμη και οι κατάλογοι με τα εσωτερικά τηλέφωνα των κτιρίων, με αποτέλεσμα να γίνει περίπλοκη η συνεννόηση της πολιτικής ηγεσίας με τους διευθυντές και τους τομεάρχες. Σε άλλα, οι προηγούμενοι αποχώρησαν κυριολεκτικά μαζί και τις καρέκλες τους, οπότε προσετέθη ένα ακόμη πρόβλημα. Μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα, οι κούτες με τα έγγραφα και οι γλάστρες με τους φίκους φαντάζουν πταίσματα.

    Ε τσι σε λιγότερες από 24 ώρες η πολιτική κοσμιότητα των επίσημων τελετών έδωσε τη θέση της στην αγριότητα της πραγματικής πολιτικής. Ο κ. Παπακωνσταντίνου την έζησε από πρώτο χέρι όταν εν συνεχεία κάλεσε τους γενικούς γραμματείς να τον ενημερώσουν για την κατάσταση της οικονομίας. Οι κκ. Εμμ. Κοντοπυράκης , ΓΓ της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, και Ι. Σιδηρόπουλος , ΓΓ του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, προσήλθαν με σχεδόν άδειους φακέλους, απρόθυμοι να συνεργαστούν με τη νέα ηγεσία. Εξαίρεση αποτέλεσε η κυρία Ιουλία Αρμάγου, ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής, η οποία παρέδωσε έναν ικανοποιητικό φάκελο με στοιχεία για τον προϋπολογισμό.

    Αντίστοιχη κατάσταση αντιμετώπισαν και άλλοι υπουργοί. Στο υπουργείο Δικαιοσύνης οι συνεργάτες του κ. Χ. Καστανίδη ανακάλυψαν ότι σε ολόκληρο τον τρίτο όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία του υπουργού και του γενικού γραμματέα, είχαν σβηστεί από τη μνήμη των υπολογιστών όλα τα προγράμματα εφαρμογής.

    O ι υπολογιστές επί αρκετές ώρες ήταν άχρηστοι, ώσπου να κατορθώσουν να τους θέσουν ξανά σε λειτουργία οι τεχνικοί υπάλληλοι. Και πάλι όμως δεν μπόρεσαν να ανακτήσουν κρίσιμα αρχεία, με αποτέλεσμα ο υπουργός να βρίσκεται στο σκοτάδι για τις οικονομικές εκκρεμότητες του υπουργείου του.

    «Τabula rasa» θύμιζαν οι οθόνες των υπολογιστών και στο γραφείο της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας.

    Ούτε προγράμματα εφαρμογής ούτε Ιnternet και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για ενημέρωση από τα ηλεκτρονικά αρχεία του υπουργείου.

    Κατά τα άλλα, στο συγκεκριμένο υπουργείο έπαθαν σοκ από την πολυτέλεια των γραφείων, όπως ομολόγησε η υφυπουργός κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου. Το υπουργείο Παιδείας μπορεί να μοιράζει υπολογιστές στους μαθητές εισάγοντάς τους στην εποχή της τεχνολογίας, το ίδιο όμως επέστρεψε στην εποχή του χειρογράφου πασπαλισμένου με τη χλιδή της εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά να τα βλέπουν οι πατριώτες μου Μακεδόνες που με την ψήφο τους θα γίνουν το νότιο τμήμα της Βόρειας Μακεδονίας, κατά το Λομβέρδιο πιστεύω.
    ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακόμα δεν πρόλαβε να ορκιστεί καλά καλά η νέα κυβέρνηση και ξεκίνησες την αντιπολίτευση Πολίτης.

    Αρκετούς μήνες πριν είχες αναφέρει ότι στόχος του παρόντος ιστοχώρου είναι η αντιπολίτευση, με τη λογική ότι επιθυμείς -και πρέπει να επιθυμούμε ως πολίτες- μια καλύτερη εναλλακτική πρόταση.

    Αλλαξαν οι προσανατολισμοί σου Πολίτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφιερωμενο στον Ανωνυμο των 9:05....

    Οργισμένος μίλησε στόν Χατζηνικολάου στό real ο Παπαθανασίου για τη φωτογραφία-πρωτοσέλιδο στό σημερινό ΒΗΜΑ. ΟΠως είπε πρόκειται για το προσωπικό του γραφείο με τα προσωπικά του αντικείμενα (όχι υπηρεσιακά) το οποίο και όντως άδειασε....
    "Τί ήθελε ο κ. Παπακωνσταντίνου να τού αφήσω προσωπικά ενθύμια να μέ θυμάται?" είπε χαρακτηριστικά...

    "Επί πλέον είπε ότι η παράδοση - παραλαβή έγινε κανονικά ότι όλοι οι φάκελοι είναι στα υπηρεσιακά γραφεία και όλα τα στοιχεία χωρίς καμμία εξαίρεση στη διάθεση τών νέων υπουργών...
    Μόνο ένα λάπτοπ τής υπηρεσίας πήρα μαζί μου πού είχε μέσα προσωπικά δεδομένα και το οποίο θα αντικαταστήσω με άλλο καινούργιο επειδή τα στοιχεία δέν σβήνονται απο τον σκληρό είπε ο Παπαθανασίου...
    Γιά τό λάπτοπ αυτό είναι ενήμερος ο Παπακωνσταντίνου ο οποιος μάλιστα τού είπε αλλίμονο τί λές τώρα κλπ....
    Είπε ακόμα ότι κάποιοι συνεργάτες είναι ακόμα εκεί (ως μη ώφειλαν) και ενημερώνουν τούς συναδέλφους τους...
    Φαινόταν σέ έξαλλη κατάσταση και να τον πνίγει τό δίκιο με την αθλιότητα τής εφημερίδας όπως είπε......"

    Αλλωστε εξ'ιδιων κρινεται .

    Καλη σας μερα!
    Αφροδιτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλοι εσείς που κόπτεσθε για τους δίσκους που αφαιρέθηκαν από τα υπουργεία, το 2004 ενθυμήστε τι είχαν πει αντιστοίχως οι της ΝΔ; Κάτι ανάλογο μήπως; Συμπληρωμένο και με καρέκλες ή άλλον εξοπλισμό γραφείου που απουσίαζε;

    Αυτοί όλοι οι νέοι υπουργαίοι φαντάζομαι πόσο συγκλονισμένοι είναι...Τέτοια πράγματα δεν έχουν ξαναδεί! Ταπεινοί και σεμνοί καθώς είναι...Ιδίως η Διαμαντοπούλου, δεν το συζητώ...Αυτοί έφυγαν από τα υπουργεία όπου είχαν γαντζωθεί επί χρόνια και άφησαν πίσω τους ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ...

    Τι προπαγάνδα, τι υποκρισία είναι αυτή...Σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι λέω εγώ...Μοτίβα που επαναλαμβάνονται είναι η πολιτική μας ζωή...Εμ, γι' αυτό δεν αλλάζει τίποτα, αφού ίδιοι και απαράλλαχτοι παραμένουν και εμείς ως λαός...Εμετός μου έρχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ανώνυμε 8.26
    Οι συγκεκριμένοι τουλάχιστον βρήκαν τους υπουργούς εκεί να τους περιμένουν,καθώς και όλους τους υπαλλήλους, οι οποίοι όλη την ώρα χειροκροτούσαν.Οι προηγούμενοι, όταν πήγαν να παραλάβουν τα υπουργεία το 2004,εκτός του ότι δεν βρήκαν υπολογιστές,έπιπλα κτλ, δεν βρήκαν ούτε τους υπουργούς ούτε καν τους υπαλλήλους, που όφειλαν φυσικά να είναι στη θέση τους.Καθόλου περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι λίγο καιρό μετά, στις συνδικαλιστικές εκλογές των δημοσίων υπαλλήλων εντός των υπουργείων, υπήρξαν περιπτώσεις όπου η ΠΑΣΚ πήρε ποσοστό 93%!!!!!(Υπ. Εσωτερικών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πήγαν οι ηλίθιοι με γραμμή ότι θα παραλάβουν άδεια Υπουργεία και τους βγήκε μπουμερανγκ...

    Μήπως όμως είμαστε και εμείς τελικά ηλίθιοι που δεχτήκαμε οι Γ.Γραμματείς να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να έρθουν οι καινούργιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς ανώνυμο 9¨05

    Φωνάζουν οι κλέφτες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε 9¨05 Δεν λες καλύτερα στον Γ.Παπακωνσταντίνου να απολογηθεί για το σκάνδαλο Ζήμενς όταν ήταν στο Δ.Σ. του ΟΤΕ και να αφήσει τις σαχλαμάρες. Αν θυμάσαι εκείνη τη φωτογραφία στης Αυριανής με τον Μητσοτάκη τάχα μου ναζί την πλήρωσε ο Λαλιώτης (δηλ. το κόμμα)ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  13. Πως θα σας φαίνονταν ο Κ. Καραμανλής για πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ;!

    Δεν νομίζω ότι είναι ακραίο να σκεφτούμε ότι ως θεσμός η προεδρία είναι λογικό να αρχίσει με Έλληνα πρόεδρο, μιμούμενη την ιστορική εξέλιξη της Ευρώπης.

    Λέτε αυτός να είναι ο λόγος που βιάζεται να αποδεσμευτεί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελπίζω να ανασυνταχθούμε γρήγορα για να σώσουμε την πατρίδα μας από του ξετσίπωτους προδότες των εθνικών μας αξιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο καημένος ο ανώνυμος 9:05, έκανε απλά ένα copy paste από το site εφημερίδας του συγκροτήματος. Μην τον βαράτε. Γι'αυτό πληρώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άλλη μέρα-αφού είμαι κάτι ως... απότακτος στο επάγγελμα μου- θα πω την γνώμη μου για το τι πιστεύω ότι θα συμβεί.

    Έως τότε, ασχολίαστα, από το in.gr:

    "Για το Κυπριακό, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «θέλουμε μια ευρωπαϊκή λύση για μια ενιαία, επανενωμένη Κύπρο» και συμπλήρωσε: «Πρέπει να απελευθερώσουμε την Κύπρο από εξαρτήσεις από τις μητέρες πατρίδες, από στρατεύματα κατοχής, από διαιρέσεις και τείχη».

    Ευχαριστώ,
    παλιός φίλος του politis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  17. Πολίτη έχεις μάθει τίποτα για κάποιες εκπαιδεύσεις εργαζομένων που έγιναν ανήμερα των εκλογών στην Αθήνα και δεν άφησαν κανέναν να πάει να ψηφίσει ;

    Έχεις μάθει τίποτα για ολοκληρωμένο σχέδιο των επιχειρήσεων συγκοινωνιών να μποϋκοτάρουν τη μετακίνηση ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας ;

    Έχεις μάθει τίποτα για τα απίστευτα ποσά που ζητούσαν τα λεωφορεία όταν άκουγαν ότι επρόκειτο να μεταφέρουν κόσμο της ΝΔ και προσπάθησαν να τινάξουν στον αέρα τον εκλογικό προϋπολογισμό της ΝΔ ;

    Έχεις μάθει τίποτα για τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν με τα αεροπορικά εισιτήρια που έδωσε η ΝΔ σε ψηφοφόρους του εξωτερικού και οι οποίοι πήγαιναν στα αεροδρόμια και είχαν "χαθεί" οι καταστάσεις ;

    Δε μπορεί να μην έχεις ακούσει τίποτα.

    Κάποιοι πρέπει να ξέρουν και εκατομμύρια άλλοι πρέπει να μάθουν.

    Για να καταλαβαίνουν με ποιο τρόπο ήρθε το +10 κάποιοι που σφυρίζουν αδιάφορα και σαρδόνια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν είναι έτσι όπως τα λέει ο Παπαθανασίου θα πρέπει αύριο να βγούνε τα αντίστοιχα πρωτοσέλιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αρχισαν τις αθλιοτητες,πριν στεγνωσει το μελανι της ορκομωσιας.Ετσι,νομιζουν πως θα κυβερνησουν με εικονικη πραγματικοτητα και επικοινωνιακα τεχνασματα;Αν συνεχισουν στο ιδιο μοτο,θα καταντησουν σε λιγο,γραφικος θιασος,μαριονετες του Λαμπρακισταν και Μπομπολισταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε 9:05. Όταν φέυγει μία κυβέρνηση συμαζεύει τα ίχνη της.

    1. Τα τηλεφωνικά κέντρα όπως είναι γνωστό καταγράφουν μέχρι και τις 100 τελευταίες κλήσεις.
    2. Τα αρχεία των υπολογιστών και να διαγραφούν πάλι επανέρχονται με προγράμματα software. Εκτός αν είναι 7 επίπεδα κάτω.

    Αυτό είχε κάνει και το ΠΑΣΟΚ. Έσβησε τα ίχνη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ήδη η νέα κυβέρνηση άρχισε να κάνει τα πρώτα σκληρά μαρκαρίσματα...αλλά έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι την κόκκινη κάρτα....Για να δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΥΡΙΟΙ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΗΤΑΝ ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ...

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΤΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ...

    ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΣΑ ΕΝΝΟΩ...Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, Ο GEORGE...

    ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ....

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ...ΘΑ ΠΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ...ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΛΕΟΝ??ΔΕ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ??

    ΦΤΑΝΕΙ...

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπερα σε ολουσ τους αναγνωστες του μπλογκ.Μην λησμονειτε οτι το και ο δρακουμελ ο Μητσοτακης οταν εγινε κυβερνηση κρατησε το ΥΠΕΞ για την παρτη του και τα εκανε οπως τα εκανε με το σκορπιανο.πρωτα η εξυπηρετηση και μετα η πτωση.Αλλα στο πασοκ δεν βλεπω προς το παρον καποιον Σαμαρα να κανει το ιδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αντιγράφω και πάλι:


    Ναι, αποτελεί είδηση! Για πρώτη φορά δεν υπήρξαν παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας...
    ...κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Γιώργου Παπανδρέου, πρωθυπουργού και υπουργού των Εξωτερικών της Ελλάδας, στην άτυπη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη!
    Πραγματικά πρόκειται για είδηση, μιας και οι παραβιάσεις αποτελούσαν ρουτίνα όταν είχαμε επίσημη επίσκεψη Καραμανλή ή Ντόρας στην Τουρκία!
    Αναρτήθηκε από σίβυλλα στις Παρασκευή, Οκτώβριος 09, 2009


    Χωρίς σχόλια

    παλιός φίλος του politis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν ξέρω αν αυτό που ενοχλεί είναι η σύγκριση.
    Ο "καταλληλότερος" ανέλαβε το 2004 το Πολιτισμού και είχε το βαρύ φορτίο να βολευτεί η Τσέκου και το "παιντί" μπήκε μπροστά αναλαμβάνοντας το Εξωτερικών αποδεχόμενος το ότι "μάχιμοι είναι οι Στρατηγοί που πάνε στο μέτωπο, όχι στα γραφεία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα
    Πολύ σωστός ο προβληματισμός σου φίλε μου και η ανάλυση σου για την ¨περίεργη¨ προτίμηση του κ. Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εξωτερικών.
    Λυπάμαι βέβαια που ανακατεύτηκε με σχόλια για σκληρούς δίσκους και άλλα άσχετα.

    -----------------------------------------------
    Τους χαιρετισμούς μου στην φίλη Αφροδίτη
    και στον αγαπητό george που τον βλέπουμε σπανίως τελευταία:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ gnik
    Καλημέρα φίλε μου!
    Λόγω των ημερών όπως βλέπεις είμαι ελαστικός στα σχόλια :)
    Σιγά-σιγά θα ξαναμπούμε στην "ρότα μας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν είναι εποχή για ταξίδια δημοσίων σχέσεων. Είναι αδιανόητο ο πρωθυπουργός να μην επικεντρώνει τη δραστηριότητά του στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
    Με δεδομένο μάλιστα ότι το νέο οικονομικό επιτελείο είναι άπειρο και στερείται αναγνωρισιμότητας διεθνώς. Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου είχε επικαλεστεί το δικό του κύρος και τις επαφές του με τους κ. Αλμούνια και Τρισέ.
    Τώρα τρέχει στη βαλκανική συνάντηση των ΥΠΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή