Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Πρόγραμμα δολιοφθοράς στο Ιράν


Μυστικό πόλεμο δολιοφθοράς φέρεται να διεξάγει το Ισραήλ στο Ιράν, με στόχο το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Telegraph.
Επικαλούμενη ειδικούς σε θέματα αντικατασκοπείας και έναν πρώην πράκτορα της CIA, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το Ισραήλ, προκειμένου ν' αποφύγει την ευθεία στρατιωτική σύγκρουση, προσπαθεί ν' αποτρέψει την απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν υπονομεύοντας το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Το αποκορύφωμα της ισραηλινής στρατηγικής «αποκεφαλισμού» -στο πλαίσιο της οποίας χρησιμοποιούνται επαγγελματίες δολοφόνοι, σαμποτέρ, εταιρείες-βιτρίνες και διπλοί πράκτορες- είναι η δολοφονία σημαντικών στελεχών του ατομικού προγράμματος, η εξουδετέρωση των οποίων αποδιοργανώνει τις ιρανικές προσπάθειες.

Αναλυτές που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Ιράν θυμίζουν τις φήμες περί ανάμιξης της ισραηλινής Μοσάντ στον θάνατο του Αρντεσίρ Χασανπούρ, κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονα στις εγκαταστάσεις του Ισπαχάν, ο οποίος πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες, φαινομενικώς από εισπνοή δηλητηριώδους αερίου στην οικία του.

Άλλες μέθοδοι περιλαμβάνουν την πώληση ελαττωματικών υλικών για χρήση στα ιρανικά εργοστάσια, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για απόπειρες διακοπής της ηλεκτροδότησης στις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου της Νατάνζ.

Στην ισραηλινή επιχείρηση δίνεται ιδιαίτερη έμφαση μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δείχνει διατεθειμένος να προσφέρει στην Τεχεράνη μια ευκαιρία προσέγγισης, πράγμα που αποκλείει, προς το παρόν, το σενάριο ενός στρατιωτικού πλήγματος.

Κατά τον πρώην πράκτορα της CIA, οι δολιοφθορές είναι έτσι οργανωμένες, ώστε να καθυστερούν τους Ιρανούς χωρίς εκείνοι ν' αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει.
Οι ειδικοί θεωρούν πολύ πιθανή και λογική μια τέτοιου είδους προσέγγιση εκ μέρους του Ισραήλ αλλά και άλλων δυτικών μυστικών υπηρεσιών.
Επισημαίνουν όμως ταυτοχρόνως ότι πολλές από τις φημολογούμενες αυτές μυστικές επιχειρήσεις ενδέχεται να εντάσσονται σε έναν ψυχολογικό πόλεμο με στόχο τις ιρανικές πυρηνικές φιλοδοξίες παρά σε ένα πραγματικό σαμποτάζ.

Εν τω μεταξύ μέσα στις φρικαλεότητες της σύρραξης στην Γάζα η παρακάτω είδηση, μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει στον απομακρυσμένο παρατηρητή.
Όπως μετέδωσε το Assosientent Press o OHE γνωστοποίησε χθες την κλοπή πέντε τόνων ισραηλινών βομβών που δεν είχαν εκραγεί, από αποθήκη στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία φυλούσαν αστυνομικοί της Χαμάς,.

Εκπρόσωπος του οργανισμού είπε ότι οι βόμβες, που είχαν ριφθεί κατά την πρόσφατη ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα, είχαν αποθηκευτεί μέχρι να εξουδετερωθούν από ειδικούς πυροτεχνουργούς του ΟΗΕ. Η Χαμάς δήλωσε ότι ….δεν γνωρίζει τίποτα για το θέμα,(;) ενώ το Ισραήλ την κατηγόρησε …. για την κλοπή !

Πηγές: «enet» «Reuters» « Daily Telegraph» « Associated Press»

7 σχόλια:

  1. Δηλαδή από την μια τους ρίχνουμε βόμβες, και από την άλλη εάν δεν εκραγούν τους κατηγορούμε για κλοπή γιατί τις "έκλεψαν".
    Τι άλλο θα ακούσουμε μέσα σ` αυτόν τον σάπιο κόσμο.
    Για κλάματα είναι πολίτη και όχι για γέλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη δημιουργία φοβιών και δαιμόνων είναι πρώτοι Ισραήλ και ΗΠΑ. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό με το Ιράκ και ότι το Ιράν θα μπορέσει σταδιακά να βγει από τη θεοκρατική δικτατορία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι άνθρωποι δεν βάζουν μυαλό. Βέβαια από την άλλη όπως λέει και ο Πέα Κυάνεα ,έχουμε μια θεοκρατική δικτατορία που κάποια στιγμή λόγω του φανατισμού μπορεί να ξεφύγει από το μέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση (είχε γίνει νομίζω πέρσι) που πραγματοποιήθηκε σε 27 χώρες και δημοσιεύθηκε από το BBC, αποκάλυπτε ότι τα τρία αυτά κράτη έχουν διαμορφώσει το χειρότερο διεθνές προφίλ, λόγω της επίδειξης στρατιωτικής ισχύος και την χρήση βίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς αποφυγή παρεξήγησης :Φυσικά εννοώ το Ισραήλ , το Ιράν και τις ΗΠΑ.
    Γιατί όλα αυτά που κάνει στην ευρύτερη περιοχή το Ισραήλ έχουν την κάλυψη των ΗΠΑ.
    Άλλοτε φανερά και άλλοτε υπογείως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρο θέμα για το Ισραήλ. Άλλωστε το είχε δηλώσει δημοσίως και ο απελθών πρωθυπουργός του Ισραήλ χώρας Εχούντ Όλμερτ.
    Είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί ένα πυρηνικό Ιράν και ότι σε αυτό το θέμα το Ισραήλ δεν έχει ούτε κυβέρνηση ούτε αντιπολίτευση και ότι καμία μελλοντική κυβέρνηση δεν θα αλλάξει αυτήν την ισραηλινή θέση.
    Καλά κάνουν αφού ένα πυρηνικό Ιράν θα φέρει την καταστροφή στην περιοχή.
    Γιατί τους κατηγορείτε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άσχετο με το θέμα και ζητώ συγνώμη, αλλά φίλε πολίτη θα ήθελα να σε παροτρύνω να γράψεις ένα θέμα για το τσιγάρο και τους καπνιστές.
    Είδα το βίντεο "τρομοκράτης" και διάβασα τα σχετικά στην προσφώνηση σου στο YouTube.
    Άνοιξε το θέμα με ένα post.

    Ένας φανατικός θεριακλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή