Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Καθαρά χέρια = Λυμένα χέρια .


Σίγουρα σε ένα σκάνδαλο που κατά τις μαρτυρίες ανθρώπων της SIEMENS ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ , το πρόβλημα δεν είναι εάν κάποιος υπουργός πλήρωσε μια διαμονή που του έκλεισε απλώς η SIEMENS.

Οι κοινωνικές σχέσεις οπωσδήποτε δεν ποινικοποιούνται. Στην αντίθετη περίπτωση όλοι μας θα έπρεπε να έχουμε περάσει για τον Α ή Β λόγο από τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Ούτε οι διάφορες κουζίνες, πλυντήρια κλπ φερόμενα ως δώρα προς πολιτικά πρόσωπα αποτελούν ποινικό αδίκημα.

Το ίδιο και η χορηγία για κάποια επίσημη εκδήλωση πολιτικής νεολαίας .

Ούτε η αγορά εξοπλισμού γραφείου με ..δόσεις είναι ποινικά κολάσιμη, από την στιγμή μάλιστα που ο καθείς από εμάς μια tv από μεγάλα καταστήματα μπορεί να την αποπληρώσει μέχρι και 4 χρόνια.

Μιλάμε για 1.000 ευρώ και όχι για 120.000 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση δηλ. αγοράς εξοπλισμού αξίας 120.000 ευρώ( 40 εκατ. παλαιές δραχμούλες, επειδή έχουμε χάσει το μέτρο του χρήματος) από ένα μεγάλο πολυκατάστημα , όχι μόνο θα μου χορηγείτο 2-3 χρόνια άτοκου διακανονισμού του ποσού, αλλά πιθανών να μου χορηγούσαν και …λιμουζίνα για την επιστροφή στην οικία μου!

Υπάρχει φυσικά το ζήτημα ηθικής τάξεως και πολιτικής ευθιξίας του κάθε πολιτικού ,αλλά για αυτό είναι υπόχρεος να τον κρίνει ο λαός δια της ψήφου του στις επόμενες εκλογές. Όχι η δικαιοσύνη.

Ο προανακριτής έκανε το καθήκον του σύμφωνα με τις νομοθετικές διατάξεις που υφίστανται.

Απηύθυνε βαριές κατηγορίες όχι μόνο προς τους πρώτους υπόπτους που ανακαλύφθηκαν αλλά και κατά παντός υπευθύνου.

Τώρα είναι η σειρά του τακτικού ανακριτή με λυμένα τα χέρια από το πόρισμα της προανάκρισης να παραπέμψει για κακούργημα όποιο πρόσωπο έχει μέχρι σήμερα αποκαλυφθεί αλλά και όποιο θα αποκαλυφθεί στην συνέχεια .

Είμαστε στην αρχή της … «κούρσας» και όχι στον τερματισμό της .

Είναι λοιπόν αντιδημοκρατικό να υποκαθιστούμε την δικονομία με κραυγές έξαψης του λαϊκισμού και φύσει τερατουργικό όταν αυτές οι κραυγές προέρχονται από επίσημα πολιτικά χείλη.

Η δικαιοσύνη στην χώρα μας σίγουρα χρειάζεται περισσότερο …. «λυμένα χέρια.».

Νομοθετικές διατάξεις που θα την διευκόλυναν στην ταχεία αντίδραση της και στην αποτελεσματικότερη απόδοση του έργου της.

Αλλά γι` αυτό έχουν φροντίσει επί σειρά ετών μέσω νομοθετικών διατάξεων να τις περάσουν …χειροπέδες οι πολιτικοί!!

Οι δικαστές κινούνται και εφαρμόζουν την κείμενη νομοθεσία . Άλλοι νομοθετούν και αυτοί οι …άλλοι ,είναι τουλάχιστον υποκριτικό να φωνασκούν εναντίον τους.

Η διαδικασία της -μόλις προ ολίγων εβδομάδων- αναθεώρησης του Συντάγματος έδινε στον κάθε ηθικό και έντιμο πολιτικό , το δικαίωμα να ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ στην Βουλή και να ζητήσει την τροποποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του εκδοθέντα κατ’ επιταγήν του, σχετικού νόμου (Ν. 3126/2003) περί ευθύνης υπουργών.

Έδινε το δικαίωμα για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου υπέρ της διαφάνειας των οικονομικών των κομμάτων.

Έδινε το δικαίωμα μέσω των ανάλογων τροποποιήσεων να λύσει τα χέρια της Δικαιοσύνης και να την καταστήσει αυτό που πραγματικά οφείλει να είναι . Ο θεμέλιος λίθος της Δημοκρατίας.

Κάθε δικαιολογία περί αυτού είναι εκμαυλισμός του πολιτικού συστήματος που οδηγεί στην απογοήτευση των πολιτών και την περιέλευση της πολιτικής σε καθολική απαξίωση και ανυποληψία.

Η Δημοκρατία ποτέ δεν φοβάται όσους επίορκους την εκμεταλλεύτηκαν και μέσα στα σπλάχνα της έγιναν καρκινώματα , αρκεί στα χέρια της Δικαιοσύνης να παρέχεται και το απαραίτητο χειρουργικό νυστέρι και όχι μόνο …γάζες , αντισηπτικά και ράμματα για το κλείσιμο της τομής.

Δεν είναι αργά κύριοι πολιτικοί. Λύστε τα χέρια της Δικαιοσύνης για να ανοίξει τον υπόνομο της SIEMENS που ….θα πνίξει κάθε διεφθαρμένο.

Το …. «τι Πλαστήρας , τι Παπάγος» το 1952 προερχόταν από τους καιροφυλαχτούντες για την επιβολή του σταλινισμού.

Μην αφήσετε αντίστοιχα συνθήματα-διλλήματα προερχόμενα αυτή την φορά από την Αμερικανική επιθυμία για … «ιταλοποίηση» του πολιτικού μας συστήματος, που θα οδηγήσει σταδιακά σε Εθνικές καταστροφές μεγαλύτερες και από αυτήν της Μικράς Ασίας.

Μην αφήσετε τις αναθυμιάσεις από τον υπόνομο της SIEMENS να δηλητηριάσουν …..

…..τη σημερινή και αυριανή Ελλάδα !

7 σχόλια:

  1. Η επίκληση σας στην "αδέκαστη" δικαιοσύνη ,επί ματαίω,απόδειξη πως κλείνει η υπόθεση Ζαχόπουλου...
    οι "αδέκαστοι" ακόμη μετρούν τα καθυστερούμενα που τους έδωσε ο Αλογοσκούφης.
    Τι μένει?Να αναφωνήσουμε το κλασικό του Αυλωνίτη...βρε πού πάμε...βρε που πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ιθαγενής

    όπως έχουν λύσει τα χέρια του ...Ζορμπά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ρωτήσω όμως τι έγινε και στην Ιταλία μετά τον Ντέλ Πιέτρο και τα "καθαρά χέρια";
    Χάος και βρήκε την πόρτα ανοιχτή και μπήκε ο Μπερλουσκόνι.
    Η σημερινή κρίση ξεπερνά κατά πολύ τα εσωκομματικά χαρακώματα των κομμάτων διότι αφορά τους τρόπους χρηματοδότησης, και άρα ταυτότητας, του μεταπολιτευτικού ελληνικού πολιτικού συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΕΣ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΟΙ ΑΥΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Κ.Λ.Π ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΕΡΔΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΜΕ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Φίλε
    Συμφωνώ μαζί σου σε παλαιότερο σχόλιο...να μην απαξιώνουμε τους θεσμούς (Δικαστικοί – Πολιτικοί) γιατί μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια ...
    Αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι οι συγκεκριμένοι θεσμοί έχουν κάνει τα αδύνατα δυνατά για να ξεφτιλίζονται από μόνοι τους.
    Και εμείς παρακολουθούμε και λέμε ¨μα είναι δυνατόν¨.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ gnik
    Φίλε μου όσοι αγαπάνε και αγωνίζονται για την Δημοκρατία και την Ανεξαρτησία της χώρας μας οφείλουν παντοιοτρόπως να αποβάλουν τα διάφορα καρκινώματα απο το σώμα των θεσμών.
    Άλλως αυτά θα μετασταθούν στον κοινωνικό ιστό και θα βρεθούμε σε μια κατάσταση τέτοια που δεν θα υπάρχει τρόπος ανάνηψης.
    Όλα τα δάκτυλα του χεριού δεν είναι ίδια.
    Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από αυτό που διάφοροι παράγοντες χρηματοδοτούμενοι και παρακινούμενοι απο το εξωτερικό προσπαθούν να "μπολιάσουν " την κοινή γνώμη.
    Δηλ. ότι όλοι ίδιοι είναι.
    Μέσα στα διάφορα κόμματα υπάρχουν και πολλά στοιχεία που σφύζουν από υγεία.
    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να τα κάνεις τα καλά στοιχεία φίλε μου όταν σκύβουν το κεφάλι μπροστά στα στοιχεία που ορίζουν την πολιτική ?

    Εκτός αν εννοείς καλό στοιχείο το υπουργικό συμβούλιο της χώρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή