Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Καλό ταξίδι , θα μας λείψεις γιατί ..και εμείς σε πηγαίναμε


Εθνικό Πένθος

Εκοιμήθη τα ξημερώματα ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, έπειτα από μία σκληρή μάχη για τη ζωή που έδωσε επί επτά μήνες με σθένος και υποδειγματική ψυχική δύναμη। Το σκήνωμα του Αρχιεπισκόπου θα εκτεθεί σε τριήμερο προσκύνημα, ενώ η κηδεία θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους.


Υπό την ηγεσία του προήχθη το έργο της Εκκλησία στον κοινωνικό τομέα: Η ενίσχυση των υπαρχόντων και η ίδρυση νέων οργανισμών καλύπτουν τομείς όπως η βιοηθική, η μέριμνα για τους τοξικομανείς, η συμπαράσταση προς τους πρόσφυγες, την κακοποιημένη γυναίκα, την άγαμη μητέρα, τα θύματα το trafficking.
Η ποιμαντική θητεία του στην ηγεσία της Εκκλησία συνοδεύτηκε με την δημιουργία δικτύου βρεφονηπιακών σταθμών για τη στήριξη της εργαζόμενης γυναίκας, τη μεθοδική στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, την ίδρυση τη μη κυβερνητικής οργάνωσης Αλληλεγγύης για την αποστολή βοήθειας σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου και σε περιοχές που πλήττονται από φυσικές καταστροφές.

16 σχόλια:

  1. Καλό ταξίδι .
    Με τη στάση σου απέναντι στο καταλυτικό γεγονός της ασθένειας και του θανάτου ,μας συγκλόνισες στέλνοντας ένα μοναδικό μήνυμα θάρρους και αξιοπρέπειας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό ταξίδι Ιεράρχα που με το έργο σου έφερες την Εκκλησία πιο κοντά στα σύγχρονα προβλήματα, πιο κοντά στους νέους ανθρώπους και στις αγωνίες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα η Ελλάδα έχασε τον Ιεράρχη που από την πρώτη μέρα στον αρχιεπισκοπικό θρόνο έδωσε φωνή στην ελλαδική Εκκλησία. Προσωπικά, έχασα τον Πατέρα και τον φίλο που μου συμπαραστάθηκε στις δύσκολες στιγμές: όταν κάποιοι με χτυπούσαν εκείνος, παρά την ασθένειά του, με προέτρεπε να κρατήσω ψηλά το κεφάλι».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό Ταξίδι .

    Επί των ημερών σας η Εκκλησία έσκυψε με περισσό ενδιαφέρον στα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας και ιδιαιτέρως των νέων ανθρώπων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας είναι απαλό το χώμα που θα τον σκεπάσει και μακάρι, που πολύ δύσκολο το βλέπω να βρεθεί τέτοια φυσιογνωμία να αγγήξει τον τρόπο που ενέπνευσε χιλιάδες έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο Θεός να συγχωρέσει την ψυχουλα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο διάδοχός του να είναι το ίδιο άξιος όσο και ο Μακαριστός.
    Καλό ταξίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο πληθωρικός του λόγος εσίγησε
    Καλό ταξίδι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό ταξίδι Μακαριστέ για την γειτονιά των αγγέλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλό ταξίδι Μακαριστέ Αρχιεπίσκοπε Χριστόδουλε .
    Ησουν ο μόνος άνθρωπος από την ιεραρχία της εκκλησίας που έσκυψε με ενδιαφέρον πάνω από εμας , τα δακτυλοδικτούμενα παιδία με την αρρώστια των ναρκωτικών .
    Καλό ταξίδι φίλε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΝΕΚΡΟΣ ΔΕΔΙΚΑΙΩΤΑΙ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι να πούμε..Τώρα πέθανε και δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο εκτός απ'το να τον λυπηθώ για τις δύσκολες στιγμες που πέρασε..ακόμα κι αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλό ταξίδι Πατέρα .
    Σαν πατέρα μας στάθηκες στο δύσκολο δρόμο μας .

    `Αποκατάσταση` Πρόγραμμα συμπαράστασης εξαρτημένων ατόμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ασθένεια του Mακαριστού Χριστόδουλου έδειξε με τραγικό τρόπο ότι την ώρα που μια κοινωνία απολαμβάνει την μιζέρια της απο την κλειδαρότρυπα της υπόθεσης Ζαχόπουλου υπάρχουν συνάθρωποι μας που δίνουν καθημερινες ύστατες μάχες για να κερδίσουν αυτό που εμείς θεωρούμε δεδόμενο και το ξοδεύουμε με θράσσος, την Ζωή.
    Καλό ταξίδι , η μορφή σου και τα λόγια σου θα μείνουν για πάντα χαραγμένα συην ψυχή μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλό ταξίδι, θρηνούμε για σένα και για το πόσο γρήγορα έφυγες, αλλα απο την άλλη χαιρομαι που έφυγες γρήγορα αντί να πονάς πολλύ περισσότερο καιρό, έφυγες όρθιος και αυτό δειχνει δύναμη, πήγαινε λοιπόν να ξεκουραστείς σου αξίζει.

    Μπράβο politis για όσα μας γραφεις, με σεβασμό και αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή