Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Για σένα μάνα .....και για κάθε αγρότισσα.

Πράξη δικαιοσύνης !

`` Η συμβολή της γυναίκας της υπαίθρου στην γεωργική οικονομία αλλά και στη διατήρηση αρραγούς του κοινωνικού ιστού στην περιφέρεια δεν έχει δεόντως αναγνωριστεί μέχρι σήμερα. Ενώ οι αγρότισσες εργάζονται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, δώδεκα μήνες το χρόνο, χωρίς άδειες ή ωράριο, είναι υποχρεωμένες να παραμένουν για περισσότερο, σε σχέση με άλλες εργαζόμενες, χρόνο στην εργασία τους, παρότι η φύση του επαγγέλματος θα επέβαλε το αντίθετο.


Με δεδομένο πλέον ότι η αγρότισσα υποχρεούται να ασφαλίζεται στον ΟΓΑ από την ηλικία των 21 ετών, με τα ισχύοντα σήμερα θα πρέπει να εργάζεται 44 χρόνια για να λάβει σύνταξη στα 65 της.Η Ελληνίδα αγρότισσα είναι η πραγματική ηρωίδα των ημερών μας. Η εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας με τις υπόλοιπες εργαζόμενες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η μείωση δηλαδή από τα 65 που ισχύει σήμερα στα 60 έτη είναι πράξη δικαιοσύνης। ``

Απόσπασμα από την επιστολή που υπογράφουν 10 βουλευτές της ΝΔ και ζητούν να εξεταστεί αρμοδίως το θέμα.

Τους οφείλουμε ένα μεγάλο
ΜΠΡΑΒΟ.
Είναι οι κύριοι : Χαρακόπουλος Μάξιμος, Σίμος Κεδίκογλου, Κασαπίδης Γιώργος, Καρπούζας Αντώνης , Καρυπίδης Τάσος , Τζαμτζής Ιορδάνης , Σταυρογιάννης Νικόλαος, Κοντογιάννης Γεώργιος ,Μπεκίρης Μιχάλης και Παναγιωτόπουλος Νίκος.

Επιτέλους ένα ξεκίνημα για την αποκατάσταση μίας αδικίας πολλών χρόνων.

Ας ενώσουμε όλοι τις φωνές μας !

14 σχόλια:

  1. Ενώνω και εγώ την φωνή μου. Πραξή δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άριστη η πρωτοβουλία των 10 βουλευτών. Είναι αδικία το σημερινό καθεστώς για τις αγρότισσες . Ελπίζω η κυβέρνηση να το δει θετικά και να τις εναρμονίσει με ότι ισχύει και για τις άλλες εργαζόμενες γυναίκες στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαζί σας και εγώ. Ειναι καιρός να ξεκουραστεί και αυτή η κακομοίρα η μάνα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oι αγρότισσες είναι άξιες επαίνων και μόνον, θαυμασμού και συγχαρητηρίων για το έργο που επιτελούν (αυτό κι αν είναι κοινωνικό!), για τον μόχθο τους, τον ιδρώτα τους, τον πόνο, την αγωνία και τη στενοχώρια τους.
    Οποιοι αδυνατούν να συλλάβουν την έκταση και το βάθος της εννοίας «γεωργική εργασία» από ανατολής μέχρι δύσεως του ήλιου τότε καλά θα κάνουν να έρθουν να πάμε μαζί στο χωριό μου ,να εργαστουν στα κτήματα για δύο μόνο ημέρες , στις δουλειές που κάνει η μητέρα μου καθημερινά, και είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξουν γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια για το άρθρο σου .
    Δυστυχώς ένα τόσο σπουδαίο θέμα, και μια τόση μεγάλη αδικία , σε μία μεγάλη μερίδα συμπολιτριών μας , περνάει απαρατήρητο από τα υπόλοιπα blogs.
    Ενώνω και εγώ την φωνή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι μαζί , να φωνάξουμε , πράξη δικαιοσύνης .
    Πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να υποστηρίξουμε την πρόταση των 10 βουλευτών της ΝΔ. Οι αγρότισσες είναι η ψυχή της ελληνικής κοινωνίας. Όλοι μας έχουμε αγρότισσα μια μάνα , μια αδελφή , μια γιαγιά , μια συγγενή και ξέρουμε την αδικία που υφίστανται . Άλλωστε όλοι από κάποιο χωριό της πατρίδας μας προερχόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. - Τα ωραία αισθήματα και οι καλές προθέσεις δεν επιτρέπεται να δικαιολογούν την ανευθυνότητα Και η πρόταση να συνταξιοδοτούνται οι αγρότισσες κατά μία πενταετία νωρίτερα, όταν μάλιστα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, είναι ανευθυνότητα. Όπως ανευθυνότητα είναι, λ.χ., όταν σου επιβάλλει ο γιατρός να χάσεις βάρος για να μη χάσεις τη ζωή σου κι εσύ λες: «Ωραία.
    Από Δευτέρα δίαιτα. Σήμερα όμως ας πλακώσουμε ένα αρνάκι του γάλακτος στον φούρνο»... –
    Το ανωτέρω είναι απόσπασμα από την στήλη της Πανδώρας («Το Βήμα» 8.12.2007, σελ. 2η) όπου σχολιάζει την κίνηση των δέκα βουλευτών και τους κατηγορεί για λαϊκισμό.
    Λαϊκισμός είναι αυτά που γράφει η ίδια , όταν για ένα τόσο σοβαρό θέμα μιας μερίδας συμπολιτών μας ,χρησιμοποιεί παράδειγμα, με δίαιτες , αρνάκια γάλακτος κλπ.
    Φαίνεται ότι στο μικρόκοσμο του Κολωνακιού όπου τριγυρνά , μέγα θέμα στις συζητήσεις είναι η δίαιτες και έχει επηρεαστεί.
    Ντροπή κυρία μου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μας λέει η Πανδώρα του Βήματος , εάν γνωρίζει ότι εδώ και πολλά χρόνια ο ΟΓΑ είναι και ανταποδοτικό ταμείο.
    Δεν μας λέει ποια άλλη εργαζόμενη πληρώνει εισφορές για 44 χρόνια μέχρι να συνταξιοδοτηθεί .
    Οποιοσδήποτε από τους Έλληνες συμπληρώσει 35 χρόνια εργασίας , συνταξιοδοτείτε ανεξαρτήτου ηλικίας , εκτός από τους αγρότες και τις αγρότισσες.
    Από πότε , η ισότητα των πολιτών που προστατεύει το σύνταγμα μας , είναι λαϊκισμός ;;
    Το ασφαλιστικό, ξέρετε πολύ καλά Πανδώρα από ποιους κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Και σίγουρα όχι από τους αγρότες και τις αγρότισσες.
    Αυτά, για τον άνθρωπο που κρύβετε πίσω από το ψευδώνυμο Πανδώρα , και δεν έχει το θάρρος να υπογράψει ένα άρθρο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξέρουμε το παιχνίδι που παίζει το Βήμα και γενικά όλος ο εκδοτικός του όμιλος .
    Προσπαθεί να σαμποτάρει την οποιαδήποτε καλή κίνηση της κυβέρνησης.
    Έχουν κριθεί άλλωστε από τον Έλληνα πολίτη.
    Συμφωνώ με το post του blog. ΝΑΙ ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα απο εμάς , είμαστε στο πλευρό των Ελληνίδων αγροτισσών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν είναι 44 τα χρόνια που εργάζεται η Ελληνίδα αγρότισσα .
    Σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει ,η υπαγωγή στην ασφάλιση του ΟΓΑ αρχίζει προαιρετικά από 18 και υποχρεωτικά από τα 21.
    Εάν λοιπόν κάποια αγρότισσα ασφαλιστεί στα 18 , όταν θα συνταξιοδοτηθεί στα 65 χρόνια της θα έχει συμπληρώσει 47 χρόνια εργασίας.
    Όλοι οι υπόλοιποι έλληνες με 35 χρόνια εργασίας, ανεξαρτήτου ηλικίας, συνταξιοδοτούνται, και η ελληνίδα αγρότισσα με 47 χρόνια εργασίας στα 65. Γιατί ;
    Η ισότητα είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα και βασικό άρθρο του συντάγματός μας.
    Σωστή λοιπόν η πρωτοβουλία των 10 βουλευτών της ΝΔ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θετική ψήφος και από εμένα για την αποκατάσταση της αδικίας στο θέμα της αγρότισσας.
    Πρέπει η κυβέρνηση να το εντάξει στον νέο ασφαλιστικό νόμο.
    Όπως εύστοχα αναφέρει ο politis-gr είναι Πράξη Δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ αστός ήμουν και είμαι.
    Δεν ξέρω λοιπόν την καθημερινότητα της αγρότισσας.
    Κρίνοντας όμως μόνο τα δεδομένα , δηλ. τους αριθμούς ,και πιστεύοντας ότι αρχή της δημοκρατίας είναι η ισότητα μεταξύ των πολιτών θα συμφωνήσω και εγώ ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι πράξη δικαιοσύνης , και έτσι πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Η Ελληνίδα αγρότισσα είναι η πραγματική ηρωίδα των ημερών μας"
    Την φράση αυτή θάπρεπε όλοι να την γράφουμε κάθε πρωί 10 φορές μέχρι να την καταλάβουμε και να την πιστέψουμε απόλυτα. Οι Ελληνίδες αγρότισσες αποτελούν μια απο τις ελάχιστες κοινωνικές ομάδες που αξίζουν τον σεβασμό νας. Προσωπικά σέβομαι και τιμώ πολύ περισσότερο την τελευταία γυναίκα του χωριού απο τον "πρώτο άνδρα" της πόλης.

    DOMINUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή