Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Έχουν Γνώση οι φύλακες ! !

Στο τελευταίο ταξίδι του κ. Καραμανλή στην Μόσχα και κατά την διάρκεια των μεταξύ των απόρρητων συνομιλιών που είχαν , έγινε πρόταση στον κ.Καραμανλή να συμμετάσχουν οι Ελληνικές ένοπλές δυνάμεις στο διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας .

Η Ρωσία ήταν και είναι το «επτασφράγιστο μυστικό» στον τομέα του Διαστήματος.
Το Διαστημικό πρόγραμμα ελέγχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις Ένοπλες Δυνάμεις όπως και το πρόγραμμα αναγνώρισης θέσης μέσω δορυφόρου το Glonnas .

Η σχετική συνεργασία έχει ήδη περάσει από το προπαρασκευαστικό στάδιο, αφού από το 2004 λειτουργεί η μικτή επιτροπή Ελλάδος -Ρωσίας για θέματα επιστήμης και τεχνολογίας . Μεταξύ δε των διαφόρων τομέων της επιτροπής και αυτό της διαστημικής έρευνας .

Η συνεργασία λοιπόν των δύο χωρών περνάει στο επόμενο στάδιο . Με την κίνηση του αυτή ο κ. Πούτιν δείχνει έμπρακτα την φιλία και την εκτίμηση που τρέφει για την χώρα μας και για τον ίδιο τον κ Καραμανλή προσωπικά . Άλλωστε είναι φανερό ότι τα ``χνώτα `` των δύο ανδρών ταιριάζουν .

Μετά λοιπόν την πρόταση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας η οποία και έγινε δεκτή φυσικά , οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα ενταχθούν σ`ένα διαστημικό πλέγμα και μία τεχνολογία που αυτομάτως θα θέσουν την Ελλάδα σε εντελώς νέα και διαφορετική τροχιά αποκομίζοντας τεράστια οφέλη .

Οι κινήσεις πάνω σ`αυτήν την προοπτική είναι έντονες και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς , γεγονός που έχει κάνει τους πέραν του Ατλαντικού να ανησυχούν εντονότερα και να εντατικοποιούν τα ``αντίμετρα`` τους .

Ήδη εμείς οι απλοί πολίτες αρχίζουμε σιγά σιγά να το καταλαβαίνουμε μετά από τα γεγονότα των τελευταίων δύο μηνών .
Βέβαια αυτό που εμείς το αντιλαμβανόμαστε τώρα , ο κ Καραμανλής το πληροφορήθηκε μέσω Ελληνικών και Ρωσικών μυστικών υπηρεσιών το περασμένο καλοκαίρι , και για αυτό και η ξαφνική αντίδραση του να αναγγείλει μέσα στο δεκαπενταύγουστο την προκήρυξη εκλογών .

Και οι δύο άνδρες ξέρανε και αντιδράσανε άμεσα καθιστώντας το σχέδιο των αμερικανικών αρχών , για πτώση του κ Καραμανλή και προώθηση γαλάζιων ή πράσινων φιλοαμερικανών στην εξουσία , ανεφάρμοστο προς το παρόν .

Γι`αυτό και ο τίτλος του άρθρου και το μήνυμα προς τους πέραν του Ατλαντικού……..φίλους μας ότι έχουν γνώση οι φύλακες

21 σχόλια:

  1. Γιάννη Καραίσκο σου έκανα το χατίρι . Στο μέλλον θα σας γράψω και άλλα σχετικά . ΄Να ξέρεις ότι αυτά που έχω γράψει μέχρι ώρας είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι σχετικά με την σπουδαία στρατηγική κίνηση της στροφής προς τον Ρωσικό πόλο .Με συγχωρείς αλλά τα βιβλία του αξιότιμου κ Λιακόπουλου δεν έχει τύχει να τα διαβάσω . Ελπίζω να μου δοθεί κάποια στιγμή η ευκαιρία και ο ελεύθερος χρόνος να το κάνω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοβαρότατο άρθρο . Ισως ΄έτσι εξηγούνται και πολλά ερωτήματα που είχα . Πως μπορώ να επικοινωνίσω μαζί σου εκτός ...πονηρών ματιών ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει . Αλλά γιατί να τα πιστέψουμε όλα αυτά politis-gr.
    Μήπως τα βγάζεις απο το μυαλό σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχει δικιο η λενα . Δεν μου έχει πεσει τιποτα στην αντιληψη μου παρολο που ασχολουμε καπως με σχετικα θεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Λένα - Στέλιο.
    Δεν σου επέβαλε κανείς να τα πιστέψεις...
    Προς politis-gr
    Εχουν δίκιο που λένε οτι η αλήθεια ποικίλει.Εδωσες μια διάσταση στο θέμα από μια πιο ψαγμένη ματιά.Ας ελπίσουμε όλοι Ελλάδα και Ρωσία να έρθουν πιο κοντά.Καιρός ηταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς ....απίστους Λένα και Στέλιο :
    Πριν ακριβώς από την επίσκεψη του κ Καραμανλή στη Μόσχα , είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Βασιλάκου(Γεν.Διεθυντής Εξοπλισμών και Αμυντικών Επενδύσεων) με τον επικεφαλής των Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων διαστήματος σμήναρχο Βλαντιμίρ Ποπόβκιν .
    Μην περιμένετε άλλα. Κάποια πράγματα δεν λέγονται δημοσίως .
    Προς τον Μάνο :
    Μπορείς να μου στείλεις email για εκτός ...πονηρών ματιών .Κοίτα στην Αριστερή Στήλη της αρχικής σελίδας . Θα περιμένω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραίο post . Ανέβασε και άλλα τέτοια . Καιρός να κτυπήσει το ξυπνητήρι.
    Εκανα κλίκ και μεγένθυνα την εικόνα στο post το σημερινό .
    Πολύ καλό το μηνυμά σου και πάρα πολύ έξυπνο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από τη στιγμή που ο ίδιος ο Πούτιν δήλωσε ότι θα υπάρξει "στενή συνεργασία στον αμυντικό τομέα", αυτό εννοούσε.

    Δεν ήταν τυχαία η επίσημη αγορά των 400+ ΒΜΡ-3. Γιατί ανεπισήμως μιλάνε για αντιαεροπορικά συστήματα S-400, για 1-2 Χοβερκραφτ "Zubr", και, για το όνειρο της Π.Α., αεροσκάφη Sukhoi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά εάν δεν το ανέφερε το zizanio δεν θα το πρόσεχα . Πολύ καλό το μήνυμα σου . Πρωτότυπος και έξυπνος ο τρόπος σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να συμληρώσω τον Νάσο .Και το πιό σπουδαίο που τους καίει τους ...φίλους μας τους αμερικάνους το κέντρο διοίκησης αεράμύνας PU-12M6 .
    politis-gr το ..........έπιασα το υπονοούνενο με το μήνυμα της foto .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάλλον πλάθεις όνειρα φίλε μου...
    Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι έλληνες πρέπει να αντιληφθούμε ότι είμαστε έθνος ανάδελφο και οτι πρέπει να στηριζόμαστε μόνο στις δικές μας πλάτες.
    Μην ξεχνάμε οτι η ρωσία ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρησαν την fyrom ως μακεδονία, και οτι στο παρελθόν οταν υποστήκαμε την μεγαλύτερη ήττα μας στην ιστορία -μικρασιατική καταστροφή- οι ρώσοι ήσαν αυτοί που στήριξαν με κάθε τρόπο τον μουσταφά κεμάλ.
    Τώρα προφητείες περι ξανθού γένους και λοιπά ας τα αφήσουμε για τον κο Λιακόπουλο μπας και πουλήσει κανα βιβλίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοιτά να δεις pako .
    Νομίζω ότι είσαι εκτός θέματος . Ο πολίτης-τζιαρ παρέθεσε και ονόματα , στοιχεία και ημερομηνίες .Διάβασε τα σχόλια του και θα καταλάβεις και πιθανόν να αναθεωρήσεις τις σκέψεις και τις απόψεις σου .
    Κάνε και ένα κλικ στην εικόνα του θέματος και αν δεν μπορείς να το κάνεις σου το λέω εγώ τότε .
    Το να σκέφτεσαι και να υπάρχεις είναι το ένα και το αυτό .
    Είναι κρίμα να νομίζεις ότι ΥΠΑΡΧΕΙΣ εφόσον δεν ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το άρθρο φαίνεται πολύ λογικό.
    Η Ελλάδα μετά το σχέδιο Ανάν και την τακτική των Αμερικάνων με τα Σκόπια απ'ότι φαίνεται δεν έχει τίποτα να περιμένει από τις ΗΠΑ.
    Ακόμα και από το ΝΑΤΟ να φεύγαμε μάλλον θα κερδίζαμε παρά θα χάναμε. Γιατί αυτοί που ξέρουν, ξέρουν ότι τα αμερικάνικα όπλα που διαθέτουμε "παρεμβάλλονται" εύκολα από αυτούς.
    Τόσα χρόνια τους πληρώνουμε νταβατζιλίκι και ούτε χαρτζιλίκι για τσίχλες δεν μας δίνουν.
    Τώρα δεν περιμένουμε εμείς να εκπληρωθούν προφητείες τύπου "ξανθό γένος" αλλά απ'ότι φαίνεται στο δόυναι και λαβείν με τους Ρώσους εμείς έχουμε και κάτι στο "λαβείν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και με τις φωτιές του καλοκαιριού ακόμα δεν έχουμε πάρει απάντηση στο ποιος τις έβαλε. Υποτίθεται η πυροσβεστική θα έβγαζε πόρισμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μονο απο τις φωτιες δεν ειχαμε πορισμα? ειχαμε απο το σινουκ?μαθαμε τι εγινε με τα ιεροσολυμα?τις υποκλοπες? αυτοι οι αναξιοι κανουν μπιζνες με ρωσους?ας γελασω. το μονο που τους ενδιαφερει ειναι πως να παραμεινουν στην εξουσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς 5:01, 4:49

    Δουλεία δεν είχε ο διαολος......τα παιδιά του λέει ο λαός.Σε συναντάω παντού...και αν μιλούσες και σοβαρά θα ήσουν ο καλύτερος.Θα σε παρακαλέσω να πάψεις να σχολιάζεις με αυτόν τον τρόπο.Εάν δεν έχεις να κάνεις πέσε για ύπνο,τον ύπνο του δικαίου.Εδώμιλάνε σοβαρά και ανταλλασουν απόψεις χωρίς εμπάθειες και πολιτικά στίγματα.
    Όσο αναφορά το post συγχαρητηρια και πάλι για το ανήσυχο πνεύμα σου και τον λογικό και ενημερωτικό τρόπο γραφής σου.Συμφωνώ απόλυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aνώνυμε άλλη δουλεία δεν έχεις ρε παλικάρι μου?
    Άσε επιτέλους το μηχάνημα ήσυχο(pc) και τον χώρο ελεύθερο για εμάς τους λιγότερο ...έξυπνους.Θα σε παρακαλέσω και γω όπως και κάποιος παραπάνω να αποσυρθείς στα...ενδότερα.
    politis μην μασάς.Έχεις κάνει πάταγο στα blogs .Αντε και περισσοτερα post

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τι παταγο βρε..μην τον κοροιδευεις τον ανθρωπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε anwnymos.
    Δυστυχώς είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με εσένα .Ξέρω ότι αυτή την ώρα δεν θα διαβάσεις την απάντηση μου γιατί έχει τελειώσει η ….βάρδια σου.
    Τώρα έχει αναλάβει κάποιος άλλος ``ανώνυμος ``. Έχω μάθει τις ώρες που εργάζεστε καθώς έχω καταγράψει και τα IP σας .
    Βλέπετε ότι στις 25 ημέρες που έχει ανέβει αυτό το Blog έχει 12.000 περίπου επισκέψεις , χωρίς να ασχολείτε με ``συνουσίες `` αλλά με ΟΥΣΙΕΣ , και αυτό σας τρομοκρατεί .Ένα blog χωρίς διαφημίσεις ή ….άλλου τύπου κερδοσκοπικές βλέψεις .Πιάσατε λοιπόν δουλειά .
    Αλλά αυτό που καταφέρατε είναι να εκτεθείτε με τα σχόλια σας και να αυτο-γελοιοποιηθήτε .
    Στο σημερινό μου post εάν έκανες ένα κλικ στη foto του θέματος θα έβλεπες ότι έγραφε ένα μήνυμα . ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ . Δεν ξέρεις πόσο λυπηρό είναι για μένα να διαπιστώνω ότι κάποιοι ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι υπάρχουν αφού δεν σκέπτονται .
    Αλλά τι σου τα λέω αυτά , εσύ απλώς την ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ζήτησα να δημοσιευθεί στο press-gr το αρθρο. Πόλυ καλό! Για να δούμε θα το βάλουν και αυτό???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς ένα φίλο ανώνυμο που επιμένει να στέλνει μηνύματα περί καψίματος των δασών μας και εγω θεωρώντας ως εκτός θέματος τα σβήνω αυτομάτως .Αγαπητέ φίλε , το άρθρο μιλάει για συνεργασία Ρωσίας - Ελλαδας ΚΑΙ στο διαστημικό πρόγραμα. Παραθέτω στοιχεία , ονόματα και ημερομηνίες . Μαζί με εμένα συμπληρώνουν και κάποιοι αλλοι στοιχεία για το θέμα .Πές μου που στο καλό είδες γραμμένο στο άρθρο μου την λέξη δάση κλπ.
    Σε παρακαλώ διάβασε ΟΛΑ τα σχόλια .
    Κάτι θα καταλάβεις .
    Οσο για τις αντίθετες απόψεις που λές , με συγχωρείς αλλά κάνεις λάθος . Μέσα απο αντίθετες απόψεις τεκμηριωμένες όμως έχω κάνει φίλους καλούς που σχεδόν κάθε μέρα επικοινωνούμε . Θα χαρώ τις απόψεις σου , πάνω στο ΘΕΜΑ να τις φιλοξενήσω .Σ`ευχαριστώ πολύ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή