Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Μ` αεροπλάνα και βαπόρια…..


Τον Ιούνιο του 2005, ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για την τρομοκρατία χαρακτήρισε "πολύ, πολύ σοβαρή υπόθεση" τους διαφόρους ισχυρισμούς, ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούσαν πλοία για την μυστική κράτηση υπόπτων για τρομοκρατία σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού.

Τους μέχρι σήμερα ισχυρισμούς έρχεται να επιβεβαιώσει με ανακοίνωση της (2.6.08) η ανθρωπιστική οργάνωση «Reprieve».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει σε λειτουργία ένα αριθμό πλοίων ως πλωτές φυλακές (17), όπου κρατούμενοι έχουν ανακριθεί και υποστεί βασανιστήρια, πριν μεταφερθούν σε άλλες, μυστικές τοποθεσίες.

Αυτό τον τρόπο έχει επιλέξει η κυβέρνηση των ΗΠΑ ώστε να κρατάει όσα συμβαίνουν εκεί μακριά από τα βλέμματα των δημοσιογράφων και των δικηγόρων.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία των πλοίων –φυλακών έχουν προκύψει μέσα από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων και από Αμερικανούς αξιωματούχους της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης, το Συμβούλιο της Ευρώπης, δημοσιογράφους, αλλά και μαρτυρίες κρατουμένων.

Ως παράδειγμα, αναφέρεται η περίπτωση ανώνυμου κρατουμένου που απελευθερώθηκε από το Γκουαντάναμο, ο οποίος μετέφερε την ιστορία ενός συγκροτούμενου του. «Μου είπε ότι υπήρχαν περίπου 50 άνθρωποι στο πλοίο. Ήταν όλοι κλεισμένοι στο χαμηλότερο σημείο του. Έμοιαζε με κάτι που θα περίμενε να δει κανείς στην τηλεόραση. Οι κρατούμενοι υπέστησαν ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια ακόμα πιο άγριους απ' ότι στο Γκουαντάναμο».

Η ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρει ότι τα αμερικανικά πλοία «USS Bataan» και «USS Peleliu» είναι ανάμεσα σε αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί ως φυλακές στον Ινδικό Ωκεανό.

Η «Reprieve» υποστηρίζει ακόμα ότι έχουν υπάρξει τουλάχιστον 200 νέα περιστατικά «έκτακτων παραδόσεων» από το 2006, όταν ο πρόεδρος Μπους είχε ανακοινώσει ότι αυτά …..είχαν σταματήσει.

Κατά δική της ομολογία, η αμερικανική κυβέρνηση έχει αυτή τη στιγμή υπό κράτηση σε μυστικές φυλακές τουλάχιστον 26.000 ανθρώπους …..χωρίς δίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Reprieve», μέχρι και 80.000 άνθρωποι έχουν περάσει από αυτό το …σύστημα από το 2001.

Η οργάνωση, θα δημοσιοποιήσει πλήρη αναφορά για τις «πλωτές φυλακές» το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους.

Οι νέες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ σχετικά με τις «πλωτές φυλακές» έρχονται σε συνέχεια των αποκαλύψεων ότι βρετανικό έδαφος στον Ινδικό Ωκεανό, το νησί Ντιέγκο Γκαρσία, χρησιμοποιήθηκε για ανεφοδιασμό μυστικών πτήσεων της CIA το 2002, οι οποίες μετέφεραν ύποπτους για τρομοκρατία.

Κάτι που ανάγκασε πριν λίγους μήνες τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ να δηλώσει ενώπιον του Κοινοβουλίου ότι «λυπάται πολύ» που έπρεπε να διορθώσει παλαιότερες διαψεύσεις του προκατόχου του και του κ.Τόνι Μπλερ .

Με τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια ,αποδεικνύεται ότι το Γκουαντάναμο είναι απλώς η …κορυφή του παγόβουνου και ότι εκατοντάδες μυστικές φυλακές χρησιμοποιούνται ανά την γη στο όνομα της ….τρομοκρατίας!

Θα βρεθεί άραγε διεθνές δικαστήριο να δικάσει τον κ. Bush και την παρέα του για τα εγκλήματα τους κατά της ανθρωπότητας ;

Πιθανώς στο μέλλον, αφού πρώτα αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων!

Διότι … ΕΝ ΠΑΝΤΙ ΔΕΙ ΚΑΙΡΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ !!

11 σχόλια:

  1. Για τις διάφορες "αυτοκτονίες" στο Γκουαντάναμο οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι αυτές ήταν ...πράξεις πολέμου ή άσκηση δημοσίων σχέσεων.
    Το Ισλάμ όμως λέει ότι είναι ενάντια στο θέλημα του Θεού να αυτοκτονήσεις. Τι θα οδηγούσε, λοιπόν, έναν άνθρωπο να αφαιρέσει την ίδια του τη ζωή, παρά τα θρησκευτικά του πιστεύω;
    Η απάντηση ντροπιάζει τις ΗΠΑ , αλλά και ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αίτηση ΠΡΟΣ: Τον κ. politis
    .gr
    του ανώνυμου
    Ενταύθα
    αναγνώστη σου

    Κύριε Πολίτη,
    Επειδή καθημερινά σχο-
    λιάζεις με αρθρογραφία
    σου τα θέματα που α-
    φορούν την επικαιρότητα
    σας παρακαλούμε να ασχο-
    ληθείτε και με την
    SIEMENS (Mitsotakis
    issue).
    Ευπειθέστατος
    Ο αιτών

    Ένας αναγνώστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παλικάρι 3,45 εάν θέλεις να του πεις κάτι στείλτου email και όχι να λές τη μ****** σου στα σχόλια.

    Το σημερινό άρθρο μας βοηθάει να καταλάβουμε πως η Αμερικάνικη πολιτική ακια στρατιωτική ηγεσία έχει κανει αθλιότητες όχι μόνο κατά το παρελθόν αλλά εξακολουθεί να πράττει βασανισμούς ακόμα και τώρα...Με Παραξένευσε το νούμερο των 28.000 χωρίς δίκη ...(μία μικρή πόλη που κρατείται και βασανίζεται παράνομα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως μέχρι σήμερα, εκτός από τις κρυφές πλωτές φυλακές, η CIA διατηρεί μυστικά κέντρα βασανιστηρίων και .... "κράτησης" σε χώρες όλων των ηπείρων συμπεριλαμβανομένων της Ταϊλάνδης, του Αφγανιστάν, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Συρίας, της Ιορδανίας, του Μαρόκου, της Αιγύπτου και του Τζιμπουτί....
    Αν δεν είναι εγκλήματα κατά της ανθρώπινης φύσις αυτά , τότε ποια είναι ρε παιδιά;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. OUAI TOIS HTTHMENOIS!POIOS THA ZHTHSEI TON LOGO APO TIS USA?AFOY PAIZOYN XORIS ANTIPALO.H ROSIA?KANEI TA IDIA.H KINA?EDO GELANE!TA IDIA KAI XEIROTERA.H EE?OI AMERIKANOI APEIROS PIO EKSYPNOI THN EKSOYDETEROSAN ME THN EISDOXH TON PROHN KOMM. POY DROYN SAN APOIKIES TOYS.OYTE POY THA GINEI POTE ENNIAIA KRATIKH ONTOTHTA ME KOINH EKS. POLITIKH,STRATO KLP G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχως οι Ευρωπαιοι, υποταχτηκαν στις διαταγες της Ουασιγκτον και εβαλαν μεσα αυτες τις αθλιες χωρες,που για να παρουν κανα ξεροκομματο,η για να φυλαχτουν απο τη Ρωσσια, που τις ειχε ξεσκισει στο παρελθοιν,(Πολωνια πχ.), εστησαν κανονικα κωλο.
    Και μαλιστα, φροντισε, να τις κοψει σε κομματια, πολλα κομματια, ωστε να μη μπορουν να πουν ουτε το ονομα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαι περίεργος πόσοι από τους ¨δημοκράτες¨ Αμερικανούς πολίτες γνωρίζουν αυτά τα πράγματα.
    Χρήσιμο θα ήταν να γινόταν μια έρευνα του τύπου ¨Τι γνωρίζεται για τους ανθρώπους που παράνομα βασανίζει η κυβέρνηση στα πλαίσια της πατάξεως της τρομοκρατίας¨
    Αλλά και να γίνει τέτοια έρευνα με την πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί σίγουρα θα απαντήσουν ¨καλά τους κάνουν¨.
    Τώρα για το αν θα δικασθούν ποτέ μόνο η Ευρώπη μπορεί να το κάνει γιατί αν περιμένουμε από τις δικές τους επιτροπές……
    Αλλά από ότι βλέπουμε και η Ευρώπη έχει λίγο βρεγμένη την ουρά της.
    Πάντως όσο περισσότερα πράγματα αποκαλύπτονται τόσο χειρότερη γίνεται η θέση τους.

    Φαντάσου να σε βουτήξουν αύριο το πρωί μερικοί τύποι με σκούρα κουστούμια και ακουστικά και να εξαφανιστείς από το πρόσωπο της γης γιατί κάποιος σφύριξε ότι έχεις παρτίδες με τρομοκράτες.
    Άστο ούτε στην φαντασία….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ζήτω η Αμερική η χώρα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας! Τι ειρωνεία!!
    Λοιπόν όσο προχωρούσα στην ανάγνωστη της ανάρτησής σου μέσα μου γεννιόταν το ερώτημα ακριβώς αυτό που με χαρά μου διαπίστωσα στο κλείσιμο του κειμένου σου!
    "Θα βρεθεί άραγε διεθνές δικαστήριο να δικάσει τον κ. Bush και την παρέα του για τα εγκλήματα τους κατά της ανθρωπότητας"; Με πρόλαβες φίλε μου! Αυτό ακριβώς σκεπτόμουν να σε ρωτήσω!!
    Όσο για το ΕΝ ΠΑΝΤΙ ΔΕΙ ΚΑΙΡΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ μου ακούγεται πολύ αισιόδοξο για να είναι αληθινό!!

    Καλό σου βράδυ. Για την ανάρτηση σου αυτή οφείλω να σε συγχαρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ κατακαυμένε δεξιούλη Πολίτη, σε καταλαβαίνουμε απόλυτα,εδώ ο κόσμος καίγεται(siemens) και εσύ περί άλλων τυρβάζεις,τέλος πάντων περαστικά σας.
    Βαθυστόχαστη ανάλυση σου ότι φταίει πάλι ο Γ Παπανδρέου την αναμένουμε σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θέλω να καταγγείλω τον πολίτη τζι αρ γιατί ενώ ο Ελληνικός πολιτικός βίος συνταράσσεται από τα κατορθώματα της οικογένειας του ακατονόμαστου, εκείνος ασχολείται αορίστως με τα Αμερικανάκια.
    Γίνε πιο συγκεκριμένος φίλε μου.
    Ασχολήσου με τον Γιωργάκη.
    Έβδομο ποστ χωρίς αναφορά στον ΓΑΠ πάει πολύ.
    Έχασες το μέσο όρο σου που είναι σταθερά κάτω από πέντε.


    Και κάτι ακόμη.
    Αν δεν διορθώσεις τα στραβά μέσα στο σπίτι σου, πώς θα διορθώσεις τα στραβά της κοινωνίας;
    Με το να διατηρείς το ακατονόμαστο καρκίνωμα στο κόμμα σου απαξιώνεις το πολιτικό σύστημα. Και τελικά απαξιώνεις την ίδια σου πολιτική οντότητα.


    Και για να είμαι μέσα στο θέμα, η Αμερικανόδουλη πολιτική είναι πιστό αντίγραφο της Αμερικανικής πολιτικής που μας εκθέτεις σήμερα.
    Και οι δυο είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. Η ημερομηνία λήξης τους είναι πλέον ορατή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ gnik
    Από μια χώρα που πηγαίνουν να ψηφίσουν το 30% τι ...ψάχνεις φίλε μου εάν είναι ενημερωμένοι ή όχι.
    ...
    @ marianaonice
    Ισχύει από την αρχαιότητα καλή μου φίλη και με την πάροδο των αιώνων συνεχώς και επαληθεύετε.
    Γιατί να εξαιρεθεί τώρα :))
    ...
    @ διπλωμάτης - fotis
    Κατά παραγγελία άρθρα ,στο μόνο με το οποίο δεν συνάδουν είναι η Δημοκρατία!!
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή