Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ο λογαριασμός του Βενιζέλου


Οι μεθοδεύσεις με τις οποίες ο απερχόμενος Υπουργός Οικονομικών και (άρτι εκλεγείς) νέος πρόεδρος του Πασοκ, κ. Ευ. Βενιζέλος, κατά τις συνεννοήσεις του με την τρόικα, φόρτωσε τους Έλληνες πολίτες με ένα δυσβάσταχτο λογαριασμό επώδυνων μέτρων που φτάνουν τα 15δισ. ευρω για τη διετία 2013-2015, όπως αποκαλύπτονται από την έκθεση του ΔΝΤ, πρέπει να αντιμετωπιστούν από τους ψηφοφόρους με τη δέουσα … μεταχείριση στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Ο λαός δεν έχει παρά να καταδικάσει τον αποτυχημένο υπουργό Οικονομικών και φιλόδοξο νέο αρχηγό του Πασοκ, καταψηφίζοντας το κόμμα του και στέλνοντάς το οριστικά στο «χρονοντούλαπο» της Ιστορίας.

Ο κ.Β ενιζέλος μέσα σε 8 μήνες επέβαλε τα πιο απάνθρωπα και τα πιο καταστροφικά φοροεισπαρακτικά μέτρα της περιόδου της Μεταπολίτευσης , απέτυχε παταγωδώς στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και υπέγραψε επαχθείς και καταδικαστικές για το μέλλον της χώρας συμφωνίες για την αναδιάρθρωση και την αναχρηματοδότηση του δημοσίου χρέους της, καταδικάζοντας το λαό σε πολυετή εξαθλίωση και υποδούλωση στις δανειακές δυνάμεις.

Επί των ημερών του η ανεργία εκτοξεύτηκε στο πρωτοφανές ύψος ρεκορ του 21%, οι άνεργοι ξεπέρασαν το 1.000.000, η ύφεση της οικονομίας εκτινάχθηκε για πρώτη φορά την τελευταία 50ετία στο 7% (ο ίδιος και η τρόικα είχαν προβλέψει πριν από 8 μήνες ότι θα περιοριζόταν στο 3,5%!), το δημόσιο χρέος …»διασφαλίστηκε» ότι θα παραμείνει κοντά στο 160% του ΑΕΠ μέχρι το 2014 (!) και το δημοσιονομικό έλλειμα παρέμεινε κοντά στο 10% του ΑΕΠ (αν δε το ξεπέρασε!)

Αφού μέσα σε μόλις 8 μήνες θητείας του ως υπουργού Οικονομικών πέτυχε τόσα πολλά … ρεκορ μαζί, πρέπει να λάβει την ανάλογη απάντηση στις εθνικές εκλογές.
ΕΤ

update (8.30): Την παραίτησή του στη διάθεση του υπουργικού συμβουλίου υπέβαλλε, πριν από λίγα λεπτά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.