Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Πάνω από 14 δις δάνειο με το καλημέρα...Περαστικά μας!


Το διακύβευμα των εκλογών είχε ξεκαθαριστεί με τον πιο απόλυτο τρόπο. Η οικονομία κλυδωνίζεται. Το αδηφάγο δημόσιο χρέος απειλεί να μας στείλει ... «αδιάβαστους».

Ο Κώστας Καραμανλής παραμερίζοντας κομματικά και προσωπικά συμφέροντα διάλεξε τον πιο δύσβατο δρόμο.
Ο μοναδικός πολιτικός στην σύγχρονη ιστορία που είπε ωμά την σκληρή αλήθεια στον Ελληνικό λαό.

Για την πράξη του αυτή (...λένε τα κάθε λογής και χρώματος γιουσουφάκια) ...τιμωρήθηκε από τον Ελληνικό λαό . Από αλλού «τιμωρήθηκε» και για άλλους λόγους , αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος άρθρου.

Όταν λοιπόν κατ` επανάληψη προεκλογικά ετίθετο το ερώτημα «Πού θα βρείτε τα λεφτά;...» στον κ. Γ. Παπανδρέου, ο νυν πρωθυπουργός ,σκοπίμως ασαφής (όπως και το όλον ΠαΣοΚ) απαντούσε: «Λεφτά υπάρχουν»... !

Αναφερόταν γενικώς και αορίστως περί περιορισμού της σπατάλης και για νοικοκύρεμα του κράτους. Επί της ουσίας όμως του ερωτήματος …ουδέν!
Την ακριβή απάντηση την πήραμε πριν το ΠαΣοΚ κλείσει 10ημερο στην διακυβέρνηση του τόπου.

Το οικονομικό επιτελείο σύμφωνα με τις –ηθελημένες- διαρροές στον τύπο ετοιμάζει, αρχής γενομένης από σήμερα , τον ...δανεισμό. Όπως αναφέρεται, αυτός υπολογίζεται σε πάνω από 14 δις ευρώ για τις επόμενες 30-45 ημέρες.

Την ίδια ακριβώς ώρα ο κ.Γ Παπανδρέου ανέθετε στον Ισπανό αρχιτέκτονα- χωροτάκτη Γιόζεφ Αθεμπίγιο, να «αναμορφώσει» την Αθήνα. Με τι χρήματα θα πληρωθεί τόσο ο Ισπανός, όσο και η ...«αναμόρφωση»; Μα ...με καινούργιο δάνειο φυσικά !

Και με μαθηματική ακρίβεια το ίδιο θα πράξει και στο πολύ άμεσο μέλλον προκειμένου να υλοποιήσει τα προεκλογικώς υπεσχημένα , όπως ... αυξήσεις στους μισθούς ,αντί για το πάγωμα που είχε εισηγηθεί ο κ. Κώστας Καραμανλής, ένα δις ευρώ για την Παιδεία στον νέο προϋπολογισμό, πάγωμα των ληξιπρόθεσμων τραπεζικών δανείων κλπ

Το γελοίο δε της υπόθεσης είναι το τελευταίο που αναφέρω . «Το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων τραπεζικών δανείων» , αφού όπως είναι φυσικό και καθώς η τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα , αυτό θα πραγματοποιηθεί με την ...αγαστή συνεισφορά του κράτους.

Δηλαδή το μπαταχτσήδικο κράτος θα ...δανειστεί για να συνεισφέρει στα ...δάνεια των μπαταχτσήδων πολιτών !
Τώρα μην ρωτήσετε, όσοι δεν είστε μπαταχτσήδες και δεν χρωστάτε στις τράπεζες, τι φταίτε εσείς για να πληρώσετε μέσω του καινούργιου κρατικού δανεισμού. Απάντηση ,ως συνήθως ,δεν θα πάρετε. Περαστικά μας !

31 σχόλια:

  1. Ανακαλυψατε κατι νεο??οταν περνουν δανειο να πανε ..διακοπες , ταπι και ψυχραιμοι θα μεινουν
    Οσο για το χρεος , με το που γινεται νεα κυβερνηση ,χρονια τωρα ,αρχιζουμε...σχολειο, το δρομο, το ενα το αλλο και οχι αδικα ,μα το παρατραβαμε..η αληθεια ,οχι τωρα μιλαω εδω και σαραντα χρονια ,ναι το ιδιο σκηνικο.
    Βεβαια αλλοι εκαναν κατι , ..ετρωγαν και κατι..κι αλλοι μονο ετρωγαν
    Εσι χρεωθηκαμε και υπομονη , να ευχηθουμε κατι να συμβει σιγα σιγα για το καλο των νεων ανθρωπων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος μας έφερε σε τέτοια κατάντια; Ποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος;Σκεψου λιγο;Οταν πριν της εκλογες μας ελεγε οτι υπαρχουν τα λεφτα και τωρα δανειζεται,τοτε ποιος λες να μας εφερε σ αυτην την κατασταση;Και δεν νομιζω να εχεις το θρασος να μας πεις οτι δεν το ειπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσέξτε τί θα απαντήσετε στο πονηρό ερώτημα της tsaousa. Προσέξτε μην πείτε ο Σημίτης και το Πασοκ και ο Γαπ με τις ΜΚΟ και ο Χρυσο, και και και
    Θα πέσει η tsaousa Και θα μας πλακώσει όλους εδώ μέσα. Εκτός αν όντως δεν ξέρει και θέλει ειλικρινά να μάθει. Λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σίγουρα οι Έλληνες άλλαξαν και όσοι δεν το καταλαβαίνουν θα χάνουν. Όταν το 1981 ο πανμέγιστος ανδρέας παπανδρέου ήρθε στην εξουσία αλλοίωσε την ψυχοσύνθεση του Έλληνα. Πάει η μετά κόπων και εργασία, ζωή του πολίτη που προσπαθεί να έχει τα προς το ζην!
    Σήμερα οι¨"κόποι" του Πασοκ βγαίνουν! Όποιος σήμερα τρέχει και αγωνίζεται για τον εποιούσιον είναι το λιγότερο ηλίθιος, ενώ να ζεις με δανεικά που θα δώσουμε όποτε μπορέσουμε, να κλέβεις όπου μπορείς και αν δεν σε πιάσουν, να είσαι μάγκας, να είσαι μέλος του κόμματος, είναι η καθημερινή σκέψη του νεοέλληνα.
    Δεν θεωρώ την ΝΔ άμοιρη των ευθυνών, απλώς ο Κ. Καραμανλής είχε αρχές και ιδέες των προηγουμένων γενιών, που δεν "πιάνουν" στην κοινωνία της αρπαχτής. Καλά κάνει και έφυγε. Η κατάρα των παπανδρέιδων είναι εδώ και βοήθεια μας. Πάμε για καινούργια δάνεια, κλεψιές του δημόσιου χρήματος, αφού θα είναι πάντα στο απυρόβλητο όλοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. AΠΟ Κ.Π
    Πολίτη φίλε,
    Ο σενιόρ Αθεμπίγιο θα μας αποκαταστήσει χωροταξικά. Μούτσας Γκράθιας.
    Πολίτη, έχω την αίσθηση ότι ζώ σε μιά χώρα όπου έχει επιβληθεί μια δικτατορία. Πως αλλιώς να εξηγήσω τον εκτασιασμό όλων των μέσων για κάθε κίνηση της κυβέρνησης. Πάλι καλά που δεν την αποκαλούν Εθνική Κυβέρνηση (ακόμη). Νομίζω πως βρίσκομαι σε κάποια Αφρικανική χώρα όπου ο λαός μένει άναυδος από θαυμασμό βλέποντας τον νέο ηγέτη του να τρέχει απ'εδώ κι απο κεί με σηκωμένα τα μανίκια με καθαρά ολοκληρωτικού καθεστώτος προπαγανδιστική αντίληψη.
    Μου θυμίζουν τον Παττακό που κυνηγούσε και συνελάμβανε ο ίδιος στην Ομόνοια όσους όδηγούς πετάγανε τα αποτσίγαρα απο τα παράθυρα των αμαξιών στο δρόμο. Οι λογοκρινόμενες τότε εφημερίδες υμνούσαν εν χορώ την αποφασιστικότητα της Εθνικής Κυβέρνησης.
    Οι αυτολογοκρινόμενες εφημερίδες σήμερα κάνουν το ίδιο.
    Λυπάμαι δε πολύ για το κατάντημα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Η μακαρίτισα η Ελένη Βλάχου, όσο και την πίεζαν τότε οι δικτάτορες δεν είχε δεχτεί να εκδόσει την εφημερίδα υπό καθεστώς λογοκρισίας.
    Σήμερα η ίδια αυτή εφημερίδα μας πληροφορεί πως το 83% του λαού είναι ικανοποιημένο από την νέα κυβέρνηση. Μα που είμαστε; Στο Ιρακ επι Σαντάμ; Πάλι καλά που επιτρέπουν να υπάρχει και 17% όχι ικανοποιημένο.
    Φοβούμαι πως αν η Ν.Δ δεν ανασυνταχθεί γρήγορα, θα μας επιβληθεί με την ψήφο του λαού ένας γλυκούλης Τσαουσέκου με σηκωμένα μανίκια και δε ξέρω κι εγώ τι άλλο.
    Ευχαριστώ
    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έλα ντε, ποιος; Το Κράτος υπάρχει από το 2004 άλλωστε. Πριν από τότε, δεν κυβέρνησε καμια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, κανένας κακομοίρης μουσάτος απο τα Δυτικά προάστια δεν έγινε ποτέ...μεγαλοστέλεχος Δημόσιας υπηρεσίας, καμιά κοπελίτσα δεν έγινε από το πουθενά...Λέκτορας Πανεπιστημίου, η Ολυμπιακή Αεροπορία δεν μας χρέωνε καθόλου μα καθόλου για χάρη μερικών τεμπέληδων πρασινοφρουρών, κι όλα πάντα κυλούσαν καλά και όμορφα, μέχρι το 2004. Τότε ήρθε ο Αρμαγεδών Καραμανλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΟ Κ.Π
    Πολίτη συγχώρα με αλλά στο προηγούμενο σχόλιό μου ξέχασα να αναφέρω πως και ο Παττακός στην διάρκεια της χούντας τριγυρνούσε συνεχώς μ'ενα μυστρί στο χέρι ακολουθούμενος απο διάφορους ύπουργούς και άλλους υπηρεσιακούς χειροκροτητές. Και η φωτογραφία του, παντού.
    Που είναι η διαφορά;
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αν και αρκετα από αυτά που γράφεις είναι λογικά εντούτις παραλείπεις πως ήδη έκανε βήματα αποσυμφόρησης του κρατικού κορβανα.
    Μείωση κρατικών δαπανών για τα "κρατικά" αυτοκίνητα και κρατικών λειτουργών σε διοικητικές θέσεις.
    Τα 14δις δανεισμός θα γίνουν για να πληρωθούν τα 5 σε βραχυπρόθεσμα δάνεια 5ετιας της προηγούμενης κυβέρνησης και οι μισθοί και οι συντάξεις για τους επόμενους δύο μήνες αξίας 4δις.
    Να είσαι πιο προσεκτικός σε αυτά που γράφεις γιατί καταντάς γραφικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά φίλε Πολίτη,

    Δεν ξέρεις ότι ο Καραμανλής δεν άρεσε στους αμερικανούς και για έναν άλλο απλό λόγο -εκτός τους άλλους; Δεν είχε δανεισθεί από το ΔΝΤ! Τώρα ο Γιωργάκης επειδή δεν μπορεί να κάνει τίποτα με την ΕΕ, θα στραφεί προς το ΔΝΤ για νέο δάνειο.

    Και βέβαια καλά να πάθει ο ελληνικός λαός του οποίου τώρα θα χρωστάνε και τα εγγόνια των δισεγγόνων του, με τις επιλογές του!Αλλά τί
    φταίνε οι σωστοί άνθρωποι οι λοιποί που δεν ψήφισαν τις αόρατες υποσχέσεις του Γιωργάκη και η καϋμένη Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ


    Ποιός είδε κράτος κλασσικό
    σ' όλη τη γη μοναδικό
    εκατό να εξοδεύει
    και πενήντα να μαζεύει;

    Να τρέφει όλους τους αγρούς
    νάχει εφτά Πρωθυπουργούς
    ταμείο δίχως χρήματα
    και δόξης τόσα μνήματα;

    Νάχει βουλή ωσάν κι αυτή
    με Τσουτσουνάτο βουλευτή
    να γεμίζει κάθε μέρα
    από λόγια τον αέρα;

    Νάχει κλητήρες για φρουρά
    και να σε κλέβουν φανερά
    κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
    τον κλέφτη να γυρεύουνε;

    Νάχει και άντρες θηλυκούς
    σακατεμένους φθισικούς
    να τους δέρνουν να τους γδύνουν
    και φωνή να μην αφήνουν;

    Να θέλει δα κι απ την Τουρκιά
    χωρίς να ρίξει τουφεκιά
    χίλιες χιλιάδες στρέμματα
    ν' αυξήσει με τα ψέματα;

    Γεώργιος Σουρής 1853-1919
    Υπάρχει έστω και ένας στίχος που δεν αντιπροσωπεύει την σημερινή πραγματικότητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Καραμανλής θα δικαιωθεί πολύ πιο γρήγορα και από όσο ο ίδιος περίμενε...

    Το έχω ξαναγράψει και μέρα με την μέρα οι εξελίξεις δικαιώνουν αυτή την εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Politis.gr
    "Ο Κώστας Καραμανλής παραμερίζοντας κομματικά και προσωπικά συμφέροντα διάλεξε τον πιο δύσβατο δρόμο........Για την πράξη του αυτή (...λένε τα κάθε λογής και χρώματος γιουσουφάκια) ...τιμωρήθηκε από τον Ελληνικό λαό . Από αλλού τιμωρήθηκε και για άλλους λόγους, αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος άρθρου....".

    Αντε νά δούμε, γιατί νόμιζα ότι μόνο εγώ συνεχίζω νά πιστεύω ότι κάποιοι (ποιοί άραγε) ήθελαν πάση θυσία, επιδίωξαν μεθοδικά καί πέτυχαν, θριαμβευτικά μάλιστα, νά θέσουν τόν Καραμανλή εκτός μάχης.
    Κάποιοι πού δέν έδιναν δεκάρα γιά τόν τρόπο πού κυβερνούσε τούς έλληνες (μέ αρκετά λάθη αλήθεια), αλλά ίδρωναν μέ τή στάση του σέ πιό στρατηγικά ζητήματα, γιά τά οποία μέ τή σειρά τους (μάλλον) δέν δίνουν δεκάρα οί έλληνες.
    Αντε, γιατί ο Καραμανλής αποδείχτηκε ότι δέν ήταν επαγγελματίας πολιτικός, σέ αντίθεση μέ κάποιους άλλους, γιά τούς οποίους, απαθέστατα, η (πολιτική) ζωή συνεχίζεται.
    Αντε, γιατί μπορεί νά 'μαι εκτός σημερινού θέματος, αλλά νομίζω ότι πολύ εύκολα δεχτήκαμε τό θαύμα πού συνέβη, ώς κάτι (πολιτικά) φυσιολογικό.
    Αντε, γιατί τελικά, μάλλον ξεχνάμε πολύ γρήγορα καί κρίνουμε πολύ επιπόλαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριοι και κυρίες, όταν μια ομάδα ποδοσφαίρου χάνει ένα παιχνίδι ή το πρωτάθλημα πάντα φταίνε οι διαιτητές , η παράγκα, οι παράγοντες , οι δημοσιογράφοι κτλ , μα ποτέ οι παίχτες , ο προπονητής , ο πρόεδρος , η διοίκηση. Το ίδιο και η Νέα Δημοκρατία, το ότι έχασε τις εκλογές με 10% διαφορά φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον Πρόεδρο, τους Υπουργούς και γενικά το κόμμα. Δυστυχώς ο λαός και μορφωμένος είναι και κρίση διαθέτει για να μην κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του .
    Ξέρεται τι πληρώνει η ΝΔ;
    Πληρώνει την ανικανότητα του Αρχηγού της να διαλέξει συνεργάτες,
    Πληρώνει την τεμπελιά του Αρχηγού της (Μας έλεγαν ότι δεν παίρνει αποφάσεις εν θερμώ και ότι το σκέφτεται το θέμα , βλέπε Βατοπέδι κτλ. Τελικά απλώς δεν σκεφτόταν άφηνε τα πράγματα να έρθουν όπως ήταν .Τελικά έπεσε ο ουρανός και μας πλάκωσε. ΜΠΡΑΒΟ !!)
    Πληρώνει ότι δεν υπήρχε ΟΡΑΜΑ, δεν υπήρχε πολιτικό στίγμα.
    Πληρώνει τους ανεπαρκείς που στελέχωσαν την δημόσια διοίκηση.
    Πληρώνει την προσήλωση στους αριθμούς και όχι στην πολιτική και την κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. prosperno tis agiografies sta mme pou ginontai eite apo tin ekdili pia ikanopoiisi oti i apopsi tous egine kai apopsi tis pleiopsifias,eite epeidi exoun xrei se ika kai efories kai den exoun kleisei akoma tis simfonies "asilias" pou epithimoun..

    den ekane se kanenan entiposi pou to pasok, eite san opadoi eite san politiko dinamiko, den panigirise oso tha perimene kaneis aytin tin aneti niki ?

    mipos giati kapoioi apo aytous xeroun sto piso meros tou mialou tous, oti dialegontas ton simerino prothipourgo, thisiasan perisotera apo ayta pou tha paroun prosorina mesa apo tin diaxeirisi tou kratikou kourvana ?

    aytoi fovamai oti einai kai i telytaia grammi antistasis se ayto pou mas erxetai mias kai i opoia kentrodexia antidrasi einai volika exoudeteromeni kathos einai diaspasmenoi sto dromo gia to sinedrio tous kai anazitoun simaxies entos kai ektos ton toixon..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε 12:38 το Πασοκ ήδη υπέπεσε σε σκληρά φάουλ (τα οποία ακόμα δεν δικαιολογούν κίτρινη κάρτα, αλλά είναι κοντα και αυτή...)

    Όσο για την ανικανότητα του Καραμανλή να διαλέξει συνργάτες, είδαμε και την αντίστοιχη ικανότητα του Παπανδρέου....(οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ξέρουν την μεγάλη "ικανότητα" των εν λόγω συνεργατών...)

    Όσο για αυτά που πληρώνει η ΝΔ άστο καλύτερα... Για να δούμε αν το Πασοκ που αφουγκράστηκε την κοινωνία τι θα κάνει, διότι και ΕΤΑΚ για το 2009 θα πληρώσουμε και φόρους κληρονομιάς καιμεταβίβασης θα πληρώσουμε και θα ματαξαναδανειστούμε...από το ΔΝΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βασιλεύει η μικροψυχία στα σχόλια αυτά. Δεν υπάρχει ελπίδα παρά μόνο βαμμένο κομματικό πετσί. Με τις υγείες σας παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κάποιος ίσως θάπρεπε να θυμίσει σε όλους εσάς, τους περιφερόμενους από ιστολόγιο σε ιστολόγιο θιάσους, ότι τις δεκαετίες του 80 και του 90 δεν λείπαμε στις νήσους Bora-Bora. Εδώ είμασταν όλοι και απολαμβάναμε τη μπόρα και την καταιγίδα από τα σκάνδαλα, την απόλυτη διαφθορά, την βαθιά σήψη, τον κρατισμό, τις γκομενοδουλειές του αείμνηστου, τον αυριανισμό, τους Κουτσόγιωργες, τους Κοσκωτάδες, τα "γιουγκοσλαβικά" καλαμπόκια και τους Αθανασόπουλους, την ΠΡΟΜΕΤ και την Βάσω, τον ΟΠΑΠ, την Ολυμπιακή των 5 ηπείρων και των 12 χιλιάδων υπαλλήλων, την ΕΡΤ με τους άπειρους αργόμισθους, τους Κατσιφάρες, τους Τσοχατζόπουλους, τις κλαδικές σας που ήταν η αστείρευτη δεξαμενή του Δημοσίου, τους Πάχτες και τις αρπαχτές, το χρηματιστήριο, τα πακέτα Ντελόρ και Σαντέρ και το ποιοί τα έφαγαν, την πλήρη αποβιομηχάνιση της χώρας, την απόλυτη απαξίωση και ξεπούλημα των Ναυπηγείων, την υπονόμευση της ΕΒΟ, την μετατροπή του Λαυρίου και του Μαντουδίου Ευβοίας και δεκάδων άλλων σε πόλεις ανέργων, το νταλαβέρι στο καθεστώς της αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, το παραδικαστικό, τα φακελλάκια, τους συναιτερισμούς, τα ατελείωτα πράσινα βολέματα, το κτηματολόγιο του Λαλιώτη, τους Μποσινάκηδες και τους Αρκουδέες, τα "τεκμήρια διαβίωσης", τις "περαιώσεις", τις ΑΠΕΙΡΕΣ πυρκαγιές, το νέφος, την τρισάθλια Παιδεία, να συνεχίσω ή να σταματήσω; Άντε ας σταματήσω για να μην σας συγχίσω τώρα που βρίσκεστε στα χάϊ σας...

    Εδώ ήμασταν, λοιπόν, και τότε και σας λουζόμασταν και ταυτόχρονα (και εντελώς τυχαία δηλαδή) εμείς πληρώναμε την νύφη, δηλαδή τα γαμησιάτικα όπως λέει και ο λαός μας πιό εύστοχα.

    Κάθε φορά, λοιπόν, που βγαίνετε δώθε-κείθε και μέμφεστε την ΕΞΙΣΟΥ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ίσως θάπρεπε να εξετάζετε και το μικρό εκείνο ενδεχόμενο να μην έχουμε ξεχάσει τίποτε από τα χρόνια της δικής σας διακυβέρνησης.

    Και μην μου πείτε πως κάποια από αυτά που προανέφερα ήταν αποφάσεις της συγκυβέρνησης. Χεστήκαμε κύριοι. Διότι η δική μας η ζωή, σε αντίθεση με την δική σας, δεν χωρίζεται σε τετραετίες. Η δική μας η ζωή είναι μία και ενιαία. Και τουλάχιστον η δική μου ζωή, από το 1963 μέχρι σήμερα ήταν σκατά. Και αν σήμερα εμφανίζεστε ως μετανιωμένες παρθένες που ανανήψατε από το βαριά αμαρτωλό και εγκληματικό παρελθόν σας και ήρθατε να με (ξανα)σώσετε, σε μένα που έχασα την ζωή μου μαζί σας δεν λέει απολύτως τίποτα.

    Και πείτε στον αρχηγό σας, τώρα που έγινε πρωθυπουργός, πως θέλω την χαμένη ζωή μου πίσω! ΘΕΛΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΙΣΩ!!! Μ' ακούτε βρε ρεμάλια εκεί στην Ιπποκράτους και στη Ρηγίλλης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΠ γράφεις:
    "Λυπάμαι δε πολύ για το κατάντημα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ"
    Ποίας "καθημερινής", οι καθ' επίφαση λεγόμενες εφημερίδες¨ σήμερα είναι εργοταξιακά έντυπα κάθε εργοληπτικής ή άλλου είδους επιχείρησης για την προάσπιση των συμφερόντων του επιχειρηματία που την εκδίδει και αυτοί που εργάζονται στο έντυπο της επιχείρησης είναι οι υπάλληλοι γραφιάδες της, ή, εντεταλμένοι κομμάτων ή, πρακτορίσκοι άλλων τινών.... ενδιαφερομένων, βάλτε με τον νου σας ποιούς, λοιπόν τι περιμένετε από αυτούς, ή από τους στημένους κάθε πρωί και βράδυ .... θεατρίνους των καναλιών, Δημοσιογραφικό επαγγελματισμό και Συνείδηση, ή κάτι ανάλογο;;
    Η στοχευόμενη υποβάθμιση της παιδείας μας από το 1981 και μετά έχει πιάσει τόπο και πολύ φοβάμαι δυστυχώς δεν είναι ανατρέψιμη στο εγγύς μέλλον, διότι σε λίγο δεν θα υπάρχουν πλέον δυνάμεις να αναλάβουν αυτό τον ρόλο, εκτός και αν βρεθεί κάποιος νέος Καποδίστριας, και κάποια κοντινή δυναμική νέα γενιά αφυπνισθεί από τον λήθαργο της φραπεδιάς,- όχι με επαναστάσεις του τύπου καταστρέφω τα πάντα φορώντας κουκούλες- και αναλάβουν ειρηνικά από κοινού τον δυναμικό αυτό ρόλο της σωτηρίας και ««εμπροσθοδρόμισης»» αυτού του τόπου και του ελληνισμού.
    Μπορώ να Πιστεύω , υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμε 1:58 Ποιός σου μίλησε για το ΠΑΣΟΚ ; Το καμματηλίκι και το οπαδηλίκι κάνει πολύ κακό. Το θέμα είναι η ΝΔ να βρεί ξάνα το δρόμο της για το καλό της πατρίδας. Βγάλτε τις παροπίδες μπας και κάνουμε κάτι σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παύλο, αν και γεννήθηκα 10 και κάτι χρόνια μετά από σένα, έζησα όλη τη διαφθορά, τη σαπίλα, την αναξιοκρατία, την ανηθικότητα και την ανεντιμότητα στο πετσί μου, και γι' αυτό θέλω να ΣΕ ΣΥΓΧΑΡΩ από καρδιάς και να ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΨΩ όσα γράφεις και άλλα τόσα που, φευ, ο αμνήμων και κοντόθωρος Νεοέλληνας είτε αγνοεί είτε παραβλέπει...Άντε διότι σαν να μου φαίνεται ότι κάποιοι νομίζουν ότι κατεβήκαμε από το φεγγάρι ή ότι το tabula rasa που αξιώνει το ΠΑΣΟΚ είναι ωραίο σκετσάκι για ηλιθίους... Ήθελα να μοιράσω σε όλους τους Έλληνες ένα ωραίο βιβλιαράκι Ευρωπαίων και Αμερικανών Οικονομολόγων (το είχα διαβάσει το 1992)που μας αναφέρει ως ιδιαίτερη περίπτωση χώρας που θα πληρώνει εις τον αιώνα τον ΑΠΑΝΤΑ την πολιτική "αδειάστε τα ταμεία και δώστε παντεσπάνι στον λαό" του Ανδρέα Παπανδρέου...

    Να πω μόνο, συμπληρώνοντας τον Κ.Π. ότι ναι, σε δικτατορία ζούμε...Όταν το Λαμπρακιστάν, που έχει εξαγοράσει τους πάντες και τα πάντα, και ιδίως ένα αξιόλογο κομμάτι της ΓΝΩΣΗΣ και του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ αυτού του τόπου, έχει χρέη χιλιάδων εκατομμυρίων ευρώ και περιμένει την παρέα του Τζέφρυ για να ξαλαφρώσει, ε, εννοείται πως θα χειραγωγήσει την κοινή γνώμη όπως θέλει και θα παρουσιάσει τον Τζέφρυ ως Μεσσία ...Μαριονέτα του είναι κι αυτός, κι ας λέει ό,τι λέει...Ο Έκο το είχε πει - παραφράζω- δεν χρειάζεται να κάνεις πολέμους όταν υπάρχουν τα Μ.Μ.Ε

    Και μέσα σε όλα αυτά, οι συγκλητικοί της Ρηγίλλης σκυλοφαγώνονται για το ποιος θα βγει αυτοκράτορας...Ποιος τη βράζει την Ελλάδα...Ενώ οι Ομάμηδες αλωνίζουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα καταλάβει γρήγορα ο κόσμος το λάθος που έκανε με τον ΓΑΠ... Αν γλυτώσουμε τη χρεωκοπία τυχεροί θα είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ Παύλο 2:31,
    Σε συγχαίρω για το σχόλιό σου. Εδώ και 6 χρόνια μένω στο εξωτερικό. Μάντεψε γιατί. Μάντεψε ποιο άθλιο κράτος με "έδιωξε" και με ανάγκασε να αναζητήσω (και να βρω) επαγγελματική προοπτική σε άλλη χώρα.
    Κι έρχονται χειρότερα, πολύ φοβάμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. με τον καραμανλη 8α την γλιτωναμε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φίλε ανώνυμε, πριν τις εκλογές το έλλειμμα ήταν 6%...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν μπορούμε να κοιτάξουμε για μια φορά πέρα πό την κομματική μας ταυτότητα????? Δεν μπορούμε να δούμε τα λάθη που έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή (τα τραγικότερα λάθη που θα μπορούσε να κάνει μια κυβέρνηση). Θα πάρει λέει δάνει επειδή ήρθε ο Αθεμπίγιο ή για 1000 άλους λόγους. Αυτό μας πειράζει??? Το οτι οι δικοί μας κατάφεραν να αυξήσουν το έλλειμα 100 δις ευρώ δεν το κοιτάμε. Ο Καραμανλής .. πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικός μας θα ναι.. Α ρε κούνια που μας κούναγε... Θα φαμε την Ντόρα λοιπόν κι ας μην μας αρέσει, επειδή ο Καμανλής αποδείχθηκε ΜΗ ΗΓΕΤΗΣ. Περαστικά μας κύριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλα,για την πλακα με τα δανεια,θελουν κλωτσες οι πασοκοι.Γι αυτο εξ αλλου και δεν τους ψηφισα,χωρις ωστοσο και να ψηφισω καποιον αλλο.Εκατσα σπιτι.
    Οι πονηροι Ελληνες,την ξερουν τη δουλεια.Δανειζονται μεχρι τελικης πτωσεως,ξεροντας οτι τετοιο ξεφτιλισμενο επισημο κρατος,τελικα θα τους τα χαρισει,οπως εχει κανει εξ αλλου,τοσες φορες.
    Ξεχασατε τον αληστου μνημης Παπαδοπουλο,που χαρισε ολκληρα τρακτερ σε μπαταχτσηδες χωριατες,ενω οι νοικοκυραιοι,ειχαν πληρωσει κανονικα τα δανεια τους;
    Ξεχασατε την περιφημη ομαδα των 3 εως 4 χιλιαδων πονηρων,που πηραν δανεια απο την Εργατικη Εστια,εδω και πανω απο 20 χρονια,για να παρουν σπιτια,και δεν εχουν πληρωσει μια,και κανεις δεν τους ζητησε τιποτα,ενω οι αλλοι,τα πληρωσαν κανονικα;
    Γιατι λοιπον οι καραγκιοζηδες οι πασοκοι,να μην κανουν τα ιδια;Υπαρχει παραδοση,οπως ειδατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οσο οι Ελληνες θα είμαστε τόσο μικρόψυχοι απέναντι σε κάτι θετικό που έρχεται δεν θα πάμε ποτέ μπροστά.Ο Παπανδρέου δεν είναι λίγος για τον Ελληνικό λαό , οι Ελληνες είμαστε πολύ λίγοι να τον δεχτούμε ως Πρωθυπουργό μας. Αυτό είναι το 'ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ" μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παυλε,προσυπογραφω και με τα δυο χερια,και ομολογω,οτι ημουν κι εγω ενας απ αυτους τους μαλακες,που ειχα αποβλακωθει απο το κλιμα της εποχης,που εγινε μετα την καταρρευση της Χουντας.
    Τα ψευτικα τα λογια τα μεγαλα βλεπεις.
    Και ενω εβλεπα τι γινοταν,ελεγα,το μη χειρον,βελτιστον.
    (Βεβαια τωρα,δεν τους ψηφισα.Ουτε τον Ιουνιο.Εκατσα σπιτι.Και απο ο,τι βλεπω με το λιμανι,και το πως αγονται και φερονται απο 100 νοματαιους,κακομαθημενους,με αποδοχες πριγκηπα,πολυ καλα εκανα.).
    Υπαρχει ομως μια δικαιολογια.Ο εμφυλιος και η Χουντα,και αυτα πληρωσαμε φιλε μου.Μην το ξεχνας αυτο.
    Και ακομη τα πληρωνουμε.
    Αλλα ειμαστε ατυχοι.Βγηκε ο Κωστακης,να μας σωσει κι αυτος,αλλα ειχε το μυαλο του αλλου.
    Αφησε το Ρουσσοπουλο αντ αυτου,και αυτος αραξε.
    Ετσι το φαγαμε το αγγουρι,αλλη μια φορα.
    Γι αυτο,αν θυμωνετε με το πασοκ,επειδη ξαναβγηκε,να πατε στη Ραφηνα και να κραξετε τον Καραμανλη,γιατι αυτος και μονο ειναι υπευθυνος,που νεκραναστηθηκε το πασοκ.Μονον αυτος.
    Αλλα εμεις,τι φταιμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οσοι θυμουνται απ τους παλιους, κοροιδευαμε τον Ανανασταση Παπαληγουρα (Υπ. Συντονισμου τοτε) δηλ Οικονομικων οπως θα λεγαμε σημερα σαν "ταξι με ανοιχτες πορτες" λογω του σχηματος των αυτιων του...Ομως τοτε το εξωτερικο χρεος ηταν γυρω στο 20% μεχρι και το 1981 που φεραμε το καθηγητη των οικονομικων τον Αντρεα και μας εμαθε να δανειζομαστε...Εκτοτε ουδεποτε ΕΦΘΑΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ -δυστυχως ουτε θα φθαση στα επιπεδα του 1981... Χρειαζονται κι αλλα???? Χρειαζεται να πουμε οτι θαπρεπε μαλλον να γυριχουμε το χρονο πισω μηπως ζησουμε ανθρωπινα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο Προβοπουλος πριν τις εκλογες ηταν ενας "επαχθης Βατοπεδινος" που δηλωνς ελλειμα περιπου 6% και μετα τις εκλογες εγινε "εγκροτος οικονομολογος " οταν δηλωνε ελλειμα πανω απο 10%. Η λεπτομερεις που διαφευγει ειναι οτι και το 6 και το 10 ειναι πανω απ το 100......

    ΑπάντησηΔιαγραφή