Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Δίνοντας εξετάσεις στις....«δεσμεύσεις»!


Όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη το ΠαΣοΚ και τα επιτελεία της Ιπποκράτους, έχουν επιδοθεί σ' έναν αγώνα δρόμου στην προσπάθεια τους να παραπλανήσουν τους πολίτες.
Πίσω από ΚΑΘΕ προεκλογική υπόσχεση του κ.Γ. Παπανδρέου κρύβεται η συντονισμένη επιχείρηση αποπροσανατολισμού των πολιτών.

Σ' αυτήν την προσπάθεια, ο Γ. Παπανδρέου δε διστάζει να μοιράσει έωλες υποσχέσεις. Κάθε δημόσια, λοιπόν ,εμφάνιση του κ.Γ. Παπανδρέου συνοδεύεται από μια ...«δέσμευση».

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου του ΠαΣοΚ είναι ενδεικτικές:
- «Δεσμεύομαι για μια αξιοπρεπή σύνταξη για όλους» (Γ. Παπανδρέου στο ΙΚΑ των Αγ. Αναργύρων).
Μα, αυτή η ...εξαγγελία-δέσμευση υπάρχει σε ΚΑΘΕ πρόγραμμα του ΠαΣοΚ από το 1981. Οι δε συνταξιούχοι μάλιστα το έχουν εμπεδώσει δια των ...ροπάλων των ΜΑΤ.

- «Θα βάλουμε τέλος στη διαφθορά στα ασφαλιστικά ταμεία και την απάτη με τα ομόλογα». (Γ. Παπανδρέου στο ΙΚΑ Αγ. Αναργύρων).
Μα... η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ δεν ήταν που την περίοδο 1999 - 2002 λεηλάτησε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων που χάθηκαν στο χρηματιστήριο;
Στο πρόγραμμά του ΤΩΡΑ προτείνει: «Ενεργή διαχείριση των αποθεματικών και της περιουσίας των Ταμείων», δηλαδή ....συνέχιση του «τζογαρίσματός» τους.

- «Καλούμε τους αγρότες να ψηφίσουν κόντρα στο ψέμα ότι μετά το 2013 οι επιδοτήσεις θα καταργηθούν (...), να καταψηφίσουν αυτούς που δεν τόλμησαν να πάνε στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτούν (...) για να μπορέσουν να απολαύσουν τα προνόμια της ΚΑΠ. Αυτό θα κάνουμε εμείς αύριο». (Γ. Παπανδρέου Ξάνθη).
Μα... το ΠαΣοΚ δεν ψήφισε την «ατζέντα 2000» και τη «νέα ΚΑΠ» το 2003;Τι να διαπραγματευτούν τώρα ; Την ...υπογραφή τους;

- «Θα προχωρήσουμε στην πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών». (Γ. Παπανδρέου στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, αλλά και στην συνέντευξη του στην ΔΕΘ).
Μα... το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν που όταν έφυγε από την κυβέρνηση άφησε πίσω του 25.000 κενές θέσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού;
Πέραν του ότι στην ουσία η τωρινή υπόσχεση του αρχηγού του ΠαΣοΚ είναι μια ...πλάνη, καθώς δεν πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα, αφού κάθε χρόνο περισσότεροι από 3.000 νοσηλευτές και γιατροί αποχωρούν από το ΕΣΥ. Άρα..;

- «Μέσω της πράσινης ανάπτυξης δεσμευόμαστε ότι θα δημιουργήσουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας » (Γ. Παπανδρέου στην πρόσφατη διακαναλική του συνέντευξη στο Ζάππειο).
Πρόκειται για άλλη μια παραπλανητική υπόσχεση του Γ. Παπανδρέου. Οι θέσεις θα είναι λιγότερες από τις τωρινές, όπως ήδη έχουν υπολογίσει οι ...αστοί οικονομολόγοι ( τους οποίους συχνά επικαλείται ο κ. Παπανδρέου) Κρούγκμαν και Στρίγκλιτς !

-
Στα συνθήματα του κ.Γ. Παπανδρέου περιλαμβάνεται και η ... «δέσμευση» του για ...«δίκαια αναδιανομή του πλούτου», χωρίς φυσικά ποτέ να αναφερθεί σε συγκεκριμένο ύψος μισθών και μεροκάματων.
Βλέπετε γι' αυτά έχουν ήδη φροντίσει τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ (συνδικαλιστική οργάνωση του ΠαΣοΚ) στη ΓΣΕΕ, υπογράφοντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με τους βιομήχανους που προέβλεπαν:... 77 λεπτά του ευρώ αύξηση στο μεροκάματο των εργαζομένων το 2006 , εποχή δηλαδή πριν την παγκόσμια οικονομική κρίση!
«Συμβάσεις» που χειροκρότησε και επαίνεσε ο κ.Γ. Παπανδρέου, και τις χαρακτήρισε μάλιστα ως …..«υπόδειγμα κοινωνικής συμφωνίας» !!
Παίρνοντας μαθήματα από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ για το τι ακριβώς περιλαμβάνει ο όρος ...«δίκαια αναδιανομή του πλούτου», ΣΗΜΕΡΑ ....«δεσμεύεται» για ....33 λεπτά του ευρώ αύξηση στο δημόσιο τομέα και τις συντάξεις !

Τι σημαίνει λοιπόν η λέξη «δέσμευση» για τον κ. Γ. Παπανδρέου; Για να κατανοήσει κάποιος τι εννοεί πρέπει να κάνει την εξής απλή ερώτηση σε τρία σκέλη:
Κατ` αρχάς ...ΣΕ ΠΟΙΟΝ έχει δεσμευτεί κ.Παπανδρέου; Γιατί στον Ελληνικό λαό δεν έχει δεσμευτεί για ΚΑΝΕΝΑ συγκεκριμένο πρόγραμμα. Επί ένα μήνα κρύβεται στις ασάφειες, τις υπεκφυγές και τις έωλες...«δεσμεύσεις», μέρος των οποίων σας ανέφερα παραπάνω.

Κατά δεύτερον... ΠΟΙΟΣ ξέρει το πρόγραμμά του, που ο Ελληνικός λαός δεν γνωρίζει; Μήπως λοιπόν κρύβει κάτι και γι` αυτό ...κρύβεται; Μήπως υπάρχει μια επώδυνη για τους πολίτες και για την χώρα ….κρυφή ατζέντα;

Κατά τρίτον.. σε ΠΟΙΟΝ δίνει εξετάσεις στις … «δεσμεύσεις» ο κ. Γ.Παπανδρέου; Εάν δεν κρυβόταν μετά μανίας πίσω από τον φερετζέ των προσωπικών δεδομένων (πράγμα που μας προσβάλει ΟΛΟΥΣ, καθώς μιλάμε για δημόσιο πρόσωπο, από τις αποφάσεις του οποίου εξαρτάται το μέλλον το δικό μας αλλά και των παιδιών μας) και επέτρεπε την δημοσιοποίηση των «χακεμένων» επιστολών της μητέρας του κ. Μαργαρίτας Τσάντ, τότε δεν θα υπήρχε ανάγκη αυτών των ερωτήσεων.

Τότε ΟΛΟΙ οι πολίτες θα ήξεραν και θα ψήφιζαν βάσει μιας πλήρους γνώσεως των πραγμάτων !

21 σχόλια:

  1. Αγαπητε Πολιτη η ατζεντα του Γιωργακη ειναι πολυ φανερη για οποιους διατηρουν ακομη τις νοητικες λειτουργιες τους.
    Απλα το τι βλεπουμε σημερα ειναι το πραγματικα Ηρακλειο κατορθωμα του Καραμανλη να ωθησει τον Τζεφρυ στην πρωθυπουργια της Ελλαδος.
    Παρακολουθουσα τον Ευαγγελο Αντωναρο οταν αρθρογραφουσε στην Γερμανικη "Die Welt".Και καμαρωνα για τον Ελληνα δημοσιογραφο.Οταν τον ειδα ομως σαν εκπροσωπο τυπου τοτε καταλαβα οτι στην Ρηγιλλης τα εχουν χαμενα.
    Ηταν προφανες οτι ο κυριος Αντωναρος δεν διεθετε τηλεοπτικη παρουσια ουτε ευφραδεια (προφορικου) λογου.
    Ετσι οταν ο Καραμανλης μιλησε για νταβατζηδες ο Γιωργακης και το Πασοκ θριαμβολογουσαν που η ΕΟΚ σταματησε εν τη γενεση της την αποπειρα του Καραμανλη.Η οποια σημειωτεον ηταν πολυ σωστη και ο λαος την υιοθετουσε.
    Ετσι φτασαμε τωρα στο τελος να λεγονται πραγματα που επρεπε να ειπωθουν πολυ πιο πριν,γιατι οι νταβατζηδες δεν ξεχνουν και δεν συγχωρουν.Ετσι ειδαμε τους νταβατζηδες να βαφτιζουν ως φαινομενο οξυδερκειας τον ανθρωπο που καλος ειναι μονο να χορευει τσιφτετελια για να διασκεδαζουν οι γειτονες μας,και αυτον τον ανθρωπο τον φορουν στον σβερκο του Ελληνικου λαου τα ΜΜΕ των νταβατζηδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλημέρα Πολίτη,
    Θα ήθελα σχόλιο σου, για το παρακάτω και αν είναι δυνατόν και άρθρο. Τόση διαφθορά και σαπίλα δεν έχει ξαναγίνει. Το χειρότερο δε, ....σσσ!! τσιμουδιά από τους πάντες.

    ΕΔΩ:
    http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php

    Γράφει μεταξύ άλλων:

    «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Αυτά που θα επακολουθήσουν την επαύριον των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου(09) μοιάζουν πράγματι με εκείνα που συνέβησαν πριν από μια 20ετια... Μοιάζουν πολύ και έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το «Βρώμικο 89»... Ένα έτος που πράγματι έγραψε ιστορία με μελανές σελίδες όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τον Ελληνισμό της Αμερικής...
    Το 1989 είναι ένα έτος που όλοι οι Ομογενείς της Αμερικής θα θυμούνται για πολλές γενιές και για όσο θα ζουν ακόμα οι «πρωταγωνιστές» τής πιο σκοτεινής, βρώμικης, ύποπτης και θολής υπόθεσης για την Ελλάδα...
    Μια υπόθεση που ουδείς ποτέ έμαθε την αλήθεια. Μια βρώμικη ιστορία που κόστισε πολύ ακριβά όχι μόνο στο Ελληνικό δημόσιο και την Ελλάδα αλλά κυρίως κόστισε και στοίχισε στον απλό Έλληνα ομογενή που εμπιστεύτηκε την τότε Ελληνική κυβέρνηση(του ΠΑΣΟΚ)…

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Επιχείρηση Ζορμπας»

    Με αυτή την κωδική ονομασία οι πράκτορες του FBI μετά από πολύμηνες έρευνες του IRS, των τελωνειακών αρχών της πολιτείας της ΝΥ και άλλων ομοσπονδιακών κυβερνητικών γραφείων αποκάλυψαν την μεγαλύτερη επιχείρηση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μετά την ιταλική μαφία! Μια καλοστημένη επιχείρηση που είχαν στήσει περίτεχνα ανώτατα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Νέα Υόρκη από το 1983, και σταδιακά μέχρι της 21 Ιουνίου του 1989 που γράφτηκε το άδοξο τέλος της μεγαλύτερης οικονομικής απάτης με λεία περισσότερα από 700.000.000$, απλώθηκε και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ με 12 υποκαταστήματα. Η μεγαλύτερη κομπίνα όπως χαρακτηριστικά έγραφε ο Αμερικάνικος Τύπος, που με περίσσιο θράσος όχι μόνο είχε στήσει η τότε ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά διαφήμιζε και απροκάλυπτα στον τοπικό ομπενειακό Τύπο, είχε αποκαλυφθεί με την μεγαλύτερη ομαδική έρευνα και έφοδο σε όλα τα υποκαταστήματα της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ στις ΗΠΑ! Έφοδος που κατέληξε σε σαρωτικές συλλήψεις ανώτατων στελεχών, υπαλλήλων αλλά και ομογενών καταθετών…

    Η συνέχεια εδώ:
    http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.phpoption=com_content&task=view&id=6152&Itemid=83

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες τα χρυσοστομε...
    Γιατι θα μας τρελανει η πρασινοχουντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ βρε πολίτη 2 μέρες πριν τις εκλογές πολύ κακός γίνεσαι με τον Γ.Α. Παπανδρέου....

    Αμάν πια αφού είπαμε έχει ξεκάθαρο σχέδιο:
    Καταστροφή της Ελλάδας Μέρος ΙΙΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟ Κ.Π
    Πολίτη καλημέρα,
    Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι
    "ΤΟ ΒΗΜΑ", η σοβαρότατη και εγκυρότατη εφημερίδα του Δημοκρατικού χώρου, προβλέπει πράσινο τσουνάμι την Κυριακή.
    Δεν μας λεέι όμως πως να προφυλαχθούμε απ την θεομήνία που θα έρθει.
    Βέβαια η ακομμάτιστη και εντελώς αντικειμενική αυτή έκδοση προβλέπει ότι με το Πράσινο Τσουνάμι θα καταρρεύσει η Νέα Δημοκρατία .....και ανακουφίστηκα γιατί φοβήθηκα μήπως και καταστραφεί η χώρα ολόκληρη. Νάναι καλά καλή εφημερίδα.
    Πολίτη να δοξάζουμε τον θεό που στην Ελλάδα έχουμε τόσο υψηλό επίπεδο τύπου, όχι σα κάτι άλλες χώρες όποως η Βρετανία ας πούμε που ο τύπος είναι απόλυτα κομματικοποιημένος.
    Εδώ διαβάζεις και χαίρεσαι αντικειμενικότητα και δημοκρατία
    Με υπερηφάνια
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το κύριο χαρακτηριστικό του ΠΑΣΟΚ είναι η αναξιοπιστία του σε συνδυασμό με την Γκαιμπελικού τύπου προαπαγάνδα του.

    Σαφώς όσα αναφέρει ο ΠΟΛΙΤΗΣ είναι πραγματικότητα και σαφέστατα υπάρχει ήδη ανασφάλεια σε εκτεταμένα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας που αγωνιούν για το μέλλον τους βλέποντας μια άνευ προηγουμένου προπαγανδιστική εκστρατεία από τα ίδια εκείνα συμφέροντα....που τους λεηλάτησαν επί χρηματιστηρίου και τώρα επανέρχονται δρυμύτερα!

    Στην κυριολεξία εφιαλτικές μνήμες ξεπηδούν και είναι πέρα πάσης αμφιβολίας ότι το "γύρισμα" μιας κρίσιμης μάζας ψηφοφόρων που κλείνει παντελώς τη ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συνδέεται με τα παραπάνω + τις καταστροφικές προτάσεις-πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την απόδοση ιθαγένειας σε ...λαθρομετανάστες!


    Ελπίδα όλων είναι οι σύγχρονοι πραξικοπιματίες να λάβουν την απάντηση που τους αξίζει!


    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


    Ο.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το μόνο που έχω να πω διαβάζοντας το ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ περιεχόμενο του συνδέσμου από το Greek American News Agency, και συνδυάζοντάς το με πληροφορίες από άτομα (Ελληνοκαναδούς και Ελληνοαμερικνούς) που είχαν αδειάσει ΚΡΟΥΝΟΥΣ χρημάτων τη δεκαετία του 70 και αρχές 80 στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ για να φάνε μία ωραιότατη ελληνική ΜΟΥΤΖΑ και να μην θέλουν να ξανακούσουν για το κόμμα του "απατεώνα του Αντρέα", είναι πως...πάμε για φούντο...Τέτοιο ΣΚΑΝΔΑΛΟ ξεπερνά ΣΥΝΟΛΙΚΑ όλα τα σκάνδαλα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μαζί...Οι Αμερικανοί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν ξεχνούν ποιος τους χρωστά...Και εκδικούνται αμείλικτα... Και χρόνια τώρα βρίσκουν τρόπο να μας το δείξουν...Αλλά το ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ χτύπημα θα έρθει με το που θα πατήσει ο Γιωργάκης το πόδι στο Μαξίμου... Δεν ξέρω αν φταίει η Πανσέληνος που με έχει πιάσει απογοήτευση, αλλά όσα διάβασα σήμερα με έριξαν στα βάθη της αβύσσου... Και μετά δεν θέλω να ακούσω ΕΝΑΝ Έλληνα να ξαναγκρινιάξει και να παραπονεθεί ΑΝΕΥΘΥΝΑ όπως το συνηθίζει...

    Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σαν καλιακούδα... Κανείς άλλος για τον χορό του Ζαλόγγου ή ένα για ένα εισιτήριο στην άκρη της γης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχω μείνει άναυδη, διάβασα προσεκτικα το άρθρο στο American News Agency, και ειλικρινά, δεν ξέρω τι να πω... Πράγματι, ο ΓΑΠ πρέπει και οφείλει να παρει θέση, και κυρίος να δώσει στην δημοσιότητα με κάθε λεπτομέρια στοιχεία για αυτή την υπόθεση. Και γιατί η εθνική τράπεζα της ελλάδας εκίνη την εποχή απέκρυψε από τη Βουλή και τον Ελληνικό λαό το 19-σέλιδο επίσημο κατηγορητήριο τηςν κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ εναντίον της Ελλάδας, όπως αναφέρει το άρθρο.
    Φίλοι, είμαστε για κλάματα σαν λαός αν τον φέρουμε τον ΓΑΠ στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητοί φίλοι, διαδώστε το συγκεκριμένο άρθρο διότι θα το μασήσουν ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΟΛΑ τα γρανάζια της γκεμπελικής προπαγανδιστικής μηχανής του ΠΑΣΟΚ...Αν δεν το κατεβάσουν και από τον ιστότοπο του Greek American News Agency θα είναι ΘΑΥΜΑ...Στείλτε το, προωθήστε το, ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ με τη φίμωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σιγα να μην σας απαντησουν.Εκτος απο οσους ψαχνουν στο διαδικτυο κανενας αλλος ελληνας δεν εχει παρει χαμπαρι.Αν ομως αφορουσε τον Καραμανλη τοτε θα ειχε βουηξει οτοπος, ειδικα 2 μαρες πριν τις εκλογες.Σας ρωτω υπαρχει τροπος να βουηξει τωρα ο τοπος με αυτη τη σκανδαλαρα τουΓΑΠ.ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΚΑΝΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΗΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ,
    ΗΜΕΙΣ ΑΔΩΜΕΝ.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε άλλα blogs, π.χ. στο taxalia, μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να το αναρτήσουν διότι περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς (π.χ. απατεώνες) αλλά θα το παρακολουθούν το θέμα για να σχηματίσουν γνώμη...

    Μεταξύ μας ό,τι γίνει διότι έως και πολλά blogs είναι φιμωμένα...Ζούμε σε δικτατορία εδώ και χρόνια, αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά πλέον φθάνουμε σε εφιαλτικές κορυφώσεις της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μικρής ισχύος έκρηξη σημειώθηκε στο Πεδίο του Αρεως, κοντά στο σημείο όπου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής πραγματοποιούσε την κεντρική προεκλογική ομιλία του.

    Πρόκειται για έκρηξη από γκαζάκια, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Πατησίων και Γκιλφόρδου..

    Δεν υπήρξαν θύματα. Από την έκρηξη σημειώθηκαν ευτυχώς μόνο μικρές υλικές ζημιές σε μηχανάκια και βιτρίνες παρακείμενων καταστημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ας δούμε τι λένε οι ίδιοι οι Αμερικανοί γι' αυτό το θέμα πριν βγάλουμε γρήγορα συμπεράσματα... Ακολουθεί ένα διαφωτιστικό άρθρο από το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το θέμα:

    ΠΩΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΖΙΒΚΟΦ «ΧΑΛΑΣΕ» ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΡΗΓΚΑΝ
    Σόφια, 23 Σεπτεμβρίου 2004 (09:46 UTC+2)

    Υπό τον τίτλο «Ο Ζίβκοφ παρείχε στρατιωτική βοήθεια στον Παπανδρέου το 1987. Ο Ρήγκαν σχεδίαζε σύρραξη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος για να «ρίξει» τον πρωθυπουργό στην Αθήνα», η εφημερίδα «Νοβινάρ» της Σόφιας αναδημοσιεύει άρθρο στο «The Russia Journal» του Τζον Χέλμορ, Αμερικανού ανταποκριτή στη Ρωσία .

    «Δούλευα για τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζίμι Κάρτερ, όταν ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, Τζαγιαβαρντένε, μας παρακάλεσε για βοήθεια. Μόλις είχε εκλεγεί και ήδη σχεδίαζε πώς να αλλάξει το Σύνταγμα. Ο πρωθυπουργούς σκόπευε να γίνει Πρόεδρος και του χρειαζόταν κάποιος, που να μπορεί να χειρίζεται το αγγλο- αμερικανικό εγχειρίδιο, για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

    Δουλέψαμε γερά τους επόμενους μήνες και ως αποχαιρετιστήριο δώρο οι συνάδελφοι από το γραφείο του Τζαγιαβαρντένε, μου έδωσαν δερματόδετο αντίτυπο του «νεοκατασκευασθέντος» Συντάγματος της Σρι Λάνκα. Ήμουν συγκινημένος και στον ευχαριστήριο λόγο μου προσκάλεσα τους καμιά εικοσαριά υπουργούς και συμβούλους σε δείπνο, για να υπογράψουν το έγγραφο, αν δεν είχαν καμία αντίρρηση.

    Τα συντάγματα έχουν συχνά βραχύβια ζωή και το καλό που κάνει κανείς διορθώνοντας κάτι σήμερα, αύριο μπορεί να έχει ξεχαστεί, είπα εγώ με συγκίνηση και οι συγκεντρωμένοι κουνούσαν το κεφάλι με κατανόηση.

    Μέσα σε ούτε δέκα χρόνια αρκετοί από τους προσκεκλημένους πέθαναν από μη φυσικά αίτια, ανατινάχθηκαν ή πυροβολήθηκαν στον εμφύλιο, που έπεσε πάνω στη δύσμοιρη αυτή χώρα. Εγώ όμως ακόμη φυλάσσω το πολυτελές δετό δώρο», σημειώνει ο Αμερικανός αρθρογράφος.

    Για τα γεγονότα του 1987 στην Ελλάδα, θυμάται: «Μετά από άλλα δέκα χρόνια, γεμάτα από καλές πράξεις, ήμουν στην Αθήνα, όταν στον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Ρόναλντ Ρήγκαν μπήκε στο μυαλό η ιδέα πως ήρθε η ώρα να νοθεύσει τις εκλογές στην Ελλάδα και να απαλλαγεί από τον πρωθυπουργό - σοσιαλιστή Ανδρέα Παπανδρέου.

    Ο Παπανδρέου ήταν αρκετά δημοφιλής εκείνη την εποχή, ώστε να χάσει εκλογές διά της συνταγματικής οδού και οι σύμβουλοι του Ρήγκαν τον προειδοποίησαν, πως έχουν παίξει αρκετά με το να «κόβουν και να ράβουν» το ελληνικό Σύνταγμα , οπότε μια νέα προσπάθεια δεν άξιζε τον κόπο.

    Γι' αυτό και γέννησαν την ιδέα της ανάφλεξης μικρού πολέμου μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος, για τα δικαιώματα αναζήτησης πετρελαίου στο Αιγαίο.

    (ακολουθεί συνέχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. (συνέχεια από προηγουμένως)

    Το σχέδιο ήταν να ταπεινωθεί ο Παπανδρέου ενώπιον των ψηφοφόρων. Οι Έλληνες όμως, άρχισαν να προετοιμάζονται για πόλεμο περίπου έξι μήνες προτού η Ουάσιγκτον «σφυρίξει» στον Τούρκο πρωθυπουργό να διατάξει την είσοδο πλοίου στα ελληνικά χωρικά ύδατα. (Η βουλγαρική εφημερίδα «Νοβινάρ» υπενθυμίζει σε αυτό το σημείο πως πρόκειται για το 720 τόνων πλοίο γεωλογικών ερευνών «Σισμίκ»).

    Η διαταγή ήταν ολέθρια. Ο Παπανδρέου αστραπιαία έκλεισε το ρεύμα των αμερικανικών κατασκοπευτικών βάσεων, διακόπτοντας έτσι τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις ελληνικές κατασκοπευτικές επικοινωνίες. Αυτός έβγαλε τα αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρώτη γραμμή, πλήρως εξοπλισμένα και έτοιμα να απογειωθούν μέσα σε τρία λεπτά. Έπειτα τηλεφώνησε στον τότε πρόεδρο της Βουλγαρίας Τόντορ Ζίβκοφ. Ο Ζίβκοφ διέταξε να ξεκινήσουν τα βουλγαρικά τανκς προς τα σύνορα με την Τουρκία.

    Αυτό ήταν το πρώτο και τελευταίο παράδειγμα συντονισμένων στρατιωτικών ενεργειών μεταξύ ΝΑΤΟϊκής χώρας και χώρας μέλους του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Αυτός ο πόλεμος ήταν επίσης ο πιο σύντομος, που η Ελλάδα έχει κερδίσει ποτέ κατά της Τουρκίας.

    Τους Τούρκους και τους ανθρώπους του Ρήγκαν ξαφνικά τους «έπιασε ρίγος». Το πλοίο γεωλογικών ερευνών το γύρισαν πίσω, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός μπήκε σε κλινική του Χιούστον, για να γιατρέψει την καρδιά του.

    Η Ελλάδα με το Σύνταγμά της έμεινε ανέπαφη έως το επόμενο τρικ του Ρήγκαν, που ήταν σκηνοθετημένο σκάνδαλο με Έλληνα απατεώνα, ιδιοκτήτη τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία», καταλήγει το άρθρο του Τζον Χέλμορ στο «The Russia Journal».

    Ο Τζον Χέλμορ είναι πρώην καθηγητής Πολιτειολογίας και σύμβουλος κυβερνώντων στην Ευρώπη, τις Η.Π.Α. και την Ασία. Γράφει την εβδομαδιαία στήλη «Χορεύοντας με αρκούδες» στο «The Russia Journal».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ναι καλό site το greekamericannewsagency αλλά στην κατηγορία Blog να μην έχει μέσα το politis.gr και to antinews και να έχει ένα κάρο άλλα σκουπίδια...δεν μου κάθεται καλά στο στομάχι.
    ----------------------------

    Φίλε μου καλέ
    ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ (αν δεν τα ξαναπούμε μέχρι μεθαύριο)
    -----------------
    Και από Δευτέρα πάλι εδώ θα είμαστε για την συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το διάβασα το συγκεκριμένο άρθρο στο αμερικάνικο.
    Πολλά λόγια αλλά πλήρη περιγραφή του σκανδάλου δεν είδα ή εγώ δεν κατάλαβα.
    Αν κάποιος ξέρει ας το περιγράψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ 42% ΚΑΙ ΝΔ 39% ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ... ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΔΕ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΙΞΑΝΕ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΗΤΑΝ ΦΤΙΑΧΤΕΣ ΟΠΩΣ ΦΤΙΑΧΤΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ 6 ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλά βρε συ ανώνυμε 11.51 και 11.54, θα μας τρελλάνεις?
    Τι συμπεράσματα να βγάλουμε?
    Περιμένουμε από Αμερικανό δημοσιογράφο στην Ρωσία( ΟΛΟΙ οι ...υπηρετούντες εκεί είναι της CIA) να μας "ανοίξει τα μάτια"?
    Δεν τα ζήσαμε? Περιμένουμε αυτά που ζήσαμε να μας τα ...."εξηγήσουν"? Έλεος!!
    Λίγη σοβαρότητα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα λαμόγια τα γνωρίζουμε. Τώρα μάθαμε χωρίς δικαιολογίες και τα λαμόγια εντός κόμματος.
    Η αυριανή νίκη θα είναι του Κ.Καραμανλή και όχι της Ν.Δ
    Μία προσωπική δυνατή νίκη.
    ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή