Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Ψαρεύοντας στα ……``σκουπίδια `` του τύπου .

Στο σημερινό άρθρο δεν θα επεκταθώ στον ευρύ σχολιασμό του θέματος .
Απλά θα σας παραθέσω δηλώσεις ανθρώπων του πολιτικού μας χώρου και θα τις σχολιάσω μονολεκτικά ή έστω ``μονοφραστικά ``.
Οι δηλώσεις αυτές για ….διάφορους λόγους περάσανε στα ..ψιλά των ΜΜΕ.
Εσείς καλείστε να τις κρίνετε , να τις σχολιάσετε και να αναρωτηθείτε γιατί …θάφτηκαν σε μονόστηλα στο σύνολο σχεδόν του τύπου .

Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ:
Να συνταχθούμε όλοι πάνω από μία φράση .Στοπ . Θέλω να κάνω έκλυση προς πάσα κατεύθυνση . Αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό οξύνονται από την πλειοψηφία των ΜΜΕ . Ένα μέρος των δημοσιογράφων τουλάχιστον , παίζουν με τον πόνο του κόσμου . Δέκα λεπτά την ημέρα αρκεί να ασχολούμαστε με τον Ζαχόπουλο και την όλη υπόθεση . politis-gr : H πολιτική αλήθεια …..χωρίς άλλα λόγια .

Ροβέρτος Σπυρόπουλος , γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ , απαντώντας σε άρθρο αποκάλυψη του press-gr :
Κανένας στο ΠΑΣΟΚ ,ως εργαζόμενος , δεν είναι ανασφάλιστος. Τα κόμματα στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες αντλούν δύναμη και ισχύ από την εθελοντική συνεισφορά των μελών και των φίλων τους . Όποιος επιχειρεί να αναγορεύσει αυτή την ολοκάθαρη εθελοντική πολιτική δράση σε τυπική εργασιακή σχέση , υποβαθμίζει την δύναμη της κοινωνίας των πολιτών και ωθεί τους ίδιους τους ενεργούς πολίτες στην απάθεια και την αποπολιτικοποίηση . politis-gr : Υποκρισία και φαρισαϊσμός . Ο Μαγγίνας 2 Ινδούς εμείς 42 Έλληνες αλλά …..εθελοντές .

Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στον ΕΤ της Κυριακής , απαντώντας σε ερώτηση για την πολιτική που ακολουθεί το ΚΚΕ αυτές τις ….ύποπτες μέρες :
Θα περίμενα να τις αντιμετωπίσει με πιο επιθετική τακτική . Θα τους θυμίσω μια σοφή ρήση του προέδρου Μάο , ``Μεγάλη αναταραχή , θαυμάσια κατάσταση ..`` politis-gr : Απειρία . Για τους στόχους σου ναι ! , είναι ``θαυμάσια κατάσταση `` , για τον Ελληνικό λαό και την δημοκρατία τι είναι όμως Αλέξη .

Σίμος Κεδίκογλου , σε συνέντευξη στο ``ΤΑSS`` ως πρόεδρος της επιτροπής Ελληνο-ρωσικής Φιλίας της Ελληνικής Βουλής :
Η συμφωνία για τον αγωγό Burgas –Αλεξανδρούπολης ανοίγει νέες προοπτικές στις δυνατότητες ελληνο-ρωσικής συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα , δεδομένης και της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας στη Ελλάδα . Δεν περιοριζόμαστε όμως εκεί . Ο Ελληνικός και ο Ρωσικός λαός είναι πολύ κοντά αιώνες τώρα . Είναι καιρός να έρθουν εξίσου κοντά και τα κράτη και οι κυβερνήσεις μας . politis-gr : Ο άλλος πόλος …..και για πολλούς ο μελλοντικός κυρίαρχος πόλος .

Άρης Σταθάκης σε έγγραφο παραίτησης από την θέση του προέδρου της κοινοβουλευτικής εθνικής επιτροπής οδικής ασφάλειας :
Την πρώτη μέρα ήρθαν δύο βουλευτές , την δεύτερη ένας και την τρίτη κανένας . Ζητήματα όπως αυτό δεν γίνεται να αντιμετωπίζονται έτσι . Αποκομμένες υπουργικές επιτροπές οδικής ασφάλειας που δεν συνεργάζονται μεταξύ τους , ανακριβή μαθήματα οδικής συμπεριφοράς σε σχολεία της χώρας και διακομματικές επιτροπές που διαλύονται πριν καλά-καλά συσταθούν . politis-gr : Ντρέπομαι και λυπάμαι
Θα κλείσω το άρθρο μου υπενθυμίζοντας προς όλους ότι η γραφίδα και η οβίδα από το ίδιο μέταλλο φτιάχνονται

18 σχόλια:

  1. Πολύ καλό .
    Οπως καταλαβαίνουμε όλοι μας τα MME παίζουν μαζί μας όπως δήλωσε και η κα.Παπαρήγα .
    Μεγάλο πολιτικό ήθος . Το ίδιο και ο κ . Σταθάκης .
    Για τον Σπυρόπουλο τι να πω , τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας πάλι δικά μας .
    Ο Αλέξης Τσίπρας άπειρος όπως είπες και εσύ είναι αλλά καλό θα ήταν τέτοιες ιδέες να τις ξεχάσει.
    Ο κ.Κεδίκογλου σοβαρό παιδί δείχνει ,νομίζω ότι του γίνεται και ένα << σαμποτάζ >> απο τα ΜΜΕ . Ισώς φταίει το γεγονός ότι στο συνολό τους τα ΜΜΕ είναι ...αμερικανόφιλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Σίμος Κεδίκογλου είναι ένας κούκλος . Συγνώμη παρασύρθηκα .
    Θα σχολιάσω τον κ . Σπυρόπουλο του Πασοκ , και να του υπενθυμίσω ότι και ο Μαγγίνας εθελοντικά και χωρίς χρήματα ισχυριζόταν ότι δουλεύανε οι δύο αλλοδαποι εργάτες , με αντάλαγμα την φυλοξενία . Είναι άλλωστε κάτι που γίνεται κατα κόρον στην επαρχία .Εσεις τι τους προσφέρετε κ. Σπυρόπουλε ; Ελπίδες και υποσχέσεις για κάποιο μελλόντικο διορισμό . Είναι το πλέον ανηθικο πράγμα που μπορεί να κάνετε .
    Τέλος ξέχασα να πω ότι και ο Αλέξης είναι κούκλος . Φιλάκια πολλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τον Αρη Σταθάκη θέλω να γράψω.
    Αν αυτή την στιγμή υπάρχουμε και ζούμε πολλοί απο εμας και δεν έχουμε πέσει θύματα της ασφάλτου ,το αφείλουμε καθαρά και μόνο σ`αυτόν και στο μεγάλο αγώνα που έχει κάνει τόσα χρόνια για την οδική ασφάλεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σωστές οι δηλώσεις Παπαρήγα , Κεδίκογλου , Σταθάκη .
    Για τις άλλες δύο δεν μπαίνω στον κόπο ούτε καν να γράψω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην αδικούμε όμως τον Αλέξη . Μικρό παιδί είναι , έχει το μέλλον μπροστά του για να ωριμάσει τις σκέψεις του .
    Κεδίκογλου και σταθάκης πολύ σοβαρές δηλώσεις όπως άλλωστε και οι δύο είναι σοβαροί σαν άνθρωποι.
    Η Αλέκα τι να πει κανείς . Μεγάλο πολιτικό ήθος .Μόνο αυτή θα μπορούσε να κάνει τέτοιες δηλώσεις.Δυστηχώς οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί κοιτάνε μόνο μικροκομματικά και τίποτε άλλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή τι λέει ο Σπυρόπουλος? Ότι οι εργαζόμενοι στην οδό Κωλέττη 25 είναι εθελοντές και δεν είναι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ανασφάλιστοι? Αυτοί το ξέρουν ότι είναι εθελοντές? Τους το έχει πει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΙΔΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΑΠΛΩΣ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. στην οδό Κωλέττη 25, όπου βρίσκεται η μηχανογραφική υπηρεσία του ΠΑΣΟΚ και εργάζονται κυρίως νέοι άνθρωποι, είναι όλοι τους ανασφάλιστοι.
    Καλά, με ποιο θράσος παρουσιάζεται το ΠΑΣΟΚ, όταν ενδιαφέρεται για τέτοια θέματα, ως προστάτης των εργαζόμενων και των νέων;
    Μήπως πρέπει να επισκεφτεί το κτήριο κάποιος επιθεωρητής του ΙΚΑ και να κάνει έναν έλεγχο στους καταλόγους των εργαζομένων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ ξέρω και άτομο που δουλεύει ΑΠΛΗΡΩΤΟ στην εν λόγω υπηρεσία από τον Νοέμβρη του 2004 και όλο του λένε "θα υπογράψεις σύμβαση" και όλο δεν υπογράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Σίμος Κεδίκογλου επειδή τυχαίνει να τον γνωρίζω απο την Χαλκίδα είναι ένας πολύ απλός και έντιμος άνθρωπος και δεν είναι τυχαίο που τον έχουνε βάλει πρόεδρο της εππιτροπής για την ελληνο-ρωσική φιλία . Υπ`όψιν πόσο σπουδαία είναι για την χώρα μας η συγκεκριμένη σχέση Αθηνας -Μόσχας .
    Αυτό άλλωστε φαίνετε και απο την βραβεύση του φέτος απο την Ρωσία , κάτι που το έχει γράψει και ο politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ απόλυτα με τον artaki .
    Δεν γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο αλλά έπεσα τυχαία επάνω του εξω απο το μαγαζί που δουλεύω και ενω κόντεψα να τον σκοτώσω μου ζήταγε αυτός συγνώμες . Μετά μου είπε ο αδελφό μου αφου φύγαμε ότι ήταν ο κ Κεδίκογλου .
    Ειναι ένα πολύ απλό παιδί και ευγενέστατο .
    Όσο για το υπόλοιπα . Κα Παπαρήγα ήθος κ Σταθάκης ήθος Κ Σπυρόπουλος αδικεί τον εαυτό του με αυτά που τον εξαναγκάζουν να πει,Αλέξης μικρός και φοβάμαι την ..ξεφουσκώσει στην πορεία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σχετικά με αυτό που είπε ο Τσίπρας, για τον ελληνικό λαό, τουλάχιστον για όσους έχουν κουραστεί από το σάπιο αυτό σύστημα, είναι μια θαυμάσια κατάσταση. Ας μην γελιόμαστε, ποιος δεν ήξερε για τα παρασκηνιακά παιχνίδια ΜΜΕ-Επιχειρηματιών και πολιτικών... Και όσοι δεν το πιστεύουν, καιρός είναι να το κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΙΑ ΤΟΝ κ ΣΤΑΘΑΚΗ
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ!!!ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ. ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εχείς δίκιο για τον Σταθάκη . Εξαίρετος άνθρωπος . Ηταν αυτος που έβαλε το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία .
    Για τον Κεδίκογλου έχω να πώ ότι τον είδα να πρωτοστατεί στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκάγιών το καλοκαίρι και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση .Νομίζω ότι έχει πολύ καλό μέλλον στην πολιτική .
    Ο Τσίπρας μου φαίνετε λίγο ...φτιαχτός.
    Παπαρήγα όσο μπόι της λείπει άλλο τόσο έχει αποδείξη ότι έχει πολιτικό ήθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σταθάκης και Κεδίκογλου θα έπρεπε να είχαν αξιοποιηθεί απο τον Καραμανλή
    Όσο για τον Τσιπρα...νομίζει ότι μιλάει σε αμφιθέατρα ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O Σταθάκης θα έπρεπε να είναι υπουργος μεταφορων
    ¨Ενας τέτοιος άνθρωπος χρειάζεται και όχι ένας τεχνοκράτης ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ MEGA ΓΙΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΦΟΙΤΑ Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ.
    ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Σταθάκης μπορείνα είναι απότους λίγους εκεί μέσα αληθινούς βουλευτές.κρίμα που δεν το ψήφισα.την επόμενη θα το κάνω γιατί τα αξίζει τα λεφτά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή