Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Διαπλοκή – Διαφθορά και …..πολιτικά οφσάιντ ! !

Διαπλοκή και διαφθορά . Δύο έννοιες που κυριαρχούν στην καθημερινότητα μας.
Το παθογενές αυτό φαινόμενο είναι γνωστό από την αρχαιότητα , όμως στην Ελλάδα της τελευταίας 20τιας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις .
Όλοι , ανεξαιρέτως πολιτικών πεποιθήσεων , δεχόμαστε ότι η διαπλοκή και η διαφθορά ,έχει εισχωρήσει στον κοινωνικό ιστό και στην καθημερινότητα μας.
Ορμώμενοι όμως κάποιοι από` αυτό το γεγονός , να φθάνουν να μας θεωρούν ότι πάσχουμε από άνοια και έχουμε ασθενή μνήμη , νομίζω ότι ….δεν καταπίνεται εύκολα .
Παραθέτω απόσπασμα από την ομιλία του κ. Παπανδρέου στις 14-1-08 στην ημερίδα της `Διεθνούς Διαφάνειας – Ελλάς `.
`` Τώρα καλείται το ΠΑΣΟΚ να αναμορφώσει όχι απλώς τα κακώς κείμενα σ`ότι αφορά την διαφθορά , αλλά γενικότερα στο πολιτικό σύστημα ``
Μάλιστα , από το διαταραγμένο ....οικοσύστημα μέσα στο ΠΑΣΟΚ περάσαμε στις διαταραγμένες ομιλίες.
Με συγχωράτε κ. Παπανδρέου αλλά προσπαθείτε να μας πείσετε ότι η διαφθορά στον κοινωνικό ιστό προήλθε από …παρθενογένηση ;;
Ότι οι ευθύνες των κυβερνήσεων της τελευταίας 20τιας δεν είναι τεράστιες ;;
Ή μήπως ότι εσείς δεν έχετε καμία σχέση με αυτές . Πρωτοκλασάτο στέλεχος και υπουργός όλων αυτών των κυβερνήσεων ύπηρξατα κύριε .
Σταδιακά επήλθε ο κατακερματισμός των ατομικών και πολιτικών ηθικών αξιών , και ευτυχώς που δεν σας άφησαν να περάσετε τις προσωπικές σας απόψεις περί ναρκωτικών γιατί τώρα θα ήμασταν όλοι μέσα σε …..νιρβάνα και δεν θα καταλαβαίναμε τίποτα .
Τόσο εσείς , όσο και ο κ. Πάγκαλος που προέβη σε παρεμφερείς δηλώσεις δεν σας επιτρέπετε να ομιλείται περί διαπλοκής και διαφθοράς .
Είσαστε αυτοί που εξέθρεψαν αυτό το τέρας .
Το σωστό θα ήταν να επιμεριστείτε τις ευθύνες σας , να τις κατανοήσετε και να ζητήσετε συγνώμη από την Ελληνική λαό .
Αλλά δεν το κάνατε . Μόνο όταν αλληλοσπαράζεστε σας ξεφεύγουν κάποιες ομολογίες ( βλ . Βάσω Παπανδρέου ) και τότε κάνετε πως δεν καταλάβατε , πως δεν ακούσετε , πως………τέλος πάντων δεν σας αφόρα το θέμα .
Και τα αμόλυντα και καθαρά στοιχεία που υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζετε να τα κρατάτε όχι στον πάγκο αλλά στην ….κερκίδα .
Όσο αφορά το τι κάνει αυτή η κυβέρνηση για την εξάλειψη του τέρατος , σας λέω ότι αυτό που αντιλαμβανόμαστε εμείς οι απλοί πολίτες , είναι ότι κάνει αργά αλλά σταθερά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση.
Θα μπορούσα εύκολα να αναφέρω πολλά από αυτά , αλλά δεν είναι στις προθέσεις μου να κάνω τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Εάν θέλει κανείς να πληροφορηθεί τα βήματα αυτά αναλυτικά , σας παραπέμπω στο
http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=48679&Itemid=92

Πρόθεση μου είναι μέσα από αυτό το blog να εντοπίζουμε τα κακώς κείμενα , να τα αναλύουμε όλοι μαζί και να προτείνουμε λύσεις. Συγχρόνως δε όπως θα επαινούμε τα οποιαδήποτε βήματα γίνονται προς την σωστή κατεύθυνση έτσι και θα …σφυρίζουμε οποιονδήποτε βγει οφσάιντ.

Και δυστυχώς για σας κ.κ Παπανδρέου και Πάγκαλε η ανάλυση των …φάσεων έδειξε ότι ήσασταν ……..πολλά μέτρα οφσάιντ.

26 σχόλια:

  1. Εάν ψάξουμε σε λεξικό παλαιάς έκδοσης (πχ 1990 ) η λέξη και η έννοια << λαμόγιο >> δεν υπάρχει .
    Καθιερώθηκε επί 8ετιας Σημίτη΄.
    Αυτό μας λέει πολλά σε όλους μας εκτός του Γ. Παπανδρέου και των υπολοίπων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα βήματα είναι αργά. Οι πολίτες ζητάμε ποιο έντονους ρυθμούς και πιο γρήγορα βήματα ειδικά για την πάταξη της διαφθοράς.
    Συμφωνώ όμως και εγώ , ότι αυτά που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι προς την σωστή κατεύθυνση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα τα στελέχη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πάνε σπίτια τους , και να μείνουν μόνο τα όποια στελέχη δεν μετείχαν σε αυτές .
    Μόνο τότε θα μπορούμε να ελπίζουμε σε καθαρότερο δημόσιο βίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσο μεγαλύτερο και όσο πιο συγκεντρωτικό κράτος έχουμε, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η διαφθορά.

    Βαρβιτσιώτης Ιωάννης Μ.
    Ευρωβουλευτής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

    ΠΟΛΥ ΣΟΦΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να προσθέσω και εγώ με την σειρά μου αποσπάσματα από την ομιλία του Παπανδρέου.
    -Η διαφθορά έχει συνέπειες ιδιαίτερα στο μέσο και τον φτωχότερο πολίτη και είναι πηγή κατάφορης κοινωνικής και οικονομικής ανισότητας και αδικίας. Υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη .Υπάρχει τεράστια συγκέντρωση πλούτου σε χέρια λίγων. –
    Καλά επί φούσκας χρηματιστηρίου και της ανακατανομής του πλούτου που ήταν αυτός. Δεν ήταν μεγάλο-υπουργός της τότε κυβέρνησης ;;;;;;;;;;
    Μήπως τα έχουν πιστέψει και οι ίδιοι αυτά που λένε ;;;
    Γιατί ο πολίτης δεν ξεχνά κ. Παπανδρέου .
    Και θα το θυμάται για πολλά χρόνια . Να είστε σίγουρος για αυτό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H σκανδαλολογία, μόνιμο πολιτικό όπλο του Πασόκ από το 1984 και εγκλωβισμένη στη «λογική Λαλιώτη» έκλεισε τον κύκλο της και ηττήθηκε οριστικά στις εκλογές του 2007.
    Το έλαβαν το μήνυμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη δείχνει όμως και τη σοφία του ελληνικού λαού που έβλεπε από νωρίς ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει βάλει μυαλό. Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται πολύ χρόνο για να ξαναβρεί το δρόμο του. Πρέπει όμως οπωσδήποτε να τον βρει γιατί απλούστατα αυτό επιτάσσει το δικομματικό μας σύστημα που «απαιτεί» τουλάχιστον δύο κόμματα εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από "κίνημα λαού" έγινε "κίνημα εκπλουτισμού και εμπλουτισμού" αδηφάγων και κλειστών ομάδων σε όλο το μήκος και πλάτος της κοινωνίας .
    Λόγια απο το συνέδριο του Πασόκ , παρευρισκομένου και του Παπανδρέου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η το θράσος τους είναι τόσο μεγάλο ή πρέπει άμεσα να προβούμε να τους γίνουν εξετάσεις αίματος για ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών και εξέταση του δείκτης νοημοσύνης τους .
    Αν είναι δυνατόν , μας θεωρούν ιθαγενείς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μην σας προκαλεί αυτό το γεγονός κατάπληξη. Η προπαγάνδα , τα ψέματα και το να κάνουν το άσπρο , μαύρο είναι μέσα στο DNA και στην κουλτούρα τους. Αναφέρω μερικά μόνο παραδείγματα:
    Το απίστευτο μέγεθος της συνεχούς προσπάθειας παραποίησης της Ελληνικής ιστορίας από τους "πράσινους μυθοπλάστες", αποτυπώνεται στο ότι σήμερα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ παραμυθιάζουν τον κόσμο και ειδικότερα τις νέες γενιές, υποστηρίζοντας ότι ο Παναγούλης αποτελεί "ηρωικό στέλεχος του... ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς", δολοφονημένο από την "δεξιά"! Και διαβάζουμε από την Βικιπαίδεια: "Στην μεταπολίτευση ο Αλέξανδρος Παναγούλης εκλέγεται βουλευτής της Β΄ Αθηνών από την Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (Ε.Κ.-Ν.Δ.), καθώς αρνείται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και με τον Ανδρέα Παπανδρέου τον οποίο παρομοίαζε με φασίστα και έλεγε πως ήταν ο Έλληνας Μουσολίνι, στις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974".
    Ο Αλέκος Παναγούλης δολοφονήθηκε μία ημέρα μετά από την τελευταία του συνέντευξη στην οποία ανέλυε τους λόγους της αποχώρησης του από την Ένωση Κέντρου/Νέες Δυνάμεις. Σε εκείνη την συνέντευξη είχε δηλώσει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο νούμερο 1 πράκτορας των αμερικανών και πως όσο αυτός ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός ,

    Κώστας Σημίτης, κατα την συζήτηση στη βουλή για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2003 ((Όταν η ανεργία άγγιζε το 12% και τα Ελληνικά νοικοκυριά ήταν καταχρεωμένα στις τράπεζες από τα δάνεια και τις οφειλές, όταν ΕΠΙΣΗΜΑ βάσει της Eurostat το 20% των Ελλήνων ζούσε ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ)):
    "Οι Έλληνες σήμερα ευημερούν. Τρανή απόδειξη ο τεράστιος αριθμός συνδρομητών της κινητής τηλεφωνίας". Η πλειοψηφία των Ελλήνων σήμερα διαθέτει κινητό τηλέφωνο!

    Να μην ξεχνάμε βέβαια και την φιλολαϊκή πολιτική ΠΑΣΟΚ, το οποίο εφάρμοσε το λεγόμενο "Πόθεν Έσχες" για κάποιον πολίτη ο οποίος αγόραζε ένα Fiat Panda 750cc, αλλά ποτέ δεν τόλμησε να το εφαρμόσει για τα στελέχη του, πόσο μάλλον για τον πρόεδρό του και την αγορά της περιβόητης Βίλας Λουμίδη στην Εκάλη, η οποία κόστισε 1.500.000.000 δρχ για την αγορά και 700.000.000 δρχ για την ανοικοδόμηση, σύνολο 2,2 ΔΙΣ δρχ (αστρονομικό ποσό για τα δεδομένα της τότε εποχής), το "δώρο" του Ανδρέα Παπανδρέου προς την νέα του σύζυγο Δήμητρα Λιάνη!

    Ο Ανδρέας Παπανδρέου με την περιβόητη δήλωσή του : «έκανε ένα δωράκι στον εαυτό του» για τον Δημήτριο Μαυράκη της ΔΕΗ (υπεξαίρεση 500 εκ.δρχ) «νομιμοποίησε» το καθεστώς διαφθοράς στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το να μιλάει κατ' αρχήν το ΠΑΣΟΚ για «παράγκα» για διαφθορά και για διαπλοκή, δεν είναι μόνο παράδοξο, προκαλεί και γέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Την κύρια ευθύνη στον αμοραλισμό που αναπτύχθηκε φέρει το ΠΑΣΟΚ γιατί ενώ ένα μεγάλο τμήμα του λαού πίστεψε στην «αλλαγή» που ευαγγελίζονταν, αυτό είδε ΜΜΕ και μπήκε μέσα. Βολεύτηκε όμως σε αυτή την ιστορική υποχώρηση και ένα τμήμα του ελληνικού λαού, που απολάμβανε οικονομικά οφέλη ως μικρομεσαίοι και ένα τμήμα που απολάμβανε τα οφέλη των κεκτημένων ως διορισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και κάτι ακόμα :το ΠΑΣΟΚ τείνει να γίνει περίγελος»! Σκανδαλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δηλαδή για να καταλάβω καλά. Ολοι οι ανωτέρω ισχυρίζεστε ότι η ΝΔ δεν έχει ουδεμία ευθύνη για το θέμα της διαφθοράς στον τόπο μας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 20 χρονια πασοκ....η έα δημοκρατία φταίει?ας αφήσουμε τον καραμανλή να κάνει τη δουλειά του.μην ξεχνάμε κάποιοι πως είναι νωπή η λαική εντολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς αποκατάσταση της πλήρης αλήθειας και για να σταματήσει επιτέλους να λειτουργεί η προπαγάνδα του πασόκ ( όπως εύστοχα αναφέρουν διάφοροι φίλοι ανωτέρω ) θα παραθέσω μια σειρά από δηλώσεις υπουργών και στελεχών του , την εποχή που ήσαν στην διακυβέρνηση της χώρας μας.

    1)Ανδρέας Παπανδρέου με την περιβόητη δήλωσή του : «έκανε ένα δωράκι στον εαυτό του» για τον Δημήτριο Μαυράκη της ΔΕΗ (υπεξαίρεση 500 εκ.δρχ)

    2)“Ο Έλληνας πολίτης αηδιάζει από την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών. Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία από τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου”
    ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )
    3) “Χρειαζόταν να αποκαλύψει η Αυριανή ότι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι από τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός ότι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως “διάδοχο γενιά”, έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;”
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )
    4) “Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία”
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )
    5) “Κανείς από εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς”
    ( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Σύνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )
    6) “Θυμάμαι ότι ο πρωθυπουργός Σημίτης ενοχλείτο κάθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατί δεν υπάρχει, αλλά γιατί το αναφέραμε. Βλέπω ότι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Είναι αργά, αλλά είναι επιτέλους κάτι…”
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )
    7) “Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας”
    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )
    8) “Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρόνια, μέχρι να λαδώσει ο συνταξιούχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ένα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών”
    ( Γ. Καψής 6η σύνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )
    9) “Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις, και ορθώς, το φαινόμενο Σαλαλέ, αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν; Γιατί, ενώ τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζί με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;”
    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )
    10) “Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο…”
    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )
    11) “Πολλά από τα στελέχη μας, έχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία”
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )
    Οι ίδιοι αυτοί κύριοι λοιπόν έρχονται σήμερα με δηλώσεις τους να μας πείσουν ότι δεν γνώριζαν τι εστί διαφθορά και για το παθογενές φαινόμενο την ευθύνη την έχει άλλοι και όχι οι ίδιοι .
    Έχει μνήμη κύριοι ο λαός και εφόσον συνεχίζεται χωρίς την αυτοκάθαρση σας θα σας τοποθετήσει οριστικά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας με την ετικέτα των διαπλεκομένων και των διεφθαρμένων που τόσο δεινά προκάλεσαν στην χώρα μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο κ. Παπανδρέου είναι ο τελευταίος που δικαιούται να ομιλεί για θέματα σήψης και διαφθοράς επί σειρά ετών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ... Βλέπουμε ποιος συγκάλυπτε υποθέσεις και ποιος το παραμικρό το στέλνει στον εισαγγελέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη δείχνει όμως και τη σοφία του ελληνικού λαού που έβλεπε από νωρίς ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει βάλει μυαλό. Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται πολύ χρόνο για να ξαναβρεί το δρόμο του. Πρέπει όμως οπωσδήποτε να τον βρει γιατί απλούστατα αυτό επιτάσσει το δικομματικό μας σύστημα που «απαιτεί» τουλάχιστον δύο κόμματα εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ναι ρε παίδες καλά όλα αυτά για το Πασόκ αλλά τώρα πια αποτελούν παρελθόν.Κανείς δε διαφωνεί πως κάποιοι μετακόμισαν από δυτικά σε βόρεια, πως διορίστηκαν 600000 σε δημόσιο και πως διογκώθηκε το ασφαλιστικό.Η φιλελεύθερη παράταξη τι έχει κάνει?Έχει προχωρήσει σε τομές του ασφαλιστικού ή τα πήρε πίσω μόλις οι ντουντουκοφόροι βγήκαν έξω?Και από ΝΔ έχουμε ερωτικά σκάνδαλα (Σαλώμη, Βαρθολομαίο, ζαχόπουλο) που δυστυχώς δεν τιμάνε τη χώρα.

    Αν εγώ αυτοπροσδιρίζομαι ως τίμιος αλλά έχω και καμιά 10αριά ψιλοαρπαχτούληδες αυτό κάτι δε λέει?

    Ποια ή λύση.Διάλυση αυτού του εκτρώματος που ονομάζεται δημόσιος τομέας και δημιουργία επιχειρήσεων (όχι καφέ) για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας απαγκιστρωμένες πλέον από το ρουσφέτι, το λάδωμα κλπ.Μόνο τότε θα ορθοποδήσει το κεφαλαιοκρατικό σύστημα που στη χώρα μας δυστυχώς πνέει τα λοίσθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε μου αυτό το τέρας που λέγεται διαφθορά δεν είναι εύκολο να εξοντωθεί γιατί έχει περάσει μέσα στον κοινωνικό ιστό , μέσα στους απλούς πολίτες. Αλωστε αυτό το παραδέχεσαι και εσύ . Πρέπει να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι απλοί πολίτες και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση εντονότερα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση .Αλλά όπως είπα πρέπει να ξεκινήσει αυτό και από εμάς .
    Καταγγελίες λοιπόν σε οποιαδήποτε πράξη διαφθοράς πέφτει στην αντίληψη μας , είτε στον δημόσιο τομέα ,είτε στον ιδιωτικό .
    Έχουν θεσπιστεί καινούργιοι νόμοι πολύ αυστηροί , απλώς έχοντας συνηθίσει τόσα χρόνια να μην γίνεται τίποτα , όσες καταγγελίες και εάν κάναμε έχουμε μπει σε μια διαρκή νιρβάνα . ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ .
    Όσο για τα άλλα περί σκανδάλων κάνε τον κόπο να διαβάσεις τα προηγούμενα άρθρα του politis-gr με τους τίτλους ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ και ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ και τότε είμαι σίγουρος ότι θα αρχίσεις να υποψιάζεσαι πολλά .
    ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΧΟΝΔΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΦΙΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλά, μιλάτε σοβαρά τώρα; Αραδιάζετε 50 γραμμές κειμένου για να κατηγορήσετε την αντιπολίτευση και αφιερώνετε 2 γραμμές για να πείτε ότι η ΝΔ "κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση".

    Κατ' αρχάς δεν καταλαβαίνω προς τι ο διλημματικός χαρακτήρας του κειμένου; Ωραία, το ΠΑΣΟΚ διέλυσε το κράτος και σας παρέδωσε "καμμένη γη", όπως "καμμένη γη" παραδώσατε κι εσείς πριν από 25 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, κοκ..

    Έχετε πάρει χαμπάρι σε πόσα σκάνδαλα διαφθοράς έχει πρωταγωνιστήσει αυτή η κυβέρνηση των μόλις 4 χρόνων; Έχετε μετρήσει πόσα λαμόγια καταγάλανα και νεόφερτα συνέχισαν επάξια την λυστρική 20ετία του ΠΑΣΟΚ;

    Ωραία, υποβαθμίσατε στα μάτια μας τον Γιωργάκη, ένα πνευματικό πεντάχρονο. Αποκαλύψατε επίσης (σαν οι υπόλοιποι να μην καταλαβαίνουμε, μόνο εσείς είστε οι αετομάτηδες) ότι 20 χρόνια το κράτος καταληστέφθηκε. Αυτό με ποιον τρόπο απαλύνει την σημερινή κατάσταση; Με ποιον τρόπο εξομαλύνει την τραχύτητα και την αδεξιότητα των απατεώνων που έχετε τοποθετήσει στα υψηλά κλιμάκια;

    Λες και είμαστε στο Δημοτικό...
    -"Τοτό γιατί μιλάς;"
    -"Μα κυρία, μιλάει κι Μπόμπος"

    Ο λόγος που αυτό το έθνος δεν φαίνεται να έχει μέλλον είναι γιατί υπάρχουν άτομα σαν κι εσάς που τρώνε και πουλάνε φούμαρα, προσπαθώντας να αποδείξουν ότι ο τάδε είναι πιο διεφαρμένος από τον δείνα...

    Ντροπή σας. Ελπίζω -για εσάς- να υποτιμάτε εσκεμμένα την νοημοσύνη των αναγνωστών σας. Ειδάλλως -αν τα πιστεύετε αυτά που λέτε- θα πρέπει να υποθέσω είτε ότι η δική σας έχει πιάσει πάτο, είτε ότι σας έχουν ήδη χώσει σε κάποια θεσούλα αυτής της "ηρωικής" κυβέρνησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς τον ως άνω ανώνυμο .
    Την νοημοσύνη του ελληνικού λαού την υποτιμάτε εσείς ,όταν ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα δέχεται απειλές απο ύποπτους εξωθεσμικούς παράγοντες και εσείς ασχολήστε με τους .................κουραμπιέδες .
    ΥΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κυρία δεν μίλησα εγώ .
    Ο Αλέξης με την Αλέκα μιλάγανε και μαλώνανε για τον κουραμπιέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα ήθελα να συστήσω καταρχάς την ηρεμία .
    Οι οποιεσδήποτε απόψεις είναι καλοδεχούμενες , αρκεί να βασίζονται πάνω σε πολιτικά κριτήρια και μόνο.
    Και αυτονόητα να μην έχουν χαραχτήρα προσβλητικό η υβριστικό προς τον οποιονδήποτε.
    Και αναφέρομαι στον `` ανώνυμο `` πριν τον Τοτό και τον Μπόμπο΄
    Αγαπητέ φίλε όπως βλέπεις δεν έχω αφαιρέσει τίποτα από το σχόλιο σου , αν και θα μπορούσα να το διαγράψω είτε ολόκληρο είτε αποσπάσματά του .
    Η έννοια της δημοκρατίας είναι τόσο βαθιά ριζωμένη μέσα μου που δεν μου το επιτρέπει . Το `` διαφωνώ με τις απόψεις σου αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να τις λες`` είναι από τα πρώτα πράγματα που μου διδάξανε οι αγρότες γονείς μου.
    Σε διαβεβαιώνω ότι ούτε βαλτός είμαι από κανένα , ούτε βολεμένος με οποιαδήποτε μορφή .
    Είσαι καλοδεχούμενος στο Blog για να εκφέρεις πολιτικές και κοινωνικές ανησυχίες , γιατί μέσα από την ανταλλαγή θέσεων ,ιδεών και απόψεων μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία.
    Τα προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια δεν μας τιμούν σαν δημοκρατικούς πολίτες και πάνω απ`όλα σαν α ν θ ρ ώ π ο υ ς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. H διαπόμπευση και γελοιοποίηση της πολιτικής δεν εξασφαλίζει την αποφυγή της διεφθαρμένης ευθύνης μας. Αν αμέσως ή εμμέσως προστρέχουμε στη/ους πολιτική/ους ως ελπίδα για το αύριο, θα πρέπει να της /τους εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα αλλά και να απαιτήσουμε την ανάλογη δράση. Όσο μας αντιμετωπίζουν ως κομματική πελατεία και σίγουρο κεφάλαιο, τόσο η/οι πολιτική/οι θα ασχολούνται με τα ευτράπελα και ήσσονος σημασίας θέματα. Αν γκρεμίσουμε τη πολιτική, γκρεμίσζουμε τις ελπίδες μας , αλλά στη θέση της θα πρτέπει να τοποθετήσουμε κάτι άλλο για να διαχειρίζεται τις τύχες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε μου,
    Η Ιστορία δεν παραγράφεται αλλά υπάρχει για να διδάσκει.
    Τα τόσα σκάνδαλα αποκαλύπτονται απο αυτή τη κυβέρνηση, που δεν αναζητά δικαιολογίες για να τα κρύψει.
    Αντί να χαιρετίσουμε τη προσπάθεια και να συμμετέχουμε σ’ αυτή – συμμετοχική δημοκρατία- φραπεδιαζόμαστε ως αδδέκαστοι κριτές, χωρίς μάλιστα να είμαστε και γνώστες. Μακάριοι οι Έλληνες, χαιρόμαστε τον ήλιο και την κουτοπονηριά των άλλων. ΠΟΙΟΣ ΔΙΔΑΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΤΣΤΗΜΑ ΖΩΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή