Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Μακριά από "Επικοινωνιακές" και "Συμβολικές" ενέργειες.


Όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Κλασσικό ρητό που καθώς φαίνεται δεν το γνωρίζει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία … βιάστηκε και έσπευσε να κάνει δήλωση για την παραίτηση Σουφλιά, πριν ακόμα και από τον κ. Κώστα Καραμανλή !

Τέτοιες συμπεριφορές σώφρον θα ήταν να τις αποφεύγει η πρώην υπουργός εξωτερικών, τονίζουν στελέχη της ΝΔ, καθώς ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ το συνέδριο πρόεδρος του κόμματος παραμένει ο Κώστας Καραμανλής.

Αυτό που προέχει αυτή την στιγμή για την ΝΔ , τονίζουν, είναι η αποφυγή της έντονης-όσο το δυνατόν- εσωστρέφειας, των αρχηγικών επιδείξεων και των συμπεριφορών που εκτός του ότι προσβάλουν τον σημερινό πρόεδρο της παράταξης, κρύβουν τον κίνδυνο έναρξης ανταποδοτικών και επικίνδυνων τελικά ενεργειών από τους υπολοίπους επίδοξους διεκδικητές της ψήφου των συνέδρων.

Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο λαϊκό δημοκρατικό κόμμα , με καταστατικές αρχές και σαφείς προσδιοριζόμενες αξίες. Βασικός κανόνας όπως καθορίζεται με σαφήνεια στο καταστατικό της είναι η δημοκρατική και ιεραρχική οργάνωση και λειτουργία του Κόμματος, με ιδιαίτερες επισημάνσεις στους κανόνες δεοντολογίας.

Καλό θα ήταν λοιπόν, επισημαίνουν τα ίδια στελέχη, παρόμοιες "επικοινωνιακές" και "συμβολικές" ενέργειες να αποφεύγονται όχι μόνο από την κ. Μπακογιάννη , αλλά και απ` οποιοδήποτε έχει την φιλοδοξία να διεκδικήσει την αρχηγία της ΝΔ.

Ας κυριαρχήσει η σεμνότητα λόγων και έργων. Αυτό που πρεσβεύει προσωπικά ο Κώστας Καραμανλής . Αυτό που δεν τηρήθηκε από κάποιους που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του. Αυτό που ΑΠΑΙΤΕΙ η πληγωμένη βάση της ΝΔ.

Τονίζουν δε ότι μέχρι το συνέδριο αλλά και κατά την διάρκεια αυτού , ΟΛΟΙ θα αξιολογούνται διαρκώς. Αυτό, καλό θα ήταν να μην διαφεύγει από κανέναν.

65 σχόλια:

  1. Αν στερέψουν οι καραμανλικοί, τότε μόνον θα βγεί η Ντόρα! Είναι ξύπνια και ίσως καταλαβαίνειότι ίσως δεν της συγχωρήσουν αυτό που φώναξε η ΟΝΝΕΔ- το οποίο εγώ αδυνατώ να το πιστέψω: Οτι έσπρωξε αρκετους ΝΔτες να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Το τελευταίο πήρε το 50% των ψήφων στην Ευρυτανία! Θα τρίζουν τα κόκκαλα του αξέχαστου Μπακογιάννη....... Γι΄αυτό ας μην δείχνει τη λαιμαργία της για την εξουσία. Εγώ θα την συμβούλευα ίσως να παραιτηθεί επ΄ολίγον και ξανά να διεκδικήσει (το αναμφισβήτητο)δικαίωμά της για την αρχηγία της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί θεωρείς σίγουρη την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη πολίτη?
    Για να περιμένουμε.Εδώ ο Κ. Λιάπης μίλησε ξεκάθαρα για δύο Ηρακλειδείς του στέμματος. Όχι για έναν(ο οποίος μας αποχαιρέτησε και καλά έκαμε).
    Όσο για την δήλωση , ναι η κ. Μπακογιάννη βιάστηκε με το να προηγηθεί του κ. Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη ρε ανώνυμε 9:09, τι τους πέρασες του Νεοδημοκράτες για να τους "σπρώξει" κάποιος να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ; Άβουλα όντα, σαν αυτούς που έβαλαν στη Βουλή την Άννα Νταράλα και το Γιάννη Βούρο, τον σεΖΗΜΕΝΣμένο Κώστα Γείτονα και τα ανδρεϊκά απομεινάρια Θανάση Τσούρα και Μιλτιάδη Παπαϊωάννου; Οι Νεοδημοκράτες που δεν γούσταραν, δεν πήγαν να ψηφίσουν, απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ ο Ψωμιάδης ανακοινώνει μέσω πρωινής εκπομπής στην τηλεόραση την υποψηφιότητα του. Θα τρελαθούμε;
    Ας σοβαρευτούν επιτέλους! Υπάρχουν κομματικά όργανα και καταστατικό. Η κάθε υποψηφιότητα θα πρέπει να υποβάλετε στις προσεχείς 20 περίπου ημέρες στα κομματικά όργανα.
    Μετά μπορούν να βγαίνουν στην τηλεόραση και να λένε ότι επιθυμούν.
    Αλλά δεν είναι δυνατόν να έχουμε καταστήσει τις πρωινές εκπομπές των νταβατζήδων, βήμα ανακοινώσεων υποψηφιοτήτων πριν αυτές υποβληθούν στα αρμόδια κομματικά όργανα.
    Λίγη σοβαρότητα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kalo einai na perimenoume i istoria exei apodeijei oti oloi oi megaloi igetes amfisbitithikan prin epanelthoun anagnorismenoi apo olous gia na oloklirosoun to ergo pou afisan sti mesi kai na figoun apo ti skini telika me pliri anagnorisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και γιατι ενα στελεχος του κομματος δεν μπορει να κανει δηλωση αποχαιρετισμου για ενα αλλο στελεχος που αποχωρει απο την πολιτικη;
    Τι περιεργος κανονας ειναι αυτος;
    Δηλαδη τελειωνει μια πολιτικη καρριερα 35 ετων και δεν μπορει ενας συναδελφος του να πει δυο λογια επαινετικα αλλα πρεπει να περιμενει να μιλησει πρωτα ο αρχηγος;
    Αυτο λεγεται φιλελευθερο κομμα με λογοκρισια για απλα πραγματα οπως o αποχαιρετισμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 9.09
    Aλλο οι φημες και αλλο η πραγματικοτητα.
    Εδω εμφανιζονται ως υποψηφιοι αρχηγοι ανθρωποι που εριξαν πραγματικα κυβερνηση της ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Astous 9.59 na ektethoun. Ego exo aganaktisi. Tora tha fanoun kai orismenoi alloi logoi giati xasame tis ekloges, kai afisame, oloi mazi na tapinothi aftos o spoudaios anthropos pou itan igetis mas. Apo Kyriaki to vrady oli i vasi, kai oli i neolaia tou kommatos fonazi mono Karamanli.
    Kala ekane kai paratithike o Souflias, simera apaitoume k to idio na kanei kai o Pavlopoulos.
    As meinoun oi aksoi.
    Giati emeis oi ligoi pou meiname kai akoma stirizoume afto to komma, tha arxisoume na petame pros alla kommata.
    Gia mazeftite ligaki... to mono pou kanete eine na dinete trofi sta troptika MME na exoun na mas xlevazoun gia mines. ELEOS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θλίψη:
    Οί άσπονδοι φίλοι (ΜΜΕ)τού απελθόντος Καραμανλή, χορεύουν, ηδονιζόμενοι, πάνω στό πτώμα τής ΝΔ, μέ τήν ευγενική συμμετοχή "στελεχών" τού πτώματος, πού στριμωγμένα δυό-δυό στά τηλεπαράθυρα τών κακών (?) νταβατζήδων, "αναλύουν" τά αίτια, κατηγορούν αλλήλους, ...προτείνουν θεραπείες, διασκεδάζοντας τούς συναδέλφους τους τού ΠΑΣΟΚ καί αποδεικνύοντας τήν πολιτική γραφικότητα καί ανεπάρκειά τους.
    Υστατη κατάντια.

    Τελικά κάποιοι επιδίωξαν καί πέτυχαν γιά τά επόμενα 1-2 χρόνια, όχι μόνο ένα πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ, αλλά καί μιά παραπαίουσα ΝΔ, χωρίς προοπτική καί διάθεση αντιπολίτευσης.
    Γιατί άραγε?

    Εύχομαι ειλικρινά γιά τό καλό όλων, ο Παπανδρέου νά διαψεύσει τίς αρνητικές προβλέψεις γιά τίς προθέσεις του.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πες καλυτερα δεν υποστηριζω δεν γουσταρω την Ντορα και ασε τα δεν ηταν ορθο ...
    φιλε δεν μας πειθεις...

    αν καποιος επρεπε να τοποθετηθει μετα την παραιτηση Καραμανλη, αυτος/η ειναι η Ντορα ...
    σας αρεσει η οχι....
    αντε καλημερα συναγωνιστες
    και βαλτε το μυαλο σας να δουλεψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Δημήτριος ο Ταξιδεύτης

    Παραίτηση Καραμανλή δεν υπάρχει φίλε!
    Δήλωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει και ξεκίνησε τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό της ΝΔ.
    ΣΗΜΕΡΑ ακόμα ο Κώστας Καραμανλής είναι Πρόεδρος της ΝΔ.
    Είτε το θέλουν μερικοί, είτε όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΊΛΟΙ ΜΟΥ ένα είναι το θέμα και το point:το Κέντρο βγάζει κυβερνήσεις. Μη μιζεριάζουμε λοιπόν και ας κοιτάξουμε μπροστά, αυτή την ώρα μόνο η Ντόρα περνά σε όλη την κοινωνία γιατί είναι και η μόνη Κεντρώα. Άξια είναι, εργατική είναι, γάτα είναι, και τελικά γιατί να μη κάνει και Η ΝΔ την έκπληξη και να βγάλει γυναίκα αρχηγό!!! Ντόρα λοιπόν. Είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ύβρις: Σήμερα ορκίστηκε στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου Τριάδος ο Mr.Geoffrey-Γιώργος Παπανδρέου.Τί κατάντημα για τον ελληνικό Λαό!

    Χτες στην Ανατροπή του Πρετεντέρη , τα σκουπίδια της ΝΔ κάνανε τον Μπόμπολα τρισευτυχισμένο με τιςένθεν κακείθεν ανοησίες και "κριτικές για την ήττα" που εκτοξεύανε. Τεκμηριώσανε πλήρως γιατί οι νεοδημοκράτες τους στείλανε στα τάρταρα.

    Τέλος, ίσως αυτή η βαριά ήττα αποδειχθεί θεραπευτικό σοκ για τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη. Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. kalimera s olous :)
    eimai ki ego tis apopsis oti i ka bakogianni kala tha kanei na min proeksoflei oute na ekviazei tin krisi ton neodimokraton...

    apo kei kai pera, i tapeini mou aporia ehei os eksis: pote epitelous tha protaksoume tin aksiokratia os vasiko kritirio epilogon ki apofaseon? eho VARETHEI na akouo epi MISO AIONA, kai vale, ta onomata "karamanlis",
    "mitsotakis", " "papandreou" ....

    kai tora ti egine? o "karamanlis", (kai) me ti voitheia tou "mitsotaki" epanefere ton "papandreou"....

    ti egine re paidia? ergolavia tin ehete ti dei ti douleia, i oikogeneiako horafi sto ksylokastro???

    PARTE TO HABAAAAAAAAAAAAARI kk "igetes" elew fatrias: i ypomoni mas ehei piasei kokkino kai meionetai syneheia....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. FILE 11:07 I MEGALI PLIOPCHIFIA AUTHS TIS PARATAJHS MALLON THELEI TON KOSTA KARAMANLH NA SINEXISEI NA EINAI STO TIMONI TIS PARATAJIS KAI META TO SINEDRIO KAI NA EINAI AUTOS POU THA FEREI KAI PALI TIN NEA DIMOKRATIA STIN DIAKIBERNISI TOU TOPOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τώρα,
    αυτός ο Π. Ψωμιάδης τι θέλει;
    Πλάκα μας κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στον κάλαθο τών αχρήστων !!! Συγνώμη για την άσχετη ανάρτηση μου στο post ... αλλά δεν άντεξα, ΕΛΕΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ωριμοτητα και σοβαρότητα χρειαζεται η παράταξη τώρα. Μην κάνουμε τα καραγκιοζιλίκια του ΠΑΣΟΚ. Να δείξουμε πως λειτουργεί ένα Δημοκρατικό κόμμα (σε όλες τις αλλαγές των Προέδρων του κόμματος πάντα υπήρχε παρασκήνιο αλλά πάντα είμασταν σοβαροί).
    Ασχετο: Κοίταζα τα αποτελέσματα των εκλογών και διαπίστωσα ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε ακριβώς τους ίδιους - σε αριθμό - ψήφους που είχε πάρει το 2004, ενώ η Νέα Δημοκρατία έχασε πάνω από 1 εκατομμύριο ψήφους. Απίστευτο και όμως αληθινό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ ένα κατάλαβα. ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λαλιστατη η κορη του Μητσοτακη.Θα ηθελα να ηταν το ιδιο και στην περιπτωση Καραβελλα και το τελεξ που εκοβε βολτες στο υπουργειο εξωτερικων μεχρι να το προωθησει η Ντορα.
    Λαλιστατη αλλα οποιος λεει πολλα επομενο ειναι να ξεχναει να πληρωνει εξοπλισμους γραφειου απο την Μιεζενς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος είπε...

    Καλά όλα αυτά αλλά όσο αφορά τη Ντόρα μην ξεχνάμε την πορεία της. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τις άλλες υποψηφιότητες. Θεωρώντας φαιδρή την υποψηφιότητα του Ψωμιάδη, δεν ασχολούμαι καν με αυτή θα ήθελα να σημειώσω ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι στην πρώτη ευκαιρία είχαν προδόσει το κόμμα της ΝΔ βάζοντας πάνω από όλα το προσωπικό τους συμφέρον και πάθος για αρχηγία. Ίδρυσαν δικό τους κόμμα ή πολιτικό σχηματισμό εμφάνισαν τα διοικητικά τους προσόντα και απέτυχαν. Αντιθέτως η κ. Μπακογιάννη ουδέποτε πρόδωσε τη ΝΔ, έμεινε σε αυτήν ακόμα και σε δύσκολες εποχές και υποστήριξε την κομματική γραμμή ακόμα και αν, πιθανόν, δεν συμφωνούσε. Την είδαμε να διοικεί το μεγαλύτερο δήμο της χώρας, όχι φορώντας μπλεϊζερ και βάζοντας καγκελάκια αλλά μεταμορφώνοντας την βρόμικη και παρατειμένη πρωτεύουσα σε μία λαμπερή και αξιοζήλευτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, σε μία καταξιωμένη ολυμπιακή πόλη. Είδαμε να έχει δυνατότητες να επιλέγει άξιους συνεργάτες καθώς όχι μόνο δεν έχει ακουστεί τίποτα για τους συνεργάτες της αλλά χαίρουν αποδοχής από κομματικούς και εξωκομματικούς φίλους και αντιπάλους. Επίσης μήπως είναι άδικο να την ταυτίζουμε με τον πρώην πρωθυπουργό; Ξεχνάμε ότι πέρα από κόρη του Μητσοτάκη είναι και γυναίκα, υπήρξε γυναίκα του Μπακογιάννη; Ενός από τους πιο φερέλπιδες πολιτικούς, με αγώνες για τον τόπο και τη δημοκρατία που "ενόχλησε" προφανώς κάποιους με τη δυναμική του πολιτική φυσιογνωμία; μήπως ξεχνάμε ότι η κ. Μπακογιάννη ήταν η μόνη γόνος πολιτικής οικογένειας που δεν δίστασε να διαχωρίσει τη στάση της από τον "Πατριάρχη" της οικογενείεας, όταν έκρινε πως το συμφέρον του τόπου είναι διαφορετικό από ότι πίστευε ο επίτιμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μόνο η Ν Μ έχει τη δυνατότητα να δώσει ένα σύγχρονο όραμα στους Έλληνες πολίτες.Με την οικονομική κρίση που δεν μπορεί με τίποτα να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προβάλλει η ΝΔ ένα φιλελεύθερο ριζισπαστικό οικονομικό πρόγραμμα. Η Ντόρα έχει αποδείξει ότι είναι έξυπνη κι οργανωτική γυναίκα, ούτε κατά διάνοια μπορεί να συγκριθεί με τον ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Den se katalaveno 3:29

    Pos tolmas kai esy, kai oi ipolipoi na sizitate gia to pios eine katalilos, kai pios oxi... Politiki dialeksi kanete edo? Exoume akoma arxigo. I mipos oloi ksexasate to onoma tou. Den m'endiaferei ti leei o Psomiadis, kai o kathe tyxaios.... gia afta palevoume oloi? Gia to aksioma? Dropi sas.
    Dropi se olous sas. Katalaveno giati xasame. Den leitourgite thesmika katholoy, kai me aksioprepeia. Den ispraksate tipota apo ton Karamanli kai ola afta pou andiprosopevi. Ego mborei na eime mia apli foni, ena tipota se aftin tin selida, kai eseis oli xomeni kai madromeni sto komma me tis komatikes sas kartes... alla emeis oi apli polites apofasizoume! Kai oxi mono eseis!
    Thes Dora..... e... tha dosoume sto PASOK alla 20 xronia me afto to trop, kai tha ftasoume ton Xeri-Xeri sto 25%. Gia onoma tou theou! Xazogelao me tin skepsi kai mono.
    Dora, Styllianidis, Spyliotopoulos, Avramopoulos akoma kai o Samaras den kanoun mia mbrosta apo sto kyros tou Karamanli.
    Ekei prepei na piesoume. Eseis apo tin vasi mesa, kai emeis i neolaia apo ekso. Mazi san grothia.
    Emeis ton pikraname, oxi aftos emas. Emeis den milisame, den palepsame mazi tou. Kai akoma pio poly oloi afti pou dilonoun etoimi simera na analavoun to timoni tis parataksis. Kai oloi afti pou eminan ekso apo tin Vouli, kala kanane kai meinane. Dropi tous, afto exo na po mono.
    Oloi sto plaei tou Karamanli, exete xrono na to analisete sto sinedrio. Exete xrono na sfaxtite ekei gia tis arxigies kai tis theseis.... edo oxi. Edo milaei o aplos politis, san kai emena, giati eine o monos topos pou mboro kai ego na akousto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. eimai karamanlikos oso den paei epeidi omos oi karamnlides me ti nea dimokratia einai ena kai to auto an apo to sinedrio bgei arxigos i ntora tha tin stirijo gia to kalo tis paratajis pou idrise o etnarxis mas gia to kalo tou topou kai gia tin protoporia pou exei i nea dimokratia giati na min eimaste emeis autoi pou tha exoun tin proti ginaika prothipourgo?an omos bgei kapoios allos tote protrepo olous na kanoun to idio stirizontas ton emeis oi karamanlikoi den mas epitrepetai alloi epilogi giati egiitis tis enotitas tou kommatos einai o idios o KOSTAS o KARAMANLHS kai den mporoume na ton prodosoume oute sti sigkekrimmeni epilogi pou ekane

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έχουμε ξεχάσει ορισμένα βασικά πράγματα:

    1. Καταφέραμε το μικρότερο ποσοστό στην ιστορία μας!!! 33,5% Ακόμα και ο Ράλλης πέτυχε 36% απέναντι στο τσουνάμι που λεγόταν Ανδρέας Παπανδρέου.

    2. Ο Καραμανλής ως σοβαρός άνθρωπος που είναι παραιτήθηκε την Κυριακή το βράδυ. Πήρε ένα τεράστιο προσωπικό ρίσκο και δυστυχώς δεν του βγήκε. Η ήττα ήταν απίστευτη! Πρωτόγνωρη!

    3. Καλούμαστε να εκλέξουμε και να στηρίξουμε αρχηγό μόλις ένα βήμα πριν την οριστική κατάρρευση και διάλυση της Ν.Δ. Ένα βήμα πιο κάτω και παύουμε να είμαστε κόμμα εξουσίας. Θα ερχόμαστε στην Κυβέρνηση κάθε 12 χρόνια για λίγο μέχρι να ξεκουραστούν οι Πασόκοι...

    4. Καλό είναι να εκλέξουμε έναν αρχηγό που είναι Ν.Δ. Όχι συνεργαζόμενος ή περαστικός ή "έρχομαι - φεύγω". Κάποιον που ήταν εδώ και στις νίκες και στις ήττες. Και κάποιον που στήριξε τον Καραμανλή όχι γιατί δεν είχε άλλη επιλογή αλλά γιατί ήταν στέλεχος της Ν.Δ. και μόνο της Ν.Δ.

    Να μην τρελαθούμε λοιπόν... Αν ο Καραμανλής είχε χάσει φυσιολογικά με 3-4 μονάδες θα ήταν αρχηγός και πάλι μόνο και μόνο για διαψεύσει όσους έλεγαν ότι βαρέθηκε και φεύγει.

    Όμως με 10 μονάδες διαφορά... έκανε ότι και ο κάθε σοβαρός άνθρωπος. Θα είναι πάντα εγγυητής της ενότητας της Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τα πράγματα είναι απλά: Χωρίς να υποτιμώ την αξία ενός στελέχους όπως η Ντόρα, εάν αυτή τη στιγμή αναλάβει ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ τη Νέα Δημοκρατία ΠΛΗΝ του Καραμανλή οι μισοί Νεοδημοκράτες θα πάνε στο ΛΑΟΣ. Όποιος κι αν είναι ο επόμενος αρχηγός. Ο Καραμανλής - καλώς ή κακώς - αυτή τη στιγμή εγγυάται την ενότητα. Και ΜΟΝΟ γι΄αυτό το λόγο ΔΕΝ πρέπει να φύγει. Τουλάχιστον ΟΧΙ ΑΚΟΜΗ. Οι εξελίξεις ΤΡΕΧΟΥΝ. Ο άλλος καταργεί το ΥΜΑΘ. Ως παράταξη, έχουμε χρόνο για εσωστρέφεια; Νομίζω ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ότι και να λέτε παιδιά, η βάση της Ν.Δ. την Ντόρα δεν θέλει να την βλέπει. Αν τώρα καταφέρει να γίνει αρχηγός, ο Καρατζαφέρης θα φθάσει το 25% και η Ν.Δ. θα πατώσει.
    Ο μόνος που μπορεί να φθάσει σε υψηλά ποσοστά το κόμμα και να διαλύσει και το ΛΑΟΣ είναι μόνο ο Αντώνης Σαμαράς.
    Τον θέλει η βάση και σε διάφορες ψηφοφορίες που γίνονται σαρώνει!!!
    (η κυρία δεν είσηγήθηκε στον Καραμανλή μαζί με τον Σουφλιά εκλογές?)

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ political.ad
    Ελπίζω να μην εννοείς την Ντόρα!
    Γιατί ΜΟΝΟ σ` αυτή την περίπτωση θα κάνουμε να ξαναδούμε την ΝΔ πρώτο κόμμα .
    Για να σου εξηγήσω το "ΜΟΝΟ" θα σου πω μοναχά ότι το Καραμανλικό μπλοκ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ!!!!
    Και πληρώνει με ΤΟ ΙΔΙΟ νόμισμα!!
    Αν καταλαβαίνεις...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κυβέρβηση Μητσοτάκη 93 : Δηλαδή εάν πήγαινε σε εκλογές, θα τις κέρδιζε; Έσωσε την οικονομία Αλλά ας θυμηθούμε και τον ίδιο το Μητσοτάκη. Τι έλεγε για το Καραμανλή το 77. Ποιός ήταν ο βίος και η πολιτική του ιστορία; Ας θυμηθούμε γιατί έφυγε ο Σαμαράς . Τουλάχιστον αναγνώρισε το σφάλμα του. Σήμερα η ΝΔ ψάχνει για ΗΓΕΤΗ, πραγματικό ηγέτη που μπορεί να πάρει τα γκέμια και να οδηγήσει την άμαξα. Να οδηγήσει την Ελλάδα, να εμπνέυσει τον Έλληνα, να ενώσει, όχι να εργάζεται για την δημιουργία ομαδούλων για να ελέγχει το κόμμα. Ένα ΗΓΕΤΗ που θα σέβεται τη δύναμη που του εμπιστευόμαστε, τη δική μας δύναμη. Όχι κάποιον που μας ξεχνάει όταν ανέβει στο κάρρο Άλλωστε, το κόμμα είμαστε εμείς και μόνο εμείς και όχι οι κάθε λογής καρεκλοκένταυροι που ξεχνούν εμάς που τους αναδεικνύουμε βουλευτές. Τους στέλνουμε στη Βουλή για να υποστηρίξουν τις ελπίδες μας όχι το μέλλον τους και το μέλλον των οικογενειών τους και των φατριών που δημιουργούν. Εμείς είμαστε και εμείς έχουμε την δύναμη, εμείς παλεύουμε στο καθημερινό μοχθο και στα καφενεία, εμείς δεχόμαστε τις λοιδορίες . Αυτοί είναι υπάλληλοί μας, εντολοδόχοι μας , όχι αφεντικά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Συμπληρωματικό και επεξηγηματικό.
    Όταν εννοώ Καραμανλικό μπλοκ φυσικά εννοώ τους ψηφοφόρους του Καραμανλή και όχι τα στελέχη.
    Αυτών η ψήφος μετράει. Αυτοί λοιπόν κατάλαβαν πολύ καλά τι έγινε και θα πληρώσουν με το ίδιο Νόμισμα.
    Για αυτό λέω ότι η εκλογή της Ντόρας θα παγιώσει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η ΝΔ ΘΕΛΕΙ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΘΑ:

    * ΕΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
    * ΔΩΣΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ
    * ΔΩΣΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
    * ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΑ "ΟΡΙΑ" ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

    ΝΤΟΡΑ! ΞΕΚΑΘΑΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κανένας δεν μπορεί να καταξιωθεί ως ΗΓΕΤΗΣ εάν δεν σέβεται τη θέληση του κόσμου της ΝΔ

    Το κόμμα πρέπει να οργανωθεί στα πρότυπα του Αβέρωφ. Να διαλυθούν οι κομματάρχες και οι παρεούλες που αυτοανακυρρήσσονται σε εθνοπατέρες.

    Οι Τοπικές και Νομαρχιακές επιτροπές να αποκτήσουν την αξία και σημασία και δύναμη που πρέπει να έχουν ως περιφεριακές αντιπροσωπευτικές οργανώσεις.

    Οι βουλευτές θα πρέπει να καταλάβουν οτι τα κινητά τους τα πληρώνουμε για να λειτουργούν, να μη πώ αποκλειστικά και μόνο για να δέχονται κλήσεις και αιτήματα. Για αυτό τους εκλέξαμε, να δουλέψουν για μας όχι για πάρτη τους. Διαφορετικά, να τους περιμένουμε με σανίδα βρεγμένη και την ερώτηση "Τι έκανες για μας μέχρι σήμερα" , αν δεν απαντούν, να τρώνε ένα καφτάνι ξύλο για την τιμωρία τους.

    Εμείς θα πρέπει να ενωθούμε, να παρακολουθούμε, να αποτρέψουμε τη δημιουργία κομματικού κράτους, τις διώξεις των ΝΔ των, να καταγράφουμε κάθε παρανομία (ηθική αλλά και νόμιμη)

    και άλλα πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΜΑΖΕΨΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΕΛΕΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. liberalserres
    Εγώ που δεν είμαι liberal αλλά ένας απλός Έλληνας ψηφοφόρος που αγαπά την Ελλάδα και που έχει ψηφίσει κόμματα σχεδόν από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα (εκτός ΣΥΝ) γιατί να ψηφίσω Ντόρα όταν κοσμοπολιτικό διεθνισμό (και ίσως καλύτερα ως πιο original) πρεσβεύει ο Γιώργος; Οι συντηρητικοί διεθνώς αποτελούν την έκφραση του πιο πατριωτικού τμήματος της κοινωνίας. Μόνο στην Ελλάδα οι συντηρητικοί ντρέπονται να δηλώνουν πατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πολίτη, σε παρακαλώ, γράψε αύριο για την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου και την εξαφάνιση των "Θρησκευμάτων" από το Υπουργείο Παιδείας... Μπράβο στον Τζέφρυ, αλλά ΚΥΡΙΩΣ μπράβο στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού που τον ψήφισε...Πολλά μπράβο...Άντε με το καλό η κατάργηση των Εθνικών Εορτών, η αφαίρεση του σταυρού απότη σημαία, η παράδοση της Μακεδονίας στους συμμορίτες Σκοπιανούς, του Αιγαίου στους Τούρκους και έχει ο Θεός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΝΔ
    ΝΤΟΡΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΧΙ
    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ...
    ΚΥΠΡΟΣ ΣΚΟΠΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο Καραμανλής σαν ηγέτης απέτυχε. Απέτυχε στο α στηρίξει την παράταξη όταν αυτή το ήθελε. Στα πέντε χρόνια διακυβέρνησής του φούντωσε η κρατική διαφθορά, εδραιώθηκε η κρατική αναλγησία που είχε ανδρωθεί επί ΠΑΣΟΚ, μειώθηκαν μισθοί πολλών εργαζομένων, όχι λόγω πληθωρισμού αλλά πραγματικά, θεσμοθετήθηκαν φοροαπαλαγές και χαρίστηκαν χρέη στους προύχωντες και απέτυχε στο εκσυγχρονισμό της άμυνας, όντας δέσμιος συμφερόντων κα εσοκομματικών βαρόνων. Δεν θα μας φέρει η Ντόρα την νίκη αλλά η αυτοκριτική και η κατανόηση των προβλημάτων και αδυναμιών που είχαμε ως κυβέρνηση. Στην παρούσα φάση μόνο Ντόρα θα μπορέσει και έχει τη δύναμη να ανασυντάξει την παράταξη. Γιατί η Ντόρα είναι η μόνη σταθερή και συνετή δύναμη. Ναι η ΝΔ έχει αρχηγό αλλά ο ίδιος ζήτησε από το κόμμα την αντικατάστασή του αλλά και ο ίδιος ο λαός του έδειξε την πόρτα για την αδναμία το να κυβερνήσει. Η Ντόρα δεν φέρνει δώρα φέρνει δύναμη σοβαρότητα και πίστη στο κόμμα και τις αξίες του. Ας πάψουμε να ταυτίζουμε την Ντόρα με τα λάθη του πατέρα της. Έχει δική της ιστορία και έχει αποδείξει ποια είνα και πόσα πολλά μπορεί να προσφέρει.(3:29)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αχ και παλι Αχ, τους αφισες να σαρωνουν. Δεν βλεπω καποιον που θα μπορεσει να κρατισει τα ηνια. Θα γονατισει οπως συνηθως ο ελληνας και θα παρακαλαει να γυρισει πισω ο Κ.Κ. τι ειχες Γιαννη τι ειχα παντα. Αργουμε να δουμε καθαρα. Δεν κοιταμε το μετα μερικα χρονια αλλα το τωρα. Τωρα ας πορευθει ο ΓΑΠ κατα το ZOG. ΕΙΔΟΜΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 1.06
    Τι δεν άντεξες;
    Ο μεγας Κ. Καρμανλής το ειχε για πολλά χρόνια
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.

    Ο Α. Παπανδρέου το έκανε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ.

    Δέν αλλάζει όνομα , απλά γίνεται γραμματεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το περιβάλλον είναι πιο σημαντικό από τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, τη ΘΡΑΚΗ και το ΑΙΓΑΙΟ!

    Φάτε τα τώρα νεοέλληνες.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πρεπει να κυταξουμε τι χρειαζεται η Ελλαδα ειδικα σημερα και μετα να φτιαξουμε το προφιλ του αρχηγου της ΝΔ ωστε να επιλεχθη ο καλλιτερος.
    Ο στοχος δεν ειναι να ανεβει παση θυσια η ΝΔ στην κυβερνηση αν ειναι η ΝΔ παραλλαγη του ΠΑΣΟΚ.
    Πιστευω οτι ο αρχηγος πρεπει να ειναι εναρετος δηλαδη ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΜΙΖΕΣ,Πατριωτης,πιστος στην Χριστιανικη παραδοση της Ελλαδος και οξυδερκης με οραμα για μια παιδεια που θα φερνει τους νεους σε επαφη με το τι πραγματικα διδαξαν οι προγονοι μας στην ανθρωποτητα,και να καταλαβουν οτι αρχαια φιλοσοφια ηταν πολυ κοντα στον πραγματικο Χριστιανισμο.
    Ολα αυτα δειχνουν Κ.Καραμανλη,και πρεπει να πιεσθει για να δεχθει.Αλλοιως Αντ.Σαμαρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. An itan epi tis ousias pistos sti Xristianiki paradosi tha eprepe na itan kai tapeinos kai oxi kokoraki... Xristianiki thriskeia den einai mono o stavros kai to keraki stin eksousia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @6:22

    Νομίζω ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι η Παράταξη είναι ένα βήμα πριν την απαξίωση και την διάλυση. Κόμμα εξουσίας του 33,5% δεν υπάρχει...

    500.000 ψηφοφόροι μας του 2004 δεν ήρθαν να ψηφίσουν το 2007 και το 2009.

    Κάποιος πρέπει να τους μαζέψει πίσω όλους αυτούς.

    Τώρα το αν το καταφέρει η Ντόρα δεν ξέρω. Αλλά από τους 3 υποψήφιους συμφωνώ ότι είναι η μόνη που ήταν εδώ στην Ν.Δ. και το 1933 και το 1996 και το 2000 και το 2004.

    Ειδικά στην περίοδο που ήταν ο Καραμανλής Αρχηγός, τον στήριξε σοβαρά και σε όλες τις μεγάλες αποφάσεις του. Τίμια και ειλικρινά. Άλλοι έφτιαχναν δικά τους κόμματα...

    Ο Καραμανλής με την γενναία του απόφαση παραμένει ο εγγυητής της ενότητας του κόμματος. Μακάρι να ήταν στις κάλπες αυτοί οι 500.000 που δεν ήθελαν να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και τότε όχι μόνο ο Καραμανλής θα ήταν ακόμα Αρχηγός αλλά ίσως και Πρωθυπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κυριοι.
    η ΝΔ καλειται να λυσει στο εσωτερικο της,το πολιτικο προβλημα της μεταπολιτευτικης ελλαδας.πρεπει να αποφασισει τι θα κρατησει και τι θα αφησει,για ακομα μια φορα η μελετη της ιστοριας του τοπου θα αποδειχθει χρησιμοτατη.

    1.αφου προσδιρισει σωστα και καθαρα την θεση της σαν κεντροδεξια,οφειλει να πραξει και αναλογως,αυτοπροσδιοριζομενη και μακρια απ τα αριστεριστικα συνδρομα που γεννησε ο παπανδρεισμος.
    2.οφειλει στον ευαυτο της,τους σκεπτομενους ελληνες καιολη την χωρα,να προτεινει ενα συστημα,μακρυα απο το γνωστο τετριμενο και κακογουστο "συστημα πασοκ"αυτο δεν θελει και πολυ οραμα...φτανει η κοινη λογικη.
    3.απο στρατηγικης πλευρας ο ρεφορμισμος,και η συνεναιτικη λυση αποδειχτικαν φρουδες ελπιδες,μπηκε ομως ο σπορος.χρειαζεται θεραπια σοκ στην χωρα.αυτο σημαινει να δημιουργησει "στρατιωτικο ισοδυναμο" στον πρασσινο μηχανισμο του ελληνικου κρατους εν γενει και στον κοσμο των ΜΜΕ.τιμωντας επιτελους και τους ψηφοφορους της.
    4.μονο και εφοσον γινουν ολα τα παραπανω θα εχει την δυνατοτητα να ειναι κομμα μακρας πνοης και λειτουργικα αποτελεσματικο,και θα μπορεσει η χωρα μετα απο 10 χρονια να ισορροπισει.Με μονοκρατορια πασοκ,η τραπουλα ειναι σημαδεμενη και το παιχνιδι χαμενο
    5.ο νεος αρχηγος οποιος κ αν ειναι αν δεν κανει αυτες τις επαναστατικες κινησεις , αποφασιστικα, θα δικαιωσει την παγειωμενη αντιληψη,τι πρασσινοι τι μπλε....και θα οδηγησει μακροπροθεσμα στην καταστροφη.
    τον Νοεμβρη δεν διαλεγουμε αρχηγο μονο,διαλεγουμε μελλον.
    Μ.P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @ political.ad.

    Φίλε από το πρωί έχει ξεκινήσει ομαδικά και συντεταγμένα το σύστημα "Μητσοτάκη".
    Ένας από αυτούς τους συντεταγμένους είσαι και εσύ.

    Εγώ λοιπόν αναρωτιέμαι που ήσουν τόσο καιρό? Μέσα σε αυτό το μπλοκ (το μοναδικό φιλελεύθερο από τα μεγάλα) δεν θυμάμαι να σε έχω συναντήσει.
    Έκανα λοιπόν τον κόπο και άρχισα να ψάχνω τα σχόλια ΟΛΩΝ των παλαιοτέρων άρθρων.
    Ξέρεις τι διαπίστωσα? Ότι ....ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΣ!!!!!!

    Δεν βρήκα ούτε ένα σχολιό σου κατά του Πασοκ ή υπέρ του έργου της κυβέρνησης Καραμανλή. Κάτι τέλος πάντων!

    ΣΗΜΕΡΑ ξαφνικά σε βλέπω πολύ δραστήριο, όπως και πολλούς άλλους από το "Μητσοτακέικο μπλοκ".
    Ο μηχανισμός λοιπόν της Ντόρας ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ διαρκώς μέσα στο διαδίκτυο.
    Υπήρχε μόνο για να προωθεί προσωπικά την Ντόρα ή ...να θάβει ανώνυμα τον Κώστα Καραμανλή.

    Αλλά ας θυμάσαι και εσύ και κάθε άλλος ( ξέρεις φυσικά ποιον εννοώ) ότι οι Καραμανλικοί δεν ξεχνούν. Σου το έγραψε ποιο πάνω και άλλος.

    ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ...ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (σε περίπτωση που το σύστημα των νταβατζήδων επιμένει στην Ντόρα).

    ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @ @ political.ad.
    Αγαπητέ φίλε έχεις δίκιο ότι 500.000 ψηφοφόροι δεν ήρθαν να ψηφίσουν το 2007 και το 2009.

    Ξεπερνώ αυτό που όλοι ξέρουμε , σχετικά με το τι παίχθηκε.
    Αναρωτιέμαι όμως αυτές οι 387.000 ψήφοι στο ΛΑΟΣ από που πήγαν και ποιος έχει την ευθύνη?

    Εάν ξεχνάς να σου θυμίσω τις πιέσεις που άσκησε η Ντόρα στον Καραμανλή προκειμένου να την καλύψει στις προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε από τον Καρατζαφέρη και που οδήγησαν στην δήλωση περί άκρων.

    Δεν πιστεύω να το έχεις ξεχάσει! Άρα έχει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης(το μεγαλύτερο) και η Ντόρα σε αυτές τις χαμένες ψήφους που αναφέρεις.

    Βέβαια σου διαφεύγει ότι μέσα στην ΝΔ υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό της λεγόμενης λαικής Δεξιάς, που σε περίπτωση που αναλάβει η Ντόρα την αρχηγία της ΝΔ, τότε...ο Καρατζαφέρης θα κάνει πάρτι και θα φτάσει το 15%.

    Άρα το μόνο πρόσωπο που δεν ενδείκνυται για αρχηγία της ΝΔ , είναι η Ντόρα γιατί εκ των πραγμάτων θα την συρρικνώσει.

    Αυτό που χρειάζεται η ΝΔ είναι ένα πρόσωπο που θα μπορέσει να φέρει πίσω αυτούς τους 387.000 των ψηφοφόρων που μεταπήδησαν στο ΛΑΟΣ και συγχρόνως θα έχει χαμηλό προφίλ και λόγο που θα μπορέσει να προσελκύσει και τον μεσαίο χώρο.

    Ας αφήσουμε λοιπόν τα παιχνιδάκια με την Ντόρα.Δεν πάσχουμε από αυτοκτονικό ιδεασμό που έλεγε και ο γνωστός δικηγόρος στο Αιγινήτειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ena pragma me xaropoiei oti iparxoun para poli anthropoi pou pisteuouun toso poli ston kosta ton karamanli xairomai giati zileua ton patera gia tin latreia pou eixe ston ethnarxi tora pia den ton zileuo giati eixa tin tixi sti genia mou na dosei elpida enas toso megalos igetis opos o simerinos arxigos tis neas dimokratias kai distixos gia olous pleon proin prothipourgos euxomai omos oloi mas na ton sinantisoume sintoma ekei pou tou prepei kai pali stin korifi kommatos kai ejousias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αυτό το περί κανόνων δεονοτλογίας μου φαίνεται πολύ αστείο ως επίκληση για ένα κόμμα που εδώ και πολλά χρόνια είναι ένα άθροισμα προσωπικών στρατηγικών. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που η ΝΔ δεν στέριωσε σε κυβέρνηση και αδυνατεί να παράγει συνεκτικό έργο. Σε αυτό τον τομέα το ΠΑΣΟΚ, από τεχνική άποψη και μόνο, υπερέχει συντριπτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Σιγά ρε παλικάρια...

    Τι σημαίνει το ότι δεν έγραφα εδώ; Γράφεις όταν διαφωνείς με κάτι. Όταν έχεις άλλη γνώμη. Όταν συμφωνείς τι να γράψεις; Να γράψω τι;;; Να τσακώνομαι με τους Πασόκους για να λέω ότι είμαι υπερήφανος που αγωνίστηκα στις εκλογές μέσω του blog?

    Και αυτά τα περί "οι Καραμανλικοί δεν ξεχνούν" προσβάλουν πρώτα από όλους τον Καραμανλή. Προσβάλουν τον κόσμο που 3 φορές τον ψήφισε για Πρωθυπουργό. Ακόμα και το 2000 ο μεγάλος νικητής ήταν αυτός και όχι ο Σημίτης.

    Τι σημαίνει "οι Καραμανλικοί δεν ξεχνούν"... όλοι δεν είμασταν Καραμανλικοί;;;; Όλοι δεν είχαμε αρχηγό τον Καραμανλή;;; Τον υπονόμευσε κανείς 12 χρόνια τώρα;;; Διαφώνησε κανείς ποτέ ανοιχτά με τις αποφάσεις του; Είχε ποτέ εσωκομματική κόντρα;;;

    Και για να πάμε και παρακάτω γιατί κάνετε πολύ κακό στο κόμμα και στον ίδιο τον Καραμανλή με τον θυμό που βγάζετε. Πάρα πολύ κακό!

    Οι μόνοι που έχουν πληγώσει την Ν.Δ. και τον Καραμανλή είναι όσοι έφυγαν, εγκατέλειψαν τον Καραμανλή και την Ν.Δ. και έφτιαξαν άλλα κόμματα. Όσοι στηριζόμενοι στους διαπλεκόμενους και τους καναλάρχες το έπαιζαν αρχηγοί κομμάτων!

    Επειδή λοιπόν και εγώ είμαι Ν.Δ. 25 χρόνια και ψηφοφόρους και υποστηρικτής του Καραμανλή επί 12 χρόνια ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ούτε εγώ ποιοί με πλήγωσαν.

    Προτιμώ τον Καρατζαφέρη στο ΛΑΟΣ και ας φτάσει στο 15% παρά στην Ν.Δ. και να κάνει δηλώσεις για "Σαλώμες". Και προτιμώ μία Ν.Δ. όπου όσοι την πρόδωσαν δεν θα γυρνούν πίσω και θα τους αποθεώνουμε κιόλας!

    Και τέλος κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποκαλεί τον εαυτό του Καραμανλικό. Αυτή η αλαζονεία οδήγησε στο 33,5%! Όλοι είμαστε Καραμανλικοί και είμασταν φανατικοί Καραμανλικοί για 12 ολόκληρα χρόνια!

    Υ.Γ. Η παράταξη έχει περάσει και άλλες δύσκολες στιγμές και άντεξε. Θα αντέξει και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μια μοναχά είναι η λύση.
    Κίνημα πολιτών που να καταφέρει να μεταπείσει τον Καραμανλή από την απόφασή του.
    Όλοι κρινόμαστε. Ας θέσει και ο Κώστας Καραμανλής υποψηφιότητα στο συνέδρειο και εάν μπορούμε να γίνει αλλαγή καταστατικού , ώστε να ψηφίζει και η βάση της ΝΔ.
    Τότε να δω ποιος θα έχει το σθένος να βάλει υποψηφιότητα ενάντια στον Κώστα Καραμανλή (από την στιγμή που θα ψηφίζει η βάση, ο απλός Νεοδημοκράτης)
    Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος μας. Κίνημα για επάνοδο του Κώστα Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ο Σαμαράς στην λαΪκή βάση ΣΑΡΩΝΕΙ!!!
    Τώρα αν δεν αρέσει σε ορισμένους δεν πειράζει.
    ΝΤΟΡΑ ΑΡΧΗΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ... ΤΗΣ ΦΙΛΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΧΙ 15%, ΑΛΛΑ 20% ΚΑΙ ΒΑΛΕ... (οι δήθεν κόντρες μεταξύ τους, είναι για τα "μάτια του κόσμου") ΟΧΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ!!!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ean thelete mpeite edo... osoi thelete... kai stirikste tin prospatheia..einai neosustato group...meta apo apaitisi pollwn filwn tis ND.

    http://www.facebook.com/group.php?gid=151068091598

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @political ad.
    Οι Καραμανλικοι δεν ξεχνουν, σημαινει την φυγη Καραβελλα ΛΟΓΩ της παραμονης του τελεξ κοβοντας βολτες στο Υπεξ ωστε να διαφυγη ο Καραβελας,την δηλωση για την εγκατασταση πυραυλων στην Πολωνια (που τελικα αποριφθηκε απο τον Ομπαμα), την εκ των υστερων πληρωμη του εξοπλισμου γραφειου απο την Μιεζενς.Ο Ελληνικος λαος δεν εχει αναγκη απο τετοιους πολιτικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τι κακό έχει κάνει ο Μητσοτάκης στην ΝΔ ;
    Την πήρε απο το 35 και την πήγε στο 47 ;
    Τι δεν ξεχνούν οι καραμαλικοί για τον Μητσοτάκη ;
    ΜΠορεί κάποιος να μου θυμίσει κάτι ;
    Ολοι αυτοί που βγαίνουν και βρίζουν τις τελευταίες ημέρες ( Τσιτουρίδης , Μανώλης κλπ ) είναι Μητσοτακικοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Aisxos se olous osous grafoun edw mesa kai spernoun ti dixonoia! Eidika se aftous pou aftoprosdiorizontai os Karamanlikoi. Ti paei na pei mitsotakikoi kai karamanlikoi? Oloi neodimokrates den eimaste? O ethnarxis den tha ithele na eixe kamia sxesi mazi sas, kathos katadikaze kathe diaxoristiki kinisi mesa sto komma. Giafto kai efere to Mitsotaki gia na endinamosi to komma. Diki tou epilogi itan kai se opoion den tou aresei, tou eixe diksei tin eksodo. Tora efoson o idios o Karamanlis paraitithike, efoson den thelei na ksanadiekdikisei tin proedria kalo tha einai na proxorisoume. Na pame mprosta kai na dosoume sto lao aftis tis parataksis to rolo pou tou aksizei apofevgontas ta tzakia kai tous varonous pou mageirevoun ta apotelesmata ton sinedrion. As dosoume ti dinami kai ti dinatotita sto lao tis vasis na ekleksei o idios ton proedro pou epithimei. An den fovountai oi ypopsifioi kai oi ipopsifies tin laiki antimetopisi as parakamsoun ena kseperasmeno katastatiko kai as pame sti vasi gia eklogi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @Wild river
    Μάλλον σου ανταποδίδομαι(παίρνοντας το θάρρος να σου απαντήσω και εκ μέρους των υπολοίπων) το "αίσχος."
    Τέτοιες εκφράσεις πιθανόν σε αντιπροσωπεύουν.
    Εάν εξαιρέσω την ατυχέστατη έκφρασή σου κατά τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω .
    Κάνε μας και μια χάρη και γράφε ελληνικά φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ανήκω στην αριστερά, αλλά όπως και πολλοί άλλοι σαν εμένα, ενέκρινα μέχρι τα μπούνια το άνοιγμα Καραμανλή προς τον Πούτιν. Ο ρωσικός αγωγός, εκτός απ' το ότι προσδίδει στη χώρα μας ενεργειακή αυτονομία, αποτελεί ανάχωμα για τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας στη Θράκη.

    Προς τους φίλους νεοδημοκράτες που διαβάζουν και παρεμβαίνουν στο blog του πολίτη, έχω να δώσω μια συμβουλή: στηρίξτε Σαμαρά για αρχηγό της ΝΔ. Είναι ο μόνος που έχει τα κότσια να συνεχίσει και να εμβαθύνει το άνοιγμα προς τη Ρωσία, καθώς και ο μόνος που, όπως και το 1993 που ήταν αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης, μπορεί να αντλήσει αμέτρητους ψήφους από την αριστερά και το ΠΑΣΟΚ. Με τίποτα μην βγάλετε τη Ντόρα αρχηγό, γιατί όχι μόνο κανένας αριστερός δεν πρόκειται να σας στηρίξει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση με το ΠΑΣΟΚ (μη σας πω ότι ενδέχεται να στηρίξει ΠΑΣΟΚ μόνο και μόνο για να μη βγει η Ντόρα), αλλά επειδή το παιχνίδι για την κακόμοιρη την Ελλάδα θα χαθεί οριστικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Νομίζω οτι ακόμα δεν καταλάβαμε, δεν καταλαβαινόμαστε. Μιλάμε για 1 εκ, αλλος για 500 χιλ άλλος για 378 χιλ ΝΔ που έφυγαν, δεν ψήφισαν. Υποτιμάμε τον εαυτο μας αν αυτοπροσδιοριζόμαστε ως πρόβατα συγκεκριμένης στάνης. Για να παραμείνουμε στη στάνη θα έπρεπε να μας πείσουν οτι σέβονται την εμπιστοσύνη που δείξαμε με τη ψήφο μας και να εργασθούν για το έργο που τους ψηφίσαμε. Οι ανίκανοι και ανεγγέφαλοι στην άκρη. Το μοναστήρι να είναι καλά , από καλογέρους και ηγούμενους είμαστε ικανοί να διαλέξουμε, με την σκέψη την καλλιτέρεψη της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας. Αν πρώτα και πάνω από όλα είναι η πατρίδα και οι Έλληνες . Αν έχουμε κρυστάλλινες ιδέες και αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή τους, αν έχουμε αξίες και ζούμε με αυτές, αν έχουμε ιδανικά , αν είμαστε λιγάκι ρομαντικοί . Δηλ. αν παρέμενε ο ΚΚ και συνέχιζε με την ίδια αδύναμη ηγετική πρακτική της ήπιας προσαρμογής και του λάου- λάου, που θα κατελειγε η πατρίδα;; . Ιστορικά, ο τράχηλος του έλληνα ζυγό δεν υποφέρει αλλά και ο έλληνας θέλει την απειλή του βούρδουλα να ενταχθεί σε οργανωμένη δράση. Αυτό ξέχασε ο ΚΚ, γιαυτό τον προδώσαν οι ευκαιριακοί φίλοι του και λοχαγοί του που τον ανέδειξαν στην εξουσία , για να εκμεταλλευτούν την εξουσία που τους εμπιστεύθηκε. Οι λοχαγοί που ξαφνικά έγιναν αρχιστράτηγοι και ο καθένας τραβούσε το δρόμο του , αγνοώντας τη θέληση και τις ελπίδες του αγνού καθαρού ΝΔτη. Δυστυχώς , τα επέτρεψε όλα αυτά ο ΚΚ , αν και στην αρχή είχε το τσαγανό να διαγράψει 4 πρωτοκλασσάτα στελέχη που τον αμφισβήτησαν ως αρχηγό της ΝΔ , και όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση , να απομακρύνει τον Τσιτουρίδη για το θέμα της μεταγραφής του γιού του. Αλλά εκεί σταμάτησε ο αρχηγικός του ρόλος. Αντί να επαναφέρει όσους παρεκτρέπονταν της πορείας και των ορίων που όρισε με το Σεμνά και Ταπεινά και την ήπια προσαρμογή, τους ανέχονταν επί μήνες. Αλλά και δεν άκουε τη φωνή του ΝΔτη που φώναζε και επικαλούνταν ανάλογες συμπεριφορές του Μεγάλου Εθνάρχη. Δεν άκουγε κανενα, λές και το κομμα ήταν δικό του.

    ΟΧΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ : ΝΔ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ, ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥς ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟ.
    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥς ΧΩΡΟΥς ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
    ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΈΡΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥς ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΟΤΙ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ , ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥςΣ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. http://www.facebook.com/inbox/?ref=mb#/group.php?gid=152806096262

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Είναι λυπηρό το θέαμα σε κάποια «γαλάζια» μπλογκς τις τελευταίες ημέρες! Εκείνο που κοροϊδεύαμε πριν από δύο χρόνια στο ΠΑΣΟΚ το βλέπουμε τώρα -με πολύ χειρότερες… διαθέσεις- να χτυπά την πόρτα της Παράταξής μας! Οι προσωπολαγνεία και η απαξίωση των ιδεών σε όλο της το μεγαλείο, με γελοία προσχήματα που δεν πείθουν κανένα σοβαρό άνθρωπο.

    Είναι αλήθεια, ότι ο Καραμανλής αγαπήθηκε όσο λίγοι αρχηγοί κομμάτων από τους οπαδούς του. Εκείνος όμως αποφάσισε να αποχωρήσει! Κανείς δεν τον πίεσε, κανείς δεν του το ζήτησε. Δεν είχαμε τις φαιδρές εικόνες σαν εκείνες με τον Βενιζέλο-Ταύρω εν Ζαππείω το 2007! Τα κορυφαία στελέχη, οι «δελφίνοι» αν θέλετε, συντεταγμένα συνόδευσαν και συμπαραστάθηκαν στον Καραμανλή το δύσκολο βράδυ των Εκλογών. Κανείς όμως δεν μπορεί να αποτρέψει έναν άνθρωπο από μια ειλημμένη εδώ και πάρα πολύ καιρό απόφαση... Σας υπενθυμίζω τις δηλώσεις στο Χατζηνικολάου περί "κούρασης" και αποχώρησης σε περίπτωση ήττας... Σ' αυτήν την Παράταξη, πώς να το κάνουμε, υπάρχει "αιδώς", υπάρχει ανάληψη ευθύνης! Το ίδιο έκανε και ο Μητσοτάκης το 1993, με όχι τέτοιας έκτασης οδυνηρή ήττα, αφού τότε η ΝΔ -παρά και την τότε πολεμική της διαπλοκής και των ΜΜΕ- είχε κατορθώσει να πάρει 39%! Και μάλιστα, με ένα Μητσοτάκη να αμφισβητείται και να πολεμείται ευθέως και δημοσίως από τα τότε Κορυφαία Στελέχη (Έβερτ, Δήμα, Κανελλόπουλο, Σαμαρά, Κεφαλογιάννη, κλπ…) Δεν καταλαβαίνουν οι φίλοι ΝΔκράτες, ότι με τις εμμονές τους αυτές απαξιώνουν έτι περισσότερο τον παραιτηθέντα Πρόεδρο Καραμανλή; Οι συγκρίσεις είναι καταλυτικές!

    Οι φίλοι νεοδημοκράτες που σπεύδουν να εκφράσουν από τώρα την αντίθεσή τους προς την Ντόρα -και μάλιστα με βαρειές παραπολιτικές διατυπώσεις!- κάνουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος! Θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση, εάν το Συνέδριο αποφασίσει διαφορετικά από τις προσωπικές τους επιθυμίες... Τι θα κάνουν τότε; Θα πάνε με τον Καρατζαφέρη; Μα τότε θα αποδείξουν ότι ποτέ πραγματικά δεν στήριξαν αυτήν την Παράταξη, αλλά ήταν νοσηρώς προσκολλημένοι σε πρόσωπα και όχι σε ιδέες! Και το λέω αυτό εγώ, ένας "μητσοτακικός" που στήριξα με πάθος τον Καραμανλή (και θα εξακολουθούσα να τον στηρίζω, εάν αποφάσιζε να παραμείνει...) γιατί πάνω από τα πρόσωπα βάζω τον τόπο και την Παράταξη! Και το συμφέρον του τόπου υποδεικνύει την ταχύτερη δυνατή ανασύνταξη της παράταξης, της μόνης που πιστώνεται τις κορυφαίες Εθνικές Επιλογές, και την γρηγορότερη δυνατή εκπαραθύρωση του Αμερικανοεβραιοσπορίτη από την εξουσία! Αυτός είναι ο αντίπαλος και όχι η Ντόρα, ο Σαμαράς, ο Αβραμόπουλος! Όσοι δεν το κατανοούν, καλύτερα να σιωπήσουν ή να πάψουν να ισχυρίζονται ότι μιλούν δήθεν εξ ονόματος της βάσης του κόμματος! Γιατί πολύ απλά ψεύδονται! Και με το ψέμμα δεν μπορεί να κτισθεί προοπτική νίκης και εξουσίας.

    Ας το αναλογισθούν οι «βιαστικοί» επικριτές της Ντόρας, ή της κάθε Ντόρας, εκτός φυσικά και αν -συνεπαρμένοι από τον Γιωργάκη…- θέλουν να του εξασφαλίσουν καμιά… 10ετία ακλόνητης παραμονής στην εξουσία! Αν αυτό επιδιώκουν, ας το πουν ευθέως! Και ας μην κάνουν αρρωστημένα παιχνίδια εξ ονόματος της βάσης του κόμματος που απαιτεί γρήγορη ανασύνταξη με ικανό αρχηγό και φρέσκιες ιδέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αγαπητέ μου φίλε DeFreJus

    Η ΝΔ δεν έχει την υποχρέωση να γίνει κολυμπήθρα του Σιλωάμ για κανέναν. Μα κανέναν.

    Η Ντόρα φέρει από πίσω της υποθέσεις όπως του Χριστοφοράκου, του Καραβέλλα, της Aegean, της θερμής υποστήριξης της από τους νταβατζήδες, τους Αμερικανούς κλπ.
    Δεν μπορεί λοιπόν να γίνει αρχηγός της ΝΔ.

    Θέλουμε αρχηγό όπως ο Κώστας Καραμανλής που δεν έχει προσωπικά "κουσούρια" προς ξέπλυμα.

    Στην αντίθετη περίπτωση το κόμμα θα συρρικνωθεί σε τέτοιον βαθμό που θα πάψει πλέον να είναι κόμμα εξουσίας και το ΠΑΣΟΚ θα μείνει μόνο του να κάνει ...πάρτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αν με τη φράση σου "που δεν έχει προσωπικά "κουσούρια"" εννοείς κάποιον "στρογγυλό", αδιάφορο, άπειρο, ένα δηλαδή κύριο "τίποτα", τότε ας πάμε στη Βαρβάκειο, ας αρπάξουμε τον πρώτο τυχόντα και ας τον κανουμε αρχηγό! Νομίζω, ότι ειναι αστείοι οι ισχυρισμοί σας! Καθώς υιοθετούν πλήρως την προπαγάνδα Καρατζαφέρη και δεν εκφράζουν τη βάση του κόμματος! Αν κάποιοι διαφωνούν, το ΛΑΟΣ τους περιμένει με τις αγκάλες ανοιχτές! Για τα υπόλοιπα γράφω διεξοδικά εδώ: http://defrejus.blogspot.com/2009/10/blog-post_1784.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ρε συ φίλε DeFreJus δεν μας τα λες καλά!

    Αποδεικνύεις από τον λόγο σου την υφή του Μητσοτακισμού.
    Δηλαδή για Καραβέλλα , Χριστοφοράκο, Aεgean και Βασιλάκη, προσκόλληση στο άρμα του Μπους, υποστήριξη από τα ΜΜΕ των νταβατζήδων , υπονόμευση υπογείως και διαρκώς, τόσο στην κομματική βάση, όσο και στην εξωτερική πολιτική του Κώστα Καραμανλή, αυτά κατά την γνώμη σου είναι .....προπαγάνδα του Καρατζαφέρη?

    Να γιατί καταντήσαμε εκεί που καταντήσαμε!!!
    Κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλό σου με οράματα προσωπολατρίας.
    Η Ντόρα φέρει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ μερίδιο ευθύνης που αυτή την στιγμή είναι το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
    Θα έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα του Σουφλιά, εάν ήθελε το πραγματικό καλό του κόμματος.
    Κάτι άλλο που αποδυκνείει την υφή του Μητσοτακισμού είναι ότι θεωρείς την ΝΔ δική σας και οποιοσδήποτε άλλος που δεν θέλει την Ντόρα θα πρέπει να πάει στον Καρατζαφέρη , όπως χαρακτηριστικά λες.
    Ε! ΟΧΙ ρε φίλε! Φιλοξενούμενοι στο κόμμα είναι οι Μητσοτακικοί και ΟΧΙ εμείς!!!!!!!
    Απλά να θυμάσαι ΄και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.
    Σε περίπτωση που βγει η Ντόρα θα πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα. Εάν δεν το ξέρεις ρώτα το ..."άρμα σου".
    Εάν θέλετε λοιπόν το καλό της ΝΔ , όπως υποστηρίζετε, θα πρέπει να παλέψουμε ΟΛΟΙ μαζί για ένα πρόσωπο νέο και άφθαρτο.
    Υπάρχουν τέτοια πρόσωπα στη ΝΔ, έξω από βαρονίες και οικογενειοκρατίες.
    Δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα όπως βλέπεις και δεν προπαγανδίζω υπέρ κάποιου , όπως εσύ.

    Σταμάτης Μιχαλόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. "Ανήκω στην αριστερά...........έχω να δώσω μια συμβουλή: στηρίξτε Σαμαρά για αρχηγό της ΝΔ.... μπορεί να αντλήσει αμέτρητους ψήφους από την αριστερά και το ......"

    και από πότε η αριστερά ενδιαφέρεται για τις ζυμώσεις (sic) στη ΝΔ αλλά κυρίως για την άντληση άπειρων ψήφων από αυτή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. na stamatisoyn na bgainoyn sta kanalia tsitoridides, monolides, k.l.p.giati tha aneboyme stin rigilis kai tha toys plakosoyme me ta stiliaria, kai to leei enas agnos neo dhmokratis apo messhni, poy einai apo toys ligoys nomoys poy kratisan.Ayrhlionis Aggelos

    ΑπάντησηΔιαγραφή