Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Χάσαμε την oυσία κυνηγώντας την …....συνουσία !

Την προηγουμένη Τρίτη 22/01 ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής ο νέος εκλογικός νόμος , ένας νόμος που πέρασε στα …ψιλά γράμματα . Δεν προβλήθηκε στον βαθμό που θα έπρεπε από τα ΜΜΕ , τα οποία είχαν στραμμένη την προσοχή τους στην «σκανδαλολογία» .
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή ακούστηκαν ξανά τοποθετήσεις αρχηγών κομμάτων και βουλευτών οι οποίες μόνο το σχολιασμό του περιεχόμενου του νόμου δεν αφορούσαν .Όλοι έβαλαν κατά πάντων…
Θετικό στοιχείο πάντως του νέου αυτού νόμου είναι η υποχρεωτική συμμετοχή των γυναικών
κατά το 1/3 επί του συνόλου των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του εκάστοτε κόμματος .
Το φαινόμενο όμως των διαφορετικών φωνών και απόψεων στο κυβερνητικό στρατόπεδο πάλι έκανε την εμφάνιση του .Δεν το θεωρώ μεμπτό ,αντίθετα πρέπει να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις , άλλωστε αυτή είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας μας.
Ψάχνοντας το θέμα καλύτερα λοιπόν έπεσα πάνω σε μια τροπολογία την οποία είχε καταθέσει ο βουλευτής της Ν.Δ., Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Παρόμοια τροπολογία
με διαφορά μιας βδομάδας αργότερα κατατέθηκε και από τον βουλευτή Κ. Μητσοτάκη.
Αφορούσαν και οι δύο την κατάτμηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της Ελλάδος ,της Β' Αθηνών και όχι μόνο αυτής .
Διαβάζοντας τις τροπολογίες διαπίστωσα θέσεις και προτάσεις που συμβάδιζαν και με το λαϊκό αίτημα . Γιατί το σπάσιμο της Β΄ Αθήνας είναι απαίτηση των πολιτών της . Είναι ένα αίτημα το οποίο έχει πλέον ωριμάσει . Δυστυχώς για διαφόρους λόγους η κυβέρνηση δεν τις έλαβε υπ΄ όψιν της.
Μου έκανε εντύπωση πάντως η ταύτιση απόψεων των δύο πρωτοκλασάτων στελεχών της Ν.Δ. και μου φάνηκε περίεργη η χρονική στιγμή που αποφάσισαν να τοποθετηθούν.
Μήπως ο Μιλτιάδης και ο Κυριάκος έχουν …συνασπιστεί τελικά ;Τα έχουν βρει…;
Το γεγονός ότι έψαχναν συμπαραστάτες και τελικά όλοι μαζεύτηκαν λόγω φόβου μην εκτεθούν στην κοινοβουλευτική ομάδα και το κόμμα θα πρέπει να μας προβληματίσει γιατί επαναλαμβάνω η κατάτμηση της Β΄ Αθηνών είναι απαίτηση των πολιτών της .

Θετική πάντως κρίνω την παρουσία των νέων πολιτικών σε ουσιαστικά ζητήματα σε καιρούς που η ουσία και ο πολιτικός λόγος έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα….

18 σχόλια:

  1. Eχεις απόλυτο δίκιο, και στον τίτλο (που ειναι όλα τα λεφτά) και για την Β Αθηνών.
    Τι δουλειά έχω εγώ απο το Περιστέρι με την Γλυφάδα .Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζω εγώ με τον κάτοικο της Εκάλης . Δυστηχώς πέρα απο κομματικές ή αλλες διαφορές μόνο αυτοί οι δύο πολιτικοί καταλάβαν το χρόνιο πρόβλημα της Β Αθήνας και προσπάθησαν να κάνουν κάτι .Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγούμαστε . Φηφίζω άλλο πολιτικό κόμμα απο αυτούς και θα συνεχίσω να το ψηφίζω , αλλά το σωστό και τις αξιόλογες προσπάθειες από όπου και να προέρχονται πάντα θα τις επαινώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή η παρατήρηση των βουλευτών και η δικία σου
    Πρεπει η β' αθηνών να κοπέι
    Είναι πολυ μεγάλη
    Δεν εκπροσωπούμαστε καθόλου
    Αυτό το είχα ξανακούσει για τον Βαρβιτσιωτη και την προτασή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους κάποιος που βγάζει στον αέρα αυτό που όλοι θέλουμε στην Β Αθήνας . Σου στέλνω email με σχετικές προσπάθειες που έχουμε κάνει για το σκοπό αυτό και θα θέλαμε κάποια στιγμή να κάνεις ένα άρθρο με τις απόψεις μας και τα αιτήματα μας .Σίγουρα πάντως οι σχετικές τροπολογίες που κατατέθηκαν ήταν προς τον σωστό δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιλτιάδη... έχεις φάει πολύ ...επίθεση παλιά.σε μια περίοδο είχα αρχίσει να αμφισβητώ το ήθος του και την αξιοπρέπεια του
    έκανα λάθος προς το παρών.δεν τον ψήφισα,αλλά αν πάει χαλαρά θα το σκεφτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι άλλο θα δούμε στη Αθήνα.Κυριάκος και Μιλτιάδης.
    Καλώς να έρθετε
    ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ
    Τα λάθη δεν συγχωρούνται , μην κάνετε τα ίδια με τους πατεράδες σας.Μην τάζετε,για να μην ταχθείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά το άρθρο απλώς τιμά τις προτάσεις αυτων των δύο πολιτικών . Το πρόβλημα όμως είναι και παραμένει η Β Αθηνων . Άλλωστε αυτό είναι και το νόημα του άρθρου . Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να καταργήσουμε αυτό το έκτρωμα που λέγετε Β Αθήνας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oνόματα με παρελθόν και μέλλον...
    Για να δούμε που θα βγάλει η κολεγιά
    Εχω παράπονα και από τους δύο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tον Βαρβιτσιώτη τον ψήφισα αλλά δεν θα την βγάλει καθαρή με δυο προτάσεις.Δίκιο έχουν και οι δύο αλλά όταν ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι.
    Εγώ αυτό λέω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρισκάρουν οι νέοι και καλά θα κάνουν να προσέχουν παραπέρα.Έχουν και οι δυο τα ίδια μυαλά άραγε?
    Πάντως η β Αθήνας χειάζεται κατακερματισμό για να εκπροσωπηθεί
    Σε αυτό συμφωνώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδιά το πρόβλημα είναι η Β ΑΘΗΝΑΣ και όχι η αξιολόγηση των δύο βουλεύτων .
    Για να δούμε άσπρη μέρα στις Δυτικές Συνοικίες Σχολιάστε το γεγονός για την ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ και ΜΟΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Β΄ ΑΘΗΝΑΣ πρέπει να αλλάξει.έχουν δίκιο οι παραπάνω.τισχέση έχει το περιστέρι με την κηφισιά και την ηλιούπολη...Τώρα πάει πέρασε ο νόμος
    Καλή η προσπάθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή η προσπάθεια των δύο πολιτικών . Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αφού όλοι συμφωνούμε ότι η κατάτμηση της Β Αθήνας είναι επιβεβλημένη γιατί δεν βρήκαν συμπεραστάτες στις τροπολογίες τους . Τί φοβόντουσαν οι υπόλοιποι βουλεύτες της Β Αθήνας .Αφου σε κατ`ιδίαν συζητήσεις σε διάφορες συγκεντρώσεις γνωρίζω ότι υποστηρίζουν και αυτοί το ίδιο .
    Ο κ. Μειμαράκης μάλιστα το είχε δηλώσει και δημοσίως κάποτε . Κάποια στιγμή πρέπει οι δύο πολιτικοί να βγούν και να μας εξηγήσουν τι παιζόταν και δεν συζητήθηκαν οι τροπολογίες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παιχνίδια γίνονταιμε τους εκλογικούς νόμους κάθε 4 χρόνια.Σαν γνήσιος και βέρος Γλυφαδιώτης οφείλω να συμφωνήσω στην πρόταση αυτη.Αργά είναι όμως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εχουν κάτι να μας πουν οι πολιτικοί εκτός από εκλογικούς νόμους...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τα χουν βρει,δεν ταχουν βρει δεν ενδιαφέρει τον κοσμάκι.
    Μιλτιάδη καλό είναι που αφήνεις τα κότερα πίσω
    Κυριάκο εμπειρία παίρνεις ακόμα

    δεν συμφωνώ εγώ με τον παραπάνω γιατί δεν ζει στη Β' που ζω εγώ και η οικογένεια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν με πείθει κανένας τους.
    Συνασπισμοί και κοροιδίες.Να κάνουν μια βόλτα από τις γειτονιές να καταλάβουν τι γίνεται.Ακομα περιμένουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Β Αθήνας πρέπι να κοπέι σε πολλά κομμάτια.Στην κυβέρνηση έχουν μυωπία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν είναι και τόσο εύκολο αυτό.Μπορεί η κυβέρνηση να μην ήταν έτοιμη να το κάνει.Θέλω να πω κάτι άλλο,Αντί ο Μητσοτάκης να μας βοηθήσει,εμένα και μια ομάδα νέων ούτε τηλ δεν μας έχει πάρει,ούτε το γραφείο του.Το να πάω και στο Βαρβιτσιώτη είναι ...λύση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή