Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Από τους "επαγγελματίες ανθρωπιστές" ποιος θα τα σώσει;


Παιδιά που ζουν σε χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις και φυσικές καταστροφές αποτελούν αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Αυτό αναφέρει μια συγκλονιστική έκθεση ( No one to turn to ) της βρετανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης «Save the Children».

http://www.savethechildren.org.

Η έκθεση αναδεικνύει -μεταξύ άλλων- το κρίσιμο πρόβλημα της συστηματικής απόκρυψης υπό το φόβο απώλειας της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Από την έρευνα στο νότιο Σουδάν, την Ακτή του Ελεφαντοστού και την Αϊτή, η οργάνωση «Save the Children» κατέγραψε «χρόνιο πρόβλημα απόκρυψης» περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης, με θύματα μικρά παιδιά, αγόρια ή κορίτσια, ακόμη και έξι ετών, που μπαίνουν στο στόχαστρο ενηλίκων ξένων ανδρών.

Μερικά από τα εγκλήματα που διαπράττουν οι υποτιθέμενοι αρωγοί της διεθνούς κοινότητας, είναι ο βιασμός, η παιδική πορνεία, η πορνογραφία, η ανταλλαγή τροφής με σεξουαλικές επαφές.

Οι ανθρωπόμορφα τέρατα προέρχονται συνολικά από 23 διεθνείς οργανώσεις (ανθρωπιστικές, ειρηνευτικές...) με διαφορετικές αποστολές: επισιτιστική βοήθεια, φροντίδα, υγεία, εκπαίδευση, ασφάλεια, , στέγαση.

Σε ότι αφορά τη θέση των δραστών στην ιεραρχική δομή των οργανώσεων, υπήρξαν περιπτώσεις από όλο το φάσμα της ιεραρχίας, από φύλακες, οδηγούς ή απλούς στρατιώτες μέχρι ανώτερους διευθυντές .

Ακόμη και μέλη της ίδιας της οργάνωσης «Save the Children» συνελήφθησαν να παραβιάζουν τον κώδικα ηθικής και απολύθηκαν, παρότι σύμφωνα με τον νόμο δεν διέπραξαν έγκλημα.

Πρόκειται για την περίπτωση τριών ανδρών, οι οποίοι αποπλάνησαν κορίτσια ηλικίας 17 ετών.

Η ιστορία τους ωστόσο, είναι από τις πλέον ανώδυνες… Η μικρή π.χ Ελίζαμπεθ,(ψευτικό όνομα αφού το πραγματικό της κρατήθηκε μυστικό)., 13 ετών ,κατήγγειλε ότι βιάστηκε από συμμορία δέκα κυανοκράνων του ΟΗΕ σ’ έναν αγρό κοντά στο σπίτι της στην Ακτή του Ελεφαντοστού. «Με άρπαξαν, με έριξαν κάτω και όρμηξαν πάνω μου. Προσπάθησα να ξεφύγω, αλλά ήταν δέκα και δεν μπορούσα να κάνω τίποτε», περιέγραψε στο BBC. «Μετά, με άφησαν απλά εκεί να αιμορραγώ».

Η Ελίζαμπεθ, η οποία όταν δέχθηκε την επίθεση ήταν 12 χρόνων, δεν είπε τίποτε στους γονείς της γιατί φοβήθηκε ότι θα τη διώξουν από το σπίτι.

Πολλά άλλα παιδιά σαν αυτήν «υποφέρουν στη σιωπή», επισημαίνει η έκθεση και καταλήγοντας απευθύνει δραματική έκκληση στη διεθνή κοινότητα, για τη σύσταση ειδικής διεθνούς επιτροπής επιτηρητών, η αρμοδιότητα των οποίων θα είναι η προληπτική δράση και ο αποτελεσματικός έλεγχος αυτού του απάνθρωπου φαινομένου.

Συνεχώς επιβεβαιωνόμαστε ότι τελικά….

….το μεγαλύτερο τέρας της γης είναι ο ….άνθρωπος !


Πηγή: «Save the Children»- Kathimerini-Washingtonpost

7 σχόλια:

  1. Πάντα υποπτευόμουνα ότι πολλοί από τους ¨περίεργους¨ τύπους που τους αρέσει να βολοδέρνουν σε υποανάπτυκτα μέρη είχαν και κάτι τέτοιο στο μυαλό τους εκτός από το οικονομικό.
    Σε αυτές τις συνθήκες και ο καλός μεταμορφώνεται……
    Νομίζω ότι οι επιτηρητές είναι απαραίτητοι γιατί η κατάσταση γίνεται πλέον ανεξέλεγκτη.
    On line Δευτέρα βράδυ.
    Καλό Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα μεγάλο κομμάτι της παιδικής πορνογραφίας και που αποδίδει εκατομμύρια(σε τι αγγελικό κόσμο ζούμε), προέρχεται από αυτές τις ....ανθρωπιστικές αποστολές!
    Καλά να περάσεις...
    Εγώ με τον μικρό Fatso και τα τέσσερα μεγάλα που να πάω ; Δέσμιος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου με μια σοβαρή "ασθένεια" των καιρών μας που όσο πάει χειροτερεύει... Τελευταία γίνεται χαμός.
    Μήπως και οι επιτηρητές κάνουν τα ίδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα ρε παιδια, τι διαολο αρρωστειες κουβαλανε ολα αυτα τα καθαρματα μεσα στο μυαλο τους;
    Και γιατι απο την αλλη, αμα σας πω εγω, οτι πρεπει να επανελθει η θανατικη ποινη, σε ωρισμενα αδικηματα, θα πεσετε να με φατε;
    Δυστυχως,δε γινεται ομελετα, χωρις να σπασουν αυγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι σύνδεσμοι για το No one to turn to και το Save the Children δεν βγάζουν πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 2mnka
    Ευχαριστώ
    Νομίζω ότι τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο όνομα της φιλανθρωπίας ανέκαθεν γίνονταν τα μεγαλύτερα τερατουργήματα.
    Δυστυχώς!
    Ίσως τώρα με την εξέλιξη της τεχνολογίας απλώς γίνονται περισσότερο γνωστά στο πλατύ κοινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή